ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
23.5.2018 | 13:24

Το μεγαλύτερο γυναικείο δικαίωμα

είναι το δικαίωμα στην έκτρωση.
20
 
 
 
 
σχόλια
Ας εξαιρεσουμε περιπτωσεις βιασμου, υγειας της γυναικας κλπ, οπου η εκτρωση ουτως η αλλως επιτρεπεται παντου και παντα, διοτι ΑΥΤΟ ΔΑ ΕΛΛΕΙΠΕ, να μας βιαζουν και να γενναμε με το ζορι τη σπορα του βιαστη. Αυτο γινεται στις φαρμες εκτροφής, οπου τα θηλυκα ζωα στην κυριολεξία βιάζονται δεμένα, και γεννανε υποχρεωτικα.Ας μιλησουμε για περιπτωσεις οπου η γυναικα μενει εγκυος απο ατυχημα η απροσεξια. Περιπτωσεις:1. Αυτη δεν το θελει αλλα ο συντροφος το θελει.2. Αυτη το θελει αλλα ο συντροφος δεν το θελει.3. Αυτη δεν το θελει και ο συντροφος δεν το θελει.Η γνωμη μου ειναι οτι σε καθε περιπτωση, αν η γυναικα ΔΕΝ θελει, κανεις ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να την υποχρεωσει να γεννησει. Το σωμα της ειναι δικο της, το εμβρυο ειναι παράσιτο στο σωμα της, δεν εχει ουτε συνειδηση ουτε ζωη μακρυα απο το σωμα που το θρεφει, ΔΕΝ εχει δικη του ζωη. Επομενως σε ΟΛΕΣ τις παραπανω περιπτωσεις, η γυναικα ειναι αυτη που θα εχει τον τελευταιο λογο. Να πουμε ακομη οτι οι εκτωσεις γινοταν γινονται και θα γινονται ειτε απαγορευονται ειτε οχι. Απλα στην περιπτωση της παρανομιας, θα γινονται κρυφα, σε παρανομα ιατρεια, ακριβοτερα και με μαυρα χρηματα, ή και αυτοσχεδια στο σπιτι, με πολλαπλασιους κινδυνους ζωης για τη γυναικα.Υπαρχει αντιλογος που λεει οτι το εμβρυο ειναι ανθρωπος απο την ημερα τη συλληψης και επομενως πρεπει να απαγορευεται και να τιμωρειται η εκτρωση του.Αυτοι που λενε τετοια, δηλαδη η εκκλησια και οι συντηρητικοι, δεν εχουν προβλημα να ευλογουν τα οπλα ή τις πολιτικες που σκοτωνουν χιλιαδες (ηδη γεννημενα) παιδια και ενηλικες ανθρωπους χωρις να ιδρωνει το αυτακι τους, αλλά εχουν προβλημα με τις εκτρωσεις που σκοτωνουν εμβρυα. Τι καλοι θεοσεβουμενοι ανθρωποι! Τοσο καλοι, που ακομα και σε περιπτωσεις βιασμου θελουν να σε υποχρεωσουν να κρατας και να γεννας το παιδι του βιαστη σου. ΔΕΝ ειμαστε καθολου στα καλα μας!! ΡΕ δεν πατε στα τσακιδια;
Είναι δικαίωμά σου, από την άποψη του δικαιώματος στην αυτοδιάθεση του ατόμου κατά πώς φρονεί σωστό, αλλά υπάρχει και το δικαίωμα ενός αγέννητου ανθρώπου στη ζωή και το δικαίωμα που δεν έχεις να του την αφαιρέσεις. "Τα παιδιά σου δεν είναι παιδιά σου..μπορεί να δημιουργούνται μέσω εσού, αλλά δεν σου ανήκουν...", Χαλίλ Γκιμπράν.
ο αγεννητος ανθρωπος λεγεται εμβρυο. Το έμβρυο δεν εχει (δικη του αυτονομη)ζωη και επομενως ουτε σχετικα δικαιωματα. Ο νομος μιλαει για νομιμη εκτρωση στις πρωτες 12 εβδομαδες της κυησης, οπου δεν ανιχνευονται καν καρδιακοι παλμοι. Ολα τα άλλα ειναι παραμυθια για ελεγχο της γυναικειας σεξουαλικοτητας, του γυναικειου σωματος και της μητρας του.Φυσικα η εκτρωση δεν ειναι διασκεδαση, καμια δεν την κάνει ευχαριστως αλλα απο αναγκη. Οποιος θελει να μη γινονται εκτρωσεις, ας ταχθει υπερ της σεξουαλικης διαπαιδαγωγησης απο α γυμνασιου, μονο ετσι μπορει να περιοριστει ο αριθμος. Αλλα τι παραξενο, αυτοι που θελουν παρανομες τις εκτρωσεις ειναι ταυτοχρονα και κατα της αντισυλληψης.
Έχω την εντύπωση -λαμβάνονατας υπ'οψιν το ύφος σου αγαπητή katana, πως είσαι μόλλον νεαρά στην ηλικία (εντάξει, μπορει και να πεσω έξω σε αυτο) αλλα=ά , ΣΙΓΟΥΡΑ δεν έχεις υπάρξει έγκυος και μητέρα. Επέτρεψέ μου λοιπόν να σου πω, ότι οι εκτρώσεις στην Ελλάδα νομιμοποιούνται έως την 12η εβδομάδα της κύησης, για τον απλούστατο λόγο ότι μέχρι την 12η εβδομάδα το έμβρυο σχηματίζεται, ολοκληρώνονται τα όργανα του εμβρύου, και πλέον, μετά τη 12η απλά μεγαλώνει και οριμάζουν τα όποια συστήματα του νέου οργανισμου. Κοινώς, πριν τη 12η εβδομάδα, κατά την επιστήμη δεν θεωρείται πλήρως σχηματισμένο, με την "ανθρώπινη μορφή που μπορείς να φανταστεις. Καρδιακούς παλμούς, ακούς ήδη από την 6η με 7η εβδομάδα κύησης, έιχα την τύχη να τους ακούσω ήδη 2 φορές στην ζωή μου, όταν το έμβρυο στην οθόνη του υπερηχογράφου έιχε το μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού!! Ναι, ένας κόκκος ρυζιου, με καρδιά, που χτυπάει κίολας..Την άποψή μου για τις εκτρώσεις: ΕΓΩ προσωπικα, δεν θα μπορούσα να το κάνω, νιώθω ότι θα με διέλυε σαν άνθρωπο.. 'Εφτασα σε μια κάποια ηλικία, και ήμουν πολύ τυχερή και ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΗ όμως που δεν χρειάστηκε να κάνω ΠΟΤΕ.Πρίν γράψεις την άποψή σου, θα έπρεπε να είσαι λίγο περισσότερο ενήμερη επί του θέματος. Καλή σου μέρα.
Είμαι κατά της έκτρωσης όταν χρησιμοποιείται για αντισύλληψη. Δηλαδή αντί να λαμβάνουμε προληπτικά μέτρα, που στην εποχή μας ευτυχώς είναι αρκετά και οπωσδήποτε μπορεί να βρει κανείς κάτι να του ταιριάζει, τρέχουμε στο γιατρό κατόπιν εορτής να "σβήσουμε" το λάθος. Ειδικά από τη στιγμή που οργιάζουν τα ΣΜΝ και μάλιστα με συνέπειες για όλη μας τη ζωή, επιμένουμε να ρισκάρουμε για την ευχαρίστηση της στιγμής. Σιγά το πάθος ρε παιδιά που θα το βάλεις και ισάξια με την υγεία σου. 'Εχω γνωρίσει γυναίκες που το έχουν κάνει τρόπο ζωής, άλλη είχε 6χρόνια σχέση και είχε κάνει 4φορές με αυτόν και άλλες 2-3με τους πρώην. Η άλλη περιστασιακές σχέσεις μέχρι τα 43 είχε κάνει 11-12φορές κοκ. 'Οταν συζητούσαμε έλεγαν οτι προτιμούν για την κ*λα τους να το διακινδυνεύσουν κι οτι αυτά τα πράγματα όταν προκύπτουν (το πάθος δηλαδή) αξίζει να το ζήσεις ωμά, όπως έρχεται. Οτι η προφύλαξη χαλάει τη στιγμή, ξενερώνει, μειώνει την απόλαυση κτλ. Ενώ το να τρέχεις κάθε τρεις και λίγο να σε ξεκοιλιάζει ο γιατρός με κίνδυνο για τη γονιμότητά σου, την υγεία σου γενικότερα, την ψυχολογία και το οικονομικό σου, είναι ας πούμε σοφή κίνηση.Εντάξει, η ανθρώπινη βλακεία δεν έχει όρια. Ο καθένας για τον εαυτό του κι ο πιο ικανός ας επιβιώσει, δεν υπάρχει κάτι άλλο, τα πράγματα έχουν ξεφύγει.
Υποστηριζω την εκτρωση για τους εξης λογους: Α) Τι γινεται σε περιπτωση βιασμου ειτε εκτος, ειτε εντος σχεσης. Ναι υπαρχουν και βιασμοι εντος σχεση και εξαναγκασμος να γινει σεξ. Πως μια γυναικα μεγαλωνει ενα παιδι γνωριζοντας ο,τι ειναι πραξη αποτροπαιας βιας;Β) Τι γινεται αν η γυναικα εκ των υστερων μαθει για μια ασθενεια που επηρεαζει τη ζωη του εμβρυου η τη ζωη του παιδιου μετεπειτα;Γ) Τι γινεται αν στο εμβρυο εντοπιστει καποια ασθενεια και θεσει σε κινδυνο και τη ζωη της μητερας μα και του παιδιου;Δ) Υπαρχει περιπτωση τα μετρα προφυλαξης να μην λειτουργησουν ( ναι υπαρχουν αυτα τα μικρα ποσοστα που τα βλεπουμε και δεν πιστευουμε πως υπαρχουν) , τοτε πως λες σε αυτη τη γυναικα η το ζευγαρι πως πρεπει να φερουν στον κοσμο ενα παιδι που δεν επιθυμουν η δεν μπορουν να μεγλαωσου για τον οποιοδηποτε λογο; Ε) Ολα τα παραπανω σε συνδυασμοΣΤ) Εκτρωσεις πραγματοποιουνταν ολα τα χρονια και θα συνεχισουν να υπαρχουν. Καλυτερα να γινονται με ασφαλεια και ιατρικη φροντιδα παρα με ματζουνια, φαρμακα σε υπερδοσολογια αμφιβολου ποιοτητας η χτυπηματα σε επιπλα, αιχμηρα αντικειμενα η με οποιοσηποτε αλλο βιαιο τροπο με σκοπο την αποβολη. Θα στηριζα και το δικαιωμα η γυναικα να αξιοποιει το σωμα της και να επιλεγει για αυτο οπως η ιδια επιθυμει αλλα σε πολλους δεν μετρανε. Συνηθως οσοι ειναι κατα των εκτρωσεων (που δυστυχως ως Ελλαδα εχουμε υψηλα ποσοστα και στις εκτρωσεις μα και στις ανεπιθυμητες εγκυμοσυνες εφηβικης ηλικιας) ειναι κατα της σεξουαλικης διαπαιδαγωγισης στα σχολεια και μεσα στα πλαισια της οικογενειας. Ξορκιζουν το σεξ λες και ειναι κατι κακο η μονο ως μεσο αναπαραγωγης , ενω και οι ιδιοι γνωριζουν πως δεν ισχυει αυτο η διαφορετικα νιωθουν μια ενοχη για να μιλησουν για αυτη την πραξη. Αυτο εχει ως αποτελεσμα το παιδι να ακουει απο την παρεα/ φιλους/ φιλες φημες και οτι νομιζουν οι ιδιοι με σκοπο να αναπαραγουν διαστρεβλωμενες αποψεις. Η διαφορετικα κυριως κοριτσια να δεχονται την σεξουαλικη επαφη χωρις προφυλακτικο γιατι ο κυριος, συνηθως μεγαλυτερος , τις παραμυθιαζει πως ξερει και να μην ανησυχει η κοπελα. Αντι να ζητουν εξετασεις για ΣΜΝ και να ξερουν να υπολογιζουν γονιμες μερες σωστα και να μπορουν να υπερασπιστουν το δικαιωμα τους στο ασφαλες σεξ μαθαινουμε να κρυβομαστε. Οταν λοιπον μαθουμε σαν κοινωνια να απενοχοποιουμε το σεξ , να μιλαμε για αυτο και πως μπορει να γινει σωστα χωρις κινδυνους τοτε θα δουμε και μειωσεις εκτρωσεων.
"Οταν λοιπον μαθουμε σαν κοινωνια να απενοχοποιουμε το σεξ , να μιλαμε για αυτο και πως μπορει να γινει σωστα χωρις κινδυνους τοτε θα δουμε και μειωσεις εκτρωσεων. Πηγή: www.lifo.gr"H πιο διορατική κουβέντα που ειπώθηκε σχετικά με το θέμα.
Να μιλάμε για όσα αφορούν στην σεξουαλικότητα. (Το φύλο δεν καταναοώ αν εννοείς ότι υπεισέρχεται ως ζήτημα ταυτότητας φύλου στην συζήτηση. Ωστόσο ναι ας μιλάμε και γι'αυτό με τα κατάλληλα λόγια στην κατάλληλη ηλικία.) Η συζήτηση περί του δικαιώματος γίνεται επειδή υπάρχει "αγανάκτηση" για τον υψηλό αριθμό εκτρώσεων. Όταν πέσει χαμηλά ο αριθμός εκτρώσεων (και φυσικά και των βρεφοκτονιών) η σεξουαλική αγωγή θα έχει επιτελέσει το σκοπό της κι επομένως η συζήτηση περί δικαιώματος δεν θα φορτίζεται από συναισθηματικά κριτήρια όπως τώρα αλλά από απολύτως λογικά κι επιστημονικά. Νομίζω απάντησα.
Εκει όπου ξεκινάει η δική σου ελευθερια μπορεί να τελειώνει η ελευθερία κάποιου αλλου.Με αλλά λόγια θέλω να πω πως αν εσύ έχεις δικαίωμα να υπερασπίζεσαι την έκτρωση έτσι και το έμβρυο πρέπει να έχει το δικαίωμα στη ζωή όπως επίσης λογο πρέπει να έχει και ο πατέρας του εμβρύου γιατί ως γνωστόν δεν έμεινες έγκυος από τον αερα
Θα συμφωνήσω με τον Νικολαγιεβιτς. Όσα δικαιώματα έχουν οι μεν τόσα δικαιώματα έχουν και οι δε. Κανένας δεν έχει λιγότερα η περισσότερα. Στην εργασία, στην οικογένεια,στις επιλογές, στην άποψη, στο σωμα, σαν πολίτες γενικότερα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ