ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
19.5.2017 | 12:24

ψευτομαγκας...☹

Λοιπον...ειμαι 18(κοριτσι).Εχω προβλημα με εναν ψευτομαγκα απο το σχολειο μου και θελω να μου δωσετε καποια εξυπνη συμβουλη και για αυτο παρακαλω τον/την διαχειριστη να το ανεβασει.Αυτος ειναι τεραστιος, φουσκωτος, και εναμισι κεφαλι ψηλοτερος απο εμενα.Δεν μπορω να τον χτυπησω γτ θα με λιωσει.(ας ειμαστε ειλικρινεις).Αυτος ολο με ρεζιλευει, νε στριμωχνει και μου λεει αισχρα πραγματα μπροστα σε ολη την τριτη ταξη και γω παντα δεν μπορω να αντιδρασω οπως θελω.Χθες φωναζε δυνατα μεσα στην αυλη αμα θελω να παψω να ειμαι παρθενα και πως θα με βοηθησει αυτος να μην ειμαι .Ειναι θρασυδειλος αλλα με αυτα που λεει παντα νε ξεφτιλιζει και νιωθω τεραστια ντροπη.Πρεπει να τον ταπωσω αλλα δεν ξερω τι να πω ωστε να φανει αυτος γελοιος.Μετα τις εξετασεις παντα καθεται με τους φιλους του μπροστα στην εισοδο και περιμενει να βγω.οποτε συνηθως εκει με στριμωχνουν και αρχιζει το παιχνιδι τους.Πως να φερθω;Τι να του πω;προσπαθεις να παιξεις μαζι μου γτ δεν εχεις τι να παιξεις; καλο; αλλα θα μου πει ελα να σου δειξω αν εχω και θα γινει χειροτερα...αχ πειτε μου τι εκδικηση να παρω...πλιζ.....θελω να του κοψω τη μαγκια!Ανεβαστε το!!!
12
 
 
 
 
σχόλια
Κάτι τέτοια θρασύδειλα όντα έχουν συνήθως και άι-κιου-φουντουκιού, που λένε, και μη νομίζεις ότι αν βρεις κάτι πνευματώδες να του πεις, θα το καταλάβει και πει "οκ, με τάπωσε, το κόβω".Να το καταγγείλεις άμεσα ως bullying στη διέυθυνση του σχολείου και στους δικούς σου, αν μπορείς να έχεις και το κινητό να τον μαγνητοφωνείς κρυφά αν ξανασυμβεί στο μεταξύ.Οι "ανεπίσημες" μέθοδοι δεν ωφελούν γλυκιά μου, πρέπει να υπάρχει καταγγελία καταγεγραμμένη, στην εποχή μας μετά από τόσα που έχουν συμβεί και τις διαστάσεις που έχει πάρει το bullying δεν μπορούν να μην το ερευνήσουν, ούτε να μείνει ατιμώρητος.Κι ακόμα κι αν τον "τάπωνες" λεκτικά και το καταλάβαινε έστω, τι τον σταματάει από το να το προχωρήσει το θέμα και να σου κάνει κακό; Εκτός αυτού, γιατί να τη γλιτώνει, ενώ σε τραμπουκίζει και σε βλάπτει ψυχολογικά και απειλεί σωματικά - το ότι "σε στριμώχνει" στην είσοδο και μάλιστα με τα φιλαράκια του, απειλή και εκφοβισμός είναι.Πρόσεχε και πράξε άμεσα για το καλό σου, μη διστάσεις!Καλή επιτυχία και καλό κουράγιο!
Θυμάμαι είχα ένα συμμαθητή που με έβριζε και κάθε μέρα έγραφε στον πίνακα "Α.. (το όνομα μου) πόσο πάει το δίωρο;" κ τέτοια χαριτωμένα. Όσο δε μίλαγα αυτό συνεχιζόταν ώσπου μια μέρα μου τη βάρεσε κι έγραψα με μεγάλα γράμματα στον πίνακα κάτω από την ερώτηση του " Όσο πιο μικρή την έχεις τόσο πιο φτηνά, άρα για σένα δωρεάν". Δεν με ξαναενόχλησε...
Και η διοικηση του σχολειου θα κινητοποιηθει νομιζετε?Ποσοι καθηγητες γνωριζουν και δεν ασχολουνται?Επειδη στο γυμνασιο ειχα πεσει θυμα κοροηδιας και οχι μονο απο ενα ατομο,εκανα μεγαλες αναλυσεις στο μυαλο μου για το πως θα το αποτρεψω και το καταφερα Ας κανει η κοπελα αυτο που προτεινα για αρχη ,για να μη παει η κατασταση στα ακρα,και αν δει οτι δεν πιανει ας προχωρισει νομικα.Μπορει ο τυπος να θυμωσει πολυ και να της κανει χειροτερα μετα.
Και αν δεν ασχοληθούν οι διοικούντες το σχολείο, θα ασχοληθούν οι γονείς. Αν δεν ασχοληθούν και οι γονείς υπάρχουν πλέον αρκετές γραμμές υποστήριξης και καθοδήγησης νέων που υπόκεινται σε σχολική βία, βλ. antibullying.gr, τηλ. 197, βλ. Πανελλαδική Γραμμή Συμβουλευτικής 11525 και τόσες άλλες. Το θέμα δεν είναι μόνο να μην της ξανασυμβεί, αλλά να μην ξανασυμβεί και σε άλλους! Κάπου χάνουμε το νόημα έτσι!
Μιλάς επί τόπου στους γονείς σου και στη διοίκηση του σχολείου σου, παιδί μου, για να ακολουθηθεί από όλους σας η ενδεδειγμένη διαδικασία αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων κακοποίησης! Δεν έχει άλλο τρόπο να σταματήσει αυτό!
Καταλαβαίνω τους ενδοιασμούς που μπορεί να έχει όχι μόνο η Εξ, αλλά και όλα τα παιδιά που περνούν τέτοιες καταστάσεις. Ίσως να το βλέπουν και ως "ρουφιανιά", ίσως να ντρέπονται να μιλήσουν γι'αυτό. Αλλά πρέπει να καταλάβουν ότι αυτές οι συμπεριφορές οφείλουν να αντιμετωπίζονται άμεσα και να απομακρύνονται τέτοια "χαριτωμένα" πλάσματα από τα σχολεία.Αν ήμουν η μαμά της και μου έλεγε ότι περνούσε κάτι τέτοιο, θα έμπαινα στο σχολείο με τανκ.
Το κυριοτερο ειναι να του δειχνεις οτι δεν τον φοβασαι.Ψηλα το κεφαλι,υφος ψυχραιμο και ηρεμο,σα να μη σε αγγιζουν αυτα που σου λεει.Σκεψου εξυπνες ατακες αλλα να απαντας ηρεμα οχι με νευρα,ουτε με παραπονο.Αυτο θελει να πετυχει να σε δει να σπας.Μη του κανεις τη χαρη!Αν σου ξαναπει κατι τετοιο απαντησε του.Οχι ευχαριστω,προτιμω εναν αντρα που να μη φωναζει βλακειες σε ολη την αυλη.Σοβαρεψου σε παρακαλω,δεν παμε νηπιο.Καπως ετσι.Με αυτο τον τροπο θα το κοψει.Ειμαι σιγουρη για αυτο.Οι απαντησεις σου να ειναι αμεσες,ηρεμες και ετοιμολογες.
1) Πες του : Κλινικές έρευνες έδειξαν οτι όσοι καταφεύγουν σε bullying κατά των ασθενέστερων, και δη γυναικών, έχουν ψυχολογικά προβλήματα ή αίσθημα κατωτερότητας. Πες μας, ποιο ακριβώς είναι το προβλημα σου? Να σου πληρώσω ραντεβού με ψυχίατρο?2) Αγνόησε τον. Σε 1 μήνα τελειώνει το σχολείο3) Εχεις κάποιον φίλο/συγγενή μεγαλύτερο εξίσου ναβραντισμένο, να περάσει να σε πάρει 2-3 φορές στο σχόλασμα? 4) Βάλε κάποιον φίλη/φίλη να βγάλει βίντεο όσο σε παρενοχλεί. ή δείξτο σε καθηγητές, ή ανέβασετο στο ίντερνετ ''θρασύδειλος βλάκας,κτλκτλ''
Να το ανεβασει στο ιντερνετ και να τα κανει χειροτερα?Μπορει να της ριξει και ξυλο μετα.Το θεμα ειναι να τον αντικρουσει με ετοιμολογια και" χιουμορ",οχι να το προχωρησει παραπερα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ