Winter Guide 2013: ΜΟΥΣΙΚΗ

Winter Guide 2013: ΜΟΥΣΙΚΗ Facebook Twitter
0

Drums of Death

Winter Guide 2013: ΜΟΥΣΙΚΗ Facebook Twitter

Ο Drums of Death επιστρέφει στη σκηνή του Κ44 δύο μέρες μετά τα Χριστούγεννα. Ο ιδιόρρυθμος καλλιτέχνης που βάφει το πρόσωπό του σαν κρανίο και είναι επιβλητικός όταν βρίσκεται πίσω από τα decks έρχεται για τρίτη φορά στην Αθήνα. Οι μέρες του φουλ make-up φαίνεται όμως πως πέρασαν (αν και ποτέ δεν ξέρεις). Το πάθος του, ωστόσο, για χορευτική μουσική και γερά beats παραμένει το ίδιο. Έχει νέο υλικό στις αποσκευές του και είναι καλεσμένος του Plisskën.

Κ44, Κωνσταντινουπόλεως 44, Γκάζι

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου

Last Drive

Winter Guide 2013: ΜΟΥΣΙΚΗ Facebook Twitter

Οι θρύλοι της ελληνικής garage και rock'n'roll σκηνής κλείνουν 30 χρόνια παρουσίας και το γιορτάζουν με ένα μοναδικό διήμερο event, προσκαλώντας αγαπημένους τους φίλους και μουσικούς για να μοιραστούν μαζί τους τη σκηνή του Gagarin. Έτσι, έρχονται κατευθείαν από την Αμερική για να παρουσιάσουν ένα ειδικό ακουστικό σετ και τις δύο βραδιές οι Fred και Toody Cole (Dead Moon, Pierced Arrow). Μαζί με τους Drive θα εμφανιστούν επίσης ονόματα όπως ο Γιάννης Αγγελάκας, ο Δημήτρης Πουλικάκος, οι αδελφοί Σπυρόπουλοι από τη Σπυριδούλα κ.ά.

Gagarin 205, Λιοσίων 205

Παρασκευή 20 & Σάββατο 21 Δεκεμβρίου. Eίσ.: €10-12

Active Member

Winter Guide 2013: ΜΟΥΣΙΚΗ Facebook Twitter
A Victim of Society
 

Σε φάση αλλαγής βρίσκει τους Active Member το τέλος του 2013. Οι B.D. Foxmoor και Sadahzinia κάνουν δύο μεγάλες συναυλίες πριν ανακοινώσουν τα νέα τους σχέδια. Οι συγκεκριμένες εμφανίσεις τους θα έχουν νοσταλγικό χαρακτήρα, μια και θα ανατρέξουν στα παλιά low bap festivals, που πλέον έχουν ξεπεράσει τα 10 σε αριθμό. Το συγκρότημα-σταθμός για την ελληνική hip-hop σκηνή καλεί τους φαν του να διαμορφώσουν το πρόγραμμα των δύο ημερών και να διαλέξουν τα τραγούδια που θέλουν να ακούσουν. Κάθε βραδιά οι Active Member θα ερμηνεύσουν γύρω στα 40 διαφορετικά τραγούδια από τη δισκογραφία τους, ενώ το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει προβολές video και mapping show.

Gagarin 205, Λιοσίων 205

Παρασκευή 27 & Σάββατο 28 Δεκεμβρίου. Eίσ.: €8-12

A Victim of Society / Microondas

Winter Guide 2013: ΜΟΥΣΙΚΗ Facebook Twitter
SkilleR
 

Δύο νέα ελπιδοφόρα συγκροτήματα εμφανίζονται στη σκηνή του six d.o.g.s. Οι A Victim of Society, μετά την εμφάνισή τους ως support στους Black Angels και περιμένοντας το ντεμπούτο άλμπουμ τους που θα βγει κάποια στιγμή μέσα στο 2014, θα παρουσιάσουν το νέο τους υλικό, ενώ το ίδιο θα κάνουν και οι Microondas, μια και μόλις κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ, με τίτλο «Hellenit», που το χαρακτηρίζουν «ένα ερωτικό γράμμα σε μια αφιλόξενη πόλη».

six d.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου. Ελεύθερη είσοδος

Greek Beatbox Championship 2013

Winter Guide 2013: ΜΟΥΣΙΚΗ Facebook Twitter
 

Ο ετήσιος διαγωνισμός για την ανάδειξη του καλύτερου  Έλληνα beatboxer επιστρέφει. Δεκαέξι κορυφαίοι  Έλληνες beatboxers θα δείξουν τις ικανότητές τους σε μια αναμέτρηση μέχρι τελευταίας ανάσας. Καλεσμένος-έκπληξη θα είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής και ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στον χώρο του beatbox, ο μοναδικός SkilleR από τη Βουλγαρία. Ο SkilleR είναι ένας από τους κύριους υπεύθυνους για τη διάδοση του beatbox παγκοσμίως. Θα εμφανιστούν ακόμα οι δικοί μας και καταξιωμένοι Word of Mouth, Ηuman και Bee Low.

six d.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου. Eίσ.: €10

Lost Bodies

Μια συναυλία των Lost Bodies είναι γεγονός από μόνη της. Από το 1985, συμπληρώνουν τα 28 πλέον χρόνια ενεργής παρουσίας στο αθηναϊκό εναλλακτικό μουσικό γίγνεσθαι, πάντα ανεξάρτητοι και ανατρεπτικοί. Η μουσική τους «παίζει» με είδη όπως το industrial και το avant-garde μέχρι το φαν και το trip-hop, ενώ δεν λείπουν οι γερές δόσεις πρόζας, αυτοσαρκασμού και κοινωνικής σάτιρας. Στο six d.o.g.s θα παρουσιάσουν παλιό αλλά και νέο υλικό από το τελευταίο τους άλμπουμ που έχει τίτλο «Φιγουρίνι» και κυκλοφόρησε στις αρχές του Δεκέμβρη από τη Phase!Records.

six d.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου. Είσ.: €5

The Callas

Winter Guide 2013: ΜΟΥΣΙΚΗ Facebook Twitter
Cayetano
 

Οι Callas βρίσκονται στην καλύτερη στιγμή τους, με φρέσκο line-up και ένα άλμπουμ-δυναμίτη στο ενεργητικό τους. To «Am I Vertical» κυκλοφόρησε πρόσφατα από την Inner Ear και πίσω από την παραγωγή του κρύβεται ο σπουδαίος Jim Sclavunos (μέλος συγκροτημάτων όπως τα Nick Cave & The Bad Seeds, Grinderman, Sonic Youth, The Cramps). Μέχρις στιγμής έχει αποσπάσει πάρα πολύ θετικά σχόλια από τον διεθνή μουσικό διαδικτυακό Τύπο. Στο Tiki θα παίξουν τραγούδια από όλη τη δισκογραφία τους.

Tiki, Φαλήρου 15, Μακρυγιάννη

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου. Είσ.: €3

Cayetano Live Band / Blend Mishkin / John Kennedy

Winter Guide 2013: ΜΟΥΣΙΚΗ Facebook Twitter
Nina Kraviz
 

Ο Cayetano, με τη μεγάλη μπάντα του επί σκηνής, και ο Blend Mishkin στα decks μαζί με τον JFyah στα φωνητικά βάζουν τα απαραίτητα μουσικά συστατικά για το ιδανικό dub και freestyle πάρτι λίγο πριν από τα Χριστούγεννα. Ειδικός καλεσμένος τους ο DJ/παραγωγός της underground σκηνής της Βρετανίας και αγαπημένος του ελληνικού κοινού John Kennedy, που δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις. Μια βραδιά που υπόσχεται πολύ ρυθμό, χορό και κέφι, ό,τι πρέπει για την περίσταση.

Fuzz Club, Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου. Είσ.: €7-10

Blend X-Mass Night

Winter Guide 2013: ΜΟΥΣΙΚΗ Facebook Twitter
 

Η Nina Kraviz, μετά την πετυχημένη της εμφάνιση στο φετινό  ΈνTechno, επιστρέφει ως καλεσμένη της Blend για να γιορτάσει τα Χριστούγεννα στην Αθήνα με μια ξέφρενη βραδιά, γεμάτη house και techno beats. Μαζί της φέρνει στα decks του Fuzz μία από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες της acid house της Βρετανίας και «έναν από τους καλύτερους remixers του κόσμου», τον Radio Slave. Το πάρτι ξεκινάει με set από τους Mikee και Manolaco.

Fuzz Club, Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος

Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου. Είσ.: €15

Lucky Funeral

Winter Guide 2013: ΜΟΥΣΙΚΗ Facebook Twitter
 

Αφού έπαιξαν σε διάφορα σημεία της Ευρώπης και της Ελλάδας, ήρθε η σειρά της Αθήνας για τους Lucky Funeral, κλείνοντας έτσι το πρώτο μέρος της περιοδείας τους. Στη συναυλία τους στο Koo Koo θα παρουσιάσουν κομμάτια από το τελευταίο τους άλμπουμ «Find your soul in beautiful lunatics». Μαζί τους θα εμφανιστούν οι Θεσσαλονικείς Agnes Vein και για πρώτη φορά πάνω στη σκηνή η νεοσύστατη μπάντα Zagreus. Σκληροί ήχοι από progressive και sludge μέχρι doom και heavy rock.

Κοο Κοο, Ιάκχου 17, Γκάζι

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου. Είσ.: €6

Barb Wire Dolls

Winter Guide 2013: ΜΟΥΣΙΚΗ Facebook Twitter
Nightstalker
 

H πανκ μπάντα από την Κρήτη κάνει την Αθήνα τον τελευταίο της προορισμό για το 2013, κλείνοντας μια χρονιά που σημαδεύτηκε από την κυκλοφορία του πρώτου άλμπουμ της «Slit» και μια σειρά από άπειρες συναυλίες σε Αμερική και Ευρώπη. Με βάση πλέον το Λος Άντζελες και με μια εκρηκτική frontwoman, την Isis Queen, οι Barb Wire Dolls έχουν βάλει στόχο να κατακτήσουν την ανεξάρτητη ροκ αμερικανική μουσική σκηνή και με αργά αλλά σταθερά βήματα φαίνεται πως το καταφέρνουν. Τη συναυλία ανοίγουν οι Wigs και οι Drains.

7SINS club , Θεμιστοκλέους & Γαμβέτα 5, πλ. Κάνιγγος

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου. Είσ.: €6-10

Χ-Mass Explode Fest

Winter Guide 2013: ΜΟΥΣΙΚΗ Facebook Twitter
Hior Chronik
 

Για όσους θέλουν να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα με πολύ θόρυβο και ένταση, το An Club παρουσιάζει ένα ξεχωριστό ροκ χριστουγεννιάτικο φεστιβάλ με οικοδεσπότες τους Nightstalker και καλεσμένους άξιους  Έλληνες αντιπροσώπους του σκληρού ήχου. Οι Mahakala, Potergeist και Drunk Motherfuckers θα ανοίξουν με τον κατάλληλο τρόπο τη βραδιά, πριν οι Nightstalker ανέβουν στη σκηνή ως headliners για να παίξουν κομμάτια από το τελευταίο τους άλμπουμ με τίτλο «Dead Commandos Rock», που τους βρίσκει σε άριστη φόρμα.

An Club , Σολωμού 13-15

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου. Είσ.: €12

Hior Chronik / Henrik Jose

 

Σε μία από τις πρώτες συναυλίες που γίνονται το 2014, ο Hior Chronik, που πλέον έχει ως βάση του το Βερολίνο, προσκαλεί στη σκηνή του Bios τον Σουηδό Henrik Jose. Δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκονται μαζί επί σκηνής. Θα δημιουργήσουν ατμοσφαιρικά και κινηματογραφικά ηλεκτρονικά μουσικά τοπία, όπως αρμόζει στη δεύτερη μέρα του χρόνου.

Bios , Πειραιώς 84

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου. Είσ.: €5

Μουσική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Αμαλία μάς ξανασυστήνεται χωρίς τους Architects

Μουσική / Ο Αμαλία μάς ξανασυστήνεται χωρίς τους Architects

Μετά από τέσσερα χρόνια καθυστερήσεων και αρκετά σκαμπανεβάσματα, ο νεαρός δημιουργός που γνωρίσαμε με το πρότζεκτ Amalia and the Architects κυκλοφορεί το ντεμπούτο του άλμπουμ με τίτλο «Amalia???», ξανασυστήνεται στο κοινό μέσα από 10 τραγούδια με υπαρξιακές αναζητήσεις, που λειτουργούν πέρα από τα όρια του φύλου.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Η underground δημιουργικότητα μέσα από τα μάτια του Deltah

Μουσική / Deltah: «Κανείς δεν πυροβόλησε επειδή του το είπε ένα ραπ τραγούδι»

Με αφορμή τη νέα κυκλοφορία του «Thorax», ο πολυσχιδής καλλιτέχνης της σύγχρονης underground σκηνής μιλά για τα στερεότυπα που ακολουθούν μέχρι σήμερα τη ραπ η οποία «προφανώς και είναι μουσική για διασκέδαση, όπως κάποιος θα πάει στα μπουζούκια και θα διασκεδάσει χωρίς απαραίτητα να είναι καψούρης».
ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΤΣΗΣ
Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Οι Αθηναίοι / Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Όλοι τη ρωτούν για τον Παύλο Σιδηρόπουλο όμως έχει ζήσει περισσότερα δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision, αισθάνεται περήφανη που μεγαλώνοντας κατέληξε να κάνει μόνο πράγματα που της αρέσουν. Έχει γυρίσει τον κόσμο με τον Στάθη Καλυβιώτη και τη μουσική τους, μόλις κυκλοφόρησε ένα βιβλίο για τα ταξίδια τους που μετράνε πια 25 χρόνια.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
10 πράγματα για τον KAS:ST

Μουσική / Ο Manuel Sene και άλλα 9 πράγματα που διαμόρφωσαν τη μελωδική technο των KAS:ST

Πρόσφατα παρουσίασε την πιλοτική έκδοση του νέου και εντυπωσιακού οπτικοακουστικού του live πρότζεκτ στην Κωνσταντινούπολη, μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό χιλιάδων ατόμων. Η πρώτη παρουσίαση του KAS:ST AV SHOW στην Ευρώπη θα γίνει σε λίγες μέρες στην Αθήνα.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι; 

Μουσική / Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι;

Τα μοντέλα στην πασαρέλα του Louis Vuitton φορούν καουμπόικες μπότες από δέρμα φιδιού, η Prada πουλάει λαιμοδέτες τύπου γουέστερν, σειρές όπως το «Yellowstone» προσελκύουν εκατομμύρια θεατές: Το στυλ Americana ανθίζει στην ποπ κουλτούρα.
THE LIFO TEAM
Σεξ, ψέματα και ηρωίνη: Νέες αποκαλύψεις από τη μυστική ιστορία των Beatles

Μουσική / Σεξ, ψέματα και ηρωίνη: Νέες αποκαλύψεις από τη μυστική ιστορία των Beatles

Ο Πίτερ Μπράουν, ένας από τους πιο έμπιστους συνεργάτες των Beatles, κυκλοφορεί ένα νέο αποκαλυπτικό βιβλίο, βασισμένο σε συνεντεύξεις που είχε πάρει από τα μέλη του συγκροτήματος και από τον στενό τους κύκλο το 1980 και το 1981.
THE LIFO TEAM