Ο δημιουργός του brand «The real intellectuals» μας λέει τα πάντα για το Biker Style

Ο δημιουργός του brand «The real intellectuals» μας λέει τα πάντα για το Biker Style Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν / LIFO
0

—Ποια είναι η φιλοσοφία του biker;

Παντοδύναμο και αυτόφωτο nerd, με όρεξη, λαχτάρα και παιδικό ενθουσιασμό.

—Γιατί είναι τόσο σημαντική η αισθητική για έναν biker;

Καθένας που αφιερώνει χρόνο σε κάτι που αγαπάει (μουσική, τέχνη, κινηματογράφο, χόμπι) χτίζει, μαζί με τους ομοϊδεάτες του, ένα ολόκληρο μανιφέστο «κανόνων» και κωδικών για να είναι συνεπής στο αρχικό του όνειρο/βίτσιο/εμμονή. Όπως ένας φαν των Bauhaus δύσκολα θα φορέσει πολύχρωμο t-shirt ή ένας θαυμαστής του Ταρκόφσκι δύσκολα θα δει τις ταινίες Twilight, έτσι και ο μοτοσικλετιστής θα σεβαστεί την αισθητική του και θα «υπακούσει» στους κανόνες της κάστας του από σεβασμό ως προς κάτι όμορφο και σπουδαίο για εκείνον.

Ένα κράνος στο σωστό νούμερο, γάντια προσαρμοσμένα στις ανάγκες του καλοκαιριού ή του χειμώνα, τζάκετ με καλή επένδυση σε περίπτωση πτώσης, καλά παπούτσια για καλό έλεγχο στην οδήγηση.

—Σου αρέσει να εντυπωσιάζεις τους γύρω σου;
Δεν το κάνω για να εντυπωσιάσω. Είναι μια εσωτερική ανάγκη, αν και είναι κάτι που βλέπω συχνά. Ο κόσμος υιοθετεί ένα στυλ με εντελώς επιδερμικό και κούφιο τρόπο, μόνο και μόνο για να ανεβάσει κάποια φωτογραφία, να πάρει πολλά like ή να τραβήξει τα βλέμματα σε ένα in πάρτι. Αυτό δεν με ενδιαφέρει και δεν θα το καταλάβω ούτε μέχρι τα 98 μου.

—Πώς σου αρέσει να ντύνεσαι;

Θέλω να είμαι εγώ, να νιώθω άνετα πάνω στη μηχανή, στη δουλειά ή όταν βγαίνω έξω για ποτά, αλλά και να αρέσω στη γυναίκα μου. «Ακροβατώ» ανάμεσα σε αυτά, χειμώνα - καλοκαίρι.

—Γιατί οι bikers φοράνε συνήθως δερμάτινο μπουφάν και βαριές μπότες;

Γιατί ο δρόμος μπορεί να είναι πολύ κακός μαζί σου: ο καιρός, οι αντίξοες συνθήκες, οι κακοί δρόμοι, οι απρόσεχτοι οδηγοί που περνάνε από δίπλα σου. Ο μοτοσικλετιστής οφείλει να θωρακιστεί ανάλογα και να φοράει την «πανοπλία» του πριν βγει στον «πόλεμο» της λεωφόρου Πατησίων π.χ.

Ο δημιουργός του brand «The real intellectuals» μας λέει τα πάντα για το Biker Style Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν / LIFO

—Τι αξεσουάρ πρέπει να φοράει ένας biker;

Ένα κράνος στο σωστό νούμερο, γάντια προσαρμοσμένα στις ανάγκες του καλοκαιριού ή του χειμώνα, τζάκετ με καλή επένδυση σε περίπτωση πτώσης, καλά παπούτσια για καλό έλεγχο στην οδήγηση. Βασικά, ό,τι νιώθει ο καθένας πως πρέπει να έχει πάνω του ώστε να είναι ασφαλής, ενώ είναι εκτεθειμένος στον δρόμο. Δεν είναι όπως στο αυτοκίνητο, που κλείνεις την πόρτα και χρειάζεσαι απλώς μια ζώνη.

—Άνεση ή στυλ;

Αυτό το κρίνει ο καθένας για τον εαυτό του, καλό είναι να τα συνδυάζεις, γιατί οδηγείς σε δρόμο, εκτεθειμένος, δεν πας να ποζάρεις δίπλα στον Ρόσι. «You do the math», που λένε!

—Τι ρόλο παίζει το κράνος στη συνολική εμφάνιση;

Τον σημαντικότερο. Πρέπει να έχει τις προδιαγραφές του, να το νιώθει σωστό ο οδηγός πάνω του και να το δένει σφιχτά και όχι σαν να φοράει κάποιο είδος καπέλου, όπως συχνά βλέπουμε στους δρόμους της πόλης.

—Γιατί έχεις ζωγραφίσει τη μηχανή σου;

Κάνει την μηχανή πιο δική σου και όχι άλλη μια μηχανή που ήρθε από ένα εργοστάσιο. Μπορεί να φαίνεται χαζό και παιδικό σε κάποιους, αλλά η λογική είναι ακριβώς η ίδια, όπως όταν έγραφες στο σχολείο με μαρκαδόρο πάνω στην Polo τσάντα ή το τζιν μπουφάν σου (μόνο που τώρα δεν ακούς βρισίδι από τη μάνα σου).

—Τι φοράς σήμερα και πόσο κοστίζει;

Ένα καλό και στυλάτο κράνος DMD seventy five που πληροί τις προδιαγραφές (360 ευρώ), goggles (70 ευρώ) της εταιρείας Biltwell και καλοκαιρινά γάντια της ίδιας εταιρείας (35 ευρώ).

Info:

Real intellectuals

Παλλάδος 9, Αθήνα

2103254462

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LIFO

Έχεις Γούστο!
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ