Απολύθηκε από τον Ριζοσπάστη ο Νίκος Μπογιόπουλος με απόφαση της ηγεσίας του ΚΚΕ

Απολύθηκε από τον Ριζοσπάστη ο Νίκος Μπογιόπουλος με απόφαση της ηγεσίας του ΚΚΕ Facebook Twitter
10

Σύμφωνα με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, αποφασίστηκε η απόλυση του Νίκου Μπογιόπουλου από τον Ριζοσπάστη, καθώς δεν δέχτηκε να υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας.

Υπενθυμίζεται πως πάγια απαίτηση του ΚΚΕ είναι να μην υπάρχει ούτε ένας εργαζόμενος χωρίς συλλογική σύμβαση εργασίας, κάτι που απ' ό,τι φαινεται δεν τηρούν για τους δικούς τους εργαζόμενους, ακόμα κι όταν αυτοί αντιδρούν. 

Ο δημοσιογράφος είχε ενημερώσει τους αρμοδίους ότι δεν πρόκειται να υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας, παραιτούμενος ωστόσο του μισθού του. Βάσει του νέου καταστατικού του ΚΚΕ τα κομματικά μέλη που εργάζονται στα κομματικά ΜΜΕ αμείβονται εφ' εξής με τα χρήματα που λαμβάνουν τα επαγγελματικά στελέχη (υπολογίζονται περί τα 800 ευρώ). Στο πλαίσιο αυτό ζητείται από τους εργαζομένους η παραίτησή τους και η υπογραφή ατομικής σύμβασης εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι η στήλη του Ν. Μπογιόπουλου είχε «κοπεί» πριν από ένα μήνα από το κομματικό μέσο γιατί, όπως σχολιάστηκε από τον πρώην σκιτσογράφο του «Ρ», «δεν ήταν αρεστός».

Σημειώνεται ότι ο Νίκος Μπογιόπουλος είχε ασκήσει κριτική στην ηγεσία του Περισσού για την εκλογική ήττα του 2012, κατά την διάρκεια του προσυνεδριακού διαλόγου, τον περασμένο Μάρτιο. Ακόμη, τον Ιούλιο του 2011 το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος υπό την τότε γ.γ. Αλέκα Παπαρήγα, είχε ενημερώσει τις κομματικές οργανώσεις με εμπιστευτικό εσωκομματικό σημείωμα ότι η έκδοση του βιβλίου του για την οικονομική κρίση με τίτλο «Είναι ο καπιταλισμός, ηλίθιε» έγινε χωρίς την έγκριση του Περισσού και ασκούσε κριτική καθώς είχε θεωρηθεί ότι δεν προέβαλλε ορθά την άποψη του κόμματος και δημιουργούσε «σύγχυση στις μάζες».

Ωστόσο, ο Ν. Μπογιόπουλος φέρεται να είχε δηλώσει ότι δεν θα φύγει από τον «Ριζοσπάστη» παρά το γεγονός ότι αποποιείτο του κομματικού μισθού του, κάτι που οδήγησε ενδεχομένως στην απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ για την απομάκρυνσή του.

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

4 σχόλια
Κανένας απο τους αριστερούς επανάστατες που κατά καιρούς σχολιάζουν σε διάφορες αναρτήσεις της lifo, επαναστατικές μπροσούρες εναντίον των "φιλελέ", θα μας δώσει τα φώτα του πάνω στο θέμα αυτό? Περιμένω να διαβάσω επιχείρηματα κ θέσεις που να δικαιολογούν και να υποστηρίζουν τον Περισσό (να γελάσω λιγάκι).
Ας σου απαντήσει ο ίδιος ο Μπογιόπουλος (για να γελάσεις λιγάκι):"...Αυταπατώνται, αν νομίζουν ότι μπορούν αυτοί, είτε με τη χυδαιότητα, είτε με την «αντικειμενικότητά τους», να καθορίσουν τη σχέση του ΚΚΕ με τα μέλη του και τη σχέση των μελών του ΚΚΕ με το Κόμμα τους.Αυταπατώνται, αν νομίζουν ότι μπορούν να παρέμβουν στα εσωτερικά του ΚΚΕ από την «πίσω πόρτα».Αυταπατώνται ότι έτσι θα καταφέρουν να πλήξουν το φρόνημα, τις συντροφικές σχέσεις και την τιμή των ελεύθερων, σκεπτόμενων και συνειδητά πειθαρχημένων στα ιδανικά τους ανθρώπων που συγκροτούν το ΚΚΕ..."http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=7378137
Εγώ πάντως γέλασα πολύ, με την άγνοιά σου και τις τρομακτικές ελλείψεις σου σε επίπεδο βασικής "πολιτικής" παιδείας! Ποιος σου είπε κλασσικέ ελληναράκο "φιλελέ"(!), ότι "αριστερός" σημαίνει και ταυτόχρονα και "κομμουνιστής";; Πως ακριβώς συγχέεις "αριστερές επαναστατικές δράσεις" με τον "κομμουνισμό";; Περιμένω τις απαντήσεις σου και θα προσπαθήσω να μην γελάσω...
Έτσι, έτσι, λυσσάξτε! Ad hominem επιθέσεις και τα μυαλά στα κάγκελα! Γεια σου ρε Devil's advocate δάσκαλε! Δώσε μου τα φώτα σου. Αλλά για να σου απαντήσω επειδή βλέπω έχεις ανησυχία, σε αυτό που έγραψα δεν ταύτισα πουθενά την αριστερά με τον κομμουνισμό! Σχόλιο απο τους αριστερους επαναστάτες ζήτησα, "να μας δώσει τα φώτα του". Μάλλον διάβασες κάτι δικό σου. Δε πειράζει, συμβαίνει όταν κανείς είναι φανατικός. Συνέχισε να γελάς ελεύθερα τώρα. Α ναι, επί της ουσίας, για το θέμα του άρθρου έχεις να μοιραστείς κάτι μαζί μας? Έχεις άποψη ή σου αρκεί να επιτίθεσαι προσωπικά μόνο σε αγνώστους στο διαδίκτυο?Τι να πεί και ο έρμος ο Μπογιόπουλος, βουτηγμένος, τυφλωμένος απο το φανατισμό (ή όπως αρέσει σε κάποιους να το λένε "αφοσίωση") προσπαθεί ακόμα και όταν τον σταυρώνουν να θέσει τους διώκτες του στο απυρόβλητο. Πόσο γλυκός, μεγάλη καρδιά, αληθινός "σύντροφος".(Υποθέτω η lifo δεν θέλει προσωπικές αντιπαραθέσεις στα σχόλια, αλλά θα ζητήσω ευγενικά να δημοσιεύσουν το σχόλιο μου. Δεν βρίζω, δεν προσβάλλω κανέναν, αντιθέτως απαντώ σε επίθεση που έγινε επί προσωπικού)Κ ένα τελευταίο σχόλιο και δε θα συνεχίσω την αντιπαράθεση. Αναρωτιέμαι όσοι κατηγορούν τον φιλελευθερισμό έχουν διαβάσει κανένα απο τα μνημειώδη έργα του φιλελευθερισμού να δούν τι πρεσβεύει, τι στο καλό λέει ή απλά επειδή είναι της μόδας κατηγορούν και θεωρούν ως "φιλελέ" ό,τι κακό τους συμβαίνει?to_kerataki_mou, θα ήθελες σε παρακαλώ να μου δώσεις ένα παράδειγμα για το πότε το ΚΚΕ στήριξε φιλελεύθερες απόψεις? Στην κοινωνία, στην οικονομία ή όπου αλλού νομίζεις. Το ερώτημα είναι πότε στήριξε την φιλελεύθερη σκέψη, όχι την ΝΔ ε? Μη τα μπερδέψουμε!
Αφού παίρνεις αυτοβούλως το δικαίωμα να βάζεις όλους τους αριστερούς στο ίδιο τσουβάλι, γιατί στερείς από τους άλλους να κάνουν το ίδιο με τους φασ ... εεε, τους δεξιούς ; Αφού τσουβάλιασμα ήθελες εξ αρχής, απλά σου κάνουμε το χατήρι. Σε βρίσκω αχάριστο ...