ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
21.5.2018 | 11:10

Θέλω τις συμβουλές σας επειγοντως

Πρόσφατα βγήκα από έναν γάμο 15 χρόνια.Ομως παντρεύτηκα μικρή κ είμαι ακόμα νέα με ένα παιδάκι.Πριν παντρευτώ που είχα μια σχέση κ μετά με τον άντρα μ που γνώρισα τα πράγματα στο θέμα των σχέσεων ήταν πολύ διαφορετικά.Γνωριζομασταν,βγαίναμε,ταιριάζαμε,κάναμε σχέση κ ήμασταν μαζί κανονικά.Ολο αυτό το διάστημα που έμεινα με τον άντρα μ είχα την ασφάλεια της σχέσης μας κ του γάμου.Τωρα που βγήκα απ' όλο αυτό κ άρχισα να βλέπω τι συμβαίνει γύρω μ έχω σοκαριστεί με το πόσο πολύ έχει αλλάξει το είδος των σχέσεων.Ξεκινουν με ελεύθερες καταστάσεις,σεξ κ μετά όπως βγει στη πορεία.Κ κάπου εδώ θέλω να ομολογήσω πως είμαι χαζή γτ έπεσα στη παγιδα κ μάλιστα δύο φορές.Απο τη πρώτη που δεν προχώρησε παρακάτω μόλις είδα ότι ήταν ξεκάθαρο να περνάμε μόνο καλά έφυγα γτ είχα αρχίσει ήδη να επιρρεαζομαι απ'ολο αυτό.Κ ενώ ξέρω πολύ καλά τι θέλω κ πως το θέλω (είπαμε της παλιάς σχολής)ξανακανω την ίδια βλακεία.Μονο που αυτή τη φορά δεν το είχα στο μυαλό μ προέκυψε.Κ εδώ θέλω τη βοήθεια σας.Γνωριζω έναν εδώ στη πολυκατοικία πολλά χρόνια.Πριν 3 χρόνια είχε στείλει κάποια μνμ ότι του αρέσω αλλά εννοείται λόγω γάμου ούτε καν..εγώ το ξεκοψα.Οταν συναντιομασταν λέγαμε ένα γεια κ αν προέκυπτε κάτι στη πόλυ/κια μιλούσαμε με κάνα μνμ.Πολυ φιλικά όλα.Τωρα που έμαθε ότι χώρισα κ ενώ είχα πάει για τα κοινόχρηστα μου είπε να πιούμε ένα καφέ κ να τα πουμε.Πραγματι όλα φιλικά,είπα εγώ τους λόγους χωρισμού εκείνος τα δικά του κ περάσαμε πολύ ωραία.Οπως επισης μου εξηγησε πώς λειτουργουν πλεον οι σχεσεις κ του ειπα πώς προτιμω εγώ να ξεκινα μια σχεση.Ομως 2 μέρες μετα αυτός μου έστειλε πονηρό μνμ.Δε το περίμενα αλλά δε μπορώ να πω πως δε μου άρεσε κιόλας.Μη τα πολυλογω ενω ήξερα πως αν κ δεν έχει σταθερή σχεση,έχει όμως μια ελεύθερη.Απο ότι μου είχε πει στον καφε,ξεκινάει κάπως έτσι κ μετά βλέπεις αν ταιριάζεις κ τι σου βγάζει ο άλλος κ προχωράς σε σχέση αλλιώς το αφήνεις έτσι.Κ αν μου είπε αυτός προχωρήσει γτ βρήκε αυτά που έψαχνε στην άλλη τότε σταματάει οτιδήποτε κ αφοσιώνεται εκεί.Εμεις με τόσα χρόνια έχουμε άλλο είδος επικοινωνίας κ μπορούμε να πούμε κ κάτι παραπάνω κ κατάλαβα πως άρχισε να με βλέπει πονηρά.Μη τα πολυλογω τελικά προχωρήσαμε κ έχω ξαναμπεί πάλι στο τρυπακι της ελεύθερης σχέσης που εγώ δε θέλω.Επισης δεν έχω ιδέα να διαχειριστώ κάτι τέτοιο.Κ είναι ακόμα χειρότερο γτ θέλω δε θέλω θα τον βλέπω κ δεν θέλω να χάσω κ αυτό που είχαμε πριν,τη φιλία κ τη παρέα που κάναμε.Κ ενώ του τα είπα όλα αυτά μου έδωσε μέσα από την απάντηση του πως δε ξέρουμε που μπορεί να βγάλει όλο αυτό κ να μην αγχώνομαι.Εγω όμως ΑΓΧΩΝΟΜΑΙ.Γτ πριν έστελνα ένα μνμ για καφέ κ ήταν φιλικό κ τώρα θέλω να στείλω όπως πριν κ δε μπορώ γτ θα φανεί πονηρό κ ότι μπορεί να θέλω κάτι άλλο.Ολα αυτά είναι πολύ μπερδεμένα στο μυαλό μ.Θελω τη βοήθεια σας.Πως να το διαχειριστώ όλο αυτό;Δεν είμαι από τα άτομα που δεν αγχώνεται κ χαλαρά κτλ..Θέλω να μου δείχνει ο άλλος πώς με σκέφτεται κτλ αλλά στις ελεύθερες σχέσεις αυτά δεν ισχύουν κ κάπου εδώ χάνω τη μπάλα.Πλιιζζζ χελπ μι!
5
 
 
 
 
σχόλια
Καλά κάνεις που θες σχέση γιατί ξέρεις τι θέλεις.. Όμως όταν λες σε κάποιον οτι θες σχέση και το καταλαβαίνει, θα σου πει οτιδήποτε για να σε κρατήσει με τους όρους του αν είναι σαν το γείτονα. Οπότε μη βασίζεσαι μόνο στο τι θα σου πει όποιος έχεις απέναντί σου, αλλά έχε στο νου σου κάποια σημάδια που σου δείχνουν προς τα πού πηγαίνει το πράγμα. Αν περιμένεις να είναι όλοι ξεκάθαροι χωρίς να έχεις αμφιβολίες θα καταλήξεις να συμβιβάζεσαι συνέχεια με οτι θέλει όποιος βρεθεί μπροστά σου. Οπότε μπορείς να είσαι πιο αποφασιστική και πχ αν ξεκόψεις με το γείτονα εφάρμοσέ το, όσο συνεχίζεις να μένεις σε κάτι που δε θες δίνεις μπερδεμένα μηνύματα.
Να σου πω ένα μυστικό: υπάρχουν σοβαροί άνθρωποι εκεί έξω που λειτουργούν όπως κι εσύ, στο χέρι σου είναι να τους επιλέξεις.Μη σε πιάνει πανικός και ανταποκρίνεσαι στον καθένα που σου την πέφτει με τους δικούς του όρους. Στο τέλος θα νιώσεις οργή και κενό αν παραχωρείς τα πάντα, προκειμένου να έχεις μια παρέα.Πολλούς θα γνωρίσεις, με 1-2 θα ταιριάξεις, είναι νόμος.
Αν δεν μπορείς να διαχειριστείς μια ελεύθερη σχέση (δεν είναι εύκολο, η αλήθεια να λέγεται) τότε μην προχωράς καθόλου. Δεν μπορεί, όλο και κάπου θα γνωρίσεις έναν άνθρωπο που θα θέλει ό,τι θες κι εσύ.
Αντιλαμβάνομαι το "πολιτισμικό" σοκ που υπέστης, καθώς κάτι παρόμοιο πέρασα και εγώ όταν βγήκα από τον πολυετή γάμο μου.Όμως, στη συγκεκριμένη περίπτωση σου έκανε μια πάρα πολύ συγκεκριμένη εξήγηση από την αρχή, ο τσαχπίνης γείτονας. Χωρίς να θέλω να κάνω μαύρες προβλέψεις, δεν έχουν και πολύ αντίκρυσμα συνήθως οι δηλώσεις του είδους "βλέπουμε και κάνουμε". Ισχυρό δείγμα και η παράλληλη "ελεύθερη" σχέση που έχει, στην οποία σκοπεύει να "αφοσιωθεί" εάν και εφόσον αλλάξει το σκηνικό για τον ίδιο.Έτσι όπως τα λες, ή τον κρατάς μόνο για παρεάκι (χωρίς "πλεονεκτήματα", κάτι που δεν κόβω να δέχεται βέβαια) ή συνεχίζεις στο τρέχον σκηνικό με ότι εξέλιξη έχει αυτό ή το κρατάς αυστηρά στο επίπεδο της καλημέρας και μέχρι εκεί (και αυτό λόγω γειτνίασης).Διαλέγεις και παίρνεις.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ