ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
21.1.2017 | 23:48

Η τσιγκούνης άνδρας.

Καλησπέρα σας. Θέλω να σας "εξομολογηθώ" το πρόβλημα μου. Έχω σχέση εδώ και ένα χρόνο αλλά με προβληματίζει το γεγονός ότι το αγόρι μου είναι απίστευτα τσιγκούνης σε σημείο που χρήζει ψυχολογικής παρακολούθησης. Οταν τον γνώρισα ήταν άνεργος και δικαιολογούσα την κατάστασή σου, δυσκολεύομουν να το πιστέψω γιατί η τσιγκουνιά είναι θέμα συμπεριφοράς και όχι συνθηκών. Τελικά βρήκε δουλειά, με πολύ καλό μισθό παραπάνω απο οτι τα σημερινά δεδομένα. Εγώ είμαι άνεργη τώρα, και εκτός από αυτό δεν μπορώ να δουλέψω αυτήν την περίοδο. Πέρα απο αυτά, το αγόρι μου δεν μου έχει πάρει ποτε ένα δώρο, ουτε γενέθλια, ούτε γιορτές, οταν βγαίνουμε έξω πλερώνει απο τα δικά μου για να δείχνει οτι πλερώνει αυτός.Μια φορά μας κέρασε με μια φίλη μου για να μην εκτεθεί και μετά μου το χτύπησε και με ρώτησε αν πηρα τα λεφτά από την φίλη, φυσικά δεν το έκανα. Οταν παίρνουμε κάτι μαζί έστω μέ ένα ευρώ, μου ζητάει πίσω το αστρονομικό ποσό των 50 λεπτών. Δεν λέω οτι ο άνδρας πρέπει να πλερώνει τα πάντα αλλα όλο αυτό δεν είναι νορμάλ. Όταν πήγαινα σπίτι του, με καταπιέζε, πόση ώρα άναψα την θέρμανση, αν αναψα θερμοσίφωνο κτλ;;Παραγγέλνει απο εξώ και φέρνει μονο φαγητό για αυτον και εμένα πάντα με ξεχνάει λέει...Όταν έμεινα μαζί του μερικές μέρες και είδα όλα αυτά, δεν ξαναπήγα βρίσκοντας ένα σωρό δικαιολογίες... Ολη μέρα σκέφτεται τα χρήματα, νοιώθει οτι θέλουν να το εκμεταλλευτούν, συνέχεια τα μετράει , ακόμα και εμένα βλεπει έτσι αλλα δεν ετσι. Είναι μίζερος και γκινιάζει συνέχεια. Λεω οκ δικό του πρόβλημα, αλλα αυτός θέλει να ελέγχει τα οικονομικά μου, μου απαιτησε οταν θα βρω δουλειά να τα έχουμε μαζι για αν δω ποσα τρως...Δεν ξερω τι μελλον θα έχω με αυτόν τον άνθρωπο..
18
 
 
 
 
σχόλια
Χώρισε τον αμέσως! !κάποτε είχα σχέση κγω με ένα γυφτο που δεν με κερασε πότε τπτ.θυμάμαι να μου ζητά τα 2.50 € από γύρο. ..Ήταν και η τελευταία φορά που τον είδα. .Τον έστειλα στη μάνα του.
Καλά έκανες..Εγω δεν ξέρω τι παθαίνω οταν κάνω σχέση και δεν μπορώ να χωρίσω;;Σκεφτομαι τον άλλον πάντα, μην στενοχωρεθει κτλ...Και στο τέλος δεν στενοχωριέται για εμένα κανείς...Γιατί αυτος θα σκεφτεί οτι τον χωρισα επειδή θέλω κανέναν λεφτά ή οτι εχω βρει κανεναν αλλον ενω δεν ειναι ετσι τα πράγματα...
Αυτο θα κάνω...Ηδη έχω απομακρυνθεί πολύ θα έπρεπε να το έχει καταλαβεί..Την κάνω σιγα-σιγα...Απο την άλλη δεν θέλει να χωρίσουμε...Τρελαίνεται..Πως ζήτάς να ζήσω μαζί σου όμως;;;Δεν αντέχω αυτήν την κατάσταση, την μιζέρια και την κακομοιριά...
Δεν έχεις μέλλον μαζί του... φύγε όσο είναι καιρός. Δηλαδή αν είναι τσιγγούνης από τώρα που υποτίθεται πως είστε στις γλύκες σας αργότερα τί θα κάνει; Μια ζωή έτσι θα ζεις; Σε κανένα άνθρωπο δεν αξίζει κάτι τέτοιο (και βλέπεις δεν λέω γυναίκα, που όσο να ναι σε όλες τις γυναίκες αρέσουν οι γεναιόδωροι άντρες).
Δεν έχεις μέλλον μαζί του... φύγε όσο είναι καιρός. Δηλαδή αν είναι τσιγγούνης από τώρα που υποτίθεται πως είστε στις γλύκες σας αργότερα τί θα κάνει; Μια ζωή έτσι θα ζεις; Σε κανένα άνθρωπο δεν αξίζει κάτι τέτοιο (και βλέπεις δεν λέω γυναίκα, που όσο να ναι σε όλες τις γυναίκες αρέσουν οι γεναιόδωροι άντρες).
Εχω ζήσει ακριβώς τέτοια κατασταση και θα σου πω πως σε νιώθω και είναι τραγικό.Ήταν η πρώτη μεγάλη σχέση μου κσι καθόμουν σαν το χαϊβανι μαζί του.Καλό παιδί,καλλιεργημένος,έξυπνος ΑΛΛΆ δεν την πάλευα άλλο.Πριν τα χωρίσματα τον έκανα ρεζίλι,μπροστά σε φίλους μας αλλά αυτός το χαβά του.Κσι φαντάσου εγώ ήμουν 19 και αυτός 30.Τα είχαμε κάπου 2,5 χρόνια και μου ζητούσε και το 50δραχμο τότε.Τον είδα πρόσφατα σε ένα σεμιναριο,είχα να τον δω 6 χρόνια περίπου.Βγήκαμε ένα απόγευμα όλοι απ το σεμιναριο και όταν παρήγγειλα δεύτερο ποτό με κοιτούσε με γουρλωμενα μάτια κσι λέει "κι άλλο ποτό θα πάρεις;".Κορίτσι ,τσιγκούνης στην τσέπη συνεπάγεται τσιγκούνης στα αισθήματα.Αν και δε συνηθίζω να μιλάω έτσι όταν αφορά άγνωστους,σε συμβουλεύω να την κανεις με ελαφρά.
Σου ζηταει και λεφτα για προφυλακτικα; χωρισε τον γρηγορα.δεν ειναι θεμα τα λεφτα,ειναι ασχημο σημαδι για το χαρακτηρα του αυτη η συμπεριφορα του.εγω θα ντρεπομουνα και να φαω μπροστα στην κοπελα μου χωρις να την ρωτησω αμα θελει κι αυτη.
Ξέρεις πόσες φορές είχαμε πάει έξω έπερνε για αυτόν σουβλακι το έτρωγε μπροστά μου και ποτέ δεν μου είπε βθες;;Και μου έλεγε ειμαι πολύ φτωχός δεν έχω λεφτα..Μπουρδες....Μετα το καταλαβα..
Ξέρεις πόσες φορές είχαμε πάει έξω έπερνε για αυτόν σουβλακι το έτρωγε μπροστά μου και ποτέ δεν μου είπε βθες;;Και μου έλεγε ειμαι πολύ φτωχός δεν έχω λεφτα..Μπουρδες....Μετα το καταλαβα..
Η τσιγκουνιά είναι ένα χαρακτηριστικό που υποδηλώνει χαρακτήρα ανασφαλή και ελεγκτικό. Τσιγκούνης δεν είναι κάποιος που είναι απλά επιφυλακτικός ως προς την υπερβολική σπατάλη ή που, επειδή έχει προγραμματίσει να κάνει κάποιες επενδύσεις ή να τοποθετήσει τα χρήματά του σε κάτι που έχει επιλέξει, φροντίζει να είναι προσεκτικός στο πώς διαχειρίζεται τις δαπάνες του... έχοντας βέβαια και τις αρνητικές πλευρές.Για να καταπολεμηθεί, η τσιγκουνιά πρέπει να βιωθεί ως πρόβλημα απτον ίδιο τον άνθρωπο που την έχει ως χαρακτηριστικό. Αν ο ίδιος φτάσει στο σημείο, είτε από μόνος του είτε με παρακίνηση του περιβάλλοντός του, να συνειδητοποιήσει το πόσο τον περιορίζει αυτό του το χαρακτηριστικό και πόσο τον απομονώνει συναισθηματικά, τότε θα μπορούσε να ζητήσει κάποια βοήθεια – γιατί όχι και ψυχοθεραπευτική – ώστε να διαχειριστεί αυτό του το πρόβλημα..
Και επειδη μια πολυ κοντινη μου φίλη εχει ζήσει μια παρόμοια κατασταση... εκείνος έμεινε οπως ηταν.. παρα τις παρα πολλες προσπαθειες να λύσουν το εξής προβλημα. Ειναι ανυπόφορη κατασταση επειδη υπερβαίνει το όριο .. Απλα υποχωρεις.
Δεν αλλάζει ο χαρακτήρας..Εγω του μίλησα, και η απαντηση ειναι "αν δεν σου κανω φυγε" εσυ θες αντρα να του τρως τα λεφτα, να σου εχει να ζεσταινεσαι ολη μερα.Ναι ρε φιλε και κρυωνω και πειναω...χαχαχα
Οσον αφορά το οικογενειακό του περιβάλλον δεν νομίζω οτι μπορεί να τον βοηθήσει...Αυτό που έχει αυτός είναι τα πρότυπα που κουβαλάει απο το σπίτι του. Ετσι τον έμαθαν..
Επίσης, δεν μπορεί να καταλαβει οτι αυτό που έχει πρόβλημα...Νομίζει οτι αυτη η συμπεριφορα ειναι νορμαλ..Εγω αν βγω εξω και φαω 50 ευρω μου λεει θα τα κλαιω ενα μηνα...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ