ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
24.2.2018 | 15:19

Νιωθω μειονεκτηκα σε συγκρισει με την μαμα μου..

Ντρεπομαι που το ομολογω αυτο αλλα νιωθω κατωτερη απο την μαμα μου. Εδω και χρονια που μεγαλωνο ακουω ποσο ομορφη ηταν και ειναι ακομη με αψογο σωμα και δερμα που την ηθελαν πολλοι αντρες (ακομη και ενας πολυ διασημος ηθοποιος ) που ειχε τοσες ευκαιριες να γινει ηθοποιος,μοντελο κτλπ αλλα τις απεριψε για να γινει αυτο που ονειρευοταν. Γενικα νιωθω αρκετα μειονεκτηκα ειδικα οταν ερχεται και η οικογενεια και υμνιζουν ολα αυτα τα πραγματα, δεν ειμαι περηφανη που νιωθω ετσι, νιωθω ντροπη να νιωθω ετσι σε συγκρισει με την μανα μου....νιωθω σαν μια αποτυχημενη εκδοχη της, το να εχω παραπανω κιλα και το να ειμαι αρκετα ντροπαλη και να μην ειχα κανενα φλερτ στην ζωη μου νομιζω συμβαλλουν πολυ σε αυτα που νιωθω.... μην νομιζετε οτι δεν την αγαπαω ομως την αγαπαω πολυ κι εκεινη με αγαπαει απλως νιωθω ετσι και πληγωνομαι γιατι νιωθω οτι ειμαι σαν μια αποτυχια...
13
 
 
 
 
σχόλια
Εξαρτάται απο τον τρόπο με τον οποίο τα λέει όλα αυτά η μαμά σου. Αλλά όπως και να χει αν είσαι σχετικά μικρή είναι στάδιο της εφηβείας το να έχουμε είδωλα και να αναρωτιόμαστε γιατί δεν τους μοιάζουμε κλπ. Μέσα απο δικές σου εμπειρίες θα δεις πως μπορείς να τα καταφέρεις σε τομείς που θα προσπαθήσεις, είτε πρόκειται για σχέσεις είτε και για χομπι/εργασία. Επίσης έχε στο νου σου οτι ασκείται μεγάλη πίεση στις γυναίκες να είναι αρεστές και οτι ενώ είναι σημαντικό για έναν ευτιχισμένο άνθρωπο να έχει σχέσεις/φλερτ μη βασίζεσαι μόνο εκεί για να νιώθεις ευτυχία/αυτοπεποιήθηση.
Όλοι απομυθοποιούμε κάποτε τους γονείς μας. Βλέπουμε στο τέλος ότι είναι απλοί άνθρωποι, έχουν τα ελαττώματα τους και τους αγαπάμε μαζί μ'αυτά. Λογικά δεν έχεις αρχίσει να βγαίνεις ακόμη, τυχερούλα τα καλύτερα έρχονται!!!
Και η δικη μου η μαμα απο μικρη ηταν πολυ ομορφη. Ξανθο μαλλι μακρυ,γαλαζια ματια και σχετικα ψηλη. Ειχε και αυτη οπως η δικη σου απειρες προτασεις,και απο αντρες για να βγουν εξω και ακομη να γινει ηθοποιος. Απο τη μαμα μου εγω πηρα τα μαλλια(οχι ξανθα,απλα καστανοξανθα) Θα ηθελα ομως ρε γαμωτο τα ματια της και γενικα το προσωπο της. Ακομη και σημερα που ειναι πλεον στα 60,οταν βαφεται λιγακι αυτα τα χαρακτηριστικα της και ιδιαιτερα το ξανθο μαλλι με τα γαλαζισ ματια φανερωνουν ποσο ομορφη ηταν νεα. Αφου πολλες φορες της λεω:α ρε μαμα μακαρι να ημουν ακριβες αντιγραφο σου!
Κατ'αρχάς πόσο είσαι; Ως ένα βαθμό είναι λογικό να σ' ενοχλεί η έμμεση σύγκριση που έχεις με τη μητέρα σου, αυτό που περιμένουν όλοι είναι να είμαστε μια καλύτερη εκδοχή τους. Τυγχάνει να έχω κι εγω μια κούκλα μαμά που την λατρεύω αλλά όταν ήμουν έφηβη και πολύ-πολύ άχαρη αναρωτιόμουν γιατί να μην της μοιάζω καθόλου. Η δική δεν είχε μια περασμένη ομορφιά, ήταν και είναι όμορφη κι οπότε ένιωθα ότι θα συγκρίνομαι μαζί της. Βέβαια, η δική μου αμαρτία είναι ότι ήθελα να μοιάζω στη μαμά μου και μόνο. Αλλά το ξεπέρασα κι έπαψα να συγκρίνομαι ή να θέλω να είμαι ομορφότερη. Όπως λέει και η μαμά μου ο καθένας έχει τη δική του ομορφιά και δεν υπάρχει λόγος να συγκρίνεται. Στη δική της βέβαια περίπτωση επειδή έζησε σε κλειστή κοινωνία το να είναι πολύ όμορφη μια γυναίκα δεν το έβλεπαν με καλό μάτι.
Ειμαι εφηβη και να ειμαι ειλικρινης με επηρεαζει σε εναν βαθμο διοτι θα ηθελα να ειμαι οπως εκεινη που τα ψεγαδια της ειναι μικρα. Προσπαθω να το αποβαλλω αλλα καποιες στιγμες η μητερα μου λεει καποια πραγματα που με ενοχλουν ασυνηδειτα '' αχ και να επαιρνες το δικο μου το δερμα χωρις καμια ραγαδα'' οταν της ελεγα οτι ηθελα να παρω κατι για να μειωθουν οι ραγαδες.
Είσαι μικρούλη μωρέ, αλλά όσο μπορείς μη συγκρίνεσαι με τη μαμά σου. Είσαι μια άλλη οντότητα με δική σου προσωπικότητα και γοητεία, θα την ανακαλύψεις και θα την καλλιεργήσεις μόνο αν πάψεις να κοιτάς τι πήρες και τι όχι απ' αυτήν.Πολλοί και πολλές περάσαμε μια άχαρη εφηβεία αλλά όπως έλεγα τότε κάπου στα 16, ευτυχώς που δεν αρέσω και τ' αγόρια δεν ασχολούνται μαζί μου κι έτσι μπορώ να καλλιεργώ την προσωπικότητά μου. Βέβαια, μεταξύ μας το εννοούσα. Περνούσα καλά με λογοτεχνικά βιβλία και τις φίλες μου, κι έτσι το σαράκι της εμφάνισης περνούσε στα ψιλά.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ