10 εκνευριστικά πράγματα: Στο Μουντιάλ!

10 εκνευριστικά πράγματα: Στο Μουντιάλ! Facebook Twitter
16

Aπό τη Μαρία Ζαμπέτη

10. Είναι μόνο κάθε 4 χρόνια.
Αυτό, βέβαια, είναι που δίνει και αξία στη διοργάνωση και δεν πρόκειται ποτέ (και για κανένα λόγο) να ευτελιστεί. Παρόλα αυτά, τέσσερα χρόνια είναι πολύ καιρός. Για την ακρίβεια, 48 μήνες, ήτοι 1.460 μέρες. Thank God for Champions League.

9. Το μπυροκοίλι.
Πίτσα - μπύρα – καναπές, κάθε μέρα επί ένα μήνα, έρχεται η κοιλιά και τουμπανιάζει. Είναι, όμως, η καλύτερη δικαιολογία για μασαμπούκα: ό, τι είναι η εγκυμοσύνη για τη γυναίκα, είναι το Μουντιάλ για τον άντρα.

8. Τα ρεπορτάζ κλισεδούρες.
Για να μην παρεξηγηθώ, δεν εννοώ επ' ουδενί τα επιμορφωτικά και απαραίτητα θέματα ανασκόπησης και ιστορίας του θεσμού. Μιλάω για εκείνα τα απίθανα τύπου «Οι πιο σέξι ποδοσφαιριστές του Μουντιάλ», «Οι top-153 γκόμενες ποδοσφαιριστών του Μουντιάλ», «Οδηγός επιβίωσης για τις γυναίκες στο Μουντιάλ για να μην του φέρετε κάνα τηγάνι στο κεφάλι» και τέτοια συναφή.

7. Τα παράλληλα ματς.
Γιατί καλή μου FIFA; Γιατί Κόστα Ρίκα- Αγγλία και Ιταλία- Ουρουγουάη την ίδια ώρα; Και μην ακούσω μπούρδες για δικαιοσύνη και τέτοια (αυτό ποτέ δεν το κατάλαβα, λες και παραδέχονται ότι όλα τα άλλα ματς επηρεάζονται από την απόδοση των αντιπάλων). Δίκαιο θα ήταν να είχα 2 τηλεοράσεις στο σαλόνι μου για να τα βλέπω ταυτόχρονα.

6. Ο «κουβάς».
Είναι ο μήνας που το στοίχημα παίρνει φωτιά. Κουπόνια από δω, προγράμματα από κει, αποδόσεις, συστήματα, over, under, μονά αποδεκτά, ξερά και παρολί. Και δεν υπάρχει χειρότερο από το να έχεις παίξει το Γερμανία – Αγγλία Χ/1 και να ακυρώνει ο «εγκληματίας» διαιτητής γκολ του Λάμπαρντ στο 37' για το 2-2 (it rings a bell).

5. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο.
Και τα πάντα επάνω του. Εκτός από το δεξί του πόδι.

4. Οι ώρες προβολής.
Αναγκαίο κακό για το οποίο δε φταίει κανείς, οπότε δεν μπορώ να κράξω και πολύ. Είναι απλώς εκνευριστικό και ταυτόχρονα εξουθενωτικό να βλέπεις ματς στις 4 τα ξημερώματα.

3. Οι γυναίκες.
Κορίτσια, συγγνώμη, σαφώς υπάρχουν και εξαιρέσεις, αλλά δεν είναι κατάσταση αυτή. Καλά, δεν σχολιάζω το ότι μπορεί να θέλει να δει Σουλεϊμάν την ώρα του Ισπανία – Ολλανδία (έλεος), αλλά δεν υπάρχει χειρότερο από το να είναι βραδιά τελικού και να θέλει να γιορτάσει επέτειο («Μα κλείνουμε 5 μήνες και 24 μέεεεεερες!) ή να βλέπει μαζί σου ματς (τικ τικ το δαχτυλάκι στον ώμο και: «Αγαπούλα, αυτοί με τα πορτοκαλί ποιοι είναι;»). Βέβαια, είναι μια πολύ ωραία εκδίκηση για ό, τι έχουνε τραβήξει όλο το χρόνο. Να τα λέμε κι αυτά.

2. Να κερδίζει η ομάδα που σιχαίνεσαι.
Μία ακόμη πλάκα να κάνει η Ισπανία και θα γίνω έξαλλη.

1. Να χάνει η ομάδα σου.
Ειδικά εάν η χώρα σου είναι η Ελλάδα, που είναι και ψιλοσιγουράκι. Ευτυχώς, έχεις και μια δεύτερη για καβάντζα (forza Italia!).

16

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

9 σχόλια
κακα τα ψέμματα ξοδεύονται εκατομμύρια στα μουντιαλ, "μαυρα" και φανερα ενω την ιδια στιγμη υπαρχουν ανθρωποι που πεθαινουν της πεινας και τους λειπουν τα βασικα στη χωρα που στηνεται η "γιορτη". Εχει στηθει μια ολοκληρη βιομηχανια με απιστευτη σπαταλη και φαραωνικα ποσα που ξεπερναει πια τα ορια...
Από τα πιο εκνευριστικά πράγματα είναι τα σεξιστικά σποτάκια και τα άθλια ρεπορτάζ δήθεν αθλητικογράφων (του κ*λου) για τις μοντέλες του κάθε τυχάρπαστου ποδοσφαιριστή. Επίσης, η αποθέωση αμόρφωτων ατόμων που κλωτσάνε μια μπάλα και παίρνουν εκατομμύρια. Η αηδία που λέγεται Ronaldo. Οι υπερβολικές προσδοκίες για την ελληνική ομάδα (αυτό συμβαίνει σε όλα τα αθλήματα, ειδικά όμως στο ποδόσφαιρο).Συγκεκριμένα όμως, το μεγάλο λάθος να δώσουν το Mundial και τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Βραζιλία με σκοπό να την εξαθλιώσουν οικονομικά. Ο κόσμος διαμαρτύρεται γιατί ΠΕΙΝΑΕΙ και δεν έχει πρόσβαση σε απλά πράγματα όπως δημόσια εκπαίδευση και υγεία. Φυσικά, όλοι θα μιλάνε για τις "γκολάρες" των ποδοσφαιριστών (δεν είναι κακό) και όλα μια χαρά.
Για μενα οποιος βγαζει λεφτα νομιμα χωρις να κοροιδευει τους αλλους μαγκια του είτε ειναι μορφωμενος είτε αμορφωτος. Αλλα το κακο ειναι οτι στην Ελλαδα εχουμε λαθος προτεραιοτητες. Μπορει να τσιγγουνευομαστε το δεκαρικο στο γιατρο και απο την αλλη να σπαταλαμε 50-αρικα για ποδοσφαιρικα εισιτηρια και αλλες τερψεις... Εμενα αυτο μου τη σπαει...
Εγώ λυπάμαι τους εικονολήπτες που δουλειά έχουν να τραβάνε τις αντιδράσεις των οπαδών στην εξέρδρα.Φαντάσουν να χτυπάει ο άλλος φάουλ έξω απ την περιοχή και συ να είσαι αναγκασμένος να τραβάς την άλλη που τρώει τα νύχια της.
Τις μερες και ωρες των αγωνων δεν υπαρχει περιπτωση να πιασεις γραμμη στο ντελιβεραδικο. Κι οταν πιασεις, θα κανει μια ωρα να ερθει η πιτσα. Κι οταν ερθει, το τυρι θα εχει γινει χαρτονι και τα φας με σετ χαρτοκοπτικης. Τι να πεις... Αυτα ειναι τα δραματα της ζωης.
H τεράστια σπατάλη χρημάτων από χώρες που ο πληθυσμός τους αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα επιβίωσης (π.χ. Νότια Αφρική, Βραζιλία), η επιβράβευση καθεστώτων που τα σκάνε χοντρά στις μαφίες των διεθνών οργανώσεων (π.χ. το Κατάρ), τα παιδάκια που εκπορνεύονται για τους τουρίστες στη Βραζιλία, οι ασιάτες που χτίζουν στάδια σε συνθήκες σύγχρονης δουλείας στο Κατάρ...Άμα το σκεφτώ μπορώ να βρω χίλια πράγματα που να με εκνευρίζουν περισσότερο σε αυτό το άθλιο διαπλανητικό παζάρι από το πότε θα παίξει η Κόστα Ρίκα...
Συμφωνώ... φυσικά δεν πρόκειται κανείς να μιλήσει για όλα αυτά ανοιχτά... είπαμε πως το ποδόσφαιρο είναι ένας τέλειος τρόπος να ξεχαστεί ο κόσμος από τα σοβαρά προβλήματα του, κάτι ξέρουν οι κυβερνήσεις...
Μαρία, δεν έπρεπε να σε λένε Ζαμπέτη, Ζαμπέτα θα έπρεπε να σε λένε!Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν είμαι σεξιστής, αλίμονο, πάρα πολλές γυναίκες βλέπουν ποδόσφαιρο, έχουν ωραία άποψη και πολύ καλά κάνουν, αλλά το νούμερο 4 νομίζω ότι δεν πρέπει να το έχει γράψει γυναίκα..
11.Η Σακίρα και τα videoclip της.Και όλα πάνω της,μηδενός εξαιρουμένου.Και η FIFA φέτος έκανε τρελή πατάτα που άλλαξε τραγουδιστές για το επίσημο τραγούδι του WC.Ευτυχώς το μυρίστηκε νωρίς η Colombiana και δεν μας άφησε με παράπονο.
Αυτό λέω...Το άκουσα και μου πέσανε τα αυτιά από την κακοφωνία.Και το σχόλιο του Χαρμίδη παρακάτω επίσης με βρίσκει σύμφωνο.Εγώ απορώ βέβαια πως καταφέραμε στην Ελλάδα να μάθουμε ευρέως για τις πορείες που γίνονται στην Βραζιλία τους τελευταίους 2-3 μήνες ενώ γίνονται (για τον συγκεκριμένο λόγο ειδικά)από τον Αύγουστο του 2012.Το λέω γιατί είχα απορήσει με ένα σχόλιο σε άλλο άρθρο στην lifo που αναρωτιόταν τι θα καταφέρουν με τις καθυστερημένες διαδηλώσεις οι Βραζιλιάνοι.Εμ έλα μου ντε που δεν είναι τωρινές...