Ένα σύγχρονο e-shop αφιερωμένο στο ελληνικό design

Ένα σύγχρονο e-shop αφιερωμένο στο ελληνικό design Facebook Twitter
0

 

Ο Γιώργος Φιοράκης, ιδιοκτήτης του www.applestozebras.gr, ενός σύγχρονου e-shop αφιερωμένου στο ελληνικό design, ήταν στη συζήτηση που διοργάνωσε το Free Thinking Zone με θέμα την Επιχειρηματικότητα των Νέων και μιλάει στη LiFO για το τι μπορεί κανείς να βρει στο site, τα όνειρα του και τη δύναμη που του δίνουν οι νέες ιδέες και οι άνθρωποι που προσπαθούν.

 

Μπορείς να μας εξηγήσεις τι ακριβώς είναι το www.applestozebras.gr;

Το ApplestoZebras είναι μια πρόταση για εύκολο και οικονομικό e-shopping με χαρακτήρα. Ένα ηλεκτρονικό κατάστημα στο οποίο μπορεί κανείς να βρει επιλεγμένα αντικείμενα ιδιαίτερου στυλ, από γνωστούς και νέους Έλληνες καλλιτέχνες και designers, πάντα μακριά από τη λογική της μαζικής παραγωγής.

Μπορείς όντως να βρεις αντικείμενα από το Α έως το Ω όπως υποδηλώνει και το όνομα του;
Στο ApplestoZebras θα συναντήσεις από ένα "διακοσμητικό" mini καταπέλτη φτιαγμένο από ξύλο, μέχρι t-shirts μεταξοτυπίας και χειροποίητα κοσμήματα από Lego. Έχουμε συγκεντρώσει μια συλλογή με περισσότερα από 350 ξεχωριστά αντικείμενα. Πρωτότυπα κοσμήματα, ρούχα και αξεσουάρ μέχρι είδη σπιτιού, βιβλία και comics, κυρίως από Έλληνες σχεδιαστές.

 

Υπάρχει εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό στην Ελλάδα και αρκετοί τολμούν να κάνουν πράξη τις ιδέες τους, ιδιαίτερα τώρα που δεν έχουν πολλά να χάσουν!


Στην συζήτηση είπες κάποια στιγμή ότι η λειτουργία του www.applestozebras.gr θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις εμπειρία και γνώσεις ώστε να κάνεις και άλλα πράγματα στο μέλλον. Ποια είναι τα όνειρα σου; Διαθέτει η Ελλάδα αυτή τη στιγμή πρόσφορο έδαφος για νέους ανθρώπους σαν εσένα με ιδέες και όρεξη να δημιουργήσουν; Και αν όχι, τι θα έπρεπε ν' αλλάξει;

Τα όνειρα μου; Το όνειρο μου στην Ελλάδα του σήμερα είναι να συνεχίσω να ονειρεύομαι και να ασχολούμαι με project που με συναρπάζουν. Υπάρχει εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό στην Ελλάδα και αρκετοί τολμούν να κάνουν πράξη τις ιδέες τους, ιδιαίτερα τώρα που δεν έχουν πολλά να χάσουν! Αλλά πιστεύω χρειάζεται μια γενικότερη αλλαγή αντίληψης, ιδιαίτερα από την πλευρά της πολιτείας. Το κράτος να καταλάβει ότι πρέπει να προστατέψει και να βοηθήσει περισσότερο τις μικρές επιχειρήσεις για να καταφέρουν να επιβιώσουν και να εξελιχθούν. Από την πλευρά μας, δεν είναι κακό να υπάρχει γκρίνια, δεν με ενοχλεί, αρκεί να είναι δημιουργική. Να βρίσκουμε και να τονίζουμε τα προβλήματα αλλά να προσπαθούμε όσο περνάει από το χέρι μας να βρούμε και λύσεις για αυτά, μετατρέποντας τις δυσκολίες της κρίσης, σε ευκαιρίες.

 

Πώς σου φάνηκε η συζήτηση και πόσο σημαντικές είναι τέτοιες προσπάθειες για νέες επιχειρήσεις όπως η δικιά σου;

Η συζήτηση ήταν ενδιαφέρουσα, σε ένα πολύ όμορφο χώρο με καλό κλίμα! Είναι καλό γιατί τέτοιες προσπάθειες μας βοηθούν να μοιραστούμε με τον κόσμο τη δουλειά μας αλλά κυρίως για να γνωριστούμε μεταξύ μας. Να μοιραστούμε τις σκέψεις και τις ανησυχίες μας. Βλέπω ότι δεν υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ των νέων αλλά η θέληση να γνωρίσει ο ένας τον άλλο και να μάθει από αυτόν. Όσο βλέπεις νέες ιδέες και άτομα να προσπαθούν και να τα καταφέρνουν σε βοηθάει να τολμάς και να συνεχίζεις!


Ποιος είναι ο σκοπός της ιδέας σας; Ο καφές Bravo βοήθησε στην έμπνευση της;

Πάντα ένας καφές βοηθάει! Στόχος μας η παρουσίαση και η ανάδειξη του ελληνικού design, που βρίσκεται σε πάρα πολύ καλό επίπεδο, στο κοινό της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού. Πάντα με την πεποίθηση ότι είναι το καλό design πρέπει να είναι προσιτό. Προσιτό με διπλή έννοια. Προσιτό γιατί μπορεί ο καθένας από τον υπολογιστή του να ανακαλύψει αντικείμενα και σχεδιαστές που αξίζει να γνωρίσει και παράλληλα να αποκτήσει κάτι που θα ανυπομονεί να του έρθει σπίτι, σε λογική τιμή.

0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ