Όταν η Amy Schumer τρολάρει τους ανόητους κανόνες ομορφιάς και makeup― προτείνοντας δικούς της

Όταν η Amy Schumer τρολάρει τους ανόητους κανόνες ομορφιάς και makeup― προτείνοντας δικούς της Facebook Twitter
Οι γυναίκες πάντα δείχνουν πιο όμορφες χωρίς μακιγιάζ. Αυτό συμβουλεύουν τα περιοδικά ομορφιάς, ωστόσο δεν το εννοούν, αφού προτείνουν εναλλακτικές τύπου nude make up, που πάλι μακιγιάζ είναι.
0

Κωμικός με κοφτερή γλώσσα και κορίτσι του εξωφύλλου τoυ τεύχους Ιουλίου της Vogue η Amy Schumer ξέρει να ισορροπεί ανάμεσα στο... glamour και τους απαράδεκτους, κάποτε και ανόητους κανόνες γυναικείας ομορφιάς και γι' αυτό να φτιάχνει τα πιο τρολαριστικά gifs και σκετσάκια για όσα ταλαιπωρούν τον γυναικείο πληθυσμό στην προσπάθεια του να δείχνει... τέλειος.  

Είτε τα δούμε ως παράδοξες συμβουλές ομορφιάς της ηθοποιού είτε ως μία πρώτης τάξεως αντιμετώπιση του σεξισμού και του τρόπου που το Χόλιγουντ (και όχι μόνο) συμπεριφέρεται στις γυναίκες, ειδικά όταν μεγαλώνουν, η Schumer βγάζει γλώσσα στα τρικς ομορφιάς, αντικαθιστώντας τα με δικά της πολύ πιο διασκεδαστικά, τα οποία σατιρίζουν όλα εκείνα τα tutorials, τύπου "πώς να διαλέξετε το σωστό lipstick".  

Το καλύτερο όλων; Το ότι η κωμικός κατάφερε να βάλει στο concept του τρολαρίσματος και την "σιδηρά κυρία" της Vogue, Anna Wintour, φτιάχνοντας ένα ξεκαρδιστικό σκετσάκι, στο οποίο οι δύο γυναίκες για λίγο αλλάζουν ρόλους. 

Κατά τα λοιπά, οι συμβουλές ομορφιάς της Amy Schumer, πάνε κάπως έτσι: 

"Κορίτσι, δεν χρειάζεσαι μακιγιάζ!"

Οι γυναίκες πάντα δείχνουν πιο όμορφες χωρίς μακιγιάζ. Αυτό συμβουλεύουν τα περιοδικά ομορφιάς, ωστόσο δεν το εννοούν, αφού προτείνουν εναλλακτικές τύπου nude make up, που πάλι μακιγιάζ είναι. "Λίγο μάσκαρα και δείχνεις θηλυκή", γράφονται συνήθως σε αυτά τα tutorials, περνώντας, φυσικά, μπερδεμένα μηνύματα και προάγοντας - στην καλύτερη περίπτωση - έναν παραλογισμό που είναι για γέλια. Και φυσικά, κάπως έτσι υπονομεύεται η πραγματική σημασία του να μη μακιγιάρεται κάποια και να φορά ό,τι θέλει.  

"Τελευταία αξιογ...ητη μέρα"

Η Τina Fey, η Patricia Arquette, η Julia Louis-Dreyfus και η Schumer συνασπίζονται για να στηλιτεύσουν τον σεξισμό και τις ηλικιακές διακρίσεις στο Χόλιγουντ, ενώ προωθούν ένα παγκόσμιο μήνυμα, ότι το να αποδέχεσαι την ηλικία σου έχει πολύ περισσότερη πλάκα και απαιτεί σίγουρα λιγότερο μάταιο κόπο.  

 

 

"Κανόνες του σεξ"

 

Εδώ, η Schumer παρωδεί τις γελοίες συμβουλές ομορφιάς που δίνονται στις γυναίκες, προκειμένου να εντυπωσιάσουν τους άντρες και πάνε κάτω έτσι: "Τρίχες εκεί κάτω; Αυτοκτόνησε καλύτερα."). Καθαρισμοί προσώπου, μανικιούρ, πεντικιούρ, αποτρίχωση, και όλη αυτή η ταλαιπωρία για να ξυπνάς κάπως έτσι; Όχι, ευχαριστώ, είναι η απάντηση της κωμικού. 

 

 

 "Μεταμόρφωση τώρα"

Τι συμβαίνει μετά από μία ολική μεταμόρφωση από τα χέρια μακιγιέρ και γενικότερα έμπειρων της ομορφιάς; Τι ακριβώς κάνει για να διατηρήσεις αυτό το ολοκαίνουριο λουκ, χωρίς τη βοήθεια τους; Δεν ξανακάνεις ντους για να μη φύγει η υπέροχη σκιά από τα μάτια σου ή επιτέλους συνειδητοποιείς ότι αυτού του είδους οι εύκολες και γρήγορες μεταμορφώσεις - από ειδικούς πάντα - είναι κάπως τρομακτικές;

"Ύπνος γυμναστηρίου"

Είναι η απόλυτη fitness φαντασίωση, κατά την κωμικό: η κατάσταση εκείνη κατά την οποία δύο γυμναστές σε γυμνάζουν ενώ εσύ κοιμάσαι. Αυτά δεν γίνονται, αλλά, τελοσπάντων, ένα κορίτσι μπορεί να ονειρεύεται. 

Όλα αυτά, η Schumer τα έχει εντάξει τόσο στο stand - up show που ετοιμάζει για την επόμενη εβδομάδα στη Madison Square, ενώ για όσους την παρακολουθούν αυτή η φιλοσοφία διατρέχει και την επιτυχημένη σειρά της Inside Amy Schumer, 

Πρόσωπα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μυθιστορηματική ζωή και οι πολιτικές απόψεις της Καλής Καλό θα σε μάθουν πολλά για το σήμερα

Πρόσωπα / Η μυθιστορηματική ζωή και οι πολιτικές απόψεις της Καλής Καλό θα σε μάθουν πολλά για το σήμερα

Η γυναίκα που έζησε την ιστορία του ελληνικού θεάτρου, και πάλεψε για την Αριστερά αφηγείται τη ζωή της στο LIFO.gr σε μια συνέντευξη-ποταμό στον Αντώνη Μποσκοΐτη.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΟΣΚΟΪ́ΤΗΣ
Ιωάννινα - 45 Πρόσωπα

Faces of Ioannina / 45 πρόσωπα και δημιουργικές ομάδες που κάνουν τα Ιωάννινα ξεχωριστά

Γιαννιώτες, Γιαννιώτισσες και κάτοικοι των Ιωαννίνων κάθε ιδιότητας και ηλικίας φωτογραφίζονται στη LiFO, μιλούν για τις ασχολίες τους και για όσα κάνουν την πόλη τους ξεχωριστή.
M. HULOT, ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ & ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ερίκ Καντονά: Βασιλιάς, αποστάτης, θεός

Πρόσωπα / Ερίκ Καντονά: Βασιλιάς, αποστάτης, θεός

«Βασιλιάς» στην Αγγλία, που του δίνει μια αγάπη άρρωστη, συγκρινόμενη μόνο με αυτήν προς τον Τζορτζ Μπεστ, και «θεός» στη Γαλλία, ζωντανό σύμβολο του ασυμβίβαστου και ρέμπελου Γαλάτη που δεν θα χωρέσει ποτέ των ποτών στα τυποποιημένα κουτάκια της νεωτερικότητας- ένα πορτρέτο του ηθοποιού/ σκηνοθέτη/ παραγωγού/ πρώην ποδοσφαιριστή Ερίκ Καντονά.
ΜΑΚΗΣ ΜΑΛΑΦΕΚΑΣ
Αποχαιρετισμός στην κυρία Μιράντα

Δημήτρης Πολιτάκης / Αποχαιρετισμός στην κυρία Μιράντα

Πηγαίνοντας μετά από καιρό σε σπίτι φίλων, είδα στην εξώπορτα το αγγελτήριο θανάτου της ηθοποιού Μιράντας Κουνελάκη που έμενε στην ίδια πολυκατοικία και για χρόνια «επέβλεπε» στοργικά και διακριτικά τις νεανικές μας τρέλες.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Ολίβια Γκαζαλέ: «Ο φεμινισμός δεν αφορά μόνο τις γυναίκες αλλά ολόκληρη την κοινωνία»

Ιδέες / Ολίβια Γκαζαλέ: «Ο φεμινισμός δεν αφορά μόνο τις γυναίκες αλλά ολόκληρη την κοινωνία»

Η καθηγήτρια Φιλοσοφίας και συγγραφέας Ολίβια Γκαζαλέ μιλά στο LIFO.gr με αφορμή τη συμμετοχή της στην 8η Νύχτα Ιδεών του Γαλλικού Ινστιτούτου, που θα παρακολουθήσουμε διαδικτυακά την Πέμπτη 28/1.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
Μια εξοργιστική απάντηση

Χριστίνα Γαλανοπούλου / Μια εξοργιστική απάντηση

Η ψυχρότητα στη διατύπωση, η μηδενική ενσυναίσθηση, η ελαφρά αμφιβολία που διατρέχει την αντίδραση της Ομοσπονδίας στην καταγγελία της Ολυμπιονίκη περί βιασμού είναι κάτι που στο μέλλον θα πρέπει να διδάσκεται σε Σχολές Επικοινωνίας και σεμινάρια διαχείρισης κρίσεων.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Μυρτώ Κοντοβά: «Είμαι σε μεγάλη κόντρα με την κουλτούρα της τηλεόρασης»

Τηλεόραση / Μυρτώ Κοντοβά: «Είμαι σε μεγάλη κόντρα με την κουλτούρα της τηλεόρασης»

Γράφει, σκηνοθετεί, μοντάρει, ζει μέσα στο νέο της πρότζεκτ, τη σειρά «Σχεδόν Ενήλικες», που μόλις ξεκίνησε να προβάλλεται στο Mega: Η Μυρτώ Κοντοβά επέστρεψε στην τηλεόραση μιλώντας για την Αθήνα που γνωρίζει καλά, αυτήν τη φορά μέσα από μια ιστορία γεμάτη σασπένς.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ