Η Ιζαμπέλα Ροσελίνι στα 64 της επιστρέφει στη Lancôme και θυμάται πώς την έδιωξαν πριν από 20 χρόνια

Η Ιζαμπέλα Ροσελίνι στα 64 της επιστρέφει στη Lancôme και θυμάται πώς την έδιωξαν πριν από 20 χρόνια Facebook Twitter
Ακριβώς 20 χρόνια μετά την απόλυση της από πρέσβειρα των προϊόντων της Lancôme, η Ιζαμπέλα Ροσελίνι επιστρέφει και αποκαλύπτει τα όσα συνέβησαν τότε
3

Στο μυαλό του σινεφίλ κοινού η Ιζαμπέλα Ροσελίνι δεν γέρασε ποτέ. Είναι πάντα εκείνο το υπέροχο πρόσωπο – φεγγάρι με τα γεμάτα υποσχέσεις μάτια και αναλογίες που σε σχέση με τα σημερινά ανορεξικά πρότυπα παραπέμπουν σε ιταλίδες σταρ του μεσοπολέμου. Επίσης, λόγω του lifestyle που ακολούθησε η σέξι, πλην σκεπτόμενη κυρία των 80s, έχει περάσει την εικόνα μια γυναίκας που δεν άγχεται με το πέρασμα του χρόνου.

Ωστόσο, τα όσα αποκάλυψε σε μία από τις σπάνιες πια συνεντεύξεις της, στον “Guardian” η Ροσελίνι φαίνεται ότι δεν ξεπέρασε τόσο εύκολα τον μύθο περί ομορφιάς που έπλασε γύρω από αυτήν το star system. Στα 64 της πια τολμά να αποκαλύψει το πώς πραγματικά ένιωσε, όταν έληξε η επί σειρά ετών συνεργασία της με την εταιρεία καλλυντικών Lancôme, της οποίας υπήρξε η «υπογραφή» στις καμπάνιες της για πολλά πολλά χρόνια.

 

Η βιομηχανία της ομορφιάς ολοένα και περισσότερο στρέφεται στο δυνατό πρόσωπο των γυναικών και στον χρηστικό του χαρακτήρα, παρά στην αποπλάνηση, η οποία μεταξύ σοβαρού και αστείου πια, θεωρείται δεδομένη...

Ήταν το 1996, το έτος που η Ροσελίνι γινόταν 44 και μετά από 14 χρόνια συνεργασίας με τη συγκεκριμένη εταιρεία ενημερώθηκε ότι δεν θα ήταν πια η πρέσβειρα των προϊόντων και του μότο της που ισχυριζόταν ότι η ομορφιά δεν έχει ηλικία. Δεν της το είπαν ξεκάθαρα, αλλά ήταν προφανές πλέον, όπως η ίδια εξηγεί, ότι πολύ σύντομα το πρόσωπο της θα ήταν μία καθόλου ευχάριστη υπενθύμιση του χρόνου που περνά.

Η Ιζαμπέλα Ροσελίνι στα 64 της επιστρέφει στη Lancôme και θυμάται πώς την έδιωξαν πριν από 20 χρόνια Facebook Twitter
 

Κάπως έτσι, αντικαταστάθηκε σε αυτό το πόστο από τη 12 χρόνια νεότερη της, Ζιλιέτ Μπινός: επίσης όμορφη, μελαχρινή, με άψογη μύτη και ψηλά ζυγωματικά, με μάτια γεμάτα υποσχέσεις και κυρίως με ένα φρέσκο, χωρίς ρυτίδες ακόμη, πρόσωπο.

«Ήταν κάτι σκληρό όλο αυτό, τότε», λέει η Ροσελίνι. «Η κόρη μου τότε ήταν 10 ετών, ο γιος μου ενός έτους και

ήμουν μόνη. Έκλαιγα συνεχώς και είχα πιεστεί πολύ και φυσικά ανησυχούσα για το οικονομικό μου μέλλον. Σαν 44χρονη μητέρα δύο παιδιών, μόνη, τώρα μπορώ να πω ότι ήταν δύσκολο όλο αυτό», λέει η Ροσελίνι.   

Το θέμα, όμως, δεν είναι εκεί. Είναι στο ότι πριν από 8 μήνες η Ροσελίνι δέχθηκε πρόταση από την ίδια εταιρεία. Να επιστρέψει. Κάτι το οποίο αποδέχθηκε, προκαλώντας ερωτήματα στους δημοσιογράφους που γνώριζαν κάτω από ποιες συνθήκες έληξε η συνεργασία της με τη Lancôme.

«Σχετικά με αυτό με ρώτησε κι ένας φίλος και του απάντησα ότι επιστρέφω επειδή είμαι κολακευμένη από την πρόταση. Και πολύ συγκινημένη. Μου έλειψαν. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τους έχω συγχωρήσει», λέει χαρακτηριστικά η διάσημη ηθοποιός επισημαίνοντας ότι 20 χρόνια μετά πολλά έχουν αλλάξει στην εταιρεία.  Και εξηγεί ποια είναι αυτά.

Η Ιζαμπέλα Ροσελίνι στα 64 της επιστρέφει στη Lancôme και θυμάται πώς την έδιωξαν πριν από 20 χρόνια Facebook Twitter
"Με ρώτησε κι ένας φίλος και του απάντησα ότι επιστρέφω επειδή είμαι κολακευμένη από την πρόταση. Και πολύ συγκινημένη. Μου έλειψαν..."

«Πριν από 20 χρόνια, όταν έφυγα, οι γραμματείς ήταν γυναίκες και τα αφεντικά άντρες. Επρόκειτο για μία βιομηχανία αντρών που δημιουργούσαν προϊόντα με τη λογική ότι τα καλλυντικά ήταν εργαλεία αποπλάνησης. Όμως, το θέμα είναι ότι εγώ, εσείς, οποιαδήποτε, θα φορέσει make up, θα περιποιηθεί τον εαυτό της, ακόμη κι αν είναι να επισκεφθεί την αδελφή της. Υπάρχει μια απόλαυση στην ιεροτελεστία του να γίνεσαι πιο όμορφη, επειδή θα βγεις. Αυτό δεν είχαν καταλάβει τότε.

Και υπάρχει μεγάλη δόση αλήθειας σ’ αυτό που αποκαλύπτει σήμερα η Ροσελίνι. Η σημερινή διευθύνουσα σύμβουλος της Lancôme είναι γυναίκα. Είναι η Françoise Lehmann και αυτή ήταν που τηλεφώνησε στην ηθοποιό για να επιστρέψει.

Η Ιζαμπέλα Ροσελίνι στα 64 της επιστρέφει στη Lancôme και θυμάται πώς την έδιωξαν πριν από 20 χρόνια Facebook Twitter

Η Lehman και μαζί της όλη η εταιρεία, που σε λίγο γίνεται 80 ετών, πιστεύει ότι ο κόσμος και κυρίως οι γυναίκες άλλαξαν. Και ότι όντως το παλιό μότο που κανείς δεν πίστευε, ότι δηλαδή, η ομορφιά δεν έχει ηλικία, στη σημερινή εποχή μπορεί να υπηρετήσει τον πραγματικό, ειλικρινή σκοπό του.

Άλλωστε, όπως επισημαίνεται και στο σχετικό άρθρο της εφημερίδας, πλέον η βιομηχανία της ομορφιάς ολοένα και περισσότερο στρέφεται στο δυνατό πρόσωπο των γυναικών και στον χρηστικό του χαρακτήρα, παρά στην αποπλάνηση, η οποία μεταξύ σοβαρού και αστείου πια, θεωρείται δεδομένη… 

Πρόσωπα
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μυθιστορηματική ζωή και οι πολιτικές απόψεις της Καλής Καλό θα σε μάθουν πολλά για το σήμερα

Πρόσωπα / Η μυθιστορηματική ζωή και οι πολιτικές απόψεις της Καλής Καλό θα σε μάθουν πολλά για το σήμερα

Η γυναίκα που έζησε την ιστορία του ελληνικού θεάτρου, και πάλεψε για την Αριστερά αφηγείται τη ζωή της στο LIFO.gr σε μια συνέντευξη-ποταμό στον Αντώνη Μποσκοΐτη.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΟΣΚΟΪ́ΤΗΣ
Ιωάννινα - 45 Πρόσωπα

Faces of Ioannina / 45 πρόσωπα και δημιουργικές ομάδες που κάνουν τα Ιωάννινα ξεχωριστά

Γιαννιώτες, Γιαννιώτισσες και κάτοικοι των Ιωαννίνων κάθε ιδιότητας και ηλικίας φωτογραφίζονται στη LiFO, μιλούν για τις ασχολίες τους και για όσα κάνουν την πόλη τους ξεχωριστή.
M. HULOT, ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ & ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ερίκ Καντονά: Βασιλιάς, αποστάτης, θεός

Πρόσωπα / Ερίκ Καντονά: Βασιλιάς, αποστάτης, θεός

«Βασιλιάς» στην Αγγλία, που του δίνει μια αγάπη άρρωστη, συγκρινόμενη μόνο με αυτήν προς τον Τζορτζ Μπεστ, και «θεός» στη Γαλλία, ζωντανό σύμβολο του ασυμβίβαστου και ρέμπελου Γαλάτη που δεν θα χωρέσει ποτέ των ποτών στα τυποποιημένα κουτάκια της νεωτερικότητας- ένα πορτρέτο του ηθοποιού/ σκηνοθέτη/ παραγωγού/ πρώην ποδοσφαιριστή Ερίκ Καντονά.
ΜΑΚΗΣ ΜΑΛΑΦΕΚΑΣ
Αποχαιρετισμός στην κυρία Μιράντα

Δημήτρης Πολιτάκης / Αποχαιρετισμός στην κυρία Μιράντα

Πηγαίνοντας μετά από καιρό σε σπίτι φίλων, είδα στην εξώπορτα το αγγελτήριο θανάτου της ηθοποιού Μιράντας Κουνελάκη που έμενε στην ίδια πολυκατοικία και για χρόνια «επέβλεπε» στοργικά και διακριτικά τις νεανικές μας τρέλες.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Ολίβια Γκαζαλέ: «Ο φεμινισμός δεν αφορά μόνο τις γυναίκες αλλά ολόκληρη την κοινωνία»

Ιδέες / Ολίβια Γκαζαλέ: «Ο φεμινισμός δεν αφορά μόνο τις γυναίκες αλλά ολόκληρη την κοινωνία»

Η καθηγήτρια Φιλοσοφίας και συγγραφέας Ολίβια Γκαζαλέ μιλά στο LIFO.gr με αφορμή τη συμμετοχή της στην 8η Νύχτα Ιδεών του Γαλλικού Ινστιτούτου, που θα παρακολουθήσουμε διαδικτυακά την Πέμπτη 28/1.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
Μια εξοργιστική απάντηση

Χριστίνα Γαλανοπούλου / Μια εξοργιστική απάντηση

Η ψυχρότητα στη διατύπωση, η μηδενική ενσυναίσθηση, η ελαφρά αμφιβολία που διατρέχει την αντίδραση της Ομοσπονδίας στην καταγγελία της Ολυμπιονίκη περί βιασμού είναι κάτι που στο μέλλον θα πρέπει να διδάσκεται σε Σχολές Επικοινωνίας και σεμινάρια διαχείρισης κρίσεων.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Μυρτώ Κοντοβά: «Είμαι σε μεγάλη κόντρα με την κουλτούρα της τηλεόρασης»

Τηλεόραση / Μυρτώ Κοντοβά: «Είμαι σε μεγάλη κόντρα με την κουλτούρα της τηλεόρασης»

Γράφει, σκηνοθετεί, μοντάρει, ζει μέσα στο νέο της πρότζεκτ, τη σειρά «Σχεδόν Ενήλικες», που μόλις ξεκίνησε να προβάλλεται στο Mega: Η Μυρτώ Κοντοβά επέστρεψε στην τηλεόραση μιλώντας για την Αθήνα που γνωρίζει καλά, αυτήν τη φορά μέσα από μια ιστορία γεμάτη σασπένς.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ