Το εκθεσιακό πρόγραμμα του project space Temporary Duplex συνεχίζεται με την ατομική έκθεση του ιταλικής καταγωγής εικαστικού Beast με τίτλο Make Greece Greece Again σε εικαστική επιμέλεια Ανδρέα Φακή, την οποία παρουσιάζει το ανεξάρτητο πολιτιστικό ίδρυμα Studio 4, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δημόσιας Τέχνης: Επιβίωση.

 

Η έκθεση Make Greece Greece Again, αποτελεί την έκτη σε σειρά δράση του φετινού Φεστιβάλ Δημόσιας Τέχνης και παρουσιάζει εικόνες οι οποίες έχουν δημιουργηθεί με την τεχνική του "photo manipulation".

 

Ο Beast εικονίζει σημερινές φυσιογνωμίες, οι οποίες συνδέονται με το «Ευρωπαϊκό πρόβλημα» που ξεκινάει και τελειώνει στην Ελλάδα, χωρίς να περιορίζεται στον πολιτικό χώρο. Η Μέρκελ, ο Σούλτς, ο Σόιμπλε, ο Τσίπρας, ο Βαρουφάκης, ο Τσακαλώτος και άλλα δημόσια πρόσωπα, αποτελούν τους επι σκηνής πρωταγωνιστές οι οποίοι συνθέτουν τη νέα σειρά έργων του Ιταλού εικαστικού.

 

Η θεματική έκθεση Make Greece Greece Again, θέτει ερωτήματα αναφορικά με το δυνητικό μέλλον της χώρας μας, καθώς και με τα πολλαπλά αίτια της μέχρι τώρα αδικαιολόγητα λάθος πορείας της, η οποία χαράχτηκε διαδοχικά από τους κυβερνώντες, χωρίς να προσδιορίζεται εάν υπήρξε ένα σημείο “μηδέν”.