Η δική σου LIVE TRUE ιστορία

Η δική σου LIVE TRUE ιστορία Facebook Twitter
0

Η LiFO και το Dewars σε καλούν να μοιραστείς με όλους τη δική σου LIVE TRUE ιστορία.

Στείλε μας εδώ τη δική σου ιστορία ζωής και πες μας πώς οι επιλογές και οι εμπειρίες σου καθόρισαν ή άλλαξαν τη ζωή σου. Πώς το πάθος σου διαμόρφωσε την πορεία σου και ποιες δυσκολίες αντιμετώπισες κυνηγώντας τα όνειρά σου.

 

Η LiFO Team επιλέγει τρεις με τέσσερις από τις καλύτερες ιστορίες κάθε βδομάδα και τις δημοσιεύει. Εσείς, όμως, αποφασίζετε για τις καλύτερες: Οι τρεις ιστορίες με τα περισσότερα share στο Facebook θα λάβουν ένα αναμνηστικό δώρο από το Dewars.

 Οι τρεις καλύτερες ιστορίες κερδίζουν ένα αναμνηστικό δώρο από το Dewars.

Ακολούθησε το πάθος σου. Ζήσε αληθινά.

Να κάνεις αυτό που σε γεμίζει πάθος, αυτό που πλημμυρίζει την καρδιά και το μυαλό σου... Να ζεις σύμφωνα με τις δικές σου επιλογές και πεποιθήσεις...  Αυτό σημαίνει να ζεις αληθινά.

Εμπνευσμένο από την ιστορία και την κληρονομιά του, το Dewar's παρουσιάζει αληθινές ιστορίες ανθρώπων από διάφορα μέρη του κόσμου που επέλεξαν να ακολουθήσουν το δικό τους προσωπικό μονοπάτι χωρίς συμβιβασμούς με βασικό γνώμονα το πάθος τους.

Ο Alex Honnold εγκατέλειψε τις σπουδές μηχανικού στο Berkley για να ακολουθήσει αυτό που πάντα αγαπούσε, την αναρρίχηση. Τα τελευταία 17 χρόνια ζει ουσιαστικά στο βαν του, προκειμένου να βρίσκεται πάντα κοντά σε σημεία που να μπορεί να προπονείται καθημερινά. Το πάθος του επικίνδυνο. Αναρρίχηση χωρίς προστασία, χωρίς σχοινί, χωρίς ασφάλεια και χωρίς την επιλογή λάθους. «Για μένα το πραγματικό ρίσκο είναι να μην μπορώ να κάνω αναρρίχηση κάθε μέρα».

Οι Fred Jourden και Hugo Jezegabel εγκατέλειψαν τις επαγγελματικές τους πορείες και αφιερώθηκαν πλήρως στο πάθος τους, να φτιάχνουν μοναδικές μοτοσυκλέτες. Στο παρελθόν, περνούσαν όλο τον ελεύθερο χρόνο τους κλεισμένοι μέσα σε ένα σκοτεινό γκαράζ προσπαθώντας να κατασκευάσουν τις μοτοσυκλέτες που ήθελαν. «Ξέραμε τί μηχανή θέλαμε αλλά δεν μπορούσαμε να τη βρούμε πουθενά. Οπότε αποφασίσαμε να τη φτιάξουμε μόνοι μας». Τώρα είναι το επάγγελμά τους και νιώθουν ευτυχισμένοι που κατάφεραν να αφιερώνουν όλο το χρόνο τους σε αυτό.

Ο David Beriain ρισκάρει καθημερινά τη ζωή του για να αφηγηθεί ιστορίες τις οποίες κανένας άλλος δεν θέλει να πει. Αφησε την ασφάλεια του γραφείου για να μεταδίδει αυθεντικές ιστορίες και να καλύπτει δημοσιογραφικά μαχόμενες περιοχές, από το Αφγανιστάν ή τη ζούγκλα της Κολομβίας έως τον Αμαζόνιο και τις Βόρειες ισπανικές ακτές. Στόχος του είναι να παρουσιάσει στο κοινό την αλήθεια που δεν φαίνεται. «Δημοσιογραφία για μένα είναι να μεταφέρεις τις ιστορίες που οι άλλοι δεν θέλουν να γίνονται γνωστές».

Ο Αλέξανδρος Αβρανάς είναι ο νέος σκηνοθέτης που πρόσφατα ενθουσίασε κοινό και κριτικούς με την δεύτερη του ταινία «Miss Violence», γυρίζοντας νικητής από το Διεθνές φεστιβάλ της Βενετίας. Η ζωή και η πορεία του έχει διαμορφωθεί από το ένα και μοναδικό του πάθος. Τον κινηματογράφο. «Για μένα το σινεμά είναι ανάγκη. Δεν είναι δουλειά ούτε απασχόληση». Αποφάσισε να μην ακολουθήσει τον εύκολο δρόμο του εμπορικού κινηματογράφου αλλά αντίθετα να προβάλει κοινωνικά και πολιτικά θέματα που προκαλούν και πολλές φορές ενοχλούν. Παρότι οι δυσκολίες ήταν πολλές,  συνέχισε να δημιουργεί με πάθος γιατί αυτό είναι το πιο ουσιαστικό στη ζωή του.

Τέσσερις άνθρωποι που διαμόρφωσαν τη ζωή τους με βάση το πάθος τους.

Τέσσερις ιστορίες που αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος – και δεν υπήρχε ποτέ - πέρα από το να ζεις αληθινά!

LIVE TRUE

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ