ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
1.1.2017 | 04:07

Ευχές και μοναξια

Είμαι μονη μου με ενοχλεί και κλαίω. Γιατί δε με θυμήθηκε κανεις για καλη χρονιά. Δε μου ευχήθηκε κανείς. Νόμιζα οτι είχα αρχίσει να τα πηγαίνω καλύτερα με μια παρέα, μου είχαν πει οτι θα με πάρουν τηλέφωνο για σήμερα μόλις αποφασίσουν το σπίτι που θα πήγαιναν να διασκεδάσουν την αλλαγή του χρονου αλλά δε με πήραν ουτε για χρόνια πολλά. Νιώθω απαίσια. Είμαι 23. Η ζωή δεν είναι για όλους τελικά. Οσο και αν προσπάθησα δε τα κατάφερα. Και όχι δεν είναι οτι δεν είμαι ενδιαφέρον άτομο, καθώς και ενδιαφέροντα έχω και εμφανισιμη ειμαι και βιβλία διαβάζω και απόψεις για τη ζωή έχω. Καλη χρονια σε ολους με την ελπίδα οτι θα σκεφτομαστε όλοι πριν κάνουμε κάτι σε άλλους πως θα αισθανομασταν εμεις αν μας συνέβαινε. Μακαρι σε παγκοσμιο επίπεδο το 2017 να είναι ειρηνικοτερο !!
11
 
 
 
 
σχόλια
Γλυκιά μου σε καταλαβαίνω, να ξέρεις όμως πως όποιος δείχνει πνεύμα και εσωτερικό πλούτο, τον φοβούνται όπως φοβούνται πάντα τους ξένους. Μόνο η ισοπεδωτική ταύτιση με τις εκφράσεις της μάζας σε φέρνει κοντά στα μίγματα. Είτε κάνεις την κοινωνική σύμβαση για να μην είσαι μόνη και θυσιάζεις τον εαυτό σου, είτε αναζητάς την εκλεκτική συγγένεια. Καλή Χρονιά να έχεις.
Χρόνια πολλά και καλή χρονιά! Εγώ θα σου πω το εξής: η πραγματική ευτυχία και χαρά δεν βρίσκεται στα ξενυχτάδικα και στα κάθε λογής night club. Η πραγματική χαρά και ευτυχία βρίσκεται μέσα μας. Στην ψυχή μας. Όλοι μας λίγο πολύ έχουμε έρθει σε τέτοια φάση. Όμως από την στιγμή που δεν σε πήραν τηλέφωνο σημαίνει ότι δεν σε θυμήθηκαν. Κοινώς σε ξέχασαν. Αν δεν σε θέλουν εκείνοι 1 εσύ δεν τους θέλεις 10. Ψάξε μέσα σου και θα βρεις ανθρώπους που αξίζουν να είναι στην ζωή σου. Ακόμα κι αν έχεις καιρό να τους μιλήσεις κάνε την προσπάθεια σου. Θέλω να σου πω μια προσωπική μου ιστορία: και εγώ κάποτε πέρασα μια παρόμοια υπαρξιακή φάση και μπορώ να πω πως ψάχτηκα πολύ μέσα μου για να βρω ποιος αξίζει τελικά να βρίσκεται στην ζωή μου. Εκείνη την περίοδο έβγαινα με κάτι παιδιά συμμαθητές μου από το λύκειο. Ένα βράδυ ο ένας από τα παιδιά μου είχε πει ότι θα έβγαιναν έξω και μου είπε αν ήθελα να έρθω. Δέχτηκα και θα βρισκόμασταν μπροστά στο μαγαζί. Όταν ξεκίνησα για το μαγαζί με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει άκυρο για σήμερα γιατί ο τάδε είναι άρρωστος και θα μιλούσαμε την επόμενη μέρα. Δεν κάθισα όμως στο σπίτι. Ένας φίλος μου τότε δούλευε μπαρμαν σε ενα μαγαζί και πήγα από κει. Και βλέπω και αυτούς τους 3 και τον τύπο που τάχα μου ήταν άρρωστος να βγαίνουν έξω από ένα άλλο μαγαζί κοντά στο μαγαζί που δούλευε ο φίλος μου. Επειδή είμαι τύπος που του αρέσουν οι καθαρές και ξηγημένες κουβέντες πήγα και τους μίλησα. Ο ένας με είδε με την άκρη του ματιού του και σκούντηξε τον έναν για να φύγουν. Τους πρόλαβα όμως και τους μίλησα. Λέω "τι κάνετε μάγκες;" απευθύνθηκα σε όλους. "Εσύ δεν είσαι άρρωστος;" και δείχνω με το χέρι μου τον τύπο που τάχα ήταν άρρωστος. "Είμαι λίγο συναχωμένος αλλά καλά είμαι" μου είπε. Οι άλλοι δυο δεν μιλούσανε. "Έγινε τους λέω μάγκες θα μιλήσουμε. Άντε γεια" τους είπα και κατευθύνθηκα προς το μαγαζί. Ένα πράγμα που μπορεί να με κάνει έξαλλο είναι το ψέμα. Δεν με πήραν ξανά ούτε εγώ εκείνους. Έτσι λοιπόν ξέκοψα μαζί τους. Έμεινα για αρκετό καιρό μόνος μέχρι που άρχισα να μιλάω με έναν άλλο συμμαθητή μου που είχε όλα εκείνα που δεν είχαν οι άλλοι. Πλέον οι φίλοι μου είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού αλλά αξίζουν για πολλούς. Ακόμα και 1, να το ξέρεις, μπορεί να κάνει την διάφορα στην ζωή σου. Γι αυτό μη χαλιέσαι και να ελπίζεις για το καλύτερο.
Εισαι πολυ γλυκουλι.Kαι γω εχω περασει μονος μου πολλες παραμονες,να σκεφτεσαι οτι ειναι απλως μια ημερομηνια και να μαθεις να περνας και μονη σου ομορφα. Ασε που πολλοι δεν θελουν να βγουν αυτη τη μερα αλλα ψυχαναγκαζονται.. Χρονια σου πολλα :)
Να προσθέσω κάτι ακόμα που ελπίζω να σε βοηθήσει. Να είσαι ευγνώμων για ο, τι και αν έχεις στη ζωή σου. Δεν ξέρω τι Πρωτοχρονιά έκανες αλλά αν ας πούμε δεν βγήκες έξω να το "κάψεις" όπως νομίζεις ότι έκαναν όλοι (και η συγκεκριμένη παρέα) αλλά ήσουν σπίτι με τους γονείς σου μην το θεωρείς δεδομένο και αξιολύπητο. Όχι στην θεωρία. Στα λόγια. Αλλά στην πράξη! Χαμογέλα, κάνε αστεία, συμμετείχε στη συζήτηση. Βοήθα στο τραπέζι. Να είσαι παρών! Πολύ συχνά έχουμε την τάση να θέλουμε όσα δεν έχουμε και να αγνοούμε όσα έχουμε μπροστά μας. Ακόμα και την ίδια την ζωή. Θέλει προπόνηση μέχρι να γίνει κτήμα σου αλλά θα ενθουσιαστείς πόσο πιο απολαυστική θα γίνει η καθημερινότητα σου. Και οι γιορτές. Καλή χρονιά! Με ανοιχτά μάτια, καρδιά και μυαλό!
Ενα και μόνο είναι το πρόβλημα: ότι έχεις άποψη για τη ζωή.Θα έρθει κάποτε Πρωτοχρονιά που τα δεδομένα θα είναι αντίθετα, πολλοί θα σε θέλουν,αλλά θα βαριέσαι εσύ.Αρκεί να αντέξεις και να έχεις υπομονή.Καλή Χρονιά και να συνεχίσεις να είσαι αυτή που είσαι.
Καλη σου χρονια! Θα ηθελα να σου πω κατι,εσα απο προσωπικη εμπειρια, που με βοήθησε πολύ κάποτε που περνούσα μία -ας το πουμε- υπαρξιακή κρίση. Όλοι οι άνθρωποι, με κάποιον τρόπο, έχουν ένα ενδιαφέρον ως προσωπικότητες. Όλοι έχουν συγκεκριμένες ασχολίες (από το να διαβάζουν για το starsystem εως να διαβαζουν αστροφυσικη). Πολλες φορες ομως, καλως η κακως, κανουμε εσφαλμενες επιλογές ως προς την εύρεση φιλων/συντρόφων. Κι αυτό διότι παρακινούσε από το φόβο της μοναξιάς και κολλάμε με ανθρώπους οι οποίοι εν τέλει δεν μας ταιριάζουν και δεν υπάρχει κάτι ουσιαστικό για να μας ενώνει. Για να δημιουργήσεις μία φιλική σχέση με κάποια αυομα δεν μετράει το κατά πόσον είσαι εμφανίσιμη ούτε το τι βιβλία (και αν) διαβάζεις. Μετράει το ποσό ταιριάζετε σαν παρέα. Δυστυχώς υπάρχουν οι φίλοι του " πάμε για έναν καφέ " αλλά ευτυχως υπάρχουν και οι φίλοι "έλα να πιούμε τον πόνο μας, είμαι εδώ να σε στηρίξω." Μπορείς να δεις αυτή τη μοναξιά ως ευκαιρία για μία αυτοαξιολογηση, και όταν νιώσεις σίγουρη για το ποια είσαι και τι θέλεις, να κάνεις πολύ καλύτερες επιλογές σε φιλους! Η μοναξιά δεν είναι κάτι κακό, μας βοηθάει πολύ στο να βλέπουμε τα πράγματα πιο καθαρά, όσο κι αν πονάει κάποιες φορές. Τέλος, θέλω να σου θυμησω πως η ποιότητα και η ποσότητα είναι δύο έννοιες που κάνουμε το λάθος να τις ταυτίζουμε. Δεν είναι απαραίτητο να έχεις πολλούς φίλους. Λίγοι εγκαρδιοι φίλοι , ακόμη και ένας μοναδικός, κάνουν για 1000!
Είναι μια μέρα σαν όλες τις υπόλοιπες,σκέψου αυτό.Χρόνια πολλά και καλά,από έναν άνθρωπο που κάποτε συνέπασχε.Κάνε τον εαυτό σου ακόμη πιο ενδιαφέρων τον καινούργιο χρόνο,για σένα.