ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
20.10.2016 | 14:31

Ανεργία.

Να είσαι σε μια παρέα με κοπέλες και να σε ρωτάνε 'τί δουλειά κάνεις;'Πω ρε φίλε,δεν υπάρχει πιο άβολη στιγμή.Θες να σε καταπιεί η γη.Να ξέρεις ότι αν πεις 'δουλεύω εκεί και τσεπώνω 1000 το μήνα' θα σου δώσουν όλες τηλέφωνο.Ενώ αν πεις 'ψάχνω',θα σ'έχουν χεσμένο.Πώς να μην έχεις κόμπλεξ μετά;
34
 
 
 
 
σχόλια
Το να σε ρωτήσει κάποιος/α τι δουλειά κάνεις συνήθως είναι μια ερώτηση για να σπάσει ο πάγος. Είναι αντίστοιχο με το "Από πού είσαι;" ή "Σε ποια σχολή είσαι;" των φοιτητών.Στο προκείμενο τώρα: Όταν μια γυναίκα (και άντρας) έχει μάθει να δουλεύει και να είναι ανεξάρτητη προφανώς και θα της κάτσει άσχημα να είναι ο άλλος άεργος (όχι άνεργος). Δεν είναι μόνο ο οικονομικός παράγοντας. Είναι η αίσθηση ότι ο άλλος δεν είναι ενεργητικός και περιμένει κάποιον άλλον να τον συντηρήσει και να αναλάβει τις ευθύνες του. Ναι, τα ποσοστά ανεργίας στις μέρες μας είναι τεράστια. Αλλά πάντα υπάρχει μια ημιαπασχόληση, βοήθεια στην οικογενειακή επιχείρηση (αν υπάρχει), το να καλλιεργήσεις τον κήπο σου (αν έχεις), εθελοντική εργασία σε μια θέση που θα ενισχύσει το βιογραφικό σου και θα σε κάνει να νιώσεις ότι προσφέρεις.Φυσικά και σε δεύτερο επίπεδο ο καθένας πρέπει κάπως κάποια στιγμή στη ζωή του να κερδίζει τα προς το ζην. Όχι για τις "γκόμενες" αλλά για τον ίδιο του τον εαυτό.
Εγω πιστευω οτι αυτο που πραγματικα ειναι ξενερωτο και κανει κακη εντυπωση σε καποιον ανεξαρτητα απο το φυλο, ειναι η απαθεια,δηλαδη να ειναι ανεργος-η και να μην κινητοποιειται,να μην προσπαθει και να μην ψαχνεται και να κλαιγεται και απο πανω! Αν ειναι ανεργος,αλλα ψαχνει και δεν βρισκει, θα το εκτιμησω. Στην αντιθετη περιπτωση θα μου φανει τεμπελης και βολεμενος.
Και ήρθε η ώρα να σχολιάσει μια χαζογκόμενα (εγώ είμαι αυτή).Πέρασα κάποια χρόνια δίπλα σε έναν άνθρωπο άνεργο. Εγώ δούλευα. Δεν ήταν εύκολα. Πολλή γκρίνια, καθόλου έξοδοι κλπ.Είμαι 30 χρονών. Αν έπρεπε να ψάξω για σύντροφο (που πλέον δεν υπάρχει αυτή η ανάγκη) προφανώς και θα επέλεγα κάποιον που πέρα από τα υπόλοιπα που θα ήθελα να έχει, θα ήθελα να έχει και δουλειά. Έχοντας την εμπειρία, το λέω με απόλυτη σιγουριά.Και δεν είναι θέμα χορηγίας. Είναι θέμα επιβίωσης μιας σχέσης. Μίας σχέσης που πάει σοβαρά, που είναι ανεξάρτητη. Ζω μόνη μου από τα 18. Δεν μπορώ να με φανταστώ στα 30 να είμαι με κάποιον που τον συντηρώ εγώ ή οι γονείς του. Που δε ζει μόνος του. Που δεν μπορεί ν' ακολουθήσει κάπου γιατί δεν έχει την οικονομική δυνατότητα. Ευχαριστώ δε θα πάρω. Και πείτε με ρηχή και χαζογκόμενα και ό,τι άλλο θελετε. .
Καζανάκι, αν μια γυναίκα θέλει σύντροφο με δουλειά, ψάχνει χορηγό. Αν ένας άντρας θέλει σύντροφο με δουλειά, ψάχνει γυναίκα ανεξάρτητη και χειραφετημενη. Άλλα μέτρα και άλλα σταθμά ή καλύτερα άλλα νταλα της Παρασκευής το γάλα.
Σωστή η Κόμπρα, προσωπικά δεν μπορώ να ''κατακρίνω'' μία γυναίκα που κοιτάζει και αυτή την παράμετρο, αντιθέτως απορώ με γυναίκες που καταντάνε θύματα ανεπάγγελτων τεμπέληδων (προσοχή: δε μιλάω για κάποιον που έτυχε να μείνει άνεργος).
Καζανάκι μου δε μου το έχεις πει και σε ευχαριστώ πολύ, αμοιβαία τα αισθήματα!Επί της ουσίας τώρα, έχεις δίκιο και πιθανότατα θα γνωρίζεις από τα γραφόμενά ότι δεν έχω την τάση να χαϊδεύω αυτιά χωρίς λόγο. Το ποστ μου προς την Κόμπρα νομίζω ότι δείχνει το δικό μου τρόπο σκέψης.
Μην απορείς με τον εαυτό σου, ουδείς άσφαλτος!Πάντως, για να σοβαρολογήσω και λίγο, πολλές φορές δεν είμαστε σε θέση να δούμε τα προφανή με τα μάτια μας και ψάχνουμε το ''καλό'' εκεί που δεν υπάρχει. Καμία φορά, βλέπεις το κακό και ψάχνεις με το στανιό να βρεις καλό, ενώ όταν δεις το καλό ψάχνεις αντιθέτως με το ζόρι να βρεις το αρνητικό.
Είμαι μια γαμάτη και σωστή κόμπρα! :)Αντικειμενικά, ο καθένας ψάχνει κάτι και δεν έχω κανένα θέμα με αυτό. Π.χ. ο Χέφνερ είχε και θα έχει ακόμα και στα 100 του όλες αυτές τις πλαστικές κοπελίτσες να του κάνουν τα χατήρια και αυτός να τους κόβει μισθό. Καλά κάνει ο άνθρωπος και αυτές καλά κάνουν. Αλλά μην κάνουμε καραμέλα την λεξούλα "χορηγός" λες και ισχύει για το 99,9% των Ελληνίδων γυναικών. Εκεί είναι η ένστασή μου, όπως επίσης ότι είναι απολύτως ΥΓΙΕΣ να θέλεις ο σύντροφός σου να έχει μια δουλειά.Καζανάκι, εγώ σε μια παρόμοια περίπτωση, άντεξα 1 χρόνο και ίσως να σου λέω και πολύ. Μετά από αυτό, αποφάσισα όλα αυτά που λες και ναι... Δεν το μετάνιωσα καθόλου, μα καθόλου! Οπότε ναι, έχεις δίκιο.
Και στην τελική μιλάμε για χορηγούς την ώρα που στο αγαπητό Ελλαδιστάν, ένας νορμάλ μισθός κυμαίνεται γύρω στο χιλιάρικο. Σιγά τα ωα. Ένας ΕΝΦΙΑ και μια ΔΕΗ είναι. Και γαμώ.
Κακό πράγμα η ανωνυμία τελικά . Όλοι και όλες εδώ μέσα το παίζετε υπεράνω και ιδεολόγοι και και και....Έξω βέβαια η ρουφιανιά το γλύψιμο και προδοσια δίνουν και περνουν
Σαφώς και υπάρχει κόσμος που σκέφτεται και επιλέγει συμφεροντολογικά! Όμως υπάρχει και η άλλη οπτική! Η εργασία συνδέεται και με τον χαρακτήρα ενίοτε. Εξαρτάται από την κάθε περίπτωση...Εάν κάποιος πχ έχει επαναπαυτεί στο να τον συντηρούν οι γονείς του στα 35 χωρίς να προσπαθεί ιδιαίτερα και να περνά τον χρόνο του σε καφετέριες είτε παίζοντας βιντεοπαιχνίδια δε νομίζω πως μια τέτοια προσωπικότητα θα προκαλούσε θαυμασμό ούτε την εντύπωση πως μπορεί να στηρίξει και μια σχέση...
Όσο και να εξανίστανται ορισμένες φίλες και φίλοι εδώ, το τι δουλειά κάνει ο άντρας και το τι βάζει στην τσέπη ασκεί μία ουσιώδη επιρροή στις αποφάσεις μίας γυναίκας, πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για ''σοβαρή'' κατάσταση. Και για να μην είμαι άδικος, και το αντίθετο συμβαίνει επίσης. Αν μιλάμε για ''χαλαρές'' καταστάσεις, η οικονομική παράμετρος και το κοινωνικό στάτους είναι μάλλον δευτεροτριτεύουσας σημασίας.
Διογένη εγώ απλώς διαφωνώ στο "1000 ευρώ" του τύπου.Η κοπελιά ακόμα κι αν δε γουστάρει, θα το σκεφτεί σοβαρά μόνο εάν πρόκειται για ΠΟΛΛΑ περισσότερα λεφτά... κάτι το οποίο συμβαίνει και με τους άντρες, μην τα βλέπουμε μονόπλευρα.1 χιλιάρικο δεν τον κάνει ούτε καν ευκατάστατο, απλώς καλύτερα πληρωμένο από το μέσο όρο. Επίσης το θέμα της απασχόλησης είναι λυμένο άρα δεν υπάρχει και γκρίνια επαυτού. Σιγά λοιπόν μη νοιαστεί η γκόμενα για το 1 του χιλιάρικο. Ειδικά εάν προσβλέπει σε ΧΡΗΜΑ, δε θα το σκεφτεί καν. Αν είναι φυσιολογικός άνθρωπος, θα ζυγίσει όλες τις ποιότητές του χαρακτήρα του, προτού δώσει ερωτική ευκαιρία, και βασική προϋπόθεση να δώσει ευκαιρία θα είναι -πολύ φυσιολογικά- να την ελκύει παρόλα αυτά.
Άννα συμφωνώ ότι ένα χιλιάρικο δεν αποτελεί δέλεαρ για μία γυναίκα για να κλείσει τα μάτια και να κάνει σχέση, δεν μιλάμε για κανένα φοβερό ποσό. Και ομοίως δε διαφωνώ μαζί σου ότι υπάρχουν άντρες που κοιτάζουν το οικονομικό στάτους μίας γυναίκας.
Αυτό που λέτε συνέχεια ότι οι γυναίκες έχουν θέμα με την δουλειά... Ώρες ώρες, είναι σαν να υπονοείτε ότι θέλουν χορηγό. Δηλαδή οι άντρες είναι σούπερ κουλ και άνετοι όταν ακούν ότι μια γυναίκα δεν έχει δουλειά και ψάχνει;
Οπότε υποστηρίζεις ότι η πλειοψηφία είναι έτσι. Μάλλον ζούμε σε διαφορετικές πραγματικοτητες. Έρχονται δηλαδή οι κοπέλες των φίλων σου ή δικές σου και σας ζητούν λεφτά για νύχια και ψώνια, ενώ είναι άνεργες ε; Οκ το άκουσα και αυτό.
Δεν ειπα οτι μου ζητανε λεφτα. Ουτε οτι ειναι η πλειοψηφια. Απλα ειναι κατι που συμβαινει. Να το θεσω ωμα. Οι γυναικες οταν ο αλλος δεν εχει προσωπικοτητα η χιουμορ. Κοιτανε τι κρυβει η τσεπη και το παντελονι. Τωρα μου χει τυχει σε συζητηση γυναικων να λεει. Ο ενας τον εχει σκληρο και εχει μηχανη. Ο αλλος εχει αμαξι μηχανη και σπιτι. Τι ειπες; δεν ακουσα; Υπαρχει και αυτη η πραγματικοτητα.

Σεισμός