ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
8.9.2017 | 18:37

Γονείς που δεν νοιάζονται

Τα τελευταία 5 χρόνια μένω στο εξωτερίκο και οι γονείς μου και η αδερφή μου δεν έχουν έρθει ποτέ να με επισκεφτουν.Εγώ προσπαθώ να πηγαίνω στην Ελλάδα 2 φορές το χρόνο να τους βλέπω αλλά αυτοί πότε δεν έχουν κάνει μια κίνηση να έρθουν εδώ. Ο πατέρας μου είναι συνταξιούχος, η μητέρα μου νοικοκυρα και η αδερφή μου άνεργη οπότε έχουν άπλετο χρόνο στη διάθεσή τους χωρίς σοβαρές υποχρεώσεις. Έχω προσφερθει επανειλημμενες φορές να τους πληρώσω εγώ τα εισιτήρια και ότι αλλά έξοδα θα έχουν εδώ αλλά απλά δε θέλουν να έρθουν βρίσκοντας ένα σωρό δικαιολογίες. Χαρακτηρίστικα η αδερφή μου μου λέει πως δεν της αρέσει η χώρα που ζω (δεν έχει έρθει ποτέ για να έχει σχηματίσει ολοκληρωμένη άποψη, αλλά και να μην της άρεσε θα ερχόταν να δει την αδερφή της όχι την χωρα).Μένω σε μια βόρεια ευρωπαϊκή χώρα όχι σε κανένα Πακιστάν η Συρία για να φοβάται να έρθει. Επίσης είμαι έγκυος και μας έχουν αναγκάσει να παντρευτούμε γιατί είναι υπερβολικα συντηριτικοι και δεν ήθελαν να αποκαλει ο κόσμος το παιδί εξωγαμο.Ο σύντροφός μου και εγώ επιδιωξαμε την εγκυμοσυνη αλλά δε σχεδίαζαμέ γάμο. Οι δικοί μου εννοείται δεν ήρθαν καν στο γάμο,απλά μας υποχρεώσαν να παντρευτουμε λες και ο κόσμος δεν έχει άλλες δουλειές να κάνει πέρα από το να σχολιάζει εμάς! !!κουνια που τους κούναγε! Μου την δίνει που ποτέ δεν έχουν έρθει να δουν εμάς, το σπίτι και το πως ζούμε έχουν επέμβει τόσο πολύ στα σχέδια μας που μας κατέστρεψαν τη μέρα του γάμου. Λες και πλήρωσαν εκείνοι από την τσέπη τους το γάμο και έπρεπε να έχουν και άποψη. Πληρώσαμε για έναν γάμο που δεν θέλαμε, χωρίς τις οικογένειες μας μόνο και μόνο για να λέμε ότι είμαστε παντρεμένοι. Μιλάμε πολύ συχνά στο τηλ και έχουν άποψη για όλα.Τις προάλλες μου χάλασε το αυτοκινητο και ο πατέρας μου άρχισε να λέει τι πρέπει να πω στο συνεργείο και τι να προσέξω για να μην μουν κάνουν πρόχειροδουλειές. Μου ήρθε να του πω άμα βάζεις εσύ τα λεφτά, τότε να έχεις άποψη και να το φτιάξεις όπως θες αλλά κρατήθηκα. Γενικά με ενοχλεί πολύ η στάση τους και οπότε μιλάω στο τηλ μαζί τους ξενερώνω απίστευτα. Έχουν γίνει και άλλα περιστατικά που όταν τα σκέφτομαι μιυ ανεβαίνει η πίεση στο κεφαλι.Για την γέννηση του μωρού εννοείται ότι δε θα έρθουν αλλά και εγώ πλέον δεν τους θέλω. Ακόμα και να γυρίσει ο τροχός,για μένα οι πόρτες του σπιτιού μου είναι κλειστές .Όπως έστρωσαν ας κοιμηθούν. Γονείς σου λέει μετά. ....
5
 
 
 
 
σχόλια
Αυτο που δεν λετε τη χωρα που βρισκεστε γιατι το κανετε?Δεν ηταν αναγκη να υποκυψεις στις πιεσεις τους κ να παντρευτεις εαν δεν το ηθελες.Δεν σου χρωστανε,δεν τους χρωστας κ ολα κυλανε ηρεμα κ ωραια.
Καποι στιγμη πρεπει να δουμε ακομη και τους γονεις μας με τα ματια της λογικης και οχι του συναισθηματος. Ειναι μια απαραιτητη διαδικασια στην εξελιξη του ατομου. Αφου γινει αυτο θα αποφασισεις εσυ ποια θελεις να ειναι η σχεση σου μαζι τους και θα τους βαλεις εκει που πρεπει. Δεν εννοω να κοψεις καθε επαφη, αλλα να μην τους ενημερωνεις και για καθε σου κινηση πχ χαλασε το αυτοκινητο, δινοντας τους ετσι πατημα να σε πατροναρουν. Λιγες πληροφοριες και παραπλανητικες, αν χρειαζεται:)
Δε μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται να σας ανάγκασαν να παντρευτείτε. Ενήλικοι δεν είστε; Σταματήστε να δίνετε λογαριασμό για το τι κάνετε στους γονείς σας, δεν είσαστε πια παιδιά.
Μήπως οι σχεσεις δεν υπήρξαν αρκετά δεμένες και πριν την αναχώρησή σου; Μήπως υπήρχαν εμφανείς αδυναμίες σε ένα από τα δύο παιδιά; Μήπως με την αδερφή σου υπήρξε κάποια αντιζηλια ποτέ; έστω και ενδόμυχα; βέβαια κάποια πράγματα τα έχεις πει μόνη σου: Εσύ εχεις κάνει ένα ανοιγμα σε αλλη χώρα , με καλύτερες συνθήκες από την Ελλάδα, όπως καταλαβαίνω, με σχέση και σύντομα με μωρό! ή αδερφή σου τι από αυτά έχει; και το σημαντικότερο: Πώς νιώθει γι αυτά που δεν έχει; αν είναι ακομπλεξαριστη και σε αγαπουσε πολύ δεν θα δεχόταν να απουσιάζει από τη γέννα της αδερφής της! εύχομαι καλή λευτεριά και ότι καλύτερο!