ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
17.6.2018 | 00:53

Βοήθεια

Είμαι έγκυος σε δίδυμα , ενα αγοράκι και ένα κοριτσάκι και με τον άντρα μου δεν έχουμε αποφασίσει για τα ονόματα που θα τους δώσουμε. Εσείς ποια ονόματα προτείνετε
30
 
 
 
 
σχόλια
Μια καλή μου φίλη έβαλε την πρώτη της κορούλα να χαρίσει το όνομα στην αδερφούλα της. Όποιο εκείνη ήθελε. Το αποτέλεσμα τους εξέπληξε, αφού διάλεξε ένα όνομα που δεν υπάρχει στο συγγενικό - φιλικό τους περιβάλλον. Δεν έχει σημασία ποιο ήταν τελικά, απλά η κίνηση, η σκέψη. Μου άρεσε πολύ!!! Άλλη περίπτωση που ξέρω: Άφησαν τον νονό να τους εκπλήξει...! Τρίτη περίπτωση: Ήρωας αγαπημένου βιβλίου. Ταινία. Ένα όνομα που σας αγγίζει.Και τέλος. Καταλήγετε σε 2-3 αγαπημένα και όταν με το καλό γεννηθούν οι μπόμπιρες και ...καταλαβαίνουν λίγο, τα φωνάζετε με τα ονόματα "Ζωή, Ηρώ...", κλπ. . Σε όποιο γυρίσουν, βρήκατε όνομα...Με το καλό...! :-)
Δώρο και Αθηνά. Ανεξαρτήτως φύλων των παιδιών.Bonus points αν το αγόρι ονομαστει "το Αθηνά" και το κορίτσι "το Δώρος". Έτσι, για να είμαστε και στο γενικότερο πεύμα της αποδοχής, αφυλετοποίησης (άλλωστε είναι "κοινωνική κατασκευή" το φύλο), αυτοπροσδιορισμού και γενικότερης αχταρματοποίησης του ανθρώπου, όλα πάντα στο πλαίσιο της ελευθερίας και της πολιτικής ορθότητας. ΟΛΑ ΠΑΙΖΟΥΝ.
Αυτό που θα γίνουμε και νονοί σε αυτήν την στήλη, με ξεπερνά! Να το κάνω λίγο πιο δύσκολο; Η μόδα επιτάσσει δύο ονόματα για το καθένα. Αν θες να πρωτοτυπήσεις βέβαια, δώσ' τους από τρία, όπως οι Ισπανοί. Για πάμε προτάσεις!!!
Αλέξανδρο θα βαφτίσω τον δικό μου γιο( εκτός κι αν παντρευτώ Αλέξανδρο). Άλλα δύο ονόματα που μ' αρέσουν είναι Παύλος & Ιάσονας. Όσο για το κορίτσι θα έλεγα το δικό μου που είναι εξαιρετικό όνομα ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ αλλά και μια Κασσάνδρα δεν θα ταν άσχημο, όμορφο πολύ είναι και το Νεφέλη ή το Δανάη, κι έχει και πολύ ωραίο άσμα για νανούρισμα. Τώρα σοβαρευτείτε λίγο και κοιτάχτε να είναι γερά. Γούστα είναι. Υ.Γ. Και το Άρης(αλλά από Αριστείδης) μ' αρέσει. Γενικά τα αρχαιοελληνικά μ' αρέσουν πολύ.
Το έχω δει στην πράξη:όταν ο ένας είναι βρέφος και ο άλλος παππούς, είναι χαριτωμένο όταν άλλον φωνάζεις κι άλλος γυρνάει. Στην πράξη όχι. ( Είναι που έχω όλα τ' άλλα και μου 'μειναν τα ονόματα :Ρ)
Καταρχήν με έναν πόνο και ο,τι καλύτερο εύχομαι!Θ σου πω τα ονόματα που θα έδινα εγώ αν ήταν παιδιά μου και θα σου αναφέρω και κάποια άλλα που μου αρέσουν.Το αγόρι θα το έβγαζα ΟρεστηΤο κορίτσι θα το έβγαζα ΊριςΑντρικά: Αρης, Βενέδικτος,Ορφεας,Δαμος,ΝεστοραςΓυναικεία:Ρέα,Θελξη,Θαλεια,Διώνη,Δόμνα,Έριδα,Ηβη, ΘέτιςΓνώμη μου ωστόσο είναι να το σκεφτείτε και ως σύνολο με το επίθετο,να ακούγεται ωραίο ηχητικά κτλ.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ