ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
22.9.2016 | 23:06

Ακμή ακμούλα

τα γ@μησες ούλα.Ετών 25 με πολυκυστικές ωοθήκες και ακμή εξαιτίας αυτών.Μέχρι τα 19 δεν ειχα σπυράκια, μετά όμως ο κακός χαμός.Έκανα τη δυνατη θεραπεία με την ισοτρετινοινη στα 20 και τώρα 25 έχω τινγκάρει στο σπυρί. ΞΑΝΑ.Υπάρχουν και πολυ πιο σοβαρά προβλήματα στον κόσμο αλλά όποιος είχε ποτέ ακμή με νιώθει...Την αλλή βδομαδα θα αρχίσω δεύτερο κύκλο θεραπείας μπας και απαλλαχθώ.Ταλαιπώρια τρελη. Δεν θέλω να βγαίνω από το σπίτι με αυτή τη μούρη. Μερικά πονάνε κιόλας και σκάνε και μόνα τους χώρις να τα πειράζω καθόλου.Νιώθω ότι έχω κάνει κάτι κακό και ο Θεός/ η μοίρα / το σύμπαν με εκδικείται.Καμιά φορα πιστεύω ότι δεν θα μπορέσω να μοιάσω στον προ ακμής εαυτό μου με τοσες κοκκινίλες, σημαδια, ουλές από ό,τι φυτρώνει στα μούτρα μου.Ευχαριστώ για το χρόνο σας.Κ.
4
 
 
 
 
σχόλια
Ειχα και εγω προβλημα με την ακμη. Από τα 16 μεχρι τωρα (29). Άπειρες αντιβιωσεις και σαπούνια και κρεμες και δερματολόγοι και peeling. Δεν έκαναν τπτ. Πήρα το roaccutan για ένα μηνα. Δεν το συνέχισα γιατί δεν ημουν καλά ψυχολογικά και φοβομουν μηπως επιδεινωθεί η ψυχολογία μου. Ένας γυναικολόγος παλιά μου ειχε πει ότι εχω μικροπολυκυστικες. μου έδωσε αντισυλληπτικα. βελτιωθηκε η κατάσταση εκείνο το διάστημα. Ποτε δεν εξαλείφθηκε τελείως το προβλημα. Σε αλλους γυναικολόγους που εχω παει τα τελευταία χρόνια μου λένε ότι δεν εχω πολυκυστικες. Τέλος πάντων. Τα σπυράκια δε φεύγανε. Τα παρατησα κι εγω και δεν ασχολούμουν μαζι τους. Φέτος ομως από το μαρτη περίπου ειχαν μια πολύ άσχημη έξαρση και τοτε αποφασισα να δοκιμασω ομοιοπαθητική αφού ολα τα αλλα δεν δούλευαν. Και παω πόλυ καλύτερα. Δεν το πιστεύω αυτό που γινεται. Ειχα ακμη τόσα χρονιά στα μαγουλα μου και κυριως στο δεξι. μετατοπίστηκε προς την περιφέρεια του προσωπου και σιγά σιγά φεύγει και από κει. Τα μάγουλα μου ειναι καθαρά πλέον. Πρωτοφανές. Να διευκρινίσω ότι μιλαω για καινούργια σπυρακια. Εχω α σημαδια από τα παλιά ακόμα. Αυτα ισως χρειαστούν λέιζερ. Θα δω σε δεύτερο χρονο τι θα κάνω με ουλες και κοκκινιλες. Εγω ειμαι πολύ ευχάριστημενη που μέχρι τωρα έχουν μειωθει κατά 80% τα καινούργια σπυρακια. Σου πρότεινω να το δοκιμασεις. Η ομοιοπαθητικη βλεπει τον άνθρωπο σαν σύνολο. Έχει βελτιωθεί πολυ η ψυχολογία μου επισης. Αλλά να ξέρεις ότι θέλει αρκετό χρονο.
Άκου το ζουμπούλι. Κ εγώ με πολυκυστικές αλλά αντί για ακμή τριχοφυΐα στο πρόσωπο, μουστάκια κ μούσια κ ιστορίες. Κ εκτός του ότι μέχρι τα 25 μου ταλαιπωριόμουνα κάθε τρεις κ λίγο με αποτριχώσεις (όλα τα είδη, χαλάουα, κερί, φωτόλυση, ριζική, λέιζερ). Ξεκίνησα σωστά αντισυλληπτικά κ η κατάσταση βελτιώθηκε άπειρα. Επειδή όμως οι πολυκυστικές είναι γενετικό δεν θα φύγει ποτέ, να ξέρεις ότι όταν διακόψεις τα χάπια που ορίζουν τις ορμόνες σου (με συνέπεια την ακμή,τριχοφυΐα,περίοδο κλπ) το πρόβλημα θα επιστρέψει. Εγώ σταμάτησα τα χάπια κ μετά από 3 μήνες έπρεπε να κάνω λέιζερ πάλι κ μετά από άλλους 5 κόπηκε κ η περίοδος κ φάνηκαν κ στον υπέρηχο οι πολυκυστικες (πριν δεν φαινόντουσαν λόγω χαπιών κ ορμονών). Είναι θεματάκι, αλλά εσύ διαλέγεις πως προτιμάς να το αντιμετωπίσεις.
Δηλαδή οταν σταματας τα αντισυλληπτικά σου βγαινουν τριχες? Εχω και ακμη και τριχες. Εχω πολυκυστικες και περνω αντισυλληπτικα αλλα δεν βλεπω καμια διαφορα
Από προσωπική εμπειρία όσες θεραπείες και αν κάνεις με ισοτρετινοινη ,η ακμή μετά από λίγο καιρό θα ξαναβγαίνει γιατί έχεις πολυκυστικές ωοθήκες. Συμβουλή μου είναι να σταματήσεις να παίρνεις αυτά τα επικυνδυνα χαπια (ακόμα θυμάμαι τα τεράστια κόκκινα γράμματα στο κουτί "κίνδυνος τερατογεννεσης")και να πας σε έναν καλό γυναικολόγο. Το πρόβλημα σου είναι γυναικολόγος φύσης που επηρεάζει τι δέρμα σου.εγώ σώθηκα με τα αντισυλληπτικα χαπια και μετά από χρόνια θεραπείας με αυτά μου εξαφαναιστηκαν και οι πολυκυστικές ωοθήκες!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ