Πώς έψησαν αρνί το Πάσχα οι Έλληνες στην Ελβετία

Πώς έψησαν αρνί το Πάσχα οι Έλληνες στην Ελβετία Facebook Twitter
3
Πώς έψησαν αρνί το Πάσχα οι Έλληνες στην Ελβετία Facebook Twitter
Σε αυτή τη φωτογραφία όλα μοιάζουν παραδοσιακά! Μια οικογένεια ψήνει το αρνί της στην εξοχή και τη δουλειά του γυρίσματος φαίνεται πως έχει αναλάβει κάποιο μοτεράκι! Λάθος!Το σκηνικό είναι σε εξοχή της Ελβετίας και αυτό που δεν φαίνεται, είναι η ελληνική πατέντα! Γνωρίστε τον δημιουργό της...

Ο Αντώνης Θεοδώρου κατάγεται από τον Πειραιά και είναι 40 ετών. Στην Ελβετία βρίσκεται εδώ και ένα χρόνο μαζί με τη σύζυγό του και τα δύο του παιδιά. Εκεί εργάζεται ως πλακάς. 

"Η ζωή στην Ελβετία δεν είναι αυτό που ίσως φαντάζεται ένας Έλληνας. Το άφθονο χρήμα που κινείται, όπως το παίρνεις - έτσι ξανά το προσφέρεις στο κράτος.

Η αντιμετώπιση της Ελβετίας και των Ελβετών προς τον Ελληνισμό είναι πολύ θετική και σου μιλούν με αγωνία για την Ελλάδα. Μας εκτιμούν και μας στηρίζουν σαν λαό. Εγώ τους ευχαριστώ γιατί μου προσέφεραν μία αξιοπρεπή ζωή και τους βγάζω το καπέλο για τον τρόπο που ζουν.

Το Πάσχα στη Βέρνη της Ελβετίας το γιορτάζουμε 100 άνθρωποι σε μία αίθουσα που το ονομάζουμε εκκλησία. Ήταν πολύ όμορφα όμως γιατί για εμάς εδώ δεν έχει σημασία ο χώρος αλλά η πίστη.

Πώς έψησαν αρνί το Πάσχα οι Έλληνες στην Ελβετία Facebook Twitter
Πώς έψησαν αρνί το Πάσχα οι Έλληνες στην Ελβετία Facebook Twitter
Πώς έψησαν αρνί το Πάσχα οι Έλληνες στην Ελβετία Facebook Twitter

Την Κυριακή του Πάσχα θα τρώγαμε, όπως ορίζει η παράδοση, αρνί, αλλά εγώ προτίμησα να το κάνω με τον παραδοσιακό τρόπο και να ταΐσω τους φίλους μου τους Ελβετούς στο ποτάμι στο Worb Dorf. Και έτσι μου ήρθε και η φαεινή ιδέα να κατασκευάσω σύντομα και ανέξοδα έναν μύλο που να γυρνάει τη σούβλα με την ροή του ποταμού. Το αρνάκι έγινε τέλειο,  ομολογώ. Η κατασκευή; Τα υλικά εμένα προσωπικά δεν μου στοίχισαν τίποτα. Το μόνο που χρειάστηκε ήταν θέληση και το τεχνικό μυαλό να σκεφτείς πώς αυτό θα δουλέψει και πώς ο ποταμός της Βέρνης θα δουλέψει αλά Ελληνικά.

 

 

*Θα ήθελα να ενημερώσω όσους τους ενδιαφέρει η πατέντα μου με πολύ πιο εξελιγμένα υλικά, να επικοινωνήσουν μαζί μου μέσω Facebook
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια