Τα πάρκα της Θεσσαλονίκης

Τα πάρκα της Θεσσαλονίκης Facebook Twitter
1

Η Θεσσαλονίκη πάσχει από πολλά, αλλά κάτι που συναντούμε εμείς συχνά είναι η σπαζοκεφαλιά του δημόσιου χώρου στον οποίο θα δραστηριοποιηθούμε.


Κάθε φορά μετράμε και ξαναμετράμε τα πάρκα της πόλης για να δούμε πού θα στήσουμε τη μικρή μας γιορτή, λες και είναι τόσα που φοβόμαστε πως κάποιο θα ξεχάσουμε, ή λες και ξεφυτρώνουν συχνά, και στο μέτρημα θα προστεθεί κάποιο σύντομα (δύσκολα).


Τα πάρκα είναι λίγα, οι κάτοικοι πολλοί.

Κήποι του Πασά

 


Δημιουργήθηκε το 1904, πιθανόν ως κήπος του διπλανού νοσοκομείου. Περιλαμβάνει κτίσματα φανταστικής αρχιτεκτονικής (σιντριβάνι, στέρνα, καθιστικό κλπ), που σήμερα είναι μισοερειπωμένα. Συνήθως εκεί συχνάζουν στα πλαίσια του "Πάρκαρε μαζί μας" τα Παιδιά Εν Δράσει.


Πάρκο του Ηρακλειώτη

 

 

Το πάρκο του Ηρακλειώτη είναι ένα εξαιρετικό παρκάκι στο κέντρο της πόλης, που αν μπορούσε κάποιος να ασχοληθεί σοβαρά μαζί του, θα μπορούσε να μεγαλουργήσει. Πολλά δέντρα, παχιά σκιά για τις μεσημεριανές ώρες, χορτάρι, λουλούδια, λιμνούλα με πάπιες.


Νέα παραλία

 

Η περίπτωση της νέας παραλίας Θεσσαλονίκης είναι ένα θέμα που διχάζει πολλούς- από τη μία είναι εντυπωσιακή και "ευρωπαϊκή", κι από την άλλη μας λείπει το πράσινο, τα δέντρα, το χορτάρι, τα λουλούδια. Στις πόλεις πρέπει να προσθέτεις γρασίδια, όχι τσιμέντα.


Πάρκο Ξαρχάκου

 


Εκεί βρίσκεται το τρενάκι, το σιντριβάνι, το Θέατρο Κήπου και το γνωστό αναψυκτήριο, όπου έκαναν τα πρώτα τους βήματα γνωστοί τραγουδοποιοί και τραγουδιστές της πόλης, όπως ο Σωκράτης Μάλαμας. Σήμερα έχει και το πάρκο What's Up για skate, αλλά και χώρο για τραμπολίνο, paintball και πίστα αναρρίχησης.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

1 σχόλια