«Ερωτεύτηκα τον ήχο του σφυριού πάνω στο μέταλλο»

«Ερωτεύτηκα τον ήχο του σφυριού πάνω στο μέταλλο» Facebook Twitter
0

«Ερωτεύτηκα τον ήχο του σφυριού πάνω στο μέταλλο» Facebook Twitter

Η Παυλίνα Αλεξία Βερούκη ξεκίνησε τις σπουδές της το 1999, στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, στο ΣΤ' Τμήμα Ζωγραφικής, επιλέγοντας μαθήματα και από το Τμήμα Φωτογραφίας και το Τμήμα Σκηνογραφίας. Το 2005 έφυγε για την Ολλανδία όπου πραγματοποίησε τις Μεταπτυχιακές σπουδές της στο Dutch Art Institute και το 2007 επέστρεψε στην Ελλάδα όπου συνέχισε να εργάζεται ως βοηθός σχεδιαστή και αναπαραγωγής σε Έλληνες κοσμηματοποιούς. Πέρυσι πήρε την απόφαση να δραστηριοποιηθεί μόνη της, δημιουργώντας την Pavlina Alexia Jewel. Καλεσμένη της συζήτησης που διοργανώθηκε στο Βρυσάκι μιλάει στη LiFO για τους λόγους που την έκαναν ν' ασχοληθεί με το χώρο του κοσμήματος και τα υλικά που της αρέσει να δουλεύει στις συλλογές της.

Απ' ό,τι βλέπω στο βιογραφικό σας έχετε ασχοληθεί με τις Καλές Τέχνες, με σπουδές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Τι είναι αυτό που σας ώθησε στο ν' ασχοληθείτε με τον χώρο των χειροποίητων κοσμημάτων;

Η ενασχόλησή μου με το κόσμημα ήρθε μέσα από τις συγκυρίες, αφού παράλληλα με τις σπουδές μου άρχισα να απασχολούμαι σε εργαστήρια Ελλήνων σχεδιαστών. Έτσι σιγά- σιγά, μαθαίνοντας τεχνικές και ερχόμενη σε επαφή με το αντικείμενο αυτό, ερωτεύτηκα αρχικά τον ήχο του σφυριού πάνω στο μέταλλο και ύστερα την διαδικασία μεταμόρφωσης ενός ακατέργαστου υλικού σε όμορφο αντικείμενο! Για μένα, το κόσμημα, είναι πλέον μια συνέχεια της καλλιτεχνικής μου δημιουργίας και ένας τρόπος διοχέτευσης ιδεών επάνω στο μέταλλο.

«Ερωτεύτηκα τον ήχο του σφυριού πάνω στο μέταλλο» Facebook Twitter

Με ποια υλικά σας αρέσει να δουλεύετε περισσότερο και γιατί;

Μου αρέσει να δουλεύω κυρίως με ασήμι, αλλά όχι μόνο. Το συνδυάζω πολλές φορές με φυσικά υλικά, όπως η τρίχα αλόγου κ.α. Έχει μεγάλη σημασία για μένα η χρήση υλικών που βρίσκονται στην φύση γιατί πιστεύω στην ενέργεια που μεταδίδουν πάνω στο ανθρώπινο σώμα. Όσο μπορώ, παραμένω πιστή σε αυτή την ιδέα! Οι συλλογές μου είναι αρκετά διαφορετικές η μια από την άλλη και εξαρτώνται κυρίως από την ιδέα με την οποία καταπιάνομαι κάθε φορά. Κοινός παρονομαστής σχεδόν σε όλες είναι οι έντονες γεωμετρικές φόρμες και οι γραμμές.

Τι μπορεί να βρει κανείς στη συλλογή σας και πώς μπορεί να τα προμηθευτεί; Σχεδιάζετε και κατά παραγγελία κοσμήματα;

Συνεργάζομαι με καταστήματα στην Αθήνα και την επαρχία καθώς επίσης και με το διαδικτυακό κατάστημα jamjar.gr. Εκεί μπορεί κάποιος να βρει κάποια κομμάτια από τις συλλογές μου. Ολοκληρωμένη παρουσίαση υπάρχει στο site μου: pavlinajewel.com.gr , ενώ τα νέα μου μπορείτε να τα μαθαίνετε από την σελίδα μου στο facebook: Pavlina Alexia Jewel! Φυσικά σχεδιάζω κατά παραγγελία, πάντα όμως με βάση το δικό μου ύφος!!!!

Πώς ονειρεύεστε την εξέλιξη της Pavlina Alexia Jewel;

Ονειρεύομαι η Pavlina Alexia jewel να συνεχίσει να έχει έμπνευση όπως τώρα και να μεταδίδει την θετική της ενέργεια μέσα από τα κοσμήματα της τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό!

Ελληνικό καφέ Bravo πίνετε; Σας βοηθάει στην έμπνευση και την δημιουργία των κοσμημάτων;

Φυσικά και πίνω! Ο καφές μου προσφέρει ενέργεια για την συνέχεια!

Γιατί θεωρείτε πως είναι σημαντικό ν΄αναδεικνύονται καλλιτέχνες όπως εσείς μέσα από εκδηλώσεις όπως αυτή που διοργανώθηκε στο Βρυσάκι με την υποστήριξη του ελληνικού καφέ Bravo;

Επειδή, η δυναμική μιας χώρας εξαρτάται από την δημιουργικότητα και την ομαδικότητα! Και τι πιο δημιουργικό και ομαδικό από εκδηλώσεις σαν και αυτή!

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ