ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
19.10.2016 | 00:50

Έχουν συμβιβαστεί όλοι με την ανεργία;

Τι γίνεται; Εϊμαι 30 ετών, με πτυχίο απο τα 23 και άνεργη εδώ και 3 χρόνια. Δούλευα κατα καιρούς σε διάφορες δουλειές, αλλά ποτέ μόνιμα, άλλες εποχιακές, άλλες χωρίς ασφάλιση. Μολις τελείωσα μου έλεγαν όλοι "τι θα κάνεις; πρέπει να βρεις μια δουλειά, πρέπει να αποκατασταθείς". Και δώσ'του τηλέφωνα σε γνωστούς μήπως υπάρχει κάποια θέση στο σούπερ μάρκετ και για μένα αφού κατάλαβα πως στην ειδικότητά μου δεν θα δούλευα ποτέ. Και δώσ'του συνεντεύξεις, και συζητήσεις σε γνωστούς κ φίλους για αναζήτηση εργασίας οπουδήποτε. Πλέον μετά απο τόσα χρόνια ανεργία κανένας δεν μου λέει τίποτα, κανένας δεν με πιέζει. Συγγενείς γονείς γνωστοί φίλοι, κανένας δεν μιλάει για δουλειά, κανένας πια, βέβαια και αυτοί είναι άνεργοι, αλλά πλέον έχει παύσει στις παρέες ως θέμα συζήτησης. Νομίζω συμβιβαστήκαμε, πως είναι όλος ο κόσμος έτσι, πως η ανεργία είναι γενικό κακό, δεν είμαι μόνο εγώ άνεργη αλλά οι περισσότεροι. Πλέον κι εγώ δεν στενοχωριέμαι. Τι έγινε; Τα κατάφεραν τελικά να μας υπνωτίσουν; Κατάφεραν να μας το περάσουν ως φυσιολογικό; Να συμβιβαστούμε με την ανέχεια και την ανεργία;Βέβαια θα έλεγα πως είμαι απο τις τυχερές καθώς υπάρχει στην άκρη κάποιο κομπόδεμα και βοήθεια απο τους γονείς. Το θέμα είναι πως έπαψαν και αυτοί να γκρινιάζουν και με βοηθούν χωρίς να τους το ζητήσω. ΝΙώθω περίεργα, ψάχνω για εργασία και κανένας δεν δείχνει να με σπρώχνει στην προσπάθειά μου αυτή. Άπειρα βιογραφικά που άφησα και κανένα τηλέφωνο! Το έχουμε πάρει μάλλον απόφαση πως το να έχεις εργασία είναι κάτι άπιαστο και σπάνιο.
25
 
 
 
 
σχόλια
Γιατι σβησατε το σχολιο του ανωνυμου; Επειδη ελεγε την αληθεια στον Τιμωρο; Δε τον εβρισε στην τελικη. Ελεος αμα ειναι σβηστε κι ολα τα υπολοιπα,γιατι συγκεκριμενα αυτο; Μια χαρα του τα λεγε.
Καλημερα,συμφωνω με αυτα που λες.Αν θελεις μπορεις να μου στειλεις στο email που εχω στο προφιλ μου?Θελω να σε ρωτησω κατι σχετικο με το εξωτερικο.Σευχαριστω ειτε μου απαντησεις ειτε οχι.
Η αληθεια βρισκεται καπου στη μεση. Ουτε τρελους μισθους παιρνει ενας μεταναστης με το καλημερα σας ουτε ομως μενει μια ζωη λαντζερης. Μπορει καποιος να ξεκινησει απο χαμηλα και να εξελιχθει με την παροδο του χρονου, κατι που στην ελλαδα δεν ισχυει. Θελει προσπαθεια ρισκο και πολυ υπομονη. Και σε μερικα χρονια ορθοποδεις. Ελλαδα θα εισαι μια ζωη στην ανασφαλεια. Πραγματικα δεν αξιζει.
και τι θα κάνουν αυτοί οι πιτσιρικάδες που λες ; μια ζωή έτσι θα είναι ; να βγάζουν χαρτζιλίκι και να μένουν με τους γονείς ; αυτό τώρα τι το λέτε για να πούμε και μπράβο ; στη πρώτη μου δουλειά έπαιρνα 450 το μήνα και δε μου έφταναν ούτε για τα βασικά καποιες φορες. ας είναι καλά οι γονείς μου που βοηθούσαν κι αυτοί. κάποια στιγμή πρέπει να σταθείς στα πόδια σου δε μπορείς να κάνεις τον χαμαλη μια ζωή ενώ έχεις σπουδάσει υποτίθεται για να μην τον κανεις. τι λέτε πως υπάρχουν δουλειές πείνας με τόση περηφάνεια ; να κάνουμε 2 δουλειές για να βγάζουμε 1000 ευρώ όταν στο εξωτερικό παίρνουν 3000 βασικό. θα έπρεπε να ντρέπεστε για αυτήν την χώρα όπως κι εγώ κι όχι να λέτε ναι δουλειές υπάρχουν. αυτά δεν είναι δουλειές αλλά δουλεία.
στο εξωτερικό με πτυχίο δε πας χαμένος. αλλά και χωρίς πτυχίο πάλι δε πας γιατί εκεί ακόμη κι οι χαμαλοδουλειες πληρώνονται. άμα Δ ξέρεις μη μιλάς. έχω άπειρα παραδείγματα φίλων και γνωστών που έφυγαν και βρήκαν δουλειές και με 3000 και με 4000 και με 5000 χιλιάδες. εκ των οποίων ορισμένοι ήταν και στα 40+ και χωρίς καμία μόρφωση και πτυχία. ούτε που με νοιάζει αν πιστεύεις ή όχι. αν νομίζεις πως εμείς στα 25 μαζευοντας προ υπηρεσία στα 30 θα βρούμε καλή δουλειά στην Ελλάδα κοιμάσαι για τα καλά. η χώρα αυτήν δεν έχει τίποτα να προσφέρει στη νέα γενιά. για πολλά χρόνια ακόμη οι μισθοί αυτοί θα είναι κι ίσως και χειρότεροι είτε είσαι 25 είτε 35 είτε 45. και για ποια προϋπηρεσία κιόλας μιλας; δουλεύοντας στο μπακάλικο και στις καφετέριες μαζεύεις προ υπηρεσία για τι; για το πτυχίο σου ; το 80 τις εκατό δεν μπορεί να βρει στο αντικείμενο του τίποτα. και γενικά δες λίγο σε τι ύψη βρίσκεται η ανεργία. όσοι έχουμε μυαλό θα φύγουμε. καθίστε εδώ οι πατριώτες να τα βαφτιζετε οπως θελετε και να τα δικαιολογειτε μέχρι να σας πιουν όλο το αίμα.
Απεταξαμην οι ανεργοι της Γερμανιας ειναι συνηθως ατομα με χαμηλη μορφωση και ζουνε απο επιδοματα. Καποιους τους συμφερει περισσοτερο αυτη η πηγη εσοδων αφου χωρις κοπο εχουν επαρκη χρηματα για να ζησουν. Τωρα για τους Ελληνες, σιγουρα δεν τους περιμενουν με ανοιχτες αγκαλιες και να τους πετανε κατοσταευρα με το που βγουν απο το αεροπλανο, αλλα αυτος που προσπαθει ανταμειβεται. Και ναι βγαζει αρκετα για να μπορεσει να επιβιωσει. Τωρα αυτο το αστειο που το ονομαζουμε "Δουλεια" στην εξωτικη Μπανανια μας εγω το λεω και μη χειροτερα. Ξεφτιλα. Απο καθε αποψη. Προσωπικα ουτε και εγω θα ηθελα να κανω τετοιου ειδους δουλειες, που απλως σε τρωνε, οχι επειδη θεωρουνται παρακατιανες αλλα γιατι ειναι μια τρυπα στο νερο. Ελαχιστα χρηματα, πολλες φορες μαυρα, κακη συμπεριφορα απο εργοδοτες κ.ο.κ Γνωμη μου ειναι να προσπαθησει αυτος που πραγματικα θελει να ζησει με αξιοπρεπεια να φυγει εξω.
Γερμανια κι Ιταλια; Μονο αυτες τις χωρες γνωριζεις απο εξωτερικο; Γιατι να σε ενημερωσω πως υπαρχουν παααααρα πολλες ακομη. Ανοιξε κανενα χαρτη να μαθεις. Δε με νοιαζει τι πιστευεις και τι οχι,ολοι εσεις που υποστηριζεται την Ελλαδα τα ιδια λετε κι εντελως τυχαια ειστε απο αυτους τους βολεμενους που δεν εχουν και θεματα ουτε με ανεργια ουτε με αφραγκια. Αμα ησουν κι εσυ σαν εμας,να δουλευεις για 400 ευρω ενω εχεις σπουδασει και να μη μπορεις ουτε το σπιτι σου να συντηρησεις,να σε εβλεπα μετα αν ησουν εδω να γραφεις τετοιες εξυπανδες.Και ναι με χρυσα κουταλια μπορει να φαει στο εξωτερικο ενας μορφωμενος αλλα ακομη κι αν οχι με χρυσα κουταλια,σιγουρα μπορει να εχει μια αξιοπρεπεστατη ζωη σε σχεση με τη εξαθλιωση της Ελλαδας. Επειδη εσυ κι αλλοι 1000 ειστε βολεμενοι δε σημαινει πως ειμαστε κι ολοι οι υπολοιποι. Εκ του ασφαλους ξερω κι εγω να μιλαω και μη μου πεις που ξερω τι κανεις,γιατι αν δεν ησουν μια χαρα δε θα ελεγες τετοια πραγματα τωρα.
Βαζω τον ευατο μου στους μορφωμενους οπως κι εσυ στους βολεμενους. Απο την στιγμη που δεν εχεις να σχολιασεις τιποτα αλλο περι του θεματος και ξεφευγουμε,σταματαω εδω. απλα σταματηστε να προτρεπετε ολοι εσεις που ειστε ενταξει τους υπολοιπους να γινονται δουλοι γιατι κατανταει γελοιο.
Μα εδω μεσα μονο μαλακιες βλεπεις ωρες-ωρες. Παντως δεν εχεις κατι καλυτερο να κανεις απο το να παρακολουθεις εμενα και τα σχολια μου και να επικρινεις τη συμπεριφορα μου; Οτι θελω θα λεω στην τελικη,οπως κι εσυ κι ο καθενας. Πρεπει να συμφωνουμε δηλαδη με ολα αυτα που λετε και να το παιζουμε καλοι να μη σας ξινιζει;Και ναι,δεν ειπα το αντιθετο. Οσο εισαι εδω και δεν εχεις επιλογη το κανεις κι αυτο. Οχι ομως να το παρουσιαζουμε ως ''υπαρχουν δουλειες'' και ''πηγαινε κανε τη δουλεια των 300 ευρω και αργοτερα θα εχεις καλυτερη δουλεια'' γιατι αυτα δεν ισχυουν. Ψαχνεις την καλυτερη επιλογη,η οποια κακα τα ψεματα ειναι να φυγεις,ειδικα αν εισαι νεος. Το ανεκδοτο για αναπτυξη του τυπου ''κανε υπομονη και θα στρωσουν τα πραγματα σε λιγα χρονια'' ειναι πλεον ξεπερασμενο. Ας αποδεχτουμε οτι αυτην η χωρα εχει πατωσει για τα καλα και δεν υπαρχει μελλον για τα επομενα χρονια εδω.Οσο για το ξερολας,μαλλον εσυ το παιζεις μιας κι εβγαλες συμπερασμα για ντεκαπαζ. Δηλαδη ελεος με αυτα τα κλισε -ειμαι εξυπνος- σχολια.
Προσωπικα πιστευω πως το "πηγαινε σημερα σε δουλεια της πλακας αυριο θα πας καπου καλυτερα" δεν ιχυει για την ελληνικη πραγματικοτητα. Θα σε ρουφηξει, θα σου φαει ολη την ενεργεια, και θα ξυπνησεις 30-35 και κανεις δεν θα σε παιρνει γιατι εκανες κατι ασχετο τοσα χρονια. Αλλα ειμαι της αποψης οτι πρεπει να ψαχνει καποιος ενεργα και εντατικα και να μην αφηνεται στην κατασταση.
Μπορει να μην παρει τριχιλιαρο αλλα θα παρεις ενα μισθο που θα σου επιτρεπει να ζεις νορμαλ. Και οταν κλεισεις καποιο χρονικο διαστημα στην ξενη χωρα τοτε θα εχεις και το κοινωνικο διχτυ, που σημαινει επιδοματα, κρατικη βοηθεια σε περιπτωση που μεινεις ανεργος κτλ.
Σε μενα πηγαινε το ξερολας. Εντωμεταξυ να αλλος ενα που υποστηριζει οτι πρεπει να πας στη δουλεια των 400 ευρω και να βαρας 10ωρα ,ενω ο ιδιος 11 και 37 το πρωι πινει τον καφε του χαλαρος και παρακολουθει τα σχολια αγνωστων στο ιντερνετ για να περναει την ωρα του. Οριστε ποιοι ειναι αυτοι που λενε δουλειες υπαρχουν. Αυτοι που δε θα τις εκαναν ποτε. γελαω πραγματικα.
Δε χρειαζεται να εχεις ουτε συγγενεις ουτε τιποτα. Αμαν πια με αυτην την δικαιολογια. Ενα μικρο μεριδιο χρηματων χρειαζεται να εχεις στην ακρη και την αποφαση μεσα στο μυαλο σου να φυγεις,αφου εχεις κανει μια ερευνα σε ποια χωρα θα μπορουσες να κανεις τι (αναλογα με το τι ξερεις να κανεις,τι πτυχιο εχεις κτλ)Και ναι μπορει να καταληξεις λαντζιερης (δυσκολο αν εχεις πτυχιο βεβαια) αλλα ακομη και σε αυτην την περιπτωση αντι να παιρνεις 600 ευρω,θα παιρνεις πανω απο 2000.
Αντι να γελοιοποιεισαι,ψαξε και δες τι μισθο παιρνους οι σερβιτοροι κι οι λαντζιερηδες και γενικα ολες αυτες οι χαμαλοδουλειες στο εξωτερικο. Εχω φιλους που φυγαν σουηδια-νορβηγια-γερμανια και παιρνουν δουλευοντας σε εστιατορια και πιτσαριες 3000-4000 ευρω! ρωτα και μαθε να δεις ,δεν εχω κανενα λογο να πω ψεματα κι ουτε και με νοιαζει να αποδειξω κατι αλλα μη γινεστε γελοιοι και κοροιδευετ πραγματα που δε γνωριζετε.
ετσι σας εχουν κανει ομως,να πιστευετε πως ειναι λογικο ενας σερβιτορος να παιρνει 300 ευρω για 8ωρο και σας φαινεται απιστευτο αλλου να παιρνει 3000. κι αν θες να ξερεις και κατι αλλο,σε αλλες χωρες αυτα τα επαγγελματα εχουν κι εξτρα τιπς κι οχι 1 και 2 ευρω ,αλλα πολυ παραπανω. η ημιμαθεια ειναι χειροτερη της αμαθειας γιαυτο πρωτα ψαξου και μετα μιλα.
Δε ξερω τι κανει ο γνωστος σου,σε ποιο σημειο βρισκεται (βρισκεται στην αρχη της καριερας του; τι εργασια ακριβως κανει,ποσες ωρες κτλ) γιατι κι εγω εχω γνωστο καρδιοχειρουργο ο οποιος εργαζεται πλεον Ολλανδια σε νοσοκομειο και παιρνει 8000 μισθο. Οποτε αν ισχυει αυτο για το γνωστο σου και δεν ειναι στην αρχη της καριερας του (γιατι στην αρχη κι οι γιατροι παιρνουν τον κατωτατο) πες του οτι πιαστηκε κοροιδο. Αν και κατι μ λεει πως τα λες οπως σε βολευει γιατι μου λες για ενα επαγγελμα που πληρωνεται παντου,μεχρι και στην Ελλαδα.
Δεν ειπα πως ειναι ολα αγγελικα πλασμενα αμα φυγεις. Ειπα πως θα εχεις σιγουρα καλυτερη ποιοτητα ζωης απο εδω. Αμα εχεις σπουδασει κιολας,ξερεις ποιος εισαι και τι θελεις να κανεις,δεν υπαρχει περιπτωση να μην καταφερεις να αναδειχτεις στο εξωτερικο και να παιρνεις κι εναν υψηλο μισθο. Αλλα ακομη κι αν δεν εχεις σπουδασει,αυτο που κανεις στην Ελλαδα (σερβιτορος) στ εξωτερικο θα το πληρωθεις καλυτερα. Αυτα ειναι γεγονοτα.Για τον φιλο σου μονος σου μου απαντησες,προφανως ειναι ακομη στο ξεκινημα,ενας γιατρος ετσι κι αλλιως αργει να ξεκινησει να εργαζεται κανονικα. Κι εμενα ο δικος μου γνωστος επαιρνε αρχικο 3.500 στα 30 του που ξεκινησε,τωρα στα 43 παιρνει 8000. Και ναι,ετοιμαζομαι να φυγω για εξωτερικο. Δεν εχω φυγει ακομη,γιατι τωρα ολοκληρωνω το μεταπτυχιακο μου,αλλα ειναι απλως θεμα χρονου.
Δεν εχω κανεναν συγγενη στο εξωτερικο. Εχω κρατησει καποια χρηματα στην ακρη απο τις δουλειες που εχω κανει κατα καιρους,ωστε να μπορεσω να κανω εκει το ξεκινημα μου (να βρω σπιτι κτλ) Σκοπευω να στειλω βιογραφικα πριν καν παω οπου ειναι να παω κι ευελπιστω για καποιες συνεντευξεις (απο φιλους μου παιρνω το παραδειγμα που το εχουν κανει κι ετσι βρηκαν δουλεια πριν καν εγκατασταθουν μονιμα). Ακομη κι αν δεν εχω απαντησεις,αφου καταληξω σε ποια χωρα τελικα με συμφερει να παω (βαση των πτυχιων μου και της γλωσσας) θα φυγω και θα εγκατασταθω εκει και θα αρχισω να ψαχνω μονη μου. Μπορει να σου φαινεται τρελο τωρα εσενα αυτο γιατι ειναι κατι που προφανως δε θα εκανες ποτε σου. Κι ομως υπαρχουμε κι εμεις που τα κανουμε και τολμαμε και λεμε ΟΧΙ σε αυτη τη μιζερια και την απαξιωση της Ελλαδας. Ναι ,χωρις συγγενεις και κατι σιγουρο να μας περιμενει. Με μονα εφοδια τις ικανοτητες μας.
Δε σε συμφερει αυτο που λεω και γιαυτο δε θελεις να το δεχτεις. Κι ομως , δε χρειαζεται να εχεις περιουσια,ουτε συγγενεις για να σε στηριζουν οικονομικα. Χρειαζεται να εχεις θεληση κι αισιοδοξια και να πιστευεις στον ευατο σου και στο οτι σου αξιζει ενα καλυτερο μελλον,να εχεις ενα στοχο. Οσα χρηματα καταφερα να βγαλω και να κρατησω στην ακρη,τα αφαιρεσα απο εξοδους κι απο ποτα και λουσα. Γιατι εδω και χρονια ειχα κι εχω σαν στοχο να φυγω μακρια και να ψαξω για κατι καλυτερο,πριν ακομη τελειωσω το πανεπιστημιο. Γιατι δεν ειχα σαν ονειρο να μενω με τους γονεις,να παιρνω 400 ευρω για χαρτζιλικι ωστε να το σπαταλαω στους καφεδες και να γκρινιαζω μαζι με τους υπολοιπους οτι δεν υπαρχουν δουλειες. Αμα δε θελεις να το δεχτεις επειδη σε ζοριζει δικαιωμα σου,ομως αυτο δε το κανει λιγοτερο αληθινο.
Οπως τα λες. ολοι ξερουν πως δεν υπαρχει τιποτα κι εχουν συμβιβαστει. Ειναι απιστευτο κι ομως αληθινο,δε τους νοιαζει πια η φτωχια απλα να τα βγαζουν ισα-ισα περα. Γιαυτο και πρεπει να ψαξουμε πλεον την τυχη μας στο εξωτερικο. εδω δεν υπαρχει ελπιδα