Να πώς βλέπει τον κόσμο ο πιο χυδαίος εκ των συνεργατών του Τραμπ - και δεν είναι ο μόνος

Να πώς βλέπει τον κόσμο ο πιο χυδαίος εκ των συνεργατών του Τραμπ - και δεν είναι ο μόνος Facebook Twitter
Ο ανώτατος σύμβουλος του Τραμπ στον Λευκό Οίκο είναι μία μάλλον ακραία περίπτωση βίαιου ακροδεξιού ρατσιστή με απόψεις που για αρκετά χρόνια "ανέλυε" μέσα από το υπερσυντηρικό site breitbart.com.
7

Δεν ήταν άγνωστος στους κύκλους του Ντόναλντ Τραμπ ο Στιβ Μπάνον. Ήταν διευθυντής ενός ακραίων απόψεων site -του Breitbart.com-, γνωστός για τις αντιφεμινιστικές, αντισημιτικές απόψεις του, για τον βίαιο χαρακτήρα του (σ.σ.: έχει κατηγορηθεί κατά το παρελθόν ότι άρπαξε τη σύζυγο του από τον λαιμό - ο ίδιος το αρνήθηκε) και πλέον είναι ο νέος ανώτατος σύμβουλος στρατηγικής του Λευκού Οίκου, δεξί -εκτελεστικό- χέρι του νέου προέδρου των ΗΠΑ. 

Από πέρσι το καλοκαίρι ο Μπάνον είχε αναλάβει τα ηνία της προεκλογικής καμπάνιας του Τραμπ. Πρακτικά θεωρείται ο άνθρωπος που σχηματοποιούσε όλη εκείνη την επιθετική ρητορική του εργοδότη του εναντίον γυναικών, μαύρων, παχύσαρκων και μειονοτήτων, ήταν -αν θέλετε- ο ενορχηστρωτής όλων των βρώμικων, σεξιστικών λογοπαιγνίων εναντίον της Κλίντον, ένας κινούμενος λίβελλος με master στην πολιτική Εθνικής Ασφαλείας. 

Ο Μπάνον δεν είναι τυχαίος και σε ό,τι αφορά τις σπουδές, την κατάρτιση, αλλά και τα πόστα από τα οποία υπηρέτησε. Απόφοιτος του Harvard Business School, για καιρό ανώτερος τραπεζικός υπάλληλος της Goldman Sachs και από εκεί κινηματογραφικός και τηλεοπτικός παραγωγός και ντοκιμαντερίστας (!), έχοντας φιλοτεχνήσει αρκετά τηλεοπτικά πορτρέτα συντηρητικών πολιτικών (μεταξύ αυτών και η αλησμόνητη κυβερνήτης της Αλάσκα, Σάρα Πέιλιν).  

"Μήπως ο φεμινισμός κάνει τις γυναίκες άσχημες; Τι παθαίνουν; Αλλάζει η κατανομή της μυικής μάζας και η τριχοφυία τους γίνεται επιθετική και πυκνότερη!".

Ακριβώς πριν από 4 χρόνια και μετά από αυτή τη φρενήρη επαγγελματική διαδρομή ο Μπάνον αναλαμβάνει τη διεύθυνση του αμφιλεγόμενου ενημερωτικού site Breitbart και από εκεί, μία σειρά δημοσιευμάτων του, πείθει τον μεγιστάνα και τότε υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών ότι αυτός είναι ο κατάλληλος για να αναλάβει τη διεύθυνση της προεκλογικής του καμπάνιας. 

Τι έγραφε, όμως, μέχρι τότε που "κέρδισε" τον Τραμπ, πείθοντας τον να τον χρήσει στενότερο συνεργάτη του και μετά την εκλογή του στο κορυφαίο πολιτικό και πολιτειακό αξίωμα των ΗΠΑ;  Ακολουθεί ένα μικρό κατατοπιστικό ανθολόγιο της αρθρογραφίας που δημοσιεύεται στο site του που αγαπούσαν τα μέλη του υπερσυντηρητικού "Tea Party";

"Να γιατί τα υπουργεία Ισότητας και Διαφορετικότητας πρέπει να προσλαμβάνουν μόνο πλούσιους, στρέιτ, λευκούς άντρες: Όταν επιτρέπετε σε πολιτικές ταυτότητας να διοικούν ανεξέλεγκτα τους τομείς ευθύνες σας, όταν τρέμετε να αμφισβητήσετε κάποιον μόνο και μόνο επειδή έχει συγκεκριμένο χρώμα δέρματος, άλλο φύλο από εσάς και διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό, τότε να ξέρετε, δημιουργείτε τέρατα.  

"Το λέει και η επιστήμη: Το κίνημα διαπόμπευσης των χοντρών έχει αποτέλεσμα. Αν είσαι χοντρός, πρέπει να μισείς τον εαυτό σου".

"Η λύση στην on line παρενόχληση είναι απλή: Οι γυναίκες ας αποσυνδεθούν από τους λογαριασμούς τους στα social media. Οι γυναίκες απλώς ξεφτιλίζουν το ίντερνετ -να κάτι που δεν θα διαβάσετε πουθενά αλλού!- κάνοντας κατάληψη σε οποιονδήποτε διαδικτυακό χώρο και καταστρέφοντας τον". 

"O Ντόναλντ Τραμπ θα είναι ο πρώτος Πραγματικά Μαύρος Πρόεδρος: Ως πρόεδρος θέλει να προωθήσει την αμερικανική επιχειρηματικότητα και να την πείσει να επιστρέψει στην Αμερική, ειδικά σε ό,τι αφορά τον κατασκευαστικό τομέα και τα εργοστάσια. Να μερικές δουλειές στις οποίες παραδοσιακά συνέρρεαν μαύροι...".   

"Μήπως ο φεμινισμός κάνει τις γυναίκες άσχημες; Τι παθαίνουν; Αλλάζει η κατανομή της μυικής μάζας και η τριχοφυία τους γίνεται επιθετική και πυκνότερη!". 

Κι αν όλα τα παραπάνω ήταν ένα μικρό δείγμα του ύφους και του ήθους της αρθρογραφίας που για χρόνια υποστήριζε το σημερινό "δεξί χέρι" του Τραμπ, τα ξένα Μέσα επισημαίνουν ότι ο μεγιστάνας τον επέλεξε και λόγω της ερευνητικής -κατά των Κλίντον- δημοσιογραφίας, μέσω του think tank "Government Accountability Institute", στο οποίο επίσης εμπλεκόταν. 

Όλα αυτά τη στιγμή που η πρώην σύζυγος του έχει ήδη αποκαλύψει το πάθος με το οποίο ο Μπάνον υποστήριζε τη μη φοίτηση των δύο κοριτσιών του σε σχολείο που υπάρχουν πολλοί Εβραίοι (μαθητές και καθηγητές) και τη στιγμή που ένας πρώην εργαζόμενος στο site του Μπάνον αναφέρεται σε αυτόν με καθόλου κολακευτικούς χαρακτηρισμούς. 

"Πρόκειται για την εξυπνότερη εκδοχή του Τραμπ, μία πραγματικά άθλια φυσιογνωμία, έναν εκδικητικό και έτοιμο να παρενοχλήσει λεκτικά τους πάντες, είτε πρόκειται για υποτιθέμενους φίλους, είτε για ορκισμένους εχθρούς", αναφέρει μεταξύ άλλων ο Ben Shapiro,  ο οποίος εργάστηκε για λίγο στο Breitbart μαζί με τον Μπάνον...  

Με στοιχεία από το Vox.com

Διεθνή
7

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM
Γερμανία: Δύο άντρες σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις για λογαριασμό της Ρωσίας

Διεθνή / Γερμανία: Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι σαν πράκτορες της Ρωσίας - Σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις

Οι εισαγγελείς κατηγορούν τους υπόπτους ότι συνεργάζονται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες σε απόπειρα να υπονομεύσουν την υποστήριξη προς την Ουκρανία
NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Επιστρέφει στα βασιλικά καθήκοντα ο πρίγκιπας Ουίλιαμ για πρώτη φορά μετά την διάγνωση με καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον - Ένας Βρετανός ιστορικός και μια βασιλική βιογράφος περιγράφουν την δύσκολη θέση του διαδόχου του θρόνου αυτή την περίοδο
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ