Από τον κάνδαυλο στο σουβλάκι

Από τον κάνδαυλο στο σουβλάκι Facebook Twitter
0

Το σουβλάκι είναι ένα έδεσμα με καθαρά ελληνική ταυτότητα, που μάλιστα έχει τις "ρίζες του" στην Αρχαία Ελλάδα. Τότε λεγόταν κάνδαυλος και συνδύαζε κομμάτια από ψητό κρέας, πίτα, τυρί και άνηθο και σερβιριζόταν με ζουμί.

Τώρα μπορεί να λέγεται σουβλάκι και να έχουν αλλάξει αρκετά στοιχεία στο τελικό του σερβίρισμα, αλλά η παραδοσιακή απόλαυση δεν έχει χάσει την ταυτότητα της. Απλά εξελίχθηκε.

Μία από τις πιο φρέσκιες και αναπάντεχα παραδοσιακές προσθήκες που μπορείτε να απολαύσετε στο σημερινό τυλιχτό σουβλάκι είναι τα νέο δημιουργήματα της αγαπημένης σειράς Philadelphia που πρόσθεσε  στην οικογένεια της 4 νέες μεσογειακές γεύσεις εμπνευσμένες από το "εθνικό μας φαγητό".

Για τους άκρως παραδοσιακούς η σάλτσα για σουβλάκι Philadelphia με γεύση άνηθο παίρνει και πάλι τα σκήπτρα στην απόλαυση, δίνοντας μία λεπτή και δροσερή πινελιά που αναδεικνύει την εξαιρετική γεύση ενός ζουμερού καλοψημένου κρέατος. Ιδανικά μάλιστα, η σάλτσα Philadelphia με γεύση άνηθο συνδυάζεται με τι άλλο, από το παραδοσιακό μας σουβλάκι είτε χοιρινό είτε κοτόπουλο.

Ανακαλύψτε το νέο συνδυασμό σε επιλεγμένα καταστήματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα και εκπλαγείτε με το πώς το πιο παραδοσιακό μπορεί σήμερα να σας χαρίσει την ιδανική απόλαυση.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ