Νέα σειρά Anime με πρωταγωνιστή τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Νέα σειρά Anime με πρωταγωνιστή τον Κυριάκο Μητσοτάκη Facebook Twitter
1

Τα χαρακτηριστικά μάτια, τα λυτά μαλλιά και η δυναμική αύρα του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι καθώς φαίνεται τα στοιχεία που έκαναν μια ομάδα πρωτοποριακών Ιαπώνων δημιουργών να φτιάξουν ένα anime εξ ολοκλήρου χτισμένο γύρω από τον ίδιο και την συναρπαστική καθημερινότητά του στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σύμφωνα με το concept της σειράς, η οποία θα ονομάζεται Dismiss Note κατά τα πρότυπα του διάσημου manga/anime Death Note, μια λίστα με απόκοσμες ιδιότητες, μέσω της οποίας θα καθίστανται δυνατές απολύσεις στον δημόσιο τομέα - κάτι που μέχρι πρότινος θα θεωρείτο αδιανόητο στο παράξενο παράλληλο σύμπαν που θα διαδραματίζεται η σειρά - θα περιέρχεται υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες στην κατοχή ενός φέρελπι υπουργού, που, συνειδητοποιώντας τη δύναμη της, θα τη χρησιμοποιήσει με σκοπό τη δημιουργία ενός νέου, ιδανικού κόσμου, χωρίς μονιμότητα, επίορκους υπαλλήλους και υπερβολικά επιδόματα.

List

Οι 3 βασικοί κανόνες του Dismiss Note

Το σενάριο της σειράς θα ακολουθεί την ξέφρενη κοινή πορεία του υπουργού και της εν λόγω λίστας, εστιάζοντας, πέρα από τις απίστευτες περιπέτειές τους, στις επιπτώσεις της τελευταίας στον ψυχισμό του μέχρι πρότινος καλοκάγαθου άνδρα. Τα ηθικά διλήμματα με τα οποία θα βρεθεί αντιμέτωπος ο ήρωας αναμένεται να καθηλώσουν τους θεατές, ενώ η εσωτερική σύγκρουσή του μεταξύ κρατισμού και φιλελευθερισμού θα είναι τέτοιας έντασης, ώστε ο νεαρός να φτάσει να αμφιβάλλει ακόμη και για τον ίδιο του τον εαυτό και τις πραγματικές του καταβολές.

 

Kiria

Kira ή Kiriakos;

 

Όμως και οι μάχες με εξωτερικούς εχθρούς αναμένονται ομηρικές, καθώς δεν θα είναι λίγοι αυτοί που θα προσπαθήσουν να σταματήσουν την διοικητική μεταρρύθμιση. Από τα πανίσχυρα συνδικάτα μέχρι τον Παναγιώτη Λαφαζάνη (τον περιβόητο ), οι δυνάμεις του κακού (ή μήπως του καλού;) θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να ανακόψουν την καταστρεπτική μανία του υπουργού και να αποκαταστήσουν τον αποσαρθρωμένο κοινωνικό ιστό.


Ευτυχώς για τον ίδιο, ο Kiria  δεν θα είναι απελπιστικά μόνος απέναντι σε όλα αυτά. Ο υπουργός θα διαθέτει ως προστάτη, σύμβουλο και καθοδηγητή ένα Shinigami, ήτοι έναν, κατά την ιαπωνική μυθολογία Death god, που δεν θα είναι άλλος από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Shinigami

Death god, καλά γονίδια, κρητική διατροφή ή ένας συνδυασμός των τριών;

Παράλληλα, η σειρά θα ακολουθεί σε ένα εγκιβωτισμένο αφηγηματικό πλαίσιο την ιστορία δύο νεαρών αποφοίτων της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, οι οποίες παρά το γεγονός πως προσελήφθησαν αξιοκρατικά, θα κινδυνεύουν να βρεθούν στον δρόμο λόγω της ανεξέλεγκτης δράσης του Kiria  και της δύναμης της Λίστας. Οι περιπέτειές τους θα αναδεικνύουν το δράμα όσων άξιων δημοσίων υπαλλήλων πλήττονται από την ακολουθούμενη πολιτική, προβληματίζοντας έτσι έτι περισσότερο τον θεατή, ως προς τι είναι τελικά σωστό και τι είναι λάθος.

Candy

"Μην κλαις Annie, μπορεί απλά να μας μετακινήσουν στον ΕΟΠΥΥ"

Οι παραγωγοί διαβεβαιώνουν πως η παρακολούθηση της ιστορίας των δυο κοριτσιών θα απαιτεί γερά νεύρα, καθώς το γαϊτανάκι της εναλλαγής συναισθημάτων δεν θα έχει σταματημό. Την απύθμενη χαρά για την διασφάλιση της θέσης τους σύμφωνα με την πιο πρόσφατη εγκύκλιο, θα διαδέχεται η τροφοδοτούμενη από τις ατελείωτες φήμες του γραφείου αμφιβολία για το αν αυτή είναι η τελική λίστα με τις διαθεσιμότητες, για το αν θα έρθει κι άλλη και αν έρθει θα έχει εμάς ή την Καστρινάκη από τα Μητρώα και τέλος πάντων γιατί δεν μας λένε ότι θα φύγουμε να τελειώνουμε, νισάφι.

Αννι

Candy, ήρθε η διαταγή από το Υπουργείο! Δεν είμαστε στην λίστα ούτε σήμερα!

Όσον αφορά την σεναριακή κατάληξη της σειράς, οι παραγωγοί τηρούν σιγήν ιχθύος, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες είναι πολύ πιθανό να γυριστούν δύο εναλλακτικά φινάλε, ένα με θριαμβευτή τον υπουργό, ο οποίος θα έχει κάνει το σύνολο του δημοσίου να λειτουργεί ρολόι με 9 υπαλλήλους, όλους μέλη της ΟΝΝΕΔ, και ένα με τις 2 εργαζόμενες πλέον μονιμοποιημένες πέρα από κάθε αμφισβήτηση, με απόφαση της Ιεράς Συνόδου.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

1 σχόλια