ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
21.4.2017 | 19:43

Eμεινα εγκυος.

Με τον πρωτο μου, 4 μηνες αφου ξεκινησαμε σεξουαλικες επαφες. Είμαστε και οι δυό 18 , παιρναμε πάντα προφυλάξεις και όμως ορίστε που έγινε. Εγινε και φόβαμαι τόσο πολύ που δεν βρισκω λόγια να το περιγραψω. Φοβάμαι να το πω στους δικους μου, για το τι θα γινει με την σχολή μου, για το πως θα μεγαλωσω παιδί με σχεδόν μηδενικη στηριξη απο την οικογενεια μου, γιατι αδυνατουν να μου παρεχουν στηριξη, για το πως θα μεγαλωσω παιδι ενω εγω ιδια ειμαι παιδι ...Και πιο πολυ φοβαμαι μην τον χάσω.Είμαι τόσο ερωτευμενη μαζι του που τρεμω στην ιδέα του να την κάνει με ελαφρα. Αλλα και τι μπορω να περιμενω και απο αυτόν; Ποιο 18χρονο θελει να γινει 18χρονο θελει να γινει πατερας; Παντως το μωρο θα το κρατησω.Σαν να αισθανομαι οτι ειναι γραφτο να γεννηθει αφού εμεινα εγκυος όταν προσεχαμε τόσο. Και μέσα σε όλον μου το πανικό νιώθω να το αγαπάω από τωρα αυτό το πλασματακι. Με σκέφτομαι να το θηλαζω ,να το αγκαλιαζω να το νανουριζω να το βλεπω να μεγαλώνει και δεν μου παει με τίποτα να κανω εκτρωση. Και στα τσακιδια όλα και όλοι αυτό το παιδί θα γεννηθει. Και ομολογώ πως μπορεί να τρεμω τωρα απο φόβο, αλλα θα το αντιμετωπίσω και αυτό το παιδι ,θα πάρει την περισσότερη αγαπη από όλα τα άλλα παιδακια του κοσμου υπο οποιες συνθηκες και αν ερθει. Το μόνο που θέλω είναι το αγόρι μου διπλα μου. Δεν θα πιεσω καμία κατασταση αλλα ειλικρινα εχω αναγκη την αγαπη του. Δεν προσδοκω σε τιποτα, αλλα τον χρειαζομαι.! Με ακουτε; Τον χρειαζομαι!
13
 
 
 
 
σχόλια
Χαίρομαι που αποφασισες να το κρατήσεις!Σαν χριστιανός επικριτώ την απόφαση σου!Στην πατρίδα μου την Αίγυπτο που απαγορεύονται οι εκτρώσεις με νόμο και κάθε οικογένεια έχει πολλά παιδιά σε βεβαίως είμαστε πολύ χαρούμενοι!
Κορίτσι μου άφησε της βλακείες, εισαι ΠΟΛΥ μικρή ακόμα για να γίνεις μητέρα και ο ρόλος της μάνας είναι δύσκολος με τεράστιες ευθύνες ανεξάρτητα αν σε/σας βοηθήσουν οι γονείς σας.Ένα παιδί που έρχεται σ αυτή τη μικρή ηλικία είναι δέσμευση και μπορεί τώρα να μην μπορείς να το καταλάβεις όμως θα το καταλάβεις αργότερα αλλά θα είναι πολύ αργά.Προσωπικά είμαι ΥΠΕΡ της άμβλωσης, όσο σκληρό και αν ακούγεται είναι η μόνη λύση, την επόμενη φορά θα είστε και οι δυο ποιο προσεκτικοί και σίγουρα ποιο υπεύθυνοι για να μην επαναλάβετέ τα ίδια λάθη.Φυσικά το τελευταίο λόγο τον έχεις εσύ και μόνο μιας και πρόκειται για το σώμα σου αλλά πρέπει να σκεφτείς υπεύθυνα με γνώμονα τη λογική και χωρίς συναίσθημα, η αγάπες και τα λουλούδια σε τόσο μικρή και ανώριμη ηλικία είναι απλά παραμυθάκι.
Εμένα η μάνα μου με έκανε στα 19 της!Στην Αίγυπτο σε τέτοια ηλικία γίνονται μάνες! Στην Αίγυπτο που απαγορεύονται οι εκτρώσεις και κάθε οικογένεια έχει πολλά παιδιά μόνο χαρούμενοι είμαστε! Αλλωστε η κοπέλα αποφάσισε να το κρατήσει δε σου πέφτει λόγος!
Η αλήθεια είναι πως όλοι αυτοί και αυτές που κατάφεραν και έσκισαν λάτεξ στα μηδέν τους για να γεννηθούν, αξίζουν -τουλάχιστον- μια σφιχτή χειραψία. Αυτό το πράγμα δε σκίζεται ούτε από ενήλικες.
Εδώ μέσα κατά καιρούς, γράφουν πολλοί καλοί άνθρωποι και έχουν βοηθήσει σε παρόμοιες περιπτώσεις, με τις γνώσεις τους. :)τώρα χρειάζεσαι υποστήριξη και έναν άνθρωπο δίπλα σου, όχι κριτική και κατηγορίες.Αυτά βρήκα, ελπίζω να βοηθήσουν, έστω λίγο :)να 'σαι καλά, όλα θα πάνε καλά :) Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού «Η Αγκαλιά»Σκοποί: Η προστασία του παιδιού από την κύησή του και μετά τον τοκετό, όπως και την παράλληλη προστασία της μητέρας του, έγγαμης ή άγαμης, κακοποιημένης ή μη, στηρίζοντας ταυτόχρονα την καλλιέργεια πνεύματος φιλοτεκνίας και αποφυγής των εκτρώσεων.Λ. Αθηνών 84, Αθήνα 10441Τηλ: 210-8828788Fax: 210-8235121Web:http://agalia.org.grEmail: [email protected] ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΑΜΩΝ ΜΗΤΕΡΩΝΔίνονται πληροφορίες για τα δικαιώματα των ανύπαντρων μητέρων, νομικές συμβουλές και θέματα λήψης αποφάσεων.Ανθέων 19, 13562 – Αγ. Ανάργυροι, τηλ. 2102315142
Εγω θα πω και πεστε να με φατε. Θεωρω την αποφαση να κανεις παιδι πολυ σοβαρη. Για μενα δηλωσεις του τυπου "τον αγαπω τον θελω διπλα μου" δεν ισχυουν σε τετοια θεματα. Εδω μπαινει η λογικη. Μιλαμε για παιδια. Και οι δυο 18.Που ζουνε ως παιδια ακομη, δηλαδη εξαρτωνται απο αλλους. Και το 3ο μελος λοιπον θα εξαρταται απο αλλους. Δε ξερω αν φανταζεσαι γαμους και οικογενεια βγαλμενα απο παραμυθι, που στο ευχομαι απο τα βαθη της καρδιας μου, αλλα οταν δεν υπαρχει οικονομικη ανεξαρτησια, τις αποφασεις τις παιρνουν οι γονεις ΣΑΣ. Υπαρχει λεμε πιθανοτητα ο φιλος σου και η οικογενεια του πως θα το αναγνωρισει το μωρο ή πως δε θα το δεχτει καν. Δεν αναφερω την ευκολη υποθεση οπου το δεχονται σας βοηθανε μεχρι να γινεται τουλαχιστον 23-24 να σταθειτε στα ποδια σας. Αυτο ειναι το ιδανικο και ειμαστε ολοι προετοιμασμενη γι'αυτο. Αλλα τι θα γινει αν δεν εχεις τη στηριξη του; ή της οικογενειας σου; κυριως το τελευταιο βασικα γιατι το παιδι δε μεγαλωνει με αγαπη. Θελει γαλα, παμπερς, κρεβατακι, γιατρο...και ευθυνη για παντα. Αν ολα αυτα λοιπον εισαι ετοιμη να τα αντιμετωπισεις, και τα καλα και τα ασχημα, και την απορριψη του και την απορριψη της οικογενειας σου αν υπαρχει, τοτε με το καλο, ειλικρινα, εχω παιδακι και ξερω. Αλλα αν νομιζεις οτι μονη σου δε θα τα καταφερεις, αν δεν εχεις υποστηριξη και αν αυτο το σκεφτεσαι μονο ρομαντικα πλασμενο και ηθικα,καλα θα κανεις να το ξανασκεφτεις. Ειμαι απο τις γυναικες που θεωρουν υπευθυνη πραξη την αμβλωση αν δε κοιταμε τον εγωισμο μας αλλα και τι μπορουμε να δωσουμε σε ενα παιδι και ας ακουγομαι σκληρη σαν πετρα. Και δεν το θεωρω κανονα, αλλα οταν πραγματικα τυχαινει, μετα απο προφυλαξεις, τοτε ναι, τη θεωρω επιλογη. Ευχομαι να ειναι ολοι μα ολοι κοντα σου και να εχεις αυτο που ονειρευεσαι τωρα. Σε πρωτη φαση κανε μια κουβεντα με τους δικους σου. Απλα να εισαι προετοιμασμενη για ολα.
Λοιπόν το μωρό δε φταιει σε τίποτα να την πληρώσει!Στην χώρα μου την Αίγυπτο που οι εκτρώσεις είναι παράνομες και κάθε οικογένεια έχει πολλά παιδιά σε διαβεβαιω μόνο πιο ευτυχισμένοι είμαστε!Αλλωστε η κοπέλα αποφάσισε να το κρατήσει δε σου πέφτει λόγος!
Θεωρω την εκτρωση ως υστατη λυση, ωστοσο ειναι παντα μια επιλογη. Κατ αρχην κανε μια σοβαρη κουβεντα με το αγορι σου. Λες πως τον θελεις διπλα σου οπωσδηποτε. Αν ομως δεν μπορεσει να σου σταθει και γινει λουης τι θα γινει μετα? Δυστυχως δεν αποκλειεται και αυτο το σεναριο, καθως οπως κι εσυ λες ειναι μονο 18.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ