ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
13.11.2017 | 00:51

Να επισημάνω κάτι (αν επιτρέπεται).

Γράφω συνήθως εξομολογήσεις που μεταφέρουν τις απόψεις μου. Έτσι έκανα και το πρωί. Δεν το κάνω ούτε για να τραβήξω την προσοχή αγνώστων (;) όπως ειπώθηκε, ούτε για να ασχοληθούν μαζί μου (εκτός και αν όποιος γράφει εδώ μέσα έχει και αυτόν το σκοπό και δεν το έχω καταλάβει). Πιστεύω αρχικά πως έχω το δικαίωμα να γράφω και έχετε φυσικά το δικαίωμα να κρίνετε επί των γραφόμενών μου ή να αδιαφορήσετε, να ταυτιστείτε, να μην ταυτιστείτε κοκ. Το να κάνετε υποδείξεις για το τι πρέπει να κάνω, όταν βαριέμαι ή για να μην βαρεθείτε εσείς (;), πιστεύω ότι είναι περιττό. Όπως και το να με βρίζετε (;) όπως έκανε μια σοκολατίτσα (προφανώς bitter). Έχουμε "δερβέναγες" που μας κατευθύνουν σε πολλούς τομείς της ζωής μας. Νομίζω ότι εδώ δεν θα έπρεπε να υπάρχουν. Φιλικά.
13
 
 
 
 
σχόλια
Θ' απαντήσω στην εξομολόγηση μιας και αφορά κάτι που είπα(;) Όμως, πρώτα, καλό είναι να επισημάνουμε ποια άποψή σου δέχτηκε τα αυθέραιτα συμπεράσματά μου: http://m.lifo.gr/confessions/view/323465?comment=1950273#1950273 και για όσους βαριούνται : " Η ανοησία.12.11.2017 | 12:06Στις γυναίκες τη βρίσκω έως και εκνευριστική, ίσως επειδή μέσα μου θεωρώ πως γίνεται επιτηδευμένα. Ίσως επειδή πιστεύω πως δεν μπορεί μια γυναίκα να είναι ανόητη, εκτός και αν το θέλει. Στερεότυπο του μυαλού μου. Στους άνδρες όμως τη βρίσκω χαριτωμένη. Αυτή την αγνή ανοησία που έχουν οι άνδρες καμιά φορά. Με εξιτάρει πάρα πολύ. Ειδικά όταν τους λες: "αγάπη μου είσαι πολύ έξυπνος" και ικανοποιούνται και το πιστεύουν. Πιο αξιαγάπητα πλάσματα δεν υπάρχουν σε αυτόν τον πλανήτη. Ειδικά όταν το παίζουν δυνατοί, μαγκάκια, όταν προσπαθούν να κρύψουν τις ανασφάλειές τους, όταν κλαίνε. Ερωτας." Δεν ξέρω πως να επισημάνω με τρόπο που να γίνεται κατανοητός και να μην ενοχλήσει την θεματοθέτρια ότι όλο αυτό στον απλό αναγνώστη βγάζει μια υποτίμηση ( όσο φυσικά δεν φαίνεται wtf το κείμενο) χωρίς κάποιο επιχείρημα το οποίο μέσα στη γενικότητα που χάνεται του είναι ικανό είναι ικανό να θίξει όλο τον ανθρώπινο πληθυσμό( πλην της θεματοθέτριας που εμμέσως πλην σαφώς δεν κινδυνεύει από... ανοησία). Από εκεί και πέρα, όταν αυτό που διάβασα άποψη και τα σχόλια από κάτω απόψεις είναι στην τελική που είχαν και μια καλή αναλογία ως προς τα περιεχόμενα. Νο hard feelings.
Βασικά, αφήνεις ανοιχτά τα σχόλια, οπότε ο καθένας μπορεί να απαντήσει όπως θέλει, ανεξάρτητα από αυτό που θέλεις εσύ."Το να κάνετε υποδείξεις για το τι πρέπει να κάνω, όταν βαριέμαι ή για να μην βαρεθείτε εσείς πιστεύω ότι είναι περιττό"Ποιός κάνει υποδείξεις τώρα για το τί πρέπει να κάνουμε; Το "εδώ" που αναφέρεις, είναι το ίντερνετ. Και είναι χώρος έκφρασης όλων των απόψεων. Ανάμεσα σε αυτές, και του, όποιου, "δερβέναγα". Χωρίς παρεξήγηση, αλλά, ουσιαστικά, μόλις έκανες αυτό που κατακρίνεις. Σεβαστή η άποψή σου, όπως και όλες οι άλλες. Αλλά μην περιμένεις να συμμορφωθεί κανείς επειδή δυσαρεστήθηκες με όποιον σου είπε οτιδήποτε.
* * * * * * * Αγαπατε αλληλους ως εαυτον!!!Αυτο εχω να δωσω σαν συμβουλη παιδάκια!!!Να ειμαστε ολοι Υγιεις και αγαπημενοι πρεπει,μην αναλωνεστε σε ανουσια πραγματα και μην βγαζετε συμπερασματα χωρις να υπαρχει ιδιαιτερος λογος!!! * * * * * *
Σε κάποιο βαθμό, έχει δίκιο η εξ. Επειδή τα σχόλια είναι ανοιχτά, δε σημαίνει ότι γράφουμε ο,τι θέλουμε. Το χω κάνει κι εγώ το λάθος στο παρελθόν. Χθες η άλλη, τσακωμένη με τα ελληνικά, προσπαθούσε να πείσει ότι φαύλος σημαίνει ανάξιος. Δε λέμε να μην υπάρχει ελευθερία άποψης, αλλά όταν η ελευθερία αυτή δίνει το δικαίωμα στον κάθε ανόητο να γράφει τις μπούρδες του, δε γίνεται και να μην αντιδράς.,
Γνωρίζοντας σε ποια εξομολόγηση αναφερόταν η εξομολογούμενη, και λίγα άκουσε. Αλλά, πες ότι το δέχομαι αυτό που λες. Δεν είπα πως δεν έχει δικαίωμα να αντιδράσει. Απλώς δεν έχει δικαίωμα να μας επιβάλλει τίποτα. Ο καθένας θα γράφει ότι θέλει, όπως ακριβώς κάνει και η εξ. Όχι 2 μέτρα και 2 σταθμά. Επειδή κάποιος τη δυσαρέστησε, η εξ. κάνει ακριβώς αυτό για το οποίο κατηγορεί τους "δερβέναγες" πιο πάνω. Πάει να πει σε εμάς τι να κάνουμε, ανάλογα με το τι την πειράζει. Αν ήταν κάτι κακό, θα το έπιανε κάποιος admin.
Πως ακριβώς είναι άλλο πράγμα; Για να καταλάβω:"Άλλο αυτό όμως και άλλο πράγμα οι υποδείξεις για το τι πρέπει να κάνω όταν βαριέμαι ή οι συμβουλές, προκειμένου να γράφω πράγματα που σας ενθουσιάζουν."Αυτό σε δυσαρέστησε. Αν δεν σε δυσαρεστούσε δεν θα το έγραφες. Ότι και αν σου έγραψαν, κανένας δεν μπορεί να γίνει δερβέναγας εάν δεν τον αφήσεις εσύ. Μπορείς, πολύ απλά, να ακολουθήσεις την ίδια σου τη συμβουλή."ή να αδιαφορήσετε"Το γεγονός ότι ασχολείσαι, δείχνει πως σε πείραξε. Αλλιώς δεν θα έλεγες τίποτα. Γενικά, όταν γράφεις κάτι στο ίντερνετ (οπουδήποτε, όχι μόνο εδώ) υπάρχουν όλων των ειδών οι αντιδράσεις. Εάν κάποια δεν σβηστεί (λόγω διαχείρισης της σελίδας) πάει να πει πως δεν παραβιάζει κάποιον κανονισμό. Άρα, ακόμα και αν αυτό που γράφεται είναι βλακεία, ή ακόμα και αν σε ενοχλεί, ο άλλος έχει το ίδιο δικαίωμα να το γράψει, όσο δικαίωμα έχεις και εσύ να γράψεις αυτό που θέλεις. Φυσικά, και εσύ έχεις το δικαίωμα να απαντήσεις. Όπως έχεις και το δικάιωμα να κάνεις σχετική υπόδειξη σε αυτόν που το έγραψε. Αλλά δεν μπορείς να περιμένεις να ακολουθήσει ο άλλος την υπόδειξή σου. Όπως και εσύ δεν είσαι υποχρεωμένη να ακολουθήσεις την δική του.Το μόνο που λέω τόση ώρα είναι πως και αυτό"Το να κάνετε υποδείξεις για το τι πρέπει να κάνω, όταν βαριέμαι ή για να μην βαρεθείτε εσείς (;), πιστεύω ότι είναι περιττό"υπόδειξη είναι. Μιας και, έμμεσα, λες πως δεν χρειάζονται αυτά τα σχόλια. Άποψή σου, και καλά κάνεις και την έχεις, αλλά δεν έχουν, και δεν μπορούν να έχουν, όλοι την ίδια άποψη. Δεν έχω κάτι εναντίων σου, μιας και δεν απάντησα καν στην αρχική εξομολόγηση.
Παρένθεση: Την καλημέρα μου, και σε ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να απαντήσεις πρωί πρωί :) Ειλικρινά, δεν το περίμενα, μιας και οι περισσότεροι δεν μπαίνουν στον κόπο.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ