ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
14.12.2017 | 20:37

Από αγάπη...

Προσπαθώ όσο πιο μαλακά μπορώ το τελευταίο διάστημα να πείσω το μπαμπά μου (68 χρ) να μειώσει ή και να κόψει ακόμη το κάπνισμα. Γενικά είναι άνθρωπος που προσπαθεί να κινείται τουλάχιστον μία ωρα την ημέρα, είναι δραστήριος, προσέχει σε γενικές γραμμές τη διατροφή του αλλά καπνίζει καθημερινά ένα πακέτο τσιγάρα. Παλιά κάπνιζε και περισσότερο. Παρά το καλό ιστορικό υγείας που έχει έως τώρα, προσπαθώ και εγώ και ο αδερφός μου να τον πείσουμε να το σταματήσει. Του έχω εξηγήσει και εγώ ευθέως, αλλά και (πιο διακριτικά) ο άντρας μου ο οποίος εργάζεται στο χώρο της υγείας και έρχεται σε επαφή με πολλά άσχημα περιστατικά καπνιστών , ότι ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ στην υγεία του κάνει. Και επειδή έχουμε χάσει πριν χρόνια τη μητέρα μας, δεν θέλω να συμβεί κάτι κακό και στο μπαμπά μου. Τουλάχιστον να μη το προκαλεί με το κάπνισμα. Όμως μου λέει πως δεν μπορεί να το κόψει και δεν θέλει να ξεκινήσει ούτε το ηλεκτρονικό, έστω. Απλά τον αγαπάμε πάρα πολύ και φοβάμαι. Θέλω να προσέχει. Δεν μένουμε κοντά και ανησυχώ για το πόσο καπνίζει, αν και μου λέει ένα πακέτο την ημέρα. Και πάλι είναι ΠΟΛΥ. Σαφώς και ο άνθρωπος δύσκολα αλλάζει όταν κοντεύει 70, αλλά έχω ακούσει πως και άλλοι γονείς γνωστών μου το κόψανε μαχαίρι. Δεν θέλω να φτάσει η κατάσταση σε επεισόδιο υγείας για να πειστεί. Απλά δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. :-(Έχετε αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο με δικούς σας ανθρώπους;
5
 
 
 
 
σχόλια
Ο άνθρωπος δεν αλλάζει παρά μόνο αν το θέλει ο ίδιος.Αυτό να το ξέρουν οι γονείς που προσπαθούν να φέρουν τα παιδιά με τα νερά τους και τα παιδιά που προσπαθούν να νουθετήσουν τους γονείς τους. Και όλοι γενικώς.
Λες δεν το ξέρει ότι επιβαρύνει τον οργανισμό του; Μόνος του πρέπει να πάρει την απόφαση, αλλιώς ό,τι και να πείτε ή να κάνετε με τον αδερφό σου δε θα έχει αποτέλεσμα. Εκτός και αν του κάνετε εγγόνια. Ίσως. Μπορεί. Πάντως, στον αντίποδα των παραπάνω σχολίων, ξέρω πολλούς που έφτασαν στο αμήν με σοβαρότατα προβλήματα στην υγεία τους και δεν το έκοψαν.
Ως πρωην καπνιστρια, ξερω οτι αν δεν το αποφασισει ο ιδιος...να κλικαρει το μυαλο του δηλαδη, δυσκολα θα τον πεισεις. Πρεπει με κατι να ταρακουνηθει. Εγω μετα την πρωτη μου εγκυμοσυνη το ξαναρχισα. Το εκοψα μαχαιρι οταν σκεφτηκα οτι στην ουσια σκοτωνα τη μανα του παιδιου μου. Εκτοτε δεν ξανακαπνισα. Πλεον (πανε 4 χρονια πια) ουτε να το μυρισω δε μπορω.Σκεψου κατι που θα του δωσει ισχυρο κινητρο για το κοψει.
Εμένα ο πατέρας μου έχει ΧΑΠ(χρόνια αποφρακτικη πνευμονοπαθεια). Το έκοψε βέβαια το τσιγάρο αλλά είναι μη αναστρέψιμο. Σίγουρα το να το κόψει θα του κάνει καλό αλλά ότι ζημιά έχει κάνει στον οργανισμό του την έχει κάνει ήδη μιας και το τσιγάρο λειτουργεί συσσωρευτικα. Παρόλα αυτά αν στα 68 δεν έχει εμφανίσει κάτι το ποιο πιθανό είναι ότι δεν θα εμφανίσει. Η μόνη συμβουλή είναι να του πείτε πόσο τον αγαπάτε και τι σημαίνει για εσάς,τους φόβους σας και από εκεί και περα είναι επιλογή του. Δεξου την και μην τον πρήζεις.
Ο παππούς μου σε αυτή την ηλικία το έκοψε το τσιγάρο, αλλά κράτησε το καθημερινό του ουζάκι. Μας έλεγε πως έτσι κι αλλιώς θα πεθάνει, μία χαρά του έχει μείνει μόνο, μη του τη στερήσουμε... Έφτασε 91 και ακόμα πίνει!