η μητέρα όλων των μαχών

Facebook Twitter
0

τώρα που ο πλανήτης φλέγεται, τώρα που στα δικά μας μάτια η φλόγα έχει ανάψει εδώ και καιρό, ας επανακαταλάβουμε τη χώρα. οι αγανακτισμένοι, οι πεινασμένοι, οι αδικημένοι κι όλοι της γης οι κολασμένοι. όσοι μεταναστεύουν, όσοι εκδιώκονται, όσοι βγαίνουν έξω από τα σπίτια τους. ας υποθέσουμε πως είναι η πλειοψηφία, που το σύστημα θέλει να θεωρεί μειοψηφία. δεν αντέχεται αυτή η αδικία, δεν αντέχεται η επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, δεν σημαίνει τίποτα η ευρωστία ενός ντεγκαβλέ δείκτη ανάπτυξης. αυτά ανήκουν σε έναν άλλον κόσμο και όχι στον πλανήτη αυτό. ας γίνουμε αρειανοί σε έναν κόσμο που αποφάσισε για εμάς πως δεν υπάρχουμε. ας φορέσουμε στολές με μάσκες,   να κυκλοφορούμε στα σκοτάδια και να προσγειωνόμαστε σε πυκνά δάση.  ποιός είναι στ' αλήθεια ο εξωγήινος και ποιός ο ημεδαπός. δεν είναι πάντα να νικά ο ισχυρός, δεν είναι πάντα να πονά ο ηττημένος, σ' αυτή τη μάχη ρίχνονται όλα στη φωτία. κι αυτήν τη μάχη την πληρώνει ο απατημένος. είμεθα όλοι εξωγήινοι, καρδιά μου. φεύγουμε, προσγειωνόμεθα, ασφυξία, μη βγάζεις το κράνος, αστέρια, ήλιος.

 

άγνωστο

 

πάντα το μαύρο άγνωστο

 

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ