ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
15.5.2018 | 17:33

τα πράγματα στη θέση τους

Διαβάζω κι ακούω ότι υπάρχει πληθώρα σεξ εκεί έξω, ότι οι άντρες μπορούν να το βρουν πανεύκολα, κτλ... Ή ότι πανεύκολα βρίσκεις κάποιο άτομο για σχέση.Ή κάποιοι λέτε τα ίδια και για τις γυναίκες, ότι μπορούν να το βρουν πανεύκολα το σεξ ή ότι τρέχουν οι άντρες από πίσω τους με μια κίνηση.Να ξεκαθαρίσουμε κάτι:Αν εσείς οι ίδιοι και οι ίδιες, καθώς και οι φίλοι/ες σας είναι άτομα επιπέδου game of love και power of love και καγκουροάτομα τότε ναι είναι πανεύκολο και το να κάνεις σχέση και το να κάνεις σεξ και οτιδήποτε σχετικά με τις σχέσεις των δύο φύλων.Όποιες γυναίκες και όποιοι άντρες είναι σοβαροί, δυσκολεύονται πάρα πολύ σε όλα.Και μη μου πείτε ότι όλα είναι πανεύκολα στη σημερινή εποχή λόγω απελευθέρωσης γιατί δεν ισχύει.Ναι, δε ζούμε σε παλιότερες κλειστές εποχές, δε ζούμε στο 1950 και είναι αλήθεια ότι υπάρχει μια δήθεν απελευθέρωση.Αληθινή απελευθέρωση δεν υπάρχει δυστυχώς. Υπάρχει μια έκδηλη χυδαιότητα που βαφτίζεται απελευθέρωση.Και μέσα σε αυτό το τσίρκο οι συνεσταλμένοι και σοβαροί άνθρωποι δυσκολεύονται και δεν έχουν θέση. Καμία απελευθέρωση δεν υπάρχει ώστε να υπάρξει αληθινό πλησίασμα των ανθρώπων.Μια μπουζουκοκατάσταση υπάρχει για τους θρασείς οι οποίοι είναι πάντα τυχεροί. Και περίσσια υποκρισία.Οι υπόλοιποι ζούμε και θα ζούμε απομονωμένοι μέχρι το θάνατό μας δυστυχώς.Καλόψυχες μόνες και καλόψυχοι μόνοι να είστε πάντα καλά. Το αξίζετε!
31
 
 
 
 
σχόλια
Ως ένα βαθμό και η απομόνωση είναι δική μας επιλογή. Μέχρι κάποια ηλικία -μικρή- θεωρούσα ότι δεν είναι πρέπον να ενοχλώ τους άλλους και έμενα μόνη(αλλά μ΄άρεσε κιόλας). Στο έχω πει πάλι. Λοιπόν ξέρεις τι ανακάλυψα; Ότι κι οι άλλοι ψάχνανε παρέες και φοβόντουσαν την απόρριψη γι' αυτό και δεν έκαναν το πρώτο βήμα. Ήξερα ότι από άποψη κοινωνικότητας ήμουν πολύ περίεργη τότε, ήμουν παράταιρη. Ήταν σιωπηλή συμφωνία με μένα και τα υπόλοιπα παιδιά κι έτσι στις πρώτες μου προσπάθειες επειδή υπήρχε υπερβολή το αποτέλεσμα ήταν απωθητικό. Με εξάσκηση βελτιώθηκα σ' ένα βαθμό και μάλιστα προσέγγισα όσα άτομα μου έκαναν εντύπωση. Δεν σκεφτόμουν αν κάνω το πρώτο βήμα-φορτική πρόσεχα μόνο να μη γίνω- αλλά όπου μ' άρεσε ένα άτομο έδινα το παρόν μου ειδικά αν υπήρχε καλή επικοινωνία. Δεν ένιωθα ότι μειονεκτώ έτσι, ένιωθα ότι επιλέγω και δεν πείραζε αν δεν άρεσα σε 200 άτομα. Ε και; Βέβαια, δεν μπορώ να πω ότι πιάνω εύκολα φιλίες. Μ' αρέσουν λίγα άτομα στη ζωή μου γιατί νιώθω ότι πιο άνετα. Αλλά και πάλι καμιά φορά σκέφτομαι ότι δεν χρειάζεται να είμαι τόσο κλειστή ... αλλά μου βγαίνει. Ψάξε λίγο κι εσύ τις δυνατότητές σου χωρίς να παίρνεις προσωπικά την απόρριψη. Αυτό για μένα λειτούργησε καλά. Αν μ' απέρριψε κάποιος δεν ένιωθε τόσο όμορφα μαζί μου, άρα όντως δεν ταιριάζαμε αρκετά κι απλά το κατάλαβε νωρίτερα. :)
Ολα αυτά είναι δικαιολογίες και το ξέρεις κατά βάθος εξομολογουμένη. Αν είσαι απλά ωραία ως γυναίκα ή πολύ ωραίος ως άνδρας βρίσκεις ασχέτως χαρακτήρα και ιδιοσυγκρασίας, αν είσαι σοβαρός μόνο επιπλέον θετικό μπορεί να είναι.
Διογένη Κυνικέ, αν το σχόλιό σου γίνεται με αφορμή την τελευταία πρόταση της εξομολόγησης, τότε όχι, δεν ισχύει αυτό που λες, απλά το παρεξήγησες. Η ευχή της τελευταίας φράσης της εξομολόγησης πηγαίνει απλά σε όσες και όσους είναι μόνες και μόνοι αλλά ταυτόχρονα και καλόψυχα άτομα. Όταν συνδυάζουν αυτά τα δύο στοιχεία. Και εννοείται για όσους είναι καλόψυχοι και το αποδεικνύουν με πράξεις, όχι με λόγια. Σε αυτούς πάει η ευχή της τελευταίας πρότασης της εξομολόγησης.Γιατί υπάρχουν και καλόψυχοι άνθρωποι που δεν είναι μόνοι. Ή μόνοι που δεν είναι καλόψυχοι. Η εξομολόγηση εύχεται στους καλόψυχους και μόνους ανθρώπους.
Και εσύ να είσαι καλά οποία ψυχή και να είσαι και μην λες έτσι ότι θα ζούμε απομονωμένοι μέχρι το θάνατο μας!Δεν αξίζουμε κάτι τέτοιο!!!Για όλους έχει ο Θεός!Λοιπόν τελείωσα την δουλειά που λέτε και πήγα παρόλη την κούραση να δω κάτι πράγματα που ήθελα Ερμού...Έσυρα το κουρασμένο μου κορμί στους δρόμους,οι περαστικοί με μάζευαν σβάρνα,κοπανούσαν σαν τα ζωάκια επάνω ο ένας στον άλλο μαζί και εμένα και ένα συγγνώμη δεν έλεγαν...Εγώ χαμογελούσα σαν χαζοχαρούμενο του στυλ δεν πειράζει και τα πρόσωπα που αντίκρυζα ήταν θυμωμένα,μη μου άπτου και άλλα πάλι σκεπτικά...Μόνο μέσα στο λεωφορείο μου χαμογέλασε μια κοπέλα και ένα μικρό παιδάκι που του έδωσα γαριδάκια που έτρωγα....Κατέβηκα να έρθω σπίτι,ένα μηχανάκι παραλίγο να με πάρει μαζί του επάνω στο τιμονι με την φόρα που ερχόταν και γενικά η ημέρα μου σήμερα όπως καταλαβαίνετε ήταν γεμάτη απο ΟΤΙ ΝΑ'ΝΑΙ καταστάσεις! Παρόλα αυτά γελάω τώρα που σας γράφω και εύχομαι να έκανα και το δικό σας χειλάκι να γελάσει καθώς με διαβάζετε!ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ ΒΡΕ...Κρατάμε ΓΕΡΆ και όλα παλεύονται! ;-)
Αααα επίσης μην ξεχνάμε πως εγώ θέλω Feelings,για αυτό και δεν πάω να γ..... έτσι στεγνά όπως κάνει το σύνολο εκεί έξω σαν τα σκλιά!!! ;-) Θέλω Love και Feelings η ΡΙΜΑΔΑ! ΤΡΟΜΑΡΑ Μ!Οπότε πάμε παρακάτω...Ποιό Power of Love και Game of Love! Oλα εκεί μέσα είναι παρτάλια και ξεκ@λιάρικα! :-P
Ναι παιδάκι μ'! Σε λέω σαν τα σκλιά! :'-D :'-) Μια διαφορετική νότα πλέον στις εξομολογήσεις...Τώρα σωριάστηκα στον καναπέ αφού πήγα να παίξω συγκρουόμενα εν κίνηση στην Ερμού...Ούτε το χταπόδι στα βράχια τέτοιο κοπάνημα σι λέου! Κουράσκα να με κοπανάν! :'-)
Πρέπει να είσαι αγία. Έχεις πολύ καλή ψυχή. Στο 'χω ξαναπεί αλλά τελικά πρέπει να ισχύει.Μακάρι να σε συνατούσα εγώ στο λεωφορείο ή οπουδήποτε αλλού να κάναμε μια χειραψία.Απλά όσο τα χρόνια περνούν και συνεχίσεις να ζεις απομονωμένος, τότε λογικό είναι να σκέφτεσαι ότι θα ζεις έτσι μέχρι το θάνατό σου. Αυτό ήταν το νόημα της φράσης της εξομολόγησης. Όταν έχουν περάσει ένα, δύο, τρία, τέσσερα, πέντε, κτλ... κτλ... χρόνια, τότε κάποτε αρχίζεις και σκέφτεσαι ότι αυτό μάλλον θα διαρκέσει ως το θάνατο.Τέλος πάντων. Καλή ξεκούραση, Night Black Fairy!!!
Καλέ μου τυχαίε περαστικέ απλή θνητή είμαι όπως όλοι μας,απλά μεγάλωσα με παλαιές αρχές και Δόξα τον Θεό τιμάω την αξιοπρέπεια μου σαν γυναίκα,πράγμα το οποίο για τα δεδομένα των ημερών μας παρακμή...Είμαι πολύ ανοιχτός άνθρωπος και με προθυμία να βοηθήσω τους πάντες,αυτό όμως πολλές φορές δεν μου βγαίνει σε καλό!Τέλος πάντων...Ισχύει αυτό που λες πως αν συνηθίζεις την μοναξιά δύσκολο να στην χαλάσουν και αν είναι να επιτρέψεις να στην χαλάσουν τουλάχιστον να είσαι σίγουρος πως δεν θα παίξουν με τα συναισθήματα σου που δύσκολα τα ξαναμαζεψες μαζί με τα κομμάτια που σε είχαν σπάσει οι σχέσεις που επενδύσες κάποτε και δεν βγήκαν σε καλό! Όπως και να έχει εύχομαι για όλους μας κάτι να υπάρχει εκεί έξω ρε παιδιά!!! Ο καθένας μας είναι ένας διαφορετικός χαρακτήρας όμως τόσο καλά παιδιά όλοι μας τόσο καιρό που σας διαβάζω...ΠΑΡΕΑΚΙ ΜΟΥ ΚΑΛΟ!!!ΑΙΝΤΕ ΩΡΕ ΠΑΙΔΙΑ! Κανονίστε επιτέλους να μαζευτούμε για ένα κρασί έξω να τα πούμε από κοντά να γελάσουμε...Πραγματικά θα ήθελα να σας γνωρίσω αρκετά πλασματάκια από εδώ μέσα...Και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ και εσένα όπως ξανά είπα τυχαίε περαστικούλη!!! :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*Τα φιλιά μου πάνε σε όλους σας παιδάκια μου καλά! :-* :-* :-*
Λοιπόν παιδιά έκλαψα!!!!!Την επόμενη φορά θα πάω ξεκούραστη και αφού θα πιω και ένα ρέντ μπουλ και 3 καφέδες για να επιβιώσω στην Ερμού θα πάω έτσι... Σαν τον παππά...Και θα μπαίνω στα μαγαζιά και θα βγαίνω όπως κάνει ο Παππάς στο ιερό...Τρέχουν δάκρυα πραγματικά σας λέω...Δείτε! :''-D :''-) https://youtu.be/9STXm3qXGDw
και αν είναι να επιτρέψεις να στην χαλάσουν τουλάχιστον να είσαι σίγουρος πως δεν θα παίξουν με τα συναισθήματα σου που δύσκολα τα ξαναμαζεψες μαζί με τα κομμάτια που σε είχαν σπάσει οι σχέσεις που επενδύσες κάποτε και δεν βγήκαν σε καλό! Πηγή: www.lifo.grΜίλησες στην ψυχή μου με τα παραπάνω λόγια σου. Συγκινητικό.Να έχεις πάντα υγεία και να είσαι καλά.
Ε βρε ψυχούλα γιατί λές να φοβάμαι πια να ρισκάρω?Για αυτούς τους λόγους που έγραψα ακριβώς!!! Δεν γράφω λόγια του αέρα αλλά όσα πιστεύω μέσα μου πάντα!!! Βαρέθηκα να ακούω ρε συ άντε φαίνεται καλό παιδί ρίσκαρε! Τι είναι να ρισκάρω?Αγορά σε ρούχο?Εγώ θα τραβήξω Γολγοθά αν πληγωθώ ξανά...Δεν επιτρέπω στον εαυτό μου πλέον άλλο λάθος...Αρκετά πέρασα στην ζωή μου να φτάσω ως εδώ γενικότερα,όπως ο καθένας μας...Δεν θέλω πάλι να πονέσω αλλά να ευτυχίσω με όλη την σημασία της λέξεως! Το ίδιο εύχομαι και σε εσένα αλλά και σε όλους σας! ΟΛΟΨΥΧΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΡΔΙΑ!Να είσαι καλά καλέ μου τυχαίε περαστικούλη!Και εσένα σου αξίζουν τα καλύτερα και εύχομαι να τα βρεις σύντομα!!!
Τόσοι ανθρωποι που κανουν σχεσεις και οικογενειες, καγκουροι ειναι όλοι. Του power & game of love. Κανενας σοβαρός δε γάμησε και δεν παντρευτηκε ποτε. Κι αν το έκανε κάποτε, οι καγκουροι του το στέρησαν.Κανενας συνεσταλμένος δε βρηκε ποτε ταίρι. Μονο οι θρασεις γαμανε. Και εχουν το θρασος να εχουν και ιση ψήφο με τους σοβαρούς, συνεσταλμενους και μονους. Οι αχρειοι...
καταρχας, δυστυχώς το 90% του πληθυσμού της Ελλαδας οταν μιλαμε για νεαρα ατομα (-35) ειναι τυπου power of love! οποτε προφανως και αυτα τα ατομα θα βρεθουν με παρομοια ατομα του αντίθετου φυλου!δεύτερον οντως αν εισαι γυναικα και προσεχεις εστω και στοιχειώδες τον εαυτο σου ειναι πολυ ευκολο να βρεις σεξ στην Ελλαδα και μαλιστα εχει γινει και πείραμα μεσω ιντερνετ και ειχε ανεβεί βιντεακι στο youtube αλλα το κατεβασαν γιατι δεν αρεσε!απο εκει και περα οι σοβαροι αντρες οντως δυσκολευονται να βρουν καποιον ερωτικο σύντροφο (μιλάμε παντα για την Ελλαδα, καμια σχεση με εξω, ουτε ακομα και στην Ινδονησία που υποτίθεται εχουν ανατολική νοοτροπία) και ναι ζουμε σε μια εποχη που θέλουμε να λεγόμαστε απελευθερωμενος δυτικός κόσμος, αλλα στην πραγματικοτητα δεν είμαστε! και αυτο αφορα και ως προς τις σεξουαλικές προτιμήσεις που εχουν κάποιοι άνθρωποι στην Ελλαδα και το μπουλινγκ που τρώνε καθως επισης και για την σεξουαλικη απελευθέρωση που δεν υπαρχει! και αυτο ειναι ευθυνη και των δυο φυλων! απο την μερια των ανδρων ειναι παντα κατακριτέο και χαρακτηριζεται ευκολα καποια που θελει να πηγαίνει με άντρες, αλλα και για τον λογο οτι ρίχνουν στο πατωμα την αξιοπρέπεια τους ωστε να καταφερουν να πανε με καποια που μπορει αρχικα να τους απορρίπτει! ετσι απο την μερια της γυναικας, εφοσον βλέπει αυτη την συμπεριφορά ειναι λογικο να εχει ψηλά στανταρ και να αποκτα το στυλ της ντίβας ενω δεν ειναι! και επειδη η Ελλαδα ειναι πατριαρχική χωρα, οταν μια κοπελα μεγαλώνει με την νοοτροπία πριγκίπισσας και εχει περασει στο μυαλο της το "μικρόβιο" της επιλεκτικοτητας και οτι αυτος που θα βρει πρεπει να ειναι τουλαχιστον ισάξιος με αυτη αν οχι καλυτερος εμφανισιακα, με λεφτα και εξουσια!ετσι γι αυτο τον λογο ατομα που ειναι σοβαρα και ανήκουν σε πολυ μικρο ποσοστο στην Ελλαδα, ατομα που ισως δεν εχουν την εμφάνιση, δεν εχουν αρκετα χρηματα, δεν εχουν καποια εξουσια κλπ οχι απλα μενουν μονοι σε επιπεδο σχεσεων, αλλα ουτε βρισκουν να κανουν σεξ! αποτελεσμα ειναι ειτε να μενουν μονοι, ειτε να κυνηγανε τουριστες και τουριστριες, ειτε οι αντρες να την βγαζουν στα "σπιτακια" και οσοι ειναι τυχεροι φευγουν στο εξωτερικο σε δυτικες χωρες και βλεπουν ασπρη μερα!
Κοίτα που ο καθένας βλέπει ό,τι θέλει. Εκεί στην εφηβεία νόμιζα ακριβώς επειδή θέλανε να 'ναι κάποιες πριγκίπισσες ότι πρότασσαν ακριβώς την υπεροχή της εμφάνισης για να τις κακομαθαίνουν. Λάθος μου. Αλλά τώρα που μεγάλωσα (λίγο :Ρ) βρίσκω λάθος κι αυτόν τον τρόπο σκέψης. Υ.Γ. Όση πλύση κι αν προσπαθούν να μου κάνουν εδώ μέσα, δεν θα δω power of love!
κι ομως! και δεν το λεω μόνο εγω να πεις οτι είμαι ο παράξενος! αλλα μου το εχουν πει κι αλλοι χωρις να τους εχω πει την γνώμη μου πρωτα! δυστυχώς ειναι η συντριπτική πλειοψηφία των νέων! υ.γ. μηπως να το γυρίσω στις μιλφ μπας και εχω ελπίδες εγχώρια?
Δεν ξέρω αργοναύτη. Όσο μεγαλώνω τόσο μεγαλύτερη πισινή κρατάω με τα αυθαίρετα συμπεράσματα κι ας τα λέμε πολλοί. Με τόσα ερεθίσματα, χωρίς συστηματική έρευνα και σωστή είναι πολύ εύκολο στον έξω κόσμο να βρούμε παραδείγματα αμφότεροι που να υποστηρίζουν τη θεωρία μας. Για μένα -το λέω συχνά- το θέμα είναι άλλο: να βρούμε αυτό που μας ταιριάζει και να νιώθουμε γεμάτοι. Τώρα στον κόσμο πολλά συμβαίνουν. Δεν θ' αλλάξουμε τους άλλους. Εδώ με μας δεν τα καταφέρνουμε.
1. Το σοβαρός δεν αποκλείει το θαρρετός, ή το κοινωνικός. Μπορεί ένας σοβαρός ανθρωπος να πλησιάσει έναν άλλον με κομψότητα ανεξαρτήτως φύλου και να τα βρούνε. Ιδιώς σε νεαρές ηλικίες είναι όντως πανέυκολο.2. Μεχρι πριν κάποιες δεκαέτιες, από όσο μου έχουν πει γιατί δεν ζούσα, το φλερτ έξω ήταν πολύ πιο έντονο. Σοβαροί και ασόβαροι φλερταραν επομένως η και καλά επελευθέρωση δεν έχει κάνει τα πραγματα πιο εύκολα.3. Αν θες μονο σεξ, ναι είναι πάνευκολο να βρεις, ιδίως αν είσαι γυναίκα.4. Υπάρχουν άντρες που θα τρέχουν από πίσω σου με κίνηση αλλά συνήθως είναι απεγνωσμένοι και δεν το αξίζουν. Επομένως οι γυναίκες που χαζοχαίρονται με αυτό στο τέλος βγαίνουν χαμένες.
Ανακύκλωση. Δεν έχετε βαρεθεί; :)Λοιπόν. Είμαι 47 χρονών γαϊδούρα. Είμαι απολύτως καθημερινή. Δεν είμαι καλλονή και δεν κυκλοφορώ ως καγκουρογκόμενα. Αντιθέτως είμαι φουλ του nerd. Επίσης βασίζομαι στο μυαλό μου και στην καλοψυχία μου σε όλες μα όλες τις καταστάσεις (και στο χιούμορ μου το οποίο όμως εξαντλείς με τα ίδια συνεχώς). Πώς στο καλό γίνεται και έχω πάντοτε προτάσεις; Και πώς στο καλό γνωρίζω συνέχεια ανθρώπους και μάλιστα τυχαίνει και να έχουν κι αξιόλογα πράγματα να πουν αυτοί οι άνθρωποι; Μυστήριο. Ή μήπως όχι;
Τα είπα ήδη. :)IQ. Χιούμορ. Nerdoσύνη (έλκει ανθρώπους με ενδιαφέροντα) και κυρίως καλή διάθεση για τους ανθρώπους. Τους μίζερους κανένας δεν τους θέλει για παρέα. Eίναι απωθητικοί.
Σαφώς και όχι! Ρητορική η ερώτηση σου Καραβάν, αλλά είπα να δώσω λίγο έμφαση :)Εξ. μαζί σου στα περισσότερα, εκτός απ'αυτό:"Οι υπόλοιποι ζούμε και θα ζούμε απομονωμένοι μέχρι το θάνατό μας δυστυχώς." Πηγή: www.lifo.grυ.γ.https://www.youtube.com/watch?v=gcSLV0WSZwg
Μυστήριο. Ή μήπως όχι; Πηγή: www.lifo.grΜυστήριο.Η πρόταση του σχολίου σου που ερέθισε αφάνταστα το μυαλό μου, Καραβάν, ήταν αυτή: Αντιθέτως είμαι φουλ του nerd. Πηγή: www.lifo.grΜου αρέσουν πάρα πολύ αυτές οι γυναίκες. Δεν εννοώ μόνο στον ερωτικό τομέα. Γενικότερα. Επικοινωνώ τέλεια με αυτές τις γυναίκες.Όσο για το ότι έχεις πάντοτε προτάσεις, είσαι τυχερή. Μακάρι όλοι να είχαν την τύχη σου αλλά δε γίνεται.
Ο χορτασμένος άνθρωπος δεν μυρίζει απελπισία. Όταν όμως κάποιος έχει απομονωθεί και δεν είχε ποτέ ιδιαίτερες κοινωνικές ικανότητες θα βρίσκει εύκολα άτομα; Κι αν ναι, που; Λογικά θα έχει την ψυχολογία του αποτυχημένου και τη σιγουριά ότι θ' αποτύχει για να μην του στοιχίσει εντέλει παραπάνω. Όταν κάποιος είναι μόνος για χρόνια, κι εννοώ μόνος, θέλει πολλή παραπάνω προσπάθεια απ' το σύνηθες για να ξεφύγει από όλο αυτό τον βάλτο που έχτισε μόνος του αλλά κανείς δεν ενδιαφέρεται για να τον βγάλει. Οι περισσότεροι από μας, κάπως κάπου κάποτε είδαμε να μας θέλουν απλά επειδή υπάρχουμε. Ειδικά σαν παιδάκια η αίσθηση επάρκειας ή ανεπάρκειας με γέμισε με βεβαιότητα ή αβεβαιότητα. Αυτό κάπως μας γέμισε πίστη για τον εαυτό μας και σιγουριά να κάνουμε εντέλει πράγματα για μας, αυτά που μας κάνουν στην ουσία ενδιαφέροντες, όχι για να γοητεύοουμε, αλλά γιατί μας αρέσουν και μας γεμίζουν. Αυτό όμως θα πρέπει να πει κάποιος που ξεκίνησε με πολύ δυσμενείς συνθήκες, που δεν τον βοηθούσε καθόλου ο περίγυρος ν' αναπτύξει μια υγιή κοινωνικότητα και πίστη στον εαυτό του σε συνδυασμό με κάποιους κακούς χειρισμούς κάπου εκεί μέχρι τα 20sth που είναι πιο βατές οι γνωριμίες (ειδικά σε σχολές) και η δημιουργία παρεών γι' αρχή. Αφού λοιπόν έτυχαν όλα αυτά, στα 30sth έκανε την ανατροπή και τι συναισθήματα είχε μέχρι να τα καταφέρει. Υ.Γ. Δε διαφωνώ με όσα λες, είναι σωστά. Όμως είναι σα να λέμε ότι η εκπαίδευση είναι ίση για όλους, αφού όλοι ξέρουμε ότι υπάρχει ήδη χάσμα από το σπίτι και μετά αναρωτιόμαστε γιατί το παιδί με άλλα ερεθίσματα είναι αστέρι μ' ευκολία κι ο άλλος με τις χίλιες δύο δυσκολίες και τα προβλήματα στο σπίτι μέτριος ή κακός μαθητής. Δεν εννοώ βέβαια ότι ο μαθητής της πρώτης περίπτωσης έχει όλα τα προβλήματά του λυμένα. Αυτό δεν το ξέρω. Ούτε σημαίνει ότι η παραίτηση του δεύτερου δικαιολογείται γιατί τελικά οι συνέπεια θα είναι ένα μεγαλύτερο χάσμα και το πρόβλημα του δεύτερο μαθητή όλο και θα βαθαίνει. Απλά ως προς σ' αυτή την κατεύθυνση ο δεύτερος μαθητής είναι αδικημένος και πρέπει να καταβάλει παραπάνω προσπάθεια αν θέλει να μην έχει προβλήματα. Βέβαια, επιλογή και των δύο είναι αν θα καταβάλουν κάποια προσπάθεια ή θα δικαιολογηθούν και θα επαναπαυτούν σε όσα τους προσφέρονται αμαχητί. Απλά, κάποιοι θα δώσουν μια πιο δύσκολη μάχη. Σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζω να μην την δώσουν.
Τα λες πολύ ωραία Ατέρμονη, συμφωνώ.Μια μικρή ένσταση έχω μόνο σε αυτή τη φράση σου: Όταν κάποιος είναι μόνος για χρόνια, κι εννοώ μόνος, θέλει πολλή παραπάνω προσπάθεια απ' το σύνηθες για να ξεφύγει από όλο αυτό τον βάλτο που έχτισε μόνος του αλλά κανείς δεν ενδιαφέρεται για να τον βγάλει. Οι περισσότεροι από μας, κάπως κάπου κάποτε είδαμε να μας θέλουν απλά επειδή υπάρχουμε. Πηγή: www.lifo.grΜπορεί αυτόν τον βάλτο της απομόνωσης στον οποίο αναφέρεσαι να μην τον έχτισε μόνος. Μπορεί απλά να προέκυψε. Σίγουρα κάποιος άνθρωπος μόνος για χρόνια( και πίστεψέ με εννοώ ολομόναχος γιατί τέτοια περίπτωση είμαι) θα έκανε και λάθη, θα έχασε και ευκαιρίες, θα άφησε ίσως και ανθρώπους να φύγουν από τη ζωή του.Αλλά υπάρχει και η περίπτωση που πέρα των όσων ανέφερα παραπάνω, μπορεί να δέχτηκε κι απανωτές απορρίψεις. Ή να μην του δόθηκαν καν οι ευκαιρίες για γνωριμίες. Ή κάποιοι άνθρωποι που θα ήθελε να είναι δίπλα του να έφυγαν στο εξωτερικό. Χίλιοι δυο λόγοι συντελούν στην απομόνωση.Δεν υπάρχει μονομέρεια στο συγκεκριμένο θέμα.Κι οπωσδήποτε άλλο να είσαι 18, άλλο 20, άλλο 25 κι άλλο 34.Κατά τα άλλα τα λες πολύ όμορφα, συμφωνώ μαζί σου.
Είναι λίγο αλληλένδετα αυτά. Κάπου φταις, κάπου δεν σε βοηθάνε (ποτέ δεν σε βοηθάνε κι ούτε θα 'πρεπε) πάμε εκεί που βρίσκουμε ελκυστικό τον άλλον κι όχι γιατί τον λυπόμαστε. Αλλά αλήθεια θα ήταν προτιμότερο να μας έκαναν παρέα επειδή μας λυπούνται; Ούτε οι άλλοι φταίνε αν δε νιώθουν κάτι να τους έλκει σε μας. Επειδή είμαστε κοινωνικά όντα και πολλοί άνθρωποι νιώθουν μοναξιά πιστεύω ότι δεν γίνεται να μην έχουμε καμία ευθύνη. Και βασικά όποιος δεν έχει καμιά ευθύνη για κάτι δεν μπορεί ν' αλλάξει τίποτα. Όταν φταίω ή «φταίω» είναι στο χέρι μου κάτι. Πιστεύω ότι οι άνθρωποι θέλουν να γοητευτούν απλά πρώτα και να κολακευτούν για ν' ασχοληθούν. Αν και τίμιο είναι να το προσπαθήσεις με άτομα που όντως σε γοητεύουν. Υ.Γ. Δεν αναλύεις τη μοναξιά, θα πω ένα κοινό μυστικό: οι άνθρωποι που μας κάνουν να γελάμε μας αρέσουν. Να κακαρίζουμε που θα έλεγε κι ο Fabinas. Σε πολλούς έστω. Κάνει καλή εντύπωση το χιούμορ. Εδώ μέσα το μόνο που έχω καταλάβει είναι ότι ψάχνεσαι σε θέματα τεχνών και ότι είσαι μόνος. Αν αυτό δείχνεις και έξω, ε τρομάζει τον κόσμο γιατί πιστεύει ότι έστω και λίγο αν έρθετε σ' επαφή είτε θ' αγκυστρωθείς ή αν τελικά δεν ταιριάζετε ότι θα σε γκρεμίσει. Κι εγώ όταν λέω για τα δικά μου και μεμψιμοιρώ, ε δεν σκέφτονται τι γαμάτη κοπέλα είμαι πάντως και το κατανοώ. Ε ποιος θα ήθελε να με γνωρίσει με τέτοια νοοτροπία; Αλλά και να ήθελε, εμένα δεν θα μου έκανε καλή εντύπωση αν είχα δώσει τέτοια εικόνα. :Ρ
Δεσποινίς Ατέρμονη, σχετικά με αυτό που λες: Εδώ μέσα το μόνο που έχω καταλάβει είναι ότι ψάχνεσαι σε θέματα τεχνών και ότι είσαι μόνος. Αν αυτό δείχνεις και έξω, ε τρομάζει τον κόσμο γιατί πιστεύει ότι έστω και λίγο αν έρθετε σ' επαφή είτε θ' αγκυστρωθείς ή αν τελικά δεν ταιριάζετε ότι θα σε γκρεμίσει. Πηγή: www.lifo.grΔεν έχω αγκυστρωθεί ποτέ και από κανέναν στη ζωή μου.Όσοι έφυγαν από τη ζωή μου, το έχω ξαναπεί, είτε επειδή δεν ταιριάζαμε πλέον είτε για δικούς τους προσωπικούς λόγους (π.χ. για να πάνε σε άλλη πόλη ή στο εξωτερικό) έφυγαν χωρίς να κάνω την παραμικρή σκηνή. Έχω απεριόριστο σεβασμό για τον ζωτικό χώρο και την ελευθερία των ανθρώπων.Ποτέ δεν αγκιστρώνομαι πουθενά.Στη ζωή μου είμαι διακριτικός, περνάω απίστευτα απαρατήρητος, κοιτάζω να προσφέρω όπου μπορώ με πράξεις και με ανιδιοτέλεια, χωρίς ποτέ να ζητήσω να μαθευτεί ότι βοήθησα κάποιο άτομο που είχε ανάγκη και χωρίς ποτέ να ζητάω οικονομικά ή οποιαδήποτε ανταλλάγματα.Και ποτέ δεν θα πάω να σκοτεινιάσω κάποιον, γνωστό ή φίλο (όταν είχα φίλους) πρήζοντάς τους για κάποιο δικό μου πρόβλημα ή δυσκολία μου.Συνήθως οι φίλοι μου μάθαιναν τις δυσκολίες μου όταν τις είχα ξεπεράσει γιατί δεν ήθελα ποτέ από μικρός που ήμουν να γίνομαι βάρος και να απασχολώ κανέναν.Ποτέ δεν αγκιστρώθηκα από κάποιον.Αδυναμίες και ελαττώματα έχω. Αλλά ποτέ δεν πίεσα και δεν αγκιστρώθηκα από κάποιο άτομο.Από εκεί και πέρα για την προκατάληψη των ανθρώπων απέναντι στους άλλους δεν μπορώ να κάνω κάτι. Αν οι άλλοι σκέφτονται το τι ΘΑ είμαι αν με γνωρίσουν χωρίς να θέλουν να με γνωρίσουν, τότε δε φταίω εγώ, το καταλαβαίνεις πιστεύω.κατά τα άλλα ενδιαφέρουσα η άποψή σου.