ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
7.4.2018 | 16:47

Ιδεοψυχανγκαστική Διαταραχή - Η αρρώστια του What If

Ταλαιπωρούμε χρόνια με εξάρσεις και διαστήματα υφέσεων.. πλέον οι εξάρσεις είναι πιο έντονες.... 39 χρονών και φοβάμαι το μέλλον μου, να προχωρήσω με τη σχέση μου, μπορώ να κάνω οικογένεια? Εχω ιδεοληψίες όχι ψυχαναγκασμούς, αυτές έιναι ότι θα τρελαθώ κάποια στιγμή ότι δεν είμαι φυσιολογική, αν αγαπάω το σύντροφο μου πραγματικά... αν αγαπάω τους γονείς μου, αν θέλω το κακό των ανθρώπων... Είμαι τόσο δοτικός άνθρωπος, έχω τόσους φίλους τόσο καλή οικογένεια, τόσο καλό σύντροφο... αυτό μου φέρνει κατάθλιψη και τρομερή ανησυχία καθημερινή... το παλεύω με εναλλακτική θεραπεία γιατί φοβάμαι τα φάρμακα και ψυχοθεραπεία. Τίποτα δεν κάνει μα τίποτα η ψυχοθεραπεία, ίσως δεν έχω βρει το σωστό άνθρωπο.... και που να τον βρω άραγε?Αυτό το What If που έχω για τα πάντα με κουράζει, με συνθλίβει...Υπάρχει κάποιος που ζει όπως εγώ ή είμαι η μόνη αφύσική σε αυτό το κόσμο??
19
 
 
 
 
σχόλια
Μην δίνεις δύναμη στις φοβίες σου, βγάλτους τη γλώσσα.Το ξέρω ότι αυτό που λέω ακούγεται απλοϊκό αλλά η ουσία είναι αυτή:- οι σκέψεις αυτές είναι φοβίες κατά κόρον (έχουν και δόση χαμηλής αυτοπεποίθησης), δεν είναι η πραγματικότητα- τους δίνεις δύναμη εσύ, τους δίνεις σημασία σαν να είναι κάτι περισσότερο από αυτό που είναι- θα χάσουν τη δύναμή τους σιγά σιγά όταν τις δεις όπως είναι πραγματικά κι αρχίσεις να τις κοροϊδεύεις οπότε σου έρχονται στο μυαλό (τις φοβίες θα κοροϊδεύεις, όχι τον εαυτό σου)-
Αφού έχεις φίλους και σύντροφο μια χαρά είσαι! Εγώ έχω περισσότερες εμμονές και προβλήματα από εσένα, και δεν μπορώ να πάω σε ειδικό. Θέλει ψάξιμο ο ψυχίατρος ή ο ψυχολόγος, δυστυχώς δεν είναι τόσο εύκολο να ταιριάξεις με κάποιον. Τουλάχιστον μετά από κάποιες προσπάθειες που έκανα στο παρελθόν, αυτό το συμπέρασμα έβγαλα.
Η ψυχαναγκασμοι και οι ιδεοληψειες ειναι ο μηχανισμος αμυνας για να μην αντιμετωπισεις τις πραγματικες εσωτερικες σου συγκρουσεις. Μονο η ψυχοθεραπεια και η δουλεια που θα κανεις εσυ η ιδια με τον εαυτο σου μπορει να σε βοηθησει πραγματικα και μακροπροθεσμα αλλα θελει το θαρρος να δεις την επιπονη αρχικα αληθεια αλλα στο τελος απελευθερωτικη.Αλλα πολλες φορες οι ανθρωποι προτιμουμε τα συμπτωματα της "αρωστειας" μας απο την διαδικασια η την προσπαθεια της θεραπειας.Η οπως ειχε πει και ο Υποκρατης " πριν προσπαθησεις να θεραπευσεις καποιον ρωτησε τον αν ειναι προθυμος να εγκαταληψει ολα αυτα που τον αρωσταινουν".
Ας μη δαιμονοποιουμε τα φΑρμακα. Αφου δοκιμασες ολα τα αλλα κ δεν ηταν αρκετα, τι περιμενεις;;; Κατω απο την επιβλεψη του καταλληλου γιατρου να κανεις την καταλληλη αγωγη. Πριν χρονια μια φιλη παλευε με την καταθλιψη. Με ολα τα αλλα μεσα πλην φαρμακων. Πηγαινε και σε ψυχιατρο αρνιοταν ομως ν πΑρει αγωγη. Της ειπα, της ξαναπα, προφανως ειδε κ Αποειδε κ η ιδια κ μια μερα μ εστειλε μνμ, χαπι εντ... Συμπερασμα οχι στην αλογιστη χρηση φΑρμακων, οχι ομως και στην επιμονη αρνηση, οταν ειναι το τελευταιο οπλο στη φαρετρα του ειδικου. Καλη σου τυχη ειλικρινα.
Τα ιδια και εγω.Οτι θα τρελαθω καποια στιγμη. Αν δεν εχω ηδη φτασει εκει.Τι θα γινοταν αν ημουν σε καλη/υτερη δουλεια.Αν πρεπει να κατσω εδω η να φυγω.Και καθε φορα αυτο, αντι να δουλεψει προς οφελος μου με καταστρεφει περισσοτερο.Απιστευτη αναποφασιστικοτητα για το παραμικρο.Μ αυτα και μ αυτα επιασα πατο. Και υποφερουν και οι γυρω μου.