ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
14.1.2017 | 17:32

θέμα με φίλη

Γεια και χαρά στην lifoπαρέα.Στο ψητό λοιπόν,έχω μια φίλη(25 ετών όπως και εγώ) εδώ και 5 χρόνια όπου μένουμε σε διαφορετικές πόλεις και βρισκόμαστε μόνο καλοκαίρια συνεπώς η επικοινωνία τον περισσότερο καιρό γίνεται μέσω τηλεφώνου ή facebook.Η φίλη μου λοιπόν θέλει να μιλάμε κάθε μέρα η έστω μέρα παρά μέρα και γίνεται χρόνια αυτό αλλά δεν θέλει μόνο απλά να πούμε τα νέα μας κ.λ.π αλλά μου στέλνει συνεχώς και όλη μέρα τι κάνει ενώ έχει παρέες και πολύ καλές φίλες κοντά της π.χ μου λέει 'τώρα τρώω γεμιστά αλλά δεν μου άρεσαν μετά θα φάω μια σοκολάτα' ή ''είμαι στον δρόμο και κρυώνω'' ή ''πήγα στην κουζίνα είδα μια άπλυτη κατσαρόλα που την είχα ξεχάσει'' και γενικά τέτοια πράγματα σε άσχετες στιγμές δηλαδή όχι πάνω στην κουβέντα που εμένα με κουράζουν πλέον και δεν ξέρω και τι να απαντάω.Το συζήτησα με το αγόρι μου με το οποίο και συζώ και συνεπώς βιώνει και αυτός την κατάσταση και μου είπε σταμάτα να της απαντάς γιατί έχει δει σχεδόν όλα τα μηνύματα και του φαίνονται γελοία αυτά που στέλνει.Τώρα,δεν ξέρω τι να κάνω τον τελευταίο καιρό έχω απομακρυνθεί αργώ να διαβάσω τα μηνύματα αυτή το ποντάρει στο ότι συζώ πλέον και δεν προλαβαίνω να μιλάμε συνέχεια αλλά νιώθω λίγο άσχημα.Να της πω ξεκάθαρα τι με ενοχλεί δεν το τολμώ.
30
 
 
 
 
σχόλια
Το καλοκαίρι τι συζητάτε;Η φίλη σου συνεχίζει οπως μιλάτε το καλοκαίρι;Σε σκέφτεται συνέχεια και σου το δείχνει!!Το αγόρι σου αφου είδε ότι τα μηνύματα είναι δικά της,ελπιζω να ησύχασε!!Θα της απαντήσεις οταν μπορέσεις και θα πεις αυτά που θέλεις εσυ!!Θα βρείτε το ρυθμό σας!!
Σου λεει κ τι κανει στην τουαλεττα;χαχαχα..ελεεινη η φιλη σου!απλα μιλα της ..πες της πως δεν χρειαζονται τοσες λεπτομερειες της ζωης της να σου της λεει.
Εφόσον είχατε καλή φιλική σχέση, ίσψς έπρεπε να θέσεις ξεκάθαρα τα όρια σου προτού μοιραστείς τα όσα στέλνει με το αγόρι σου. Εκείνος δηλαδή σου δείχνει τα μηνύματα φίλων ή άλλης κοπέλας του?
Συμφωνώ με Tony...δεν σημαίνει κάτι το γεγονός ότι συζείτε με το αγόρι σου...ειλικρινά,δεν θα ήθελα ό,τι συζητάω με τις φίλες μου,να γίνεται περαιτέρω θέμα με τις σχέσεις τους...και φυσικά δεν συζητάω με τις φίλες μου,το οτιδήποτε έχει σχέση με τον συντροφό μου...καλό είναι να τα διαχωρίζουμε...
ναι το θέμα δεν είναι τι συζητάω με το αγόρι μου,με απασχόλησε θέλησα να τα μοιραστώ μαζί του κάποια μηνύματα δεν το βρίσκω κακό ούτε σημαίνει ότι επειδή μου είπε κάτι θα το κάνω η θα με επηρεάσει
Να μας συγχωρείς που αλλάξαμε θέμα,αλλά μάλλον κάτι θα παρερμηνεύσαμε στο κείμενό σου...εκεί που γράφεις"...γιατί έχει δει σχεδόν όλα τα μηνύματα και του φαίνονται γελοία αυτά που στέλνει..."
Κανε σε αυτην αυτό πού σου κάνει.Για μια βδομάδα περιέγραψε της κάθε μέρα πού περνά με όλες τις λεπτομέριες,από το πως βουρτσίζεις τα δόντια σου μέχρι πως χτυπάς το εισητήριο στο μετρό ή πως μαγειρεύεις τις μπάμιες.
'Ισως με το να στέλνει πράγματα από την καθημερινότητά της, να προσπαθεί να διατηρήσει μία σύνδεση μεταξύ σας και μια οικειότητα. Μπορεί πάλι μέσω της συχνής επικοινωνίας να νιώθει ασφαλής οτι έχετε ακόμα καλή επαφή.Αν για σένα δεν ισχύουν αυτά, σου δυσκολεύει την καθημερινότητα και σε εκνευρίζει, συνέχισε αυτό που κάνεις, δηλαδή επιλεκτική αδιαφορία. 'Η θα το καταλάβει και θα επαναθέσετε τους όρους της φιλίας σας ή θα σε ρωτήσει τι συμβαίνει, οπότε μπορείς να της εξηγήσεις οτι θα προτιμούσες αραιότερη, αλλά πιο ουσιαστική επικοινωνία.
Πόσο συμφωνώ με την πρώτη παράγραφο...ίσως η φίλη της blender να μας γράφει κι εκείνη εξομολογήσεις,για το πόσο έχει χαθεί η επικοινωνία με την φίλη της τώρα που εκτός από την απόσταση,υπάρχουν κι άλλα θέματα και υποχρεώσεις από την μεριά της blender...καλό είναι,με τους φίλους μας να εκφραζόμαστε ελεύθερα και ο επαναπροσδιορισμός των σχέσεων είναι αναπόφευκτος με το πέρασμα του χρόνου...
Από προσωπική εμπειρία θα πώ πως όσοι γνωστοί και φίλοι είναι τόσο κουραστικοί είτε θα θυμώσουν αν τους κανείς παράπονα ή δε θα ιδρώσει το αυτί τους και θα συνεχίσουν.Συνήθως κάποιος που είναι πρήχτης έχει μικρό κύκλο γνωριμιών,αφού φέρεται έτσι και αν βρει κάποιον να τον ακούει θα κάνει συνεχώς το ίδιο.Θεωρώ πως είναι ελάττωμα δηλαδή και δεν διορθώνεται όπως πχ κάποιος πού είναι πολυλογάς.
@antitoumpa ωραία τα λες, να τη γειώσει τώρα την εδώ και 5 χρόνια φίλη της και μόλις γυρίσει στον τόπο της το καλοκαίρι ή χωρίσει με το αγόρι της (με τον οποίο τη χλευάζουν μαζί) να κλαίγεται οτι δεν έχει άνθρωπο να πει μια κουβέντα. 'Ετσι πετάμε κόσμο απ'τη ζωή μας; Αν ο άλλος είναι πχ πολυλογάς όπως λες, αποκλείεται να σε εκτιμάει και να σου σταθεί σε μια δύσκολη;Αγαπήστε τους ανθρώπους με τις ιδιαιτερότητές τους, αποφύγετε τα ταμπελάκια σε φιλίες και σχέσεις. Από τον καθένα παίρνουμε διαφορετικά πράγματα και με τη σειρά μας δίνουμε ό,τι έχουμε.'Οποιος δε συμβιβάζεται, έστω και ελάχιστα, και δεν ανέχεται το συνάνθρωπό του αυτοπεριορίζεται. Μην είμαστε απόλυτοι και απαιτητικοί "θέλω το ένα, θέλω το άλλο, αλλιώς κλώτσο". 'Ολα χτίζονται με χρόνο και θυσίες. Λέξη κλειδί ο "επαναπροσδιορισμός" που ανέφερε η Σουπρίμ..
Λεμόνι,αν είδες στο πρώτο σχόλιο μου είπα να κάνει ακριβώς το ίδιο πού της κάνει μήπως καταλάβει πόσο ενοχλητικό και κουραστικό είναι δεν πρότεινα ούτε να την κοροϊδεύει ούτε να τη φτύσει.Φυσικά αγαπάμε τους φίλους μας με τα ελαττώματα τους αλλά αν το ελάττωμα της φίλης μου ήταν να μου δίνει σφαλιάρα κάθε πού με βλέπει μάλλον θα αναθεωρούσα για το αν είναι φιλη μου (υπερβάλλω βεβαίως με το παράδειγμα για να καταλάβεις τι εννοώ).Ο λογικός άνθρωπος αν τον ενοχλεί κάτι στο φιλο του θα το εκφράσει δε θα κάνει όσα περιγραφεί η εξομολ. δηλ να αποφεύγει και να χλευαζει.Άρα η σχέση τους δεν έχει τόσο βάθος συμπεραίνω εγώ.
να διευκρινίσω λίγο ότι δεν την χλεύασα ποτέ με τον τρόπο που το εννοείτε ούτε διάβασα κάποια μηνύματα στο αγόρι μου για να κάνουμε καλαμπούρι και το ότι τα χαρακτήρισε γελοία το έκανε σε σοβαρό τόνο γιατί έτσι το συζήτησα και εγώ μαζί του εφόσον αποτελεί σοβαρό πρόβλημα για εμένα και δεν θέλω να την βγάλω από την ζωή μου ούτε την γράφω επειδή έχω σχέση,δεν έχω κανένα θέμα να συζητάμε κάθε μέρα,την αγαπάω την φίλη μου και την εκτιμάω και δεν θα την χλεύαζα ποτέ με αυτόν τον τρόπο ούτε θα επέτρεπα σε κάποιον να το κάνει,απλώς μου φαίνεται υπερβολικό να μου στέλνει οτιδήποτε κάνει σε όλη την διάρκεια της ημέρας συνεχώς
Ε ωραία την επομένη που θα αρχίσει να σου λέει βλακείες σταμάτησε την και χωρίς ύφος ή νεύρα πες πως σου είναι πολύ κουραστικό όλο αυτό...δεν καταλαβαίνω το λόγο που δεν το έχεις κάνει ως τώρα.Εμένα μου είχε τύχει με μια καλή γνωστή μου, μου είχε κάνει μια εξυπηρέτηση και προσπαθούσα να είμαι ευγενική.Αυτή είχε γκομενικό πρόβλημα και με έπαιρνε τηλέφωνο ΚΑΘΕ βράδυ 10-12 για ένα 2ωρο μόλις δηλαδή τέλειωνε τις δουλείες της και είχε λάσκα και με ζάλιζε.Εγώ έγκυος και μια,δυο είχα απηυδήσει, έβαζα τον άντρα μου να με φωνάζει, να μου κάνει κλίση στο κιινητό κλπ και δεν καταλάβαινε, ε της το είπα λκαι ας μην είχε θάρρος.Μου έδωσε δίκιο η ίδια, έκοψε για καμιά βδομάδα και μετά πάλι τα ίδια.Έκανα το ίδιο λοιπόν και ξεμπέρδεψα, την έπαιρνα τηλ κάθε που είχα αναγούλα, κάθε που βαριόμουν, κάθε που διάβαζα κάτι στο ίντερνετ και ήθελα να το σχολιάσουμε και το κατάλαβε.
Καλά, στο πρώτο σου σχόλιο ήλπιζα να κάνεις χιουμοράκι, γιατί μου φάνηκε παιδιάστικη αντιμετώπιση.Σε έναν άνθρωπο που εκφράζεται με ένα συγκεκριμένο τρόπο, το να του κάνεις το ίδιο, πιο πολύ θα τον μπερδέψεις, παρά θα τον "τιμωρήσεις". Το να του το πεις στα ίσα είναι κάπως παρακινδυνευμένο, γιατί εξαρτάται από την ποιότητα της σχέσης σας (ως προς την αντοχή), την ευθιξία του ως χαρακτήρα, τον τρόπο που θα το εκφράσεις, τη στιγμή που θα επιλέξεις κτλ.
Λεμόνι, εγώ μόνο έτσι ξεμπέρδεψα, σε κοπέλα που δεν ήταν κολλητή και γενικά είμαι άνθρωπος που δίνω ευκαιρίες σε οτιδήποτε.έχω μια ξαδέλφη που είχε το ίδιο θέμα με συμφοιτήτρια την ζαλιζε πρωί,μεσημέρι,βράδυ πάλι για γκομενικό θέμα μέχρι που της το είπε και η άλλη θύμωσε και σταμάτησε να της μιλάει.Και να δεχθώ πως τα συναισθηματικά ζητήματα είναι σοβαρα οκ?κανεις υπομονή.Αλλά να κάνεις υπομονή γιατί πρέπει να ακούς τα γεμιστά και τις σοκολάτες που τρώει η άλλη;ε όχι.
@blender...Χμμμ...το να με χαρακτηρίσει κάποιος γελοία σε σοβαρό τόνο,νομίζω θα με πείραζε περισσότερο απ'ότι αν με περιέπαιζε για πλάκα...anyway,νομίζω ότι όλοι πάνω κάτω σου γράψαμε ότι πρέπει να μιλήσεις με τη φίλη σου και να το λύσετε...το ότι μερικοί άγνωστοι όπως εμείς,δεν αντιλαμβανόμαστε τη σοβαρότητα του προβλήματος που περιέγραψες και το γιατί σου είναι τόσο δύσκολο τελικά να της μιλήσεις,δεν σημαίνει κάτι...εγώ δεν γράφω ποτέ κακοπροαίρετα,σχολιάζω τα γραφόμενα...χαίρομαι πάντως που σχολιάζεις και γίνεται συζήτηση...λοιπόν,τώρα μένει να τα πεις και με τη φιλενάδα μια δόση... :)
'Ισως με σένα antitoumpa να δούλεψε αυτή η μέθοδος, επειδή ήταν γνωστή κι όχι φίλη επί σειρά ετών, η οποία σε γνωρίζει καλά και που θα την παραξένευε η συμπεριφορά σου.Hint: δε μοιράζουμε τα ψυχικά μας αποθέματα για να βγάζουμε υποχρεώσεις από εξυπηρετήσεις. Δεν αξίζει πίστεψέ με..Δε στο λέω επικριτικά, ελπίζω να καταλαβαίνεις :)Καταλαβαίνω blender οτι αν βρίσκεσαι σε δίαιτα η φίλη σου θα μοιάζει ανυπόφορη :Ρ'Ενα απλό "μας ζάλισες μαρή, πες και τίποτ'άλλο ή γράψε μου πάλι ΜΟΝΟ όταν θα'χεις κάτι συγκλονιστικό, και δεν εννοώ τι έφαγες!" πιστεύω θα κάνει τη δουλειά του :D
@λεμόνιΠροφανώς επειδή ήταν γνωστή δεν επέμεινα παρά μόνο έκανα μια επισήμανση.Σίγουρα δεν αναλωνομαστε εξαιτίας μιας εξυπηρέτησης αλλά πολλοί που κάνουν μια εξυπηρέτηση θεωρούν δεδομένο πως έχεις υποχρέωση να το κανείς.Ο καθένας έχει τα όρια του οπότε όταν λίγο ξεπεραστούν αυτά αντιδρά αναλόγως το χαρακτήρα του.
Τι γίνεται ρε παιδιά ..τόσα εξομολογήσεις με παρόμοιο θέμα τελευταία. Και γω είχα μια τέτοια φίλη η οποία όχι απλά με ενημέρωνε συνεχώς για το το τρώει αλλά ήταν και πλ λεπτομερείς.σε φαση: εφαγα τρία κουλουράκια και ήπια μισό καφέ ελληνικό μέτριο..λες να Ναι καλά ? Μήπως έφαγα λίγο ; Επίσης κάθε μερα μου ανέλυε τα όνειρα της !?!? Ε κ πολύ απλά εγώ της είπα πως δεν έχω χρόνο για τέτοια θέματα . Όταν έχεις κάθε μερα υποχρεώσεις δεν μπορείς να κάθεσαι να συζητάς ώρες για τέτοια Θέματα
ακριβώς έτσι και εμένα τέτοιου είδους λεπτομέρειες απλά στην εξομολόγηση τα είπα πολύ απ'έξω απ'έξω...μακάρι να είχα το θάρρος σου να το κάνω,πιστεύεις ότι είναι θέμα ανωριμότητας?
Εγω ξεκοψα από αυτήν τη φίλη...Όσο κάναμε παρέα εγώ της ελεγα πάντα με ήρεμο τόνο τι με ενοχλούσε και ότι με πίεζε πολύ με τη συμπεριφορά της όμως η κατάσταση δεν άλλαζε και φυσικά δεν μπορούσε να είναι πιο χαλαρή οπότε και ξεκάθαρα της είπα ότι δεν ξερω ν μπορω να κάνουμε άλλο παρέα ! Δεν γινόταν άλλο ..με επηρέαζε , με έπνιγε !! Αρχικά πες της τη γνώμη σου ήρεμα και βλέπεις
Θεωρώ ότι είναι θέμα ανασφάλειας . Αυτού του είδους την εξάρτηση και την ανάγκη να μοιράζονται την κάθε μα κάθε λεπτομέρεια την εμφανίζουν τέτοια ατομα
ναι διαφέρει λίγο η περίπτωση μας γιατί αυτή δεν ζηλεύει και δεν το κάνει κακοπροαίρετα και με αγαπάει και με εμπιστεύεται πολύ για αυτό μου είναι δύσκολο να της το πω χύμα,ξέρω πως θα στεναχωρηθεί
Τότε είναι πιο δύσκολο οντως :/ τι να σου πω..κρίμα το να πληγωθεί κρίμα όμως να κουράζεσαι και εσύ ..πες της το όσο πιο ευγενικά μπορείς :/

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ