Η Μελάνια θέλει να είναι μια παραδοσιακή Πρώτη Κυρία, σαν τη Τζάκι Κένεντι

Η Μελάνια θέλει να είναι μια παραδοσιακή Πρώτη Κυρία, σαν τη Τζάκι Κένεντι Facebook Twitter
H Melania Trump φωτογραφημένη για το Harper's Bazaar από τον Douglas Friedman
2

Πριν από την προεκλογική εκστρατεία ο αμερικανικός Τύπος την αντιμετώπιζε όπως όλες τις γυναίκες - τρόπαια του Μανχάταν. Δηλαδή, όπως άλλη μία ζάμπλουτη σύζυγο που ξοδεύει τον άπλετο χρόνο της σε sexy chic φωτογραφήσεις, με πανάκριβα εκκεντρικά ρούχα και με συνεντεύξεις που απλώς επιβεβαίωναν αυτό που ήδη φαινόταν: τη ματαιοδοξία, την έλλειψη προβληματισμών, την απουσία κριτικής σκέψης. Σκληρές τέτοιες διαπιστώσεις για μία γυναίκα, πόσω μάλλον για την επόμενη Πρώτη Κυρία, αλλά από την άλλη ήταν λογικό ότι ο Τύπος θα έκανε "βουτιά" σε παλαιότερες συνεντεύξεις της κυρίας Τραμπ. 

Όπως αυτή που είχε παραχωρήσει το 2000 στους New York Times, στην οποία, μεταξύ άλλων, έλεγε ότι αν ποτέ ο σύζυγος της εκλεγόταν Πρόεδρος των ΗΠΑ, εκείνη θα ήταν "πολύ πολύ παραδοσιακή, όπως η Μπέτι Φορντ και η Τζάκι Κένεντι". Και φυσικά με την "εκταφή" αυτής της δήλωσης, Μέσα Ενημέρωσης όπως ο Guardian έσπευσαν να υπενθυμίσουν στη Μελάνια Τραμπ ότι ούτε η Μπέτι Φορντ, αλλά ούτε -και πολύ περισσότερο η Τζάκι Κένεντι- ήταν "παραδοσιακές". 

Σύμφωνα με τις επισημάνσεις του Τύπου, η Μελάνια μάλλον έχει μπερδέψει τη διασημότητα με την παράδοση και μάλλον έχει και κάποια κενά σε ό,τι αφορά τη σύγχρονη αμερικανική ιστορία. 

Γενικώς, υπάρχει μία τάση αμφισβήτησης του τρόπου με τον οποίο κάποιοι -προφανώς οι σύμβουλοι του Τραμπ- προσπαθούν να αλλάξουν τη Μελάνια. Αλλά όπως επισημαίνεται και στον "Guardian" για να συμβεί αυτό δεν αρκεί να αντικατασταθούν οι σέξι φόρμες και τα ψηλοτάκουνα της Προεδρικής συζύγου με κομψά ταγέρ και μεταξωτά φουλάρια.

"Ο τρόπος με τον οποίο προκαλούσε την προσοχή του Τύπου η Τζάκι, κάθε άλλο παρά παραδοσιακή ήταν για την εποχή της. Όσο για τη Μπέτι Φορντ; Αντίθετα με τα όσα φαίνεται να πρεσβεύει η Μελάνια Τραμπ, η Φοντ ήταν μία από τις ηγετικές φυσιογνωμίες, από τις πιο παθιασμένες φεμινίστριες του καιρού της", αναφέρεται σε άρθρο της εφημερίδας. Στο ίδιο τονίζεται ότι η Φορντ δεν είχε διστάσει να μιλήσει ανοιχτά για τον καρκίνο του μαστού με τον οποίο είχε παλέψει με σθένος, ακόμη και για τη μαστεκτομή στην οποία είχε υποβληθεί, και φυσικά για τον τρόπο με τον οποίο σφράγισε το ίδρυμα "Betty Ford" εναντίον της ασθένειας και υπέρ όλων των γυναικών που υπέφεραν από αυτήν.

Φαίνεται, όμως, ότι ακόμη και πρόσφατες δηλώσεις της Μελάνια προκαλούν τα ειρωνικά σχόλια Τύπου και δημοσιογράφων, τόσο σε Μέσα όπως οι New York Times, όσο και στα social media. Η απόφαση της να ασχοληθεί με το διαδικτυακό bullying, "γιατί υπάρχει πολλή κακία εκεί έξω και πρέπει να καταπολεμηθεί", φαίνεται πώς θύμισαν σε κάποιους μια δήλωση του συζύγου της από το μακρινό παρελθόν του. Τότε που ο Howard Stern είχε προκλητικά ρωτήσει τον σύζυγο της, Ντόναλντ Τραμπ, αν θα εξακολουθούσε να την αγαπά, να τη στηρίζει και να είναι παντρεμένος μαζί της, στην περίπτωση που εκείνη παραμορφωνόταν σε κάποιο τροχαίο. Και ποια ήταν η απάντηση του νεοεκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ σε αυτή την άβολη ερώτηση; Μα, φυσικά, μία ακόμη πιο άβολη απάντηση η οποία συνοψιζόταν στο εξής: "Τα στήθη της θα είναι ok;". 

Γενικώς, υπάρχει μία τάση αμφισβήτησης του τρόπου με τον οποίο κάποιοι -προφανώς οι σύμβουλοι του Τραμπ- προσπαθούν να αλλάξουν τη Μελάνια. Αλλά όπως επισημαίνεται και στον "Guardian" για να συμβεί αυτό δεν αρκεί να αντικατασταθούν οι σέξι φόρμες και τα ψηλοτάκουνα της Προεδρικής συζύγου με κομψά ταγέρ και μεταξωτά φουλάρια. Βασικά, και για την ώρα, κανείς δεν ξέρει τι θα μπορούσε να αρκεί... 

Με στοιχεία από Guardian, New York Times

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Χα χα, εγώ το είπα. Είναι μια επιτυχής συγκυρία η εκλογή του Τραμπ, με προοπτική μια συνάντηση Μελάνιας-Αλέξη. Έχει να πέσει πολύ γέλιο. Στον διπλανό καναπέ ο Ντόναλντ με την Περιστέρα (προσωπικά ποντάρω στην Περιστέρα).
Κάποιος να πει στην σύζυγο του πορτοκαλί κλόουν πως τα μεταξωτά βρακιά θέλουν κλπ κλπ..Η Τζάκυ είχε έμφυτο στυλ,καλλιέργεια, εκλεπτισμένη παρουσία. Η εν λόγω κυρία εκτός από εντυπωσιακές αναλογίες δεν διαθέτει απολύτως τίποτε από τα παραπάνω.