Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
9.5.2017 | 19:57

Πόσοι απαίδευτοι υπάρχουνε σ' αυτόν τον κόσμο;

Είχα σταματήσει να πάρω καφέ σε ένα μαγαζί.
Καθώς περίμενα, μέχρι να μου τον φτιάξει η κοπέλα, είδα στη μέση του δρόμου ένα 9χρονο περίπου αγόρι. Είχε διασχίσει τη μία λωρίδα του δρόμου και περίμενε στη μέση, για να περάσει απέναντι, όπου βρισκόταν ένα φροντιστήριο αγγλικών. Ε ρε μάγκες ενώ έβλεπαν το παιδί, δε σταμάτησε ούτε ένα αυτοκίνητο, για να περάσει! Όλοι κι όλες περνούσαν από δίπλα του σαν να μην υπήρχε. Μέχρι που μετά από ένα 4λεπτο φιλοτιμήθηκε ένας κύριος και σταμάτησε.

Και λέω γω τώρα, όταν ο κόσμος δε δείχνει ευαισθησία και ευγένεια απέναντι σε ένα μικρό παιδί, πώς να στεριώσουν μετά οι φιλικές και οι ερωτικές σχέσεις;
Μηδέν σεβασμός -μηδέν παιδεία!
10 σχόλια
Ταξινόμηση:
Προηγούμενα 1 Επόμενα
avatar
Ανώνυμος/η 9.5.2017 | 21:17
Ελληναράδες! Λες και αν δεν κάνουν 10 μέτρα 5 δευτερόλεπτα νωρίτερα θα πάθουν τίποτα
avatar
Ανώνυμος/η 9.5.2017 | 21:42
αχαχαχαχ!
Η έλλειψη παιδείας πολλές φορές απουσιάζει και από εμάς τους ίδιους που το εντοπίζουμε χωρίς τους άλλους.

Κι εγώ θυμάμαι να είμαι 8 χρονών κοριτσάκι να περνάω σε δρόμο διπλής κυκλοφορίας χωρίς φανάρι και ο οδηγός που παραλίγο να με πατήσει θυμάμαι ακόμη να μου φωνάζει και κάποιος κύριος να με υπερασπίζεται. Λίγα χρόνια αργότερα, είχε έρθει ο παππούς μου και τον πάτησαν στον ίδιο ακριβώς δρόμο, ευτυχώς μόνο το χέρι έσπασε. Τότε όμως ο δήμος τον έκανε μονής κυκλοφορίας ενώ υποτίθεται ότι έπρεπε να είχε γίνει πριν χρόνια.
Η έλλειψη παιδείας απουσιάζει... Τώρα είδα τι μλκ έγραψα ! :Ρ πάλι καλά που δεν τράκαρα με καμιά κολόνα! :,D
avatar
Ανώνυμος/η 9.5.2017 | 23:10
Την συνδρομή των πολιτών για τον εντοπισμό οχήματος το οποίο στις 13:35 το μεσημέρι του Σαββάτου, χτύπησε και εγκατέλειψε αβοήθητο έναν 48χρονο που επέβαινε σε μοτοσυκλέτα και οποίος λίγη ώρα αργότερα εξέπνευσε κάνει η Ελληνική Αστυνομία.

Αυτο τα λεει ολα.
avatar
Ανώνυμος/η 9.5.2017 | 23:11
Το περιστατικό σημειώθηκε στη Λ. Αλεξάνδρας 170, ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ.Κηφισίας,και το όχημα που ενεπλάκη στο τροχαίο ήταν ένα αγνώστων λοιπών στοιχείων Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μάρκας MERCEDES, σκούρου χρώματος
Η Καρακάξα Η Καρακάξα 9.5.2017 | 23:44
Απέναντι από τη Γ.Α.Δ.Α να συμπληρώσω
curly T. curly T. 10.5.2017 | 00:37
Θυμάμαι δύο αντίστοιχα περιστατικά όταν ήμουν μικρή...
Τη μία φορά αμάξι μου κάνει νόημα να περάσω το δρόμο. Με το που πάω να περάσω γκαζώνει ανελέητα και ίσα που πρόλαβα να τρέξω πίσω, τώρα δε θα απαντούσα στην εξομολόγηση αυτή.
Δεύτερο περιστατικό, κοριτσάκι 13 χρονών, κλασικός γυαλαμπούκας, με φόρμες πιο φαρδιές και από πάπλωμα και προφανώς χωρίς τίποτα προκλητικό πάνω μου περνάει φορτηγατζής και μου φωνάζει "κ@υλ@ είσαι". Τι παιδεία να λέμε... ούτε σε ένα παιδί δε ξέρουν να φερθούν ανθρώπινα.
Λαλού Λαλού 10.5.2017 | 03:20
Βέβαια καλό είναι να τονίσουμε πως αν το παιδάκι δε βρισκόταν σε διάβαση ήταν λάθος του να περάσει τον δρόμο απ'όπου να 'ναι και φέρει ευθύνη για τον κίνδυνο στον οποίο έβαλε τον εαυτό του και τους οδηγους του δρόμου.
Αν όμως βρισκοταν σε διάβαση τότε είναι αδικαιολόγητο το οτι δεν σταμάτησε κανένα αυτοκίνητο, και απαράδεκτο.
Είτε ισχύει η μία περίπτωση ειτε η άλλη, κάποιος/οι χρειάζεται/νται μαθήματα οδικής συμπεριφοράς.
What The Fu_rfulo! What The Fu_rfulo! 10.5.2017 | 09:20
Έχω μεγαλώσει στο εξωτερικό, και έχω ταξιδέψει αρκετά εντός και εκτός χώρας... Από τα βασικά πράγματα που μου έμαθαν στο Νηπιαγωγείο ήταν να περνάω το δρόμο πάντα από σηματοδότη ή διάβαση πεζών και πριν ξεκινήσω να περπατάω, να τσεκάρω πάντα τον δρόμο αριστερά-δεξιά. Εδώ δε συμβαίνει ούτε για αστείο αυτό, είτε η εκπαίδευση στα σχολεία είτε η εφαρμογή των βασικών κανόνων πορείας πεζών στους δρόμους. Οι περισσότεροι πεζοί θα περάσουν απ' όπου τους καπνίσει, οποιαδήποτε ώρα τους καπνίσει και ας είναι το φανάρι 10 μέτρα πιο κάτω και οι οδηγοί επ' ουδενί δε σταματούν σε διαβάσεις για να αφήσουν τους πεζούς να περάσουν. Μοναδική ευχάριστη έκπληξη για μένα ήταν οι οδηγοί στην πόλη του Βόλου, που οποία έκπληξις, σταματούν σε όλες τις διαβάσεις εφόσον υπήρχαν πεζοί που θέλουν να περάσουν το δρόμο.
Για τη Θεσσαλονίκη, όπου ζω, είμαστε κατά κανόνα άθλιοι πεζοί, άθλιοι ποδηλάτες και ακόμη πιο άθλιοι οδηγοί!
Εκπαίδευση από νωρίς, αυτό ίσως κάνει τη διαφορά ώστε να ανατραπεί αυτή η κατάσταση.
Προηγούμενα 1 Επόμενα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΠΡΟΣΦΑΤΑ