Ο πολυχώρος πολιτισμού ΝΕΦΕΛΗ δημιουργήθηκε αναγνωρίζοντας την ανάγκη του σημερινού ανθρώπου να ξαποστάσει ψυχικά και να μείνει έστω για λίγο μακριά από τις έγνοιες και τα βάρη της καθημερινότητας.
Ο πολυχώρος πολιτισμού ΝΕΦΕΛΗ δημιουργήθηκε αναγνωρίζοντας την ανάγκη του σημερινού ανθρώπου να ξαποστάσει ψυχικά και να μείνει έστω για λίγο μακριά από τις έγνοιες και τα βάρη της καθημερινότητας.

 

Όταν έννοιες όπως «κρίση», «δύσκολοι καιροί», «έλλειψη παιδείας» έχουν γίνει ένα με τη ζωή μας, τότε οποιοδήποτε νέο ξεκίνημα είναι ίσως η καλύτερη απόδειξη πως ακόμα υπάρχει ελπίδα. Πόσο μάλλον αν αυτό το ξεκίνημα έχει σαν μοναδικό στόχο την ολιστική προσέγγιση του πολιτισμού μέσα από κάθε μορφή του.

 

Ξεκινώντας τις δράσεις της, η ΝΕΦΕΛΗ δίνει έμφαση στο μέλλον κάθε κοινωνίας, που δεν είναι άλλο από το σημερινό παιδί. Έτσι διοργανώνει ένα κύκλο σεμιναρίων με τίτλο «Σημερινό Παιδί – Αυριανός Ηγέτης» το οποίο απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς και γενικά σε όσους έρχονται σε επαφή με τα παιδιά.


Ο πολυχώρος πολιτισμού ΝΕΦΕΛΗ δημιουργήθηκε αναγνωρίζοντας την ανάγκη του σημερινού ανθρώπου να ξαποστάσει ψυχικά και να μείνει έστω για λίγο μακριά από τις έγνοιες και τα βάρη της καθημερινότητας. Ένας χώρος που λειτουργεί για να στεγάσει διάφορες και διαφορετικές εκδηλώσεις που προάγουν την τέχνη, το λόγο, την ελεύθερη έκφραση. Ένας χώρος που μέσα από σεμινάρια, διαλέξεις, εργαστήρια, εικαστικές εκθέσεις, μουσικές συναντήσεις,θεατρικά δρώμενα, παρουσιάσεις, λέσχες ανάγνωσης, ακόμα και συνεντεύξεις τύπου φέρνει πιο κοντά τον άνθρωπο με τον δημιουργό, τον πολιτισμό με τις αξίες της ζωής, την ελπίδα με το αύριο.


Ξεκινώντας τις δράσεις της, η ΝΕΦΕΛΗ δίνει έμφαση στο μέλλον κάθε κοινωνίας, που δεν είναι άλλο από το σημερινό παιδί. Έτσι διοργανώνει ένα κύκλο σεμιναρίων με τίτλο «Σημερινό Παιδί – Αυριανός Ηγέτης» το οποίο απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς και γενικά σε όσους έρχονται σε επαφή με τα παιδιά. Θέμα των σεμιναρίων είναι οι τρόποι επαφής με τα παιδιά από την πρώτη κιόλας στιγμή της σύλληψης μέχρι και την δύσκολη περίοδο της εφηβείας.

 

 

 


Έγκριτοι ψυχολόγοι αλλά και εκπαιδευτικοί θα εστιάσουν στη σύλληψη, τη γέννα και την εμβρυακή ηλικία, στο θηλασμό και τη σχέση με τη μητέρα, στη σχολική ηλικία, την ένταξη στη σχολική κοινότητα και τις μαθησιακές δυσκολίες, στην προεφηβεία, την ανάπτυξη ακόμα και τη διατροφή, στην εφηβεία και στις σχέσεις μέσα στην οικογένεια. Με αυτή την προσέγγιση οι εισηγητές του σεμιναρίου θα προσπαθήσουν να καλύψουν και να αναλύσουν όλες τις πιθανές δυσκολίες που πιθανώς θα αντιμετωπίσει το παιδί σε κάθε σημαντική φάση της ζωής του, καθώς και τους τρόπους που θα βοηθήσουν τον γονιό ή τον εκπαιδευτικό να σταθεί δίπλα στο παιδί και όχι απέναντί του.


Ο κύκλος των σεμιναρίων θα ολοκληρωθεί σε 12 δίωρες συναντήσεις που θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη στις 6.00 τα απόγευμα, ξεκινώντας από την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου.


Για περισσότερες πληροφορίες ή εγγραφές μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του πολυχώρου ΝΕΦΕΛΗ www.nefeli-cult.gr.