Αυτό είναι τελικά το μέγεθος του μέσου πέους!

Αυτό είναι τελικά το μέγεθος του μέσου πέους! Facebook Twitter
7

 

Αυτό είναι τελικά το μέγεθος του μέσου πέους! Facebook Twitter

Μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα που για πρώτη φορά γίνεται σε τόσο μεγάλη έκταση, έδωσε στη δημοσιότητα τις διαπιστώσεις της θέτοντας τα νέα standards . Η επιστήμη λοιπόν απεφάνθη πως το ανδρικό όργανο, όταν βρίσκεται σε στύση, έχει κατά μέσο όρο μήκος 13,12 εκατοστά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το μέσο μήκος του χωρίς στύση πέους είναι 9,16 εκατοστά ενώ μόνο πέντε τους 100 άνδρες έχουν πέος άνω των 16 εκατοστών. Πέντε στους εκατό είναι επίσης αυτοί που το πέος τους είναι μικρότερο από 10 εκατοστά.

Οι ερευνητές του Βασιλικού Κολλεγίου (King's College) του Λονδίνου, με επικεφαλής τον ψυχίατρο Ντέβιντ Βιλ, έψαξαν όλες τις σχετικές δημοσιευμένες μελέτες, που περιλάμβαναν μετρήσεις ανδρικών γεννητικών οργάνων κάθε φυλής και κάθε ηλικίας.

Οι δειγματοληπτικές μετρήσεις συνολικά αφορούσαν 15.521 άνδρες και έχουν γίνει από ιατρικό προσωπικό (αλλιώς μόνος του ο καθένας μπορεί να έβαζε κάτι παραπάνω...)

Δεν διαπιστώθηκε κάποια ιδιαίτερη συσχέτιση ανάμεσα στο μέγεθος του πέους και σε άλλα σωματικά χαρακτηριστικά, όπως το ύψος ή το βάρος.Το μόνο σίγουρο, κατά τους επιστήμονες, είναι ότι αν ένας άνδρας έχει μεγάλο πέος, θα φοράει και μεγάλο νούμερο παπούτσι (αλλά δεν ισχύει κατ' ανάγκη το αντίθετο).

Η νέα μελέτη (μεταανάλυση) δημοσιεύθηκε στο βρετανικό περιοδικό ουρολογίας "BJU International", σύμφωνα με το "Science".

Οι ερευνητές επεσήμαναν πως μερικοί άνδρες αγχώνονται τόσο πολύ με το μήκος του πέους τους, που πάσχουν από μια ψυχολογική πάθηση, η οποία λέγεται "δυσμορφική διαταραχή σώματος".

Σύμφωνα με τους ερευνητές, μόνο οι μισοί άνδρες (το 55%) είναι ικανοποιημένοι με το μέγεθος του γεννητικού οργάνου τους.

"Πιστεύουμε ότι τα στοιχεία αυτά θα βοηθήσουν τους γιατρούς να διαβεβαιώσουν την μεγάλη πλειονότητα των ανδρών πως το μέγεθος του πέους τους βρίσκεται εντός φυσιολογικών πλαισίων", τόνισε ο Ντέιβιντ Βιλ.

Όπως είπε, το πρόβλημα των ανδρών βρίσκεται κατά βάση στο κεφάλι τους, καθώς "τείνουν να υποεκτιμούν το μέγεθός του πέους τους, ενώ φαίνεται να έχουν διαστρεβλωμένη εικόνα σχετικά με το μέγεθος του πέους των άλλων ανδρών".

Γι' αυτό, εν μέρει, όπως τόνισαν οι επιστήμονες, φταίνε οι προσεκτικά επιλεγμένοι -και "προικισμένοι"- άνδρες που πρωταγωνιστούν στις πορνοταινίες. Για παράδειγμα, στην πραγματικότητα μόνο το 2% των ανδρών έχει πέος 18 εκατοστών, αλλά στα φίλμ πορνό το ποσοστό αυτό φαίνεται να είναι πολύ μεγαλύτερο.

Ωστόσο στο διαδίκτυο κυκλοφορεί ακόμη ένα γράφημα που δείχνει και τον μέσο όρο ανά χώρα:

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

6 σχόλια
Καλά, τι να λέει τώρα.... Η δική μου είναι τόσο μεγάλη, που όταν βρίσκομαι σε στύση πολλές φορές λιποθυμώ γιατί μαζεύεται όλο το αίμα εκεί και δεν μπορεί να αιματωθεί σωστά ο εγκέφαλός μου.