ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
20.5.2017 | 00:37

Cooking!

Σε όσες γυναίκες διαβάζουν¨Είμαι κάποιος που ζει στο Λονδίνο τα τελευταία 5 χρόνια κ έχει εμπειρία με το online dating. Σχεδόν καμία γυναίκα δεν μαγιερεύει...τώρα καταλαβαίνω το ότι οι γιαγιάδες μας κ οι μανάδες μας αναγκάζονταν να μαγειρέψουν θεορούνταν καταπίεση...Οι γυναίκες (απ'ότι φαίνεται) δεν γουστάρουν να μαγειρεύουν. Η πιο κοινή απάντηση μετά από καιρό είναι "can't be bothered..". Θα ήθελα την άποψη των γυναικών: είναι τόσο βαρετό κ εξαναγγαστικό στο μυαλό σας το μαγείρεμα? Είμαι άντρας κ λατρεύω το μαγείρεμα! Θεωρώ ότι αν σέβεσαι τον εαυτό σου, τον προσέχεις κ τον ταϊζεις με μία καλη διατροφή αντί να παραγγέλνεις deliveries κάθε μέρα γιατί can't be bothered (για όσους/όσες δεν μιλάνε αγγλικά αυτό σημαίνει: δεν μπορώ να ενοχληθώ με αυτό - βαριέμαι)...Είναι τόσο φοβερό? Γιατί τόση αρνητικότητα? Καταλαβαίνω ότι οι γιαγιάδες μας κ γυναίκες στον τρίτο κόσμο υποφέρουν από άντρες αλλά η λύση δεν είναι να αρνείστε τα πάντα..στο τέλος δεν ικανοποιεί ούτε εσάς! Το να δημιουργείς, να προσφέρεις κ να περιποιήσαι είναι όμορφα πράγματα..η φύση σας επέλεξε σαν τα όντα που θα φέρουν τους απογόνους τους..οι άντρες είμαστε παράγοντά σας (αντίθετα με ότι λένε οι θρησκείες). Γιατί τόση αρνητικότητα? Και δεν μιλάω μόνο για μαγείρεμα..Είναι η εφηβεία της χειραφέτησης των γυναικών ή απλά αδικαιολόγητη αρνητικότητα? Μην πιέζετε τον εαυτό σας στα στάνταρντς της εποχής. Κάνετε ότι θέλετε, αρκεί να σας γεμίζει κ να σας κάνει πραγματικά να αισθάνεστε όμορφα. Δεν είμαστε όλοι οι άντρες τέρατα τα οποία πρέπει να φοβάστε κ να σκοτώνετε τις ευαισθησίες σας για να μπορέσετε να αποκτήσετε κοινωνικό status..η ίδια σας η εξυπνάδα, καλοσύνη, ευαισθησία κ ανιδιοτέλεια θα σας κάνουν να ξεχωρίσετε. Όχι η αρνητικότητα. Το ίδιο κ με τους μαλάκες άντρες που προσπαθούν να το παίξουν δήθεν μάγκες κ γαμήκουλες για να σταθουν στην κοινωνία..Σας παρακαλώ!
8
 
 
 
 
σχόλια
Μια εντελώς άσχετη παρατήρηση: η 1η και η τελευταία πρόταση είναι άσχετες με το θέμα του μαγειρέματος, αλλά εάν ενωθούν βγάζουν κάτι ενδιαφέρον. Για να δούμε:"Είμαι κάποιος που ζει στο Λονδίνο τα τελευταία 5 χρόνια κ έχει εμπειρία με το online dating. ... που προσπαθούν να το παίξουν δήθεν μάγκες κ γαμήκουλες για να σταθουν στην κοινωνία..Σας παρακαλώ!" Πηγή: www.lifo.gr
Αντικειμενικά όταν εχεις οικογενεια και παιδιά πρεπει να μαγειρεψεις και να φανε σπιτικό φαγητο. Δεν μπορεις να ταιζεις τα παιδια σου delivery και το μαγειρευτο απέξω ειναι πανάκριβο αν θες να ταίσεις οικογενεια.Προσωπικά θα θελα να ακουσω αποψεις ,απο γυναικες που εργαζονται και εχουν παιδια... Guess what, επειδη το χω συζητησει με αρκετες εργαζομενες, ολες μαγειρευουν , δε θεωρουν ότι ειναι υποτιμητικό -ουτε και εγω- γιατι ειδάλλως δεν βγαινεις οικονομικα. Καποιος πρεπει να το κανει στο σπιτι, στις περισσοτερες περιπτωσεις το ρολο τον αναλαμβανει η γυναικα. Οταν αποφασιζεις να ζησεις με καποιον , ειναι απαραιτητες οι υποχωρησεις,οι θυσιες. Αρκει να ειναι και απο τις δυο πλευρες... ειναι ισως λιγο στερεοτυπικος ρόλος, αλλα ουδωλος υποτιμητικος για τις νεες γυναικες.
Χμ αυτή η εξομολόγηση πάτησε μια χορδή μου ευαίσθητη όπως όταν έπιασα ανθυποπλοιαρχος έρχεται ο καπετάνιος και μου λέει -ξέρεις να μαγειρεύεις? Ούτε αυγά του λέω .Ε από σήμερα θα μας φτιάχνεις μελομακάρονα μου λέει γυναίκα είσαι θα τα καταφέρεις. Άσχετα που είχαμε μάγειρα και εγώ άπειρη χαρτουρα και βάρδιες πάλι αυτό έπρεπε να βαρύνει εμένα γιατί ήταν γυναικεια δουλειά. ..
Εισαι μισογυνης οχι τοσο επειδη θες ο κοσμος να μαγειρευει, μαζι σου σε αυτο. Αλλα λογω του τροπου που απευθυνεσαι στις γυναικες, συγκαταβατικα και με πατροναρισμα. Οπως ειπε και η acantholimon, γιατι θεωρεις οτι το να μη μαγειρευουν δεν ειναι αυτο που πραγματικα θελουν; Επειδη δε θελουν τα ιδια με σενα δε σημαινει οτι εχουν αρνητικοτητα και ειναι καταπιεσμενες. Μου θυμιζεις κατι τυπους που αν τους απορριψεις λενε πραγματα του τυπου "ελα μη ντρεπεσαι, αφου θες, γιατι δεν αφηνεις τον εαυτο σου ελευθερο".
Ένα κουβάρι έχουμε κάνει την ανεξαρτησία, το φεμινισμό, τα δικαιώματα, την προοδευτικότητα.Όπως λέει και η φίλη Acantholimon, είναι πια κοινωνικό φαινόμενο στη χώρα που ζεις ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό ανθρώπων να μην ξέρουν να βράσουν ένα αβγό και να τρώνε ετοιματζίδικα, ναν' καλά το ντελίβερι και το προμαγειρεμένα. Φαινόμενο που επεκτείνεται και σε άλλες χώρες, με τη δική μας να μην αποτελεί εξαίρεση. Η διατροφή είναι βασικό σκέλος της καθημερινότητας μας, ανεξαρτήτως φύλου. Άλλοι επιλέγουν να ασχολούνται, άλλοι όχι. Ο καθένας μας έχει τις προτεραιότητες του στην τελική.
Μα κάνουν ήδη ό,τι θέλουν.Γιατί πιστεύεις,ότι αρνούνται να μαγειρέψουν,για να μην μπουν στο καλούπι της νοικοκυράς που είναι δούλα και κυρά,ενώ κατά βάθος γουστάρουν τη μαγειρική;Δεν πάνε κόντρα σε αυτό που αποκαλείς φύση τους,για να αποδείξουν κάτι.Δεν το θεωρούν απαραίτητο να μαγειρέψουν και δε μαγειρεύουν.Δε χρειάζεται να το εξηγείς με άλλους τρόπους.Είναι κι όπως έχει μεγαλώσει κανείς.Ο Jamie Oliver,ο γνωστός σεφ,είχε κάνει κάποιες εκπομπές για το γεγονός,ότι στη Βρετανία δε μαγειρεύουν πολύ.Προτιμούν σε μεγάλο βαθμό τα έτοιμα προπαρασκευασμένα γεύματα,που θέλουν μόνο ζέσταμα ή ολιγόλεπτο ψήσιμο.Και σε επισκέψεις σε σχολεία έδειχνε πιτσιρίκια,που δεν μπορούσαν να αναγνωρίσουν μια απλή πατάτα στη μορφή που έχει,όταν βγαίνει απ'το χωράφι.Δεν έβλεπαν στο σπίτι τους να ετοιμάζεται φαγητό,για να ξέρουν από ποια υλικά προέρχεται.Εσύ,όπως κι εγώ και πολλοί από εμάς,έχεις μεγαλώσει με άλλη κουλτούρα,όπου το σπιτικό φαγητό είναι πολύ βασικό.Είναι όμως και τόσο δεδομένο,που συχνά ξεχνάμε τον κόπο,που κρύβει από πίσω.Από τον προγραμματισμό των γευμάτων μέχρι την προμήθεια των υλικών,την παρασκευή και το καθάρισμα μετά μιας και τίποτα δεν πλένεται και δεν τακτοποιείται από μόνο του.Είναι χαρά,δημιουργία,φροντίδα για τον εαυτό μας και τους αγαπημένους μας,αλλά και κούραση και συχνά βαρεμάρα.Δεν είναι τόσο παράλογο και φρικιαστικό να πει κάποιος α στο διάολο πια βαρέθηκα να τσουκαλομαγειρεύω.Δεν αποφεύγεται το μαγείρεμα σώνει και ντε ως επανάσταση στην ανδρική καταπίεση ή για να είμαστε μοντέρνες γκόμενες.Προσωπικά,μαγειρεύω καθημερινά από τότε που ξεκίνησα να ζω μόνη μου.Και τα τελευταία χρόνια φτιάχνω και το ψωμί.Σε περιόδους όμως που δούλευα 12-14 ώρες τη μέρα ήταν πραγματικά δύσκολο.Ή όταν πέφτει αποκλειστικά πάνω μου η φροντίδα της διατροφής περισσότερων ανθρώπων.Τουλάχιστον τώρα με το σύντροφο μου,αν και δε σκαμπάζει πολλά από κουζίνα,μοιραζόμαστε αρκετές από τις δουλειές,που είναι απαραίτητες μέχρι να φτάσει ένα πιάτο στο τραπέζι.
Η κοινωνια εχει αλλάξει η γυναικα δεν ειναι υποχρεωμένη να ξερει να μαγειρεύει κ ουτε ειναι ενα αναπαραγωγικό ον οπως πιστευεις, αν θελει θα ξερει ναμαγειρευει κ αν θελει θα κανει παιδιά, μεσα σου κρύβεται ενας μισογύνης κ πρεπει να το διαλύσεις. Επίσης το να μαγειρεύεις κ παραλληλα να δουλευεις ειναι ενα χρονοβόρο βαρος πχ μια μακαρονάδα με κιμά θελει μιάμιση ωρα κ ο καθενας αναλογα με την όρεξη του θα αντιδρά οπως θελει κ αν σου αρεσει να μαγειρεύεις τοσο μπορεις με τη κοπελα που θα βρεις να μοιράζεστε αλλιως τις ευθύνες του σπιτιού κ οχι σύμφωνα με τα αρχαια κοινωνικά πρότυπα. Εξαλλου το βασικότερο ζεις στην Αγγλια, μια απο τις ανοιχτομυαλες χωρες
Μαγειρεύω, ράβω, φτιάχνω μαρμελάδες και λικέρ, ψήνω το δικό μου ψωμί και γενικά αισθάνομαι απέραντα δημιουργική μέσα στο σπίτι. Θεωρώ υπέροχο το ποσό καλά με κάνει να νιώθω ένα τακτοποιημενο και καθαρό σπίτι που μυρίζει μαγειρεμένο φαγητό. Φροντίζω τη διατροφή και το χώρο μου, το σώμα μας και το σπίτι μας είναι ο ναός της ψυχής μας. Χαίρομαι που υπάρχουν άντρες εκεί έξω με τις δικές σου απόψεις. Θα ήθελα κάποτε να γνωρίσω κάποιον σαν εσένα.