Γκάλοπ: Σε ποιες περιοχές της Ελλάδας προτιμούν τα one night stands

Γκάλοπ: Σε ποιες περιοχές της Ελλάδας προτιμούν τα one night stands Facebook Twitter
Φωτό: Maud Chalard
0

Στο BlindChat, μία online πλατφόρμα για ανώνυμο chat με άντρες και γυναίκες απ' όλη την Ελλάδα, ζήτησαν από χρήστες να απαντήσουν στην ερώτηση «Πόσο θα ήθελες να διαρκέσει η επόμενη σχέση σου;» ανάλογα με την Περιφέρεια στην οποία κατοικούν και το φύλο τους. Μία βραδιά; Μερικούς μήνες; Μερικά χρόνια; Για πάντα;

 

Ας ξεκινήσουμε με αυτούς που προτιμούν ή δεν προτιμούν τις μακροχρόνιες σχέσεις:

Φαίνεται ότι στη Δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο οι γυναίκες δεν πιστεύουν πάρα πολύ στους αιώνιους έρωτες με τα ποσοστά των γυναικών που θέλουν η επόμενη σχέση του να κρατήσει για πάντα να είναι κάτω από 1%! Ο αντίστοιχος μέσος όρος στην επαρχία είναι 29.11% οπότε καταλαβαίνετε πόσο μεγάλη είναι αυτή η διαφορά. Από την άλλη στην Κρήτη, την Κεντρική Μακεδονία και την Αττική το ποσοστό των γυναικών που θέλουν η επόμενη σχέση του να είναι και παντοτινή είναι πάνω από 30% (Κρήτης: 37.84%, Κ. Μακεδονία: 30.10%, Αττική: 30.53%).


Oι απαντήσεις των αντρών: Στη Στερεά Ελλάδα μόνο το 5,29% είπε πως θέλει σχέση για μια ζωή με τους περισσότερους να αναζητούν σχέση μερικών μηνών (45,67%). Η επόμενοι λιγότερο ρομαντικοί στην Ελλάδα είναι οι άντρες της Δυτικής Μακεδονίας από τους οποίους μόνο το 16,05% επιθυμεί η επόμενη σύντροφός τους να είναι μαζί τους για πάντα. Όλα τα άλλα γεωγραφικά διαμερίσματα κινούνται σε ποσοστά 23-26% με ένα εντυπωσιακό στοιχείο να είναι η σύγκρισή τους με την Κύπρο όπου οι άντρες φαίνεται να θέλουν κάτι σταθερό. Περίπου 1 στους 3 από αυτούς θέλει μία σχέση για πάντα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις όσων ψάχνουν σχέση μιας βραδιάς. Ο μέσος όρος των γυναικών σε όλη την Ελλάδα που θέλει η επόμενη σχέση τους να είναι για ένα βράδυ είναι 18,30% με το αντίστοιχο των αντρών να είναι 25,84% αλλά το ενδιαφέρον όλης της υπόθεσης είναι να δούμε τις περιφέρειες που εμφανίζουν τα μεγαλύτερα και μικρότερα ποσοστά στη συγκεκριμένη απάντηση ανά φύλο.

Τα σκήπτρα εδώ κρατάει η Δυτική Μακεδονία όπου 2 στους 5, άντρες και γυναίκες, δηλώνουν πως δε θέλουν δεσμεύσεις αλλά κάτι που να κρατήσει μόνο ένα βράδυ. Μάλιστα, η Δυτική Μακεδονία είναι η Περιφέρεια με το μεγαλύτερο ποσοστό (40%) αλλά και τη μικρότερη διαφορά με ανάμεσα στα δύο φύλα, μόλις 0.87%.


Αμέσως μετά έρχονται η Περιφέρεια Πελοποννήσου και αυτή της Ηπείρου με 34,18% και 33,19% αντίστοιχα. Οι δύο αυτές περιφέρειες έχουν και την ιδιαιτερότητα ότι είναι οι μόνες στις οι γυναίκες που θέλουν σχέση μιας βραδιάς είναι περισσότερες από τους άντρες.

Στις περιφέρεις όπου το one-night-stand συγκεντρώνει τα μικρότερα ποσοστά προτιμήσεις θα δούμε την Κρήση με 9,61% στις γυναίκες, με την Ανατολή Μακεδονία και Θράκη να ακολουθεί με 14%, την Στερεά Ελλάδα με 14,48% και τη Κεντρική Μακεδονία με 15,53%. Η Κρήτη είναι και η Περιφέρεια που έχει τη μεγαλύτερη διαφορά ανάμεσα στα δύο φύλα που φτάνει το 14,41% με την αμέσως επόμενη μεγαλύτερη διαφορά να είναι στην Κεντρική Μακεδονία, 10,55%.

Στην Κύπρο, οι κοπέλες προτιμούν σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό τη σχέση μιας βραδιάς με το 35,71% να το προτιμά ενώ οι άντρες είναι κατά 12,33% λιγότεροι.

Γκάλοπ: Σε ποιες περιοχές της Ελλάδας προτιμούν τα one night stands Facebook Twitter
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ