ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
2.2.2017 | 21:04

Φιλοδώρημα

Το μεσημέρι είχα βγει για φαγητό με δύο φίλες. Παραγγείλαμε. Μετά από λίγο μας φέρνουν τα ποτά και από μία σούπα (κερασμένη από το μαγαζί) μέχρι να έρθουν τα υπόλοιπα φαγητά. Προσωπικά δεν την έφαγα, δεν μου άρεσε. Ωστόσο η κίνηση αυτή, ήταν πολύ καλή από την μεριά τους. Τελειώσαμε και το γεύμα μας και στο τέλος μας φέρνουν και από ένα γλυκό, μία πανακότα (επίσης κερασμένο) και ήταν όντως πολύ καλό. Πληρώνω εγώ τον λογαριασμό (όχι, δεν κέρασα) και μου φέρνει τα ρέστα. Τα παίρνω και φεύγουμε. Αποχαιρετιστήκαμε. Εκείνοι ευγενικοί, το ίδιο κι εμείς. Δεν άφησα όμως φιλοδώρημα, τίποτα. Κάποια στιγμή, με ρωτάνε οι κοπέλες, αν τους άφησα τίποτα. Τους λέω, "όχι". Σοκαρίστηκαν! "Ρεζίλι" λέει η μία, "μας κεράσανε και δεν τους αφήσαμε τίποτα". Εγώ απλά αδιάφορισα. Συνεχίζει η άλλη και λέει, "καλό είναι να δίνουμε γιατί τους δίνουμε κουράγιο κτλ". Κάπου εκεί αρχίζω και τα παίρνω. Δεν μπορώ να καταλάβω ποιος είναι ο λόγος που πρέπει να δίνουμε φιλοδωρήματα στους σερβιτόρους. Απάντηση, "γιατί σε εξυπηρετούν". Αρχίζω και τα παίρνω περισσότερο! Η καθαρίστρια δηλαδή που καθαρίζει το μπάνιο για να πας εσύ στην τουαλέτα, σε εξυπηρετει, γιατι δεν της δίνεις φιλοδώρημα; Ο ηλεκτρολόγος και ο υδραυλικός που έρχεται σπιτι σου γιατί δεν του δίνεις φιλοδώρημα; Η πωλήτρια; Οι υπάλληλοι του supermarket; Ο γιατρός που σου έσωσε την ζωή; Η νοσοκόμα που σε βοηθούσε όλο αυτό το διάστημα όσο εσύ ήσουν ανύμπορος; Εξυπηρέτηση δεν κάνουν; Γιατί δεν δίνετε φιλοδώρημα; Απάντηση, "την δουλειά τους κάνουν και πληρώνονται". Ναι, λες και ο σερβιτόρος δεν κάνει την δουλειά του ή δεν πληρώνεται. Στην τελική, κανείς δεν ξέρουμε αν πληρώνεται ή όχι. Οι καθαριστές του δήμου που σου μαζεύουν τα σκουπίδια που πετάς εσύ στο δρόμο και τα σκ@τά του σκύλου σου, αυτός δεν θέλει φιλοδώρημα για κουράγιο; Η φίλη σου που ενώ είναι άνεργη σου κάνει δωρεάν την φορολογική σου δήλωση, δεν θέλει κάτι να πάρει; Όταν βγήκες από το μαγαζί που μόλις έφαγες, τα 2 ευρώ, τα έδωσες στον σερβιτόρο ενώ ακριβώς έξω από την πόρτα βρισκόταν ένας άστεγος που τα είχε περισσότερο ανάγκη. Και η λίστα δεν πρόκειται να τελειώσει ποτέ. Όλοι με λένε τσιγκούνα! Και όταν αρχίζω και τους λέω όλα αυτά τα παραπάνω, με επιχειρήματα κιόλας, μου λένε σταματήσω, ενώ καταβάθος πιστεύουν πως και πάλι έχω άδικο. Βλέπεις, η μία από αυτές έκανε σέρβις και γλυκάθηκε με τα φιλοδωρήματα ενώ πρώτα δεν έδινε. Έχω εργαστεί κι εγώ σερβιτόρα, μου δίνανε φιλοδωρήματα και τα έπαιρνα αλλά ποτέ δεν αισθάνθηκα κάτι. Αισθανόμουν ότι ήταν η δουλειά μου να τα πάρω. Αν πάλι δεν μου έδιναν δεν θα στεναχωριόμουν. Γι αυτό λοιπόν, βαράτε όσες αρνητικές θέλετε. Δεν πρόκειται να αλλάξω ποτέ γνώμη σε αυτό γιατί οτιδήποτε κι αν πείτε δεν υπάρχει κάτι να το στηρίξετε. Αυτό που κάνει ο κόσμος είναι μεγάλη αδικία, να δίνει φιλωδορήματα μόνο σε συγκεκριμένους. Όλοι όσοι εργάζονται, κάνουν εξυπήρετηση, μηδενός εξαιρουμένου. Ή σε όλους ή σε κανέναν! Ισότητα! Τέλος!ΥΓ: Δεν έχω κανένα θέμα με όλα αυτα τα επαγγελμάτα (σερβις, ντελιβερι, κουριερ κτλ).
25
 
 
 
 
σχόλια
Βασικά και στα υπόλοιπα επαγγέλματα όταν μένω ευχαριστημένη αφήνω κάτι παραπάνω ή κάνω ένα συμβολικό δωράκι. Οι καλές κινήσεις αξίζουν μιας αναγνώρισης. Δεν αξίζουν;
Ρε στοκε σε αυτη τη περιπτωση σε κερασε τοσα πραγματα. Δε μιλαμε για αλλα επαγγελματα, μιλαμε για μαγαζι που σου φερνει 1 μυριο κερασμενα εκτος παραγγελιας. Κοινη λογικη δεν εχεις οτι πρεπει να αφησεις ενα μπουρμπουαρ; ΕΛΕΟΣ
Αυτό ακριβώς granita lemoni! Χαίρομαι που με καταλαβαίνεις. Στο έξωτερικό είχα εργαστεί ως σερβιτόρα και τώρα που διάβασα ότι είναι υποχρεωτικό το θύμηθκα, γιατί μου το είχαν πει τα παιδιά που δούλευαν στο μαγαζί.Lucky lady εν με μέρη έχεις κάποια δίκαια σε αυτά που γράφεις. Όπως πολύ σωστά γράφεις, δεν έπρεπε να αναφερθώ στους άστεγους. Αλλά αυτό, είναι η δουλειά του σερβιτόρου να πηγαινοέρχεται να μου φέρνει τις μπύρες γιατί εγώ τον πληρώνω. Αν δεν ήμουν εγώ να μπεκροπίνω, δεν θα πληρωνόταν ο σερβιτόρος. Και στο κατάστημα να πας, η πωλήτρια θα τσακίζεται από εδώ και από εκεί για να σου βρει το κατάλληλο ρούχο ή παπούτσι και τι δεν θα έχουν ακούσει όλοι αυτοί οι πωλητές και λοιποι παρόμοιοι υπάλληλοι.
έχεις κάνει μεσανατολικό ζήτημα και συζητάς επι 20 ώρες το ότι σε χαρακτηρίζουν/ζουμε κάποιοι τσιγγούνα.Έχει μεγάλη διαφορά το να είναι κάποιος οικονόμος και προσεκτικός, το να είναι τσιγγούνης και το να πετάει τα λεφτά του χωρίς να το σκέφτεται.Έγραψες πολλά σχόλια και εγώ επιμένω στην αρχική μου άποψη.Είσαι τσιγγούνα, έχεις τα χαρακτξριστικά ενός τσιγγούν και αυτά τα εντόπισα (φαντάσου) απο το γραπτό λόγο.Θέλω να πώ δεν μπορείς να κρυφτείς.Είναι ελάττωμα και για το δικό σου καλό φρόντισε να το ελαττώσεις όσο γίνεται γιατί οι τσιγγούνηδες δεν είναι ούτε καλοί για παρέα ούτε για σύντροφοι φυσικά.Αναφέρεις χαρακτηριστικά όπως σου είπα χθες οτι δεν κέρασες (μέχρι να το γράψεις κανε΄ςι δεν αναρωτήθηκε οπότε ήταν άχρηστη πληροφορία που θέλουν να είναι ξεκάθαροι οι τσιγγούνηδες) αναφέρεις πως έδωσες μια φορά πατάτες σε ένα άστεγο (ο μέσος άνθρωπος έχει δώσει κάτι σε έναν άστεγο) και κάνεις αχταρμά όλα τα επαγγέλματα γιατίδεν σε συμφέρει.Αν ήσουν εναντίον του φιλοδωρήματος και αν ήσουν τίμια ως προς αυτό, όταν σου προσέφεραν στο παρελθόν θα το αρνιόσουν και δεν θα το έβαζες στην τσέπη σου.Προσωπικά έχω μάθει να εκτιμώ τη δουλεία του άλλου.Έτσι έμαθα απο την οικογένειά μου, από τότε που πηγαίναμε διακοπές στο χωρίο και πηγαίναμε σε ταβέρνες που δούλευαν συνομήλικοι μου συγχωριανοί και ο πατρέρας μου όταν ήθελε κάτι έστελνε εμάς να το πούμε αντί να φωνάζουμε 18 φορές το γκαρσονι.Τώρα σου είπα ένα απλό παράδειγμα βέβαια.Μπουρμπουάρ δίνω όταν είμαι ικανοποημένη απο το σέρβις, όταν το γκαρσόν είναι ευγενικό και βέβαια όταν πηγαίνω κάπου συχνά.Επίσης Δίνω στο κομμωτήριο, στο μανικιούρ,στο φούρνο και στο σ/μ όταν τα ψιλά είναι λίγα γιατί καταλαβαίνω την άλλι που ψάχνει ένα 10λεπτο και δεν έχει.Αν μια πωλήτρια ασχοληθεί για μια ώρα μαζί μου αποκλειστικά μπορεί και να δώσω, αν πχ κοστίζει κάτι 78 ευρώ θα δώσω 80.Ούτε πλούσια είμαι όυτε μίζερη όμως.
Φυσικά δεν πρόκειται να μπώ στο τρυπάκι να σε πείσω γι αυτό που λέω και βεβαίως αδιαφορώ εντελώς αν συνεχίσεις να ζείς με αυτή τη φιλοσοφία.Θα σου πώ όμως το εξής οτί σε λίγο ούτε οι φίλοι σου δεν θα μπαίνουν στη διαδικασία να κάνουν "τρικούβερτες" κουβέντες για ένα δικό σου ελάττωμα.
Το φιλοδώρημα είναι κοινωνικό έθιμο, κοπελιά.Τι μου συγκρίνεις τους ζητιάνους/άστεγους με τους σερβιτόρους και μετά τους γιατρούς; Αφήνουμε tips σε σερβιτόρους, ντιλιβεράδες, κούριερ, κομμώτριες, το παιδί που θα μεταφέρει τις βαλίτσες, ή και σε κάποιον που έκανε μια σύντομη χειρωνακτική εργασία και μας εξυπηρέτησε με το χαμόγελο στα χείλη. Κοινωνικό έθιμο.. σκέψου το λίγο. Το επάγγελμα του σερβιτόρου παραπέμπει άμεσα στην ψυχαγωγία (του πελάτη, όχι τη δική του). Πουρμπουάρ σημαίνει "για να πιεις". Πάρε να πιεις κι εσύ μια μπύρα. Είναι όλο το κόνσεπτ διαφορετικό. Όσο εσύ μπεκροπίνεις Σάββατο βράδυ ο άλλος γ@μιέται να πηγαινοέρχεται για να εξυπηρετήσει εσένα και την παρέα σου. Είναι μια "ευχή" ουσιαστικά το φιλοδώρημα. Να πάει να κάνει κι αυτός το ίδιο.Τονίζω βέβαια ότι δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες. Δεν αφήνω φιλοδώρημα όπου σταθώ κι όπου βρεθώ. Δεν αφήνω δίευρα σε κάθε καφέ που πίνω, ντάξει. Αλλά όταν θα πάω κάπου όπου ο άλλος θα ξεσκίζεται να με εξυπηρετήσει, θα γίνεται χαμός αλλά δεν θα με ξεχνάει ποτέ, θα μου αλλάζει το τασάκι κάθε τέταρτο, θα είναι ευγενικός και γρήγορος και θα έχει συγκαεί για να φάω και να πιω εγώ, ε, του αφήνω ό,τι μπορώ να του αφήσω. Γιατί το αξίζει, γιατί δεν κοιμάται, γιατί θέλω να τον στηρίξω στην προσπάθειά του.
Θα το πω κι ας με κράξετε.Στο εξωτερικό στις χώρες που είναι υποχρεωτικά τα τιπς, ο μισθός του σερβιτόρου είναι ελάχιστος κι το εισόδημά του συμπληρώνεται από τα τιπς.Κινδυνεύοντας να γενικολογήσω ως σερβιτόρα με μηδενική εμπειρία πληρωνόμουν όσα ως επαγγελματίας με 6 χρόνια προϋπηρεσία και μεταπτυχιακό. Με τα δε φιλοδωρήματα, οι απολαβές μου έφταναν πολύ παραπάνω.Δουλειά του σερβιτόρου είναι να με εξυπηρετεί, όπως δουλειά του μανάβη να μου πουλάει φρέσκα φρούτα, του γιατρού να με θεραπεύει και του δασκάλου να διδάσκει τα παιδιά μου. Αν και εφόσον νιώσω ότι ήταν πολύ εξυπερετικός, πρόσχαρος, βοηθητικός, ευχαρίστως να αφήσω κάτι. Ειδάλλως, δεν καταλαβαίνω το λόγο.ΥΓ επειδή έχω δουλέψει σε καλό, ακριβό εστιατόριο που μάλιστα οι πελάτες άφηναν μεγάλο φιλοδώρημα, το βρισίδι πίσω από την πλάτη των πελατών έπεφτε σύννεφο. Και μιλάμε τώρα για τύπου "τι θέλει ο μαλάκας κι έρχεται τέτοια ώρα (ώρα που ήταν ανοιχτή η κουζίνα), ή "τον ηλίθιο με πηγαινοφέρνει να του φέρω μπίρες". Αυτή τη συμπεριφορά γιατί να την επιβραδεύσω;Φυσικά δεν λέω ότι ισχύει παντού, απλά να μην παρουσιάζουμε τον σερβιτόρο τον φτωχό πλην τίμιο που τσακίζεται να μας εξυπηρετήσει. Τη δουλειά του κάνει κι αυτός όπως και τόσοι άλλοι και πληρώνεται γι' αυτό.
Και ένα τελευταίο σχόλιο. Δεν είδα κανέναν από εσας να υποστήρίξει όλους αυτούς που "συνηθίζουν" να παίρνουν φιλοδωρήματα. Γιατί άραγε; Ακόμα όμως πιστεύετε πως έχω άδικο κι ας μην είστε σε θέση να υποστηρίξετε αυτό το γεγονός. Μόνο αν με βοηθούσατε με τις απόψεις σας μπορεί να άλλαζα γνώμη αλλά μέχρι στιγμής από γνωστούς μου, κανείς δεν το έχει καταφέρει. Στο μόνο που σταθήκατε ήταν στην τσιγκουνιά μου και το αν δίνω εγώ σε αστέγους, unisef κτλ. Σας το έγραψα και στην εξομολόγηση, δεν υπάρχει τρόπος να το δικαιολογήσετε και να το στηρίξετε με πραγματικά επιχειρήματα. Η μόνη που το προσπάθησε είναι η ΑΘΑΝΑΣΙΑ. Αυτά. No hard feelings!Καλό ξημέρωμα!
βασικα γιατι τοσα νευρα? και γιατι δηλωνεις με τοσο ζηλο οτι δεν θα αλλαξεις γνωμη? οκ, αρχικα δεν σε αναγκασε κανεις να δωσεις και δευτερον απλα εμας δεν μας ενδιαφερει η γνωμη σου, γιατι δεν σε ξερουμε (μαλλον). αλλα αν σε ενοχλει που οι φιλες σου σε λενε τσιγγουνα, απλα συζητα το με τις φιλες σου. (ετσι οπως τα περιγραφεις παντως, τσιγγουνια βγαζει. Ειναι τουλαχιστον αστειο να λεμε οτι το κανουμε γιατι υποστηριζουμε την ισοτητα και αφου δεν παιρνει ο ενας δεν πρεπει να παιρνει και ο αλλος. Εκτος αν το να μην αφηνεις μπουρμπουρ σε σερβιτορο αποτελει καποιο νεο κινημα/τροπο υποστηριξης της ισοτητας.)Επισης λεφτα δεν μπορεις να δωσεις σε οποιον να ναι. Συγκρινεις ανομοια πραγματα. Λεφτα δινεις σε αυτον που τα ζηταει, η σε αυτον που συνηθιζεται. Αν πας να δωσεις ενα ευρω στην καθαριστρια του δημου, το πιθανοτερο να μην το δεχτει ποτε. Αν δωσεις, στον αστεγο, που τα ζηταει θα το δεχτει με ευχαριστηση. Επισης μπουρμπουαρ δινεις στους σερβιτορους/ντελιβεραδες/κομμωτες/μασερ κτλ κτλ, γιατι ο μισθος τους, απο παντα, παρεπεμπε πιο πολυ σε χαρτζιλικι, παρα σε μισθο. Βεβαια στην Ελλαδα του σημερα, ολοι οι μισθοι θυμιζουν χαρτζιλικι, απλα καποιοι λιγο πιο πολυ απ οτι αλλοι.. :Ρ
Συμφωνώ σε μερικά πράγματα που έχεις γράψει. Απλά έχω νεύρα λόγω αδικίας (ίσως επίσης να μην είμαι και στα πολύ καλύτερά μου, και ξεσπάω). Το δικό μου σκεπτικό είναι αυτό που έγραψες "Εκτος αν το να μην αφηνεις μπουρμπουρ σε σερβιτορο αποτελει καποιο νεο κινημα/τροπο υποστηριξης της ισοτητας". Θεωρώ μεγάλη κορροιδία, να δώσω φιλοδώρημα στον σερβιτόρο και όχι σε κάποιον άλλο υπάλληλο. Επίσης, τι πάει να πει σε αυτόν που "συνηθίζεται"; Η καθαρίστρια δεν τα παίρνει λόγω αξιοπρέπειας, ο σερβιτόρος όμως έχει γλυκαθεί από αυτό, κι αν κάποιος δεν αφήσει θα τον βρίσει και την επόμενη μέρα θα φτύσει μέσα στο καφέ του (οκ υπερβάλλω, αλλά συμβαίνουν). Πλέον όμως για να είμαστε δίκαιοι, οι μισθοί έτσι όπως έχουν γίνει θα πρέπει να δίνουμε σε όλους φιλοδωρήματα.
ΑΘΑΝΑΣΙΑ. δεν εχει καμία σχέση το φακελάκι με το φιλωοδώρημα και την εξομολόγηση μου. Το φακελάκι είναι εκβιασμός! Ή μου δίνεις τόσα λεφτά (έχουν συγκεκριμένο ποσο οι γιατροί) και θα σε σώσω, αλλιώς θα σε αφήσω στην μοίρα σου. Μέχρι να τον καταγγείλεις έχεις ήδη "φύγει". Οπότε αναγκάζεσαι και του δίνεις, γιατί όντως θα σε αφήσει να πεθάνεις. Σιγά μην του δώσεις και παραπάνω. Αν δεν έπαιρνε χρήματα με το ζόρι, όλοι θα άφηναν κάτι αλλά από ευχαρίστηση όμως. Το φιλοδώρημα από την άλλη, το δίνεις επειδή έμεινες ευχαριστημένη από την εξυπήρετηση του υπαλλήλου ή του γιατρού. Αυτή είναι η διαφορά.
Δεν είναι καθόλου ατυχής. Είναι "ατυχης" επειδή ζητάει φακελάκι (ορίστε vuvu ο γιατρός ζηταει χρήματα). Έχω πίασει όλους τους εργαζόμενους δεν θα εξαιρέσουμε τον γιατρό επειδή εκβιάζει. Κι άλλοι μας εκβιάζουν (δικηγόροι, αστυνομικοί) αλλά δεν τους εξαιρούμε.
Το φακελακι ειναι ενα χοντρο φιλοδωρημα για εναν μαλακα που δε πληρωσε ποτε εφορια στη ζωη του (αν μιλαμε για ελευθερο επαγγελματια γιατρο δειξε μου εσυ εναν που εχει κοψει αποδειξη) και θα επρεπε να γινεται καταγγελια σε οσους το δεχονται.
Τώρα ποιός παίρνει περισσότερα και ποιος λιγότερα, κανείς δεν το ξέρει μόνο οι ίδιοι. Αλλά και η πωλήτρια παίρνει ψιχουλα μπορεί και λιγότερα από εναν σερβιτόρο.Προφανώς δεν δίνουμε σε αυτούς διότι είναι παράνομο.
Έχουμε ξεφύγει όντως. Δεν γνωρίζω όμως πολλά περί αυτού που αναφέρεις. Ίσως επειδή έχουν ορκιστεί να προστατεύουν τους πολίτες της χώρας. Βαριέμαι να ψάξω τώρα.
Επίσης ΑΘΑΝΑΣΙΑ και οι διανομείς εντύπων, βγάζουν χαρτζίλικι και πολύ λιγότερα από τους σερβιτόρους. Που κάποιοι την έχουν ως κανονική δουλειά. Ποτέ όμως, δεν είδα κανέναν να δίνει φιλοδώρημα κάποιος σε αυτά τα παιδιά που ήταν έξω από την πολυκατοικία τους ή το κατάστημα ενώ έμπαιναν ή εβγαιναν.
Σε ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια σου ΑΘΑΝΑΣΙΑ. Αρχίζω και συφμωνώ σε μερικά πράγματα μαζί σου. Αυτό ήθελα, απόψεις.Και ζητώ συγγνώμη για το ξέσπασμα.
Επειδή ήξερα ότι θα υπάρξουν και αντιδράσεις, έφτιαξα ένα λογαριασμό για να απαντήσω σε τυχόν απορίες σας.Έχουμε και λεμε.Πρώτα από όλα θα με συμφωνήσω με τον Gauss. Έχει απόλυτο δίκαιο.Δεύτερον, anitoumpa κάνεις πολύ μεγάλο λάθος για μένα. Κάποτε είχα δώσει ένα αρκετά μεγάλο ποσο το οποίο μου το χρωστάνε ακόμα, έδω και παραπάνω από ένα χρόνο. Θα μπορούσα κάλλιστα να αρνηθώ και να πω ότι "δεν έχω".Τρίτον, ΑΘΑΝΑΣΙΑ. έχω νεύρα γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που μου συμβαίνει αυτό. Τα άτομα τα συγκεκριμένα δίνουν μόνο στους σερβιτόρους και ντελιβεράδες.Τέταρτον, Παναγνώστου, φυσικά και κερνάω την φίλη μου (όχι δεν έχω πάρει δώρο) αν και αυτό δεν προοριζόταν για μένα και ο άστεγος ήταν σχήμα λόγου, παρόλο που έχω δώσει σε άστεγο πατάτες.Επιπλέον, έχω εξυπηρετήσει κι εγώ πολλές φορές φίλες μου οτιδήποτε χρειάζονται πάνω στους υπολογιστές (κυρίως τεχνική υποστήριξη) καθότι έχω σπουδάσει πληροφορική, που αν θα πήγαιναν σε κάποιον επαγγελματία θα τους έπαιρνε στα 50+ κι εγώ δεν πήρα τίποτα, ούτε καν προσφέρθηκαν να μου δώσουν, ούτε καν με κέρασαν. Ποτέ όμως δεν είπα κάτι, δεν με πειράζει γιατί μου αρέσει να βοηθάω.Και τέλος είμαι άνεργη εδώ και λίγα χρόνια.
Εγώ θα αφήσω όλα τα άλλα που είπες και θα επικεντρωθώ στην άνεργη φίλη που σου κάνει τη φορολογική δήλωση. Αν αυτό είναι πραγματικό γεγονός και, ακόμα κι αν δεν δεχόταν με τίποτα να σου πάρει χρήματα, δεν της έκανες ένα δώρο μετά τότε, για μένα, αυτό είναι τεράστια ντροπή.Υ.Γ. τελικά δεν μας είπες, τα έδωσες στον άστεγο ή όχι;
Βασικά τσιγγούνα είσαι, ότι άλλο γράφεις είναι ένα ωραίο περιτύλιγμα για την τσιγγουνιά σου.Μ'αρέσει που μας πρόλαβες μήπως και σκεφτούμε ότι κέρασες,χαρακτηριστικό του τσιγγούνη.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ