ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
24.3.2017 | 13:54

Οι Οικογένεια μου δεν με θέλει

Καλησπέρα είμαι 17 ετών και είμαι από θεσσαλονικη , σεμερα (24/03/17) έγινε ένα περιστατικό με την μητέρα μου (όπως συνήθως) απλός σήμερα μου ειπε κάποια πράγματα που δεν περίμενα ( ή μάνα μου είναι χωρισμένη και έχει την επιμέλεια μου) , μου ειπε ότι αμα δεν την ακούω θα με πάει στο αστυνομικό τμήμα και θα με στείλει στον πατέρα μου επειδή είμαι ο άχρηστος στην οικογένεια,μου είπε αμα θέλω να μείνω Να δουλέψω ,σας παρακαλώ οειτε μου τι να κάνω συνέχεια αυτό γίνεται είναι μόνος μου στην οικογένεια που μου λέει αυτά τα πράγματα
7
 
 
 
 
σχόλια
Τι να πεις.. το μόνο καλό είναι ότι είσαι 17 χρονών και σε λίγο θα ενηλικιωθείς. Δεν υπάρχει κάποιος συγγενής ή φίλος να απευθυνθείς για βοήθεια; Επίσης να ξέρεις ότι στο τμήμα δεν πάει κανείς με την αιτιολογία "άχρηστος" η μητέρα σου στο λέει πάνω στα (καθόλου λογικά) νεύρα της για να σε τρομοκρατήσει. Είναι άδικο αυτό που περνάς αλλά κάνε υπομονή και προσπάθησε όταν είναι πιο ήρεμη να της μιλήσεις.
Δεν ξέρω τι επικοινωνία έχεις με τον πατέρα σου (πολύ φοβάμαι λίγη έως καθόλου), όμως μίλα μαζί του αν αυτό είναι δυνατόν και δες αν μπορείς να πας σ' αυτόν, έστω για ένα διάστημα. Στο αστυνομικό τμήμα δεν μπορεί να σε πάει η μητέρα σου, γιατί δεν την ακούς (για όνομα του Θεού πια!). Δεν ξέρω τι σκηνικά παίζονται μεταξύ σας, επειδή όμως είμαι μαμά και μάλιστα 25χρονου γιου που συγκατοικούμε, μήπως και εσύ είσαι λιγάκι υπερβολικός; Γιατί το λέω... Συχνά αρπαζόμαστε για θέματα καθαριότητας και ευταξίας στο σπίτι με την έννοια ότι αν έμεναν οι δουλειές του σπιτιού στο βλαστάρι μου, άνετα γινόμαστε χωματερή! Προσωπικά δε θα έφτανα στο σημείο να απειλώ το παιδί μου με αστυνομίες ή να το στείλω πίσω στον πατέρα του και μάλιστα στην ευαίσθητη ηλικία που είσαι. Και η μητέρα σου όμως είναι άνθρωπος και τα νεύρα σπάνε και δεν μπορεί να ξέρεις τι υποχρεώσεις έχει να καλύψει. Αυτό, σε καμία περίπτωση, δεν είναι δικαιολογία!Απλά σου ζητώ την καταλάβεις, αν η κατάσταση είναι όντως τόσο light όσο την περιγράφω... Μίλα της σε χρόνο που δε θα υπάρχει ένταση και προσπαθήστε να βρείτε λύσεις.Κράτα γερά πιτσιρίκο!
Σε ένα παιδί που βρίσκεται στην εφηβεία δεν πρέπει να μιλάει έτσι ο γονέας.Η μάνα είναι απαράδεκτη και βγάζει όλα τα ψυχολογικά της στο παιδί.Τα παιδιά, είτε το θέλουμε είτε όχι είναι δικός μας καθρέπτης γιατί εμείς έχουμε "πλάσει" τον χαρακτήρα τους.
Συμφωνώ απολύτως Anitoumpa, η πραγματικότητα όμως δείχνει ότι ναι μεν δεν πρέπει, αλλά γίνεται... Ο μικρός δε μας λέει πως προήλθε η έκρηξη της μητέρας του. Αν η γυναίκα λοιπόν, έχει ψυχολογικά προβλήματα (το άσχημο σενάριο) και βγάζει τα θέματα της πάνω στον μικρό, οφείλει να στείλει το παιδί στον πατέρα του και να φροντίσει για τη θεραπεία της άμεσα. Όπως είπα και παραπάνω, για μένα τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζω η ίδια δεν τα προβάλω πάνω στο παιδί μου, αυτό δε σημαίνει όμως ότι δεν το κάνουν άλλοι γονείς που βρίσκουν στα παιδιά τον εύκολο στόχο... Δυστυχώς!
Είσαι άχρηστος και θα σε πάει στο αστυνομικό τμήμα!!Τι άλλο θα διαβάσω!!!Αν είναι δυνατόν!!Κανεις δεν είναι άχρηστος και περισσότερο εσυ!!!Θα ενηλικιωθείς που θα πάει!!!