Η γκαλερί The Breeder παρουσιάζει την έκθεση Si Sedes Non Is σε επιμέλεια του Milovan Farronato (διευθυντή και επιμελητή του Fiorucci Art Trust).

 

H έκθεση που περιλαμβάνει έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών εξερευνά τη μαγεία και το Ντισκορντιανισμό (λατρεία της θεάς Έριδας). Σε μία αλχημική κατάληψη, η γκαλερί μεταμορφώνεται από την Παρασκευή 6 Απριλίου, με ξόρκια στους τοίχους και την χαοτική συνύπαρξη γλυπτών, εγκαταστάσεων και ζωγραφικών έργων. Την μαγική, αυτή ατμόσφαιρα θα πυροδοτήσει μία σειρά από προσεκτικά επιλεγμένες αλλά ωστόσο άναρχες performances, που θα ξεκινήσουν λίγο πριν τα μεσάνυχτα και θα διαρκέσουν μέχρι τις 4 το πρωί.

 

H έκθεση, που αναπτύσσεται γύρω από ιδέες περί απόκρυφων εναλλακτικών απόψεων μέσω μαγικών, μυστικιστικών και ιεροτελεστικών πρακτικών, αποσκοπεί στο να εξερευνήσει τις εναλλακτικές μορφές αθανασίας και αρχετυπικών αληθειών που διέπουν την ανθρωπότητα. Ο τίτλος της έκθεσης Si Sedes Non Is είναι μία καρκινική επιγραφή και έχει το εξής αμφίσημο νόημα: “Αν καθίσεις, μη φύγεις” και “αν δεν καθίσεις, φύγε”. Είναι χαραγμένη στην είσοδο της Αλχημικής Πόρτας (μνημείο που χτίστηκε μεταξύ του 1678 και του 1980 από τον Massimiliano Palombara, μαρκήσιο του Pietraforte, στην κατοικία του στη Ρώμη). Εδώ εξυπηρετεί ως πρόβλεψη και οδηγία στους ανυποψίαστους επισκέπτες της έκθεσης.

 

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Enrico David, Joana Escoval, Anna Franceschini, Delia Gonzalez, Camille Henrot, Karl Holmqvist, Christian Holstad, Maria Loboda, Goshka Macuga, Lucy McKenzie, Paulina Olowska, Χριστόδουλος Παναγιώτου, Άγγελος Παπαδημητρίου, Micki Pelllerano, Άγγελος Πλέσσας, Mathilde Rosier, Prem Sahib, Vanessa Safavi, Σωκράτης Σωκράτους.