Remake της εμπορικής επιτυχία του 1987, Γυναίκα στη θάλασσα, με την Γκόλντι Χον και τον Κερτ Ράσελ, το Ζευγάρι με το ζόρι αντιστρέφει τους ρόλους.

 

Αντί για μια κακομαθημένη πλούσια που πέφτει από το γιοτ της, παθαίνει αμνησία και της λέει ψέματα πως ήταν ανδρόγυνο ένας άνδρας με τέσσερις γιους, στην ταινία των Φίσερ και Γκρίνμπεργκ ο Μεξικανός playboy Λεονάρντο βρίσκει καταφύγιο, ερήμην του, στην οικογένεια της Κέιτ που έχει τρία παιδιά και αποφασίζει να τον εκδικηθεί επειδή ήταν τσιγκούνης και δεν της πλήρωσε τα δεδουλευμένα της.

 

Αν το πάντρεμα πλούσιας με φτωχό ήταν ήδη πεποιημένο ως αναμάσημα screwball κωμωδίας της δεκαετίας του '30 την εποχή που η Γκόλντι Χον έψαχνε να βρει σενάρια για τη σκερτσόζικη φόρα που είχε αποκτήσει με το ωραιότατο Private Benjamin και το αστείο Foul Play, τριάντα χρόνια αργότερα το ίδιο φορμάτ στερείται παντελούς πρωτοτυπίας, έστω ανάλαφρης τρέλας και ειλικρινούς ιλαρότητας.

 

Η συνήθως αστεία Άνα Φάρις φέρεται μηχανικά και ακούγεται ξύλινη, ενώ η ταινία φαίνεται να αποτελεί βατήρα διεθνούς αναγνώρισης για τον Μεξικανό Εουχένιο Ντερμπέζ, μια «κατά τα άλλα συμπαθή», πολύ δημοφιλή προσωπικότητα της ισπανόφωνης τηλεόρασης και του σινεμά.