Open day συνάντηση στον πολυχώρο Μεταίχμιο όπου οι εισηγητές και οι διδάσκοντες των σεμιναρίων θα ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους για το περιεχόμενο κάθε σεμιναρίου - εργαστηρίου και θα απαντήσουν σε πιθανές ερωτήσεις.

 

Επιπλέον, μόνο για εκείνη την ημέρα θα ισχύει έκπτωση 10% στα δίδακτρα κάθε σεμιναρίου, εφόσον πραγματοποιήσετε την εγγραφή σας (εξόφληση προκαταβολής). Παλιοί και νέοι μαθητές του Πολυχώρου, επωφεληθείτε της προσφοράς μας και ενημερωθείτε για το νέο πρόγραμμα των σεμιναρίων.

 

Τα σεμινάρια-εργαστήρια για τον  Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο του 2016 είναι:

 

Mικρο-διδασκαλία: Από τον σχεδιασμό στην υλοποίηση: Εργαστήριο με βάση τον «Οδηγό Μελέτης για την πιστοποίηση της εκπαιδευτικής επάρκειας των Εκπαιδευτών Ενηλίκων της Μη Τυπικής Εκπαίδευσης»  με την Ελένη Γιαννακοπούλου, Δρα Παιδαγωγικής, Καθηγήτρια-Σύμβουλο στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο
 
Αντικείμενο: Το εργαστήριο απευθύνεται σε όσους και όσες χρειάζονται μια ολοκληρωμένη θεωρητική και πρακτική εμπειρία μιας μικροδιδασκαλίας. Στόχος του εργαστηρίου είναι η συνοπτική παρουσίαση των εξετάσεων πιστοποίησης της εκπαιδευτικής επάρκειας των Εκπαιδευτών Ενηλίκων της Μη Τυπικής Εκπαίδευσης, που διενεργούνται από τον ΕΟΠΠΕΠ και η ολοκληρωμένη εφαρμογή μιας μικροδιδασκαλίας, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα των εξετάσεων αυτών.

26/9 Δευτέρα και 29/9 Πέμπτη, 5.00μ.μ. - 8.00 μ.μ. Διάρκεια: 6 ώρες / 2 τρίωρες συναντήσεις

 

Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής: Μυθιστόρημα / Διήγημα  με τον συγγραφέα Κωνσταντίνο Τζαμιώτη

Ο Κωνσταντίνος Τζαμιώτης θα συναντήσει όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν το Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής (Μυθιστόρημα / Διήγημα) τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, στις 6 το απόγευμα, σε μια προκαταρκτική ενημερωτική συνάντηση.
Αντικείμενο: Όλοι μπορούν να σκεφτούν μερικές καλές ιδέες. Οι συγγραφείς ξέρουν και να τις γράφουν. Στόχος του εργαστηρίου είναι η εξοικείωση με όλες εκείνες τις προϋποθέσεις και τις τεχνικές που απαιτεί η συγγραφή ενός λογοτεχνικού έργου. Με άξονα τα κείμενα των συμμετεχόντων αναλύεται βήμα βήμα η πορεία από την αρχική σύλληψη ως την πλήρη ανάπτυξή της.

Έναρξη:17/10 Δευτέρα, 5.00μ.μ. - 8.00 μ.μ. Διάρκεια: 24 ώρες / 8 συναντήσεις)

 

Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής Παιδικού Βιβλίου  με τη συγγραφέα παιδικών βιβλίων Ιωάννα Μπαμπέτα

Αντικείμενο: Στις οκτώ συναντήσεις μας θα διαβάσουμε, θα γράψουμε, θα σβήσουμε. Κυρίως όμως θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στα Τι, στα Πώς και στα Γιατί που θα προκύψουν.

Έναρξη: 27/9 Τρίτη, 5.30μ.μ. - 8.00μ.μ. Διάρκεια: 20 ώρες / 8 συναντήσεις

 

Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής Εφηβικού - Νεανικού Βιβλίου με τη συγγραφέα Αγγελική Δαρλάση

Αντικείμενο: Τι σημαίνει εντέλει «γράφω για εφήβους και νέους» και πόσο αυτό διαφέρει ή όχι από το να γράφω για ένα διαφορετικό αναγνωστικό κοινό;

Έναρξη: 20/10 Πέμπτη, 6.30μ.μ. - 9.00 μ.μ., Διάρκεια: 25 ώρες / 10 συναντήσεις

 

Η Δημιουργική Γραφή στο σχολείο: Μαθαίνουμε παίζοντας  με τη συγγραφέα-φιλόλογο Σοφία Νικολαΐδου


Αντικείμενο: Το εργαστήριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που ενδιαφέρονται να εντάξουν τη δημιουργική γραφή στη διδασκαλία τους. Στόχος είναι να δοθεί μια πρώτη γεύση, ένα αλφαβητάριο τεχνικής, και να παρουσιαστούν ασκήσεις και δραστηριότητες που αφορούν την παραγωγή γραπτού λόγου στη σχολική τάξη.

21/10 Παρασκευή, 6.30μ.μ. - 9.00μ. και 22/10 Σάββατο 12.30 μ.μ.- 3.00 μ.μ. Διάρκεια: 5 ώρες / 2 συναντήσεις

 

Εντατικό εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής «Πώς έρχονται οι λέξεις: Η αρχή της ιστορίας»  με τη συγγραφέα Σοφία Νικολαΐδου

Αντικείμενο: Στο εισαγωγικό και εντατικό αυτό εργαστήριο θα συζητηθούν ζητήματα τεχνικής που αφορούν τη συγγραφή πεζού λόγου: Αφηγηματική φωνή, επιλογή οπτικής γωνίας, μυθιστορηματικός ήρωας, αφήγηση και διάλογος, σχέσεις εμπειρίας και γραφής, αφηγηματικός χρόνος.

22/10 Σάββατο, 4.00μ.μ. - 8.00μ.μ. και 23/10 Κυριακή 10.00π.μ. 2.00 μ.μ. Διάρκεια: 8 ώρες / 2 συναντήσεις

 

Κατάρτιση Επιμελητών - Διορθωτών Κειμένων  με την Άννα Ιορδανίδου, Καθηγήτρια Γλωσσολογίας Πανεπιστημίου Πατρών

Αντικείμενο: Ανάλυση βασικών ζητημάτων θεωρίας και πρακτικές εφαρμογές διόρθωσης κειμένων στο πλαίσιο ειδικών εργαστηρίων

Έναρξη: 13/10 Πέμπτη 4.00μ.μ. - 6.30μ.μ. Διάρκεια: 50 διδακτικές ώρες / 15 συναντήσεις

 

Σεμινάριο εκδοτικής διαδικασίας / παραγωγής βιβλίου: «Από το χειρόγραφο στο βιβλίο» με την Ελένη Μπούρα, υπεύθυνη Ελληνικής Πεζογραφίας των εκδόσεων Μεταίχμιο-επιμελήτρια εκδόσεων, και την Ειρήνη Χριστοπούλου, υπεύθυνη έκδοσης λογοτεχνικών βιβλίων των εκδόσεων Μεταίχμιο-επιμελήτρια εκδόσεων

Αντικείμενο: Ένα μίνι σεμινάριο για την εκδοτική διαδικασία που απευθύνεται τόσο σε όσους ενδιαφέρονται να απασχοληθούν στον χώρο των εκδόσεων όσο και σε όσους θα ήθελαν να μάθουν την πορεία που ενδεχομένως θα ακολουθήσει το χειρόγραφό τους έως την έκδοση.

Έναρξη:22/11 Τρίτη, 5.30μ.μ. - 8.00μ.μ. Διάρκεια: 12,5 ώρες / 5 συναντήσεις

 

 

Δηλώσεις συμμετοχής στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο του σεμιναρίου που σας ενδιαφέρει.