Η Halle Berry έκανε μήνυση στον πρώην της επειδή ίσιωσε τα μαλλιά της κόρης τους

Η Halle Berry έκανε μήνυση στον πρώην της επειδή ίσιωσε τα μαλλιά της κόρης τους Facebook Twitter
6

Η Halle Berry και ο πρώην σύντροφός της, Gabriel Aubry, βρίσκονται αυτή την περίοδο στα δικαστήρια προκειμένου να οριστεί το ποσό διατροφής που πρέπει να του αποδίδει για την εξάχρονη κόρη τους, Nahla. Παράλληλα με τις διαπραγματεύσεις η Berry έκανε μήνυση στο Aubry επειδή αυτός προσπαθεί να κάνει την κόρη τους «λευκή». Ο Aubry άφησε την εξάχρονη Nahla να ισιώσει τα σγουρά μαλλιά της και να κάνει ανταύγειες, κάτι που η Berry βλέπει ως προσπάθεια να μην φαίνεται η μαύρη της καταγωγή.

Το 2011 η Berry δήλωσε στο περιοδικό Ebony ότι νιώθει ότι η Nahla είναι μαύρη. «Δεν θα βάλω ταμπέλα. Έπρεπε να αποφασίσω μόνη μου για τον εαυτό μου, και αυτό θα πρέπει να κάνει και αυτή για το πώς προσδιορίζει τον εαυτό της. Και πιστεύω ότι κυρίως αυτό θα γίνει σε σχέση με το πώς θα την βλέπει ο υπόλοιπος κόσμος. Έτσι συνέβη με μένα. Αλλά νιώθω ότι είναι μαύρη. Είμαι μαύρη και είμαι η μητέρα της, και πιστεύω στη θεωρία της «μιας σταγόνας αίματος».

It's Viral
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Αυτή η ηλίθια συζήτηση τύπου "νιώθω ότι είναι μαύρη" (;) μου θύμισε την αγαπημένη trash tv με επεισόδια σαν και αυτό.http://www.youtube.com/watch?v=Hjt-KkHoi2Y(το ξέρω ότι ουσιαστικά δεν έχει σχέση απλά μου το θύμισε... πιθανόν επειδή και ο πατέρας "ένοιωθε" ότι τα παιδάκια ήταν δικά του και λευκά αλλά του δημιουργήθηκε κάποια υποψία για το αντίθετο -τραβα βρες γιατί)
Τι θα πει ρε παιδιά να "αποφασίσει" αν θα είναι μαύρη η λευκή; Επειδή δηλαδή το κοριτσάκι γεννήθηκε μιγάδα πρέπε να διαλέξει στρατόπεδο; Δεν είμαστε καλά. Εντάξει το να βάφει τα μαλλιά της από 6 χρονών υγιές δεν είναι, αλλά από την άλλη, πρέπει να έχει τα μαλλιά της σγουρά για να θυμίζει τη μαύρη της καταγωγή; Όταν μεγαλώσει, ό,τι θέλει θα τα κάνει. Η ίδια η Halle Berry γιατί ισιώνει τα μαλλιά της δηλαδή; ΥΓ. Το κοριτσάκι πάντως από φωτογραφίες που βλέπω δε φαίνεται και πολύ μαύρο, αλλά είναι κούκλα.
Ξέρει κάποιος να μου πει ποια είναι η θεωρία της «μιας σταγόνας αίματος» ; Το μόνο σχετικό που βρήκα με τη φράση είναι το όνομα του Jakob Philipp Fallmerayer. Εκτός αν εννοεί με το «μια σταγόνα» ότι υπάρχει το γονίδιο και μπορεί να υπερισχύσει.Στο θέμα τώρα, εαν ο πατέρας ισιώνει και ξανθαίνει τα μαλλιά της 6χρονης κόρης του, έχει κάθε δίκιο να τρελαίνεται γιατί καταρχήν βλάπτει την υγεία του παιδιού. Επίσης το πρότυπο ομορφιάς είναι αυτό της λευκής γυναίκας και δυστυχώς οι γυναίκες που ανήκουν σε άλλες φυλές θεωρούνται όμορφες όταν μοιάζουν κάπως με λευκές. Οπότε πάλι δίκιο έχει που τρελαίνεται.
In the South it became known as the "one-drop rule,'' meaning that a single drop of "black blood" makes a person a black. It is also known as the "one black ancestor rule," some courts have called it the "traceable amount rule," and anthropologists call it the "hypo-descent rule," meaning that racially mixed persons are assigned the status of the subordinate group. This definition emerged from the American South to become the nation's definition, generally accepted by whites and blacks.(Έλα βρε δεν ήταν και τόσο δύσκολο να το βρεις :)