Γιατί ολοένα και περισσότεροι Αθηναίοι στέλνουν dick pics σε κορίτσια; Facebook Twitter
«Συμβαίνει σε πολλές να τους στέλνουν άγνωστοι το πουλί τους στο άκυρο. Μπράβο, ρε, βέβαια, πώς θα αντισταθούμε σε μια τόσο ρομαντική κίνηση; Είμαστε έτοιμες να πέσουμε στο κρεβάτι σου! Κανείς δεν γάμησε ποτέ έτσι.»... © Warhol Foundation

Γιατί ολοένα και περισσότεροι Αθηναίοι στέλνουν dick pics σε κορίτσια;

19

Tο γεγονός πως αρκετοί άνθρωποι, για πολλούς και διάφορους λόγους, συνηθίζουν να στέλνουν φωτογραφίες με τα πέη τους σε στύση δεν είναι κάτι νέο. Η γκέι κοινότητα είναι συνηθισμένη σε τέτοιου είδους πάρε-δώσε, όμως τα τελευταία χρόνια το φαινόμενο έχει πάρει διαστάσεις στην ηλεκτρονική επικοινωνία μεταξύ και των straight Αθηναίων. Πολλούς μπορεί να τους σοκάρει και άλλους να τους αφήνει παγερά αδιάφορους, όμως αυτό που συμπεράναμε από το ρεπορτάζ είναι ότι δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο προφίλ ανθρώπου που θα στείλει σε κάποια κοπέλα φωτογραφία με το πέος του. Το έχει κάνει και ο ξάδερφός σου από το χωριό, ο κουλτουριάρης κολλητός σου που τρελαίνεται για Επίδαυρο, ίσως ακόμα και το παιδί που κάθεται δίπλα σου στο μετρό αυτήν τη στιγμή.

Να ξεκαθαρίσουμε από την αρχή πως στην κατηγορία των dick pics δεν περιλαμβάνονται οι φωτογραφίες που ανταλλάσσονται στο πλαίσιο μιας σχέσης αλλά οι φωτογραφίες με παραλήπτη κάποια γυναίκα που δεν το περιμένει. Το τι ακολουθεί διαφέρει κατά περίπτωση, όμως ο κανόνας θέλει τον αποστολέα της φωτογραφίας να εκφράζει με αυτό τον τρόπο κάποιου είδους ερωτικό κάλεσμα. Προσπαθήσαμε να μάθουμε τον λόγο που οδηγεί σε μια τέτοια επιλογή και τι σκέφτονται οι παραλήπτες.

Ο Κωνσταντίνος (28) δεν στέλνει ουρανοκατέβατες dick pics, αλλά αν έχει προηγηθεί κάτι με την εκάστοτε κοπέλα, διασκεδάζει πολύ με αυτήν τη νέα μορφή επικοινωνίας. «Θα στείλω σε κοπέλα με την οποία συνήθως έχει ήδη προηγηθεί κάτι. Δεν θα το έβλεπα ως φλερτ όμως αλλά ως μια πρόσκληση που μπορεί να λέει "σειρά σου" ή "τσακίσου έλα δω". Είναι ένα παιχνίδι που θα παίξεις με κάποια γκόμενα που ξέρεις in advance πως θα το διασκεδάσει, και κυρίως ότι θα παίξει κι αυτή τον ρόλο της. Συνήθως θα λάβω ένα κλασικό boob shot ή κάτι πιο εμπνευσμένο και στις πολύ καλές μέρες θα κανονίσουμε να συναντηθούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται. Σε κακή μέρα που για κάποιον λόγο απλώς δεν μπορεί ή δεν γουστάρει έχει τύχει να στείλω dick pic που πάνω της έχω ζωγραφίσει ένα sad face. Ομολογώ ότι είναι κάτι που έκανα πολύ σπάνια παλιότερα και μόνο σε σχέση, άλλα τα τελευταία 2 χρόνια έχει γίνει υπερβολικά εύκολο με το Snapchat και μπορώ να πω ότι με διασκεδάζει. Είναι κάτι σαν μια νέα μορφή επικοινωνίας χωρίς ταμπού και παρεξηγήσεις, άμα ξέρεις πού τη στέλνεις».

Αν ανταποκριθεί, τότε της στέλνω μια dick pic, κυρίως με στόχο την καυλάντα ή το sexting. Δεν έχω σκοπό να τη γνωρίσω από κοντά απαραίτητα. Εννοείται πως δεν βγάζω κάθε φορά καινούργια φωτογραφία το πουλί μου. Έχω μία καλή στοκ και τη στέλνω σε όλες.

Για τον Ορέστη (30), από την άλλη, μια dick pic εκφράζει εμπιστοσύνη προς την παραλήπτρια. «Στέλνω κυρίως σε κοπέλες με τις οποίες φλερτάρω έντονα και δεν έχουμε γνωριστεί από κοντά ακόμα, αλλά μόνο από το Διαδίκτυο. Η άμεση αντίδραση συνήθως είναι θετική, καθώς η συζήτηση έχει πάει προς τα εκεί κι έχεις ετοιμάσει το έδαφος. Επίσης, δείχνει και ένα είδος εμπιστοσύνης προς την άλλη, καθώς και οικειότητας. Συνήθως, η συναναστροφή κυλάει χαλαρά και δεν καταλήγει σε κάτι σοβαρό. Μετά την άνοδο του Snapchat, απ' όπου τα μηνύματα διαγράφονται άνετα, θεωρώ πως συμβαίνουν πιο συχνά, καθώς έχεις την ψευδαίσθηση της ασφαλείας. Πιστεύω ότι οι νέες γενιές θα το ζήσουν πιο έντονα από εμάς».

«Το έχω κάνει, έχω στείλει dick pic σε κάνα-δυο κοπέλες στο Facebook. Βγήκα πρόσφατα από μία σχέση και μου είχε κοστίσει αρκετά. Έκανα όλου του είδους τις μαλακίες που κάνουμε εμείς οι άντρες όταν είμαστε ξανά single» λέει ο Πέτρος (31). «Συνήθως επρόκειτο για κοπέλες με πολλούς followers που είτε είναι χορεύτριες, είτε κάνουν υποδοχή σε μπαρ, ή κάτι διαφημίζουν στο Instagram. Θα με πεις σεξιστή τώρα, αλλά, ρε συ, από αυτά που ανεβάζουν μερικές από αυτές φαίνεται ότι δεν θα σοκαριστούν αν λάβουν τη φωτογραφία ενός σκληρού και γραμμωμένου πουλιού στο inbox τους. Εννοείται πως δεν στέλνεις τη φωτό με το "καλημέρα" πάντως. Πρώτα έπιανα μια ψιλή κουβέντα να τσεκάρω τη φάση τους, πώς θα το πάρουν, αν θα στείλουν κι αυτές τίποτα. Το πρώτο "block / delete" δεν με πτόησε. Μια φορά είχα ανταπόκριση: η κοπέλα δεν μου έστειλε φωτογραφία αλλά κάναμε sexting και, όπως μου είπε, τελείωσε κι εκείνη. Όμως θα είμαι ειλικρινής, η γκόμενα δεν ήταν τόσο ωραία. Οι ωραίες δεν ψαρώνουν μάλλον με τις dick pics».

Γιατί ολοένα και περισσότεροι Αθηναίοι στέλνουν dick pics σε κορίτσια; Facebook Twitter
Το πιο εύκολο είναι να δαιμονοποιήσει κανείς τις dick pics και γενικότερα την έκφραση της σεξουαλικής επιθυμίας μέσω της εικόνας. Στην εποχή των social media ωστόσο δεν αποτελεί παρά μια εξέλιξη του φλερτ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν φέρνει στην επιφάνεια πολλές πτυχές την ανθρώπινης ψυχολογίας.
 

H Αλίκη (25), βετεράνος στη λήψη dick pics, μοιράζεται μαζί μας μερικά περιστατικά. «Μου έχουν τύχει διάφορα. Με τύπο με τον οποίο πηδιόμασταν για κάποιο καιρό, οπότε ήταν ένας τρόπος του να με κάνει να ψηθώ να πάω σπίτι του όποτε μου το πρότεινε. Έχει τύχει να μιλάμε και να τη στείλει αλλά και να μου έρχεται από το πουθενά. Το χρησιμοποιούσε ως έναν τρόπο για να πιάσει συζήτηση; Δεν ξέρω! Με τύπο με τον οποίο δεν έγινε ποτέ τίποτα, απλώς, για κάποιον λόγο, μία στο τόσο τον έπιανε κάψα και μου έστελνε το πουλί του. Το αστείο με αυτόν είναι ότι όποτε εγώ ψηνόμουν και του έλεγα να βρεθούμε, μου έλεγε ότι δεν μπορούσε. Η ιστορία συνεχίζεται με αυτόν να χάνεται για κάνα εξάμηνο και μετά να επανέρχεται δυναμικά με dick pic, να του λέω, "ε, ας βγούμε επιτέλους" κι εκείνον να μου λέει πάλι ότι δεν μπορεί. Ένας ατέρμονος κύκλος αυτή η ιστορία. Υπήρξε, τέλος, κι ένας άγνωστος τύπος που με έκανε add στο Facebook και μου έστειλε ένα "καλημέρα" με μια φωτό μαζί. Νομίζω ότι συμβαίνει αρκετά, κυρίως σε γυναίκες οι οποίες έχουν μείνει κάποιο καιρό μόνες τους κι έχουν γκομενίσει γενικότερα. Είναι "ανοιχτές", τέλος πάντων, και αυτό το ξέρει ο άλλος, οπότε σκέφτεται ότι δεν έχει και κάτι να χάσει. Πιστεύω ότι αν ο άλλος ξέρει ότι μια κοπέλα έχει αγόρι, δεν θα χωθεί τόσο "μπαμ". Επίσης, οι περισσότεροι άνδρες δεν έχουν ταμπού να στείλουν φωτογραφία, ενώ αντίστοιχα μια γυναίκα φοβάται να το κάνει για να μη χαρακτηριστεί άσχημα αλλά και για να μη διαρρεύσει η φωτογραφία. Οπότε, μπορεί να είναι κι αυτός ένας λόγος που είναι τόσο συχνό φαινόμενο. Προσωπικά, έχω δεχτεί φωτογραφίες στο Snapchat που έρχονται κι εξαφανίζονται κατευθείαν, αλλά και στο Facebook και στο WhatsApp, όπου μένει ό,τι υλικό λάβει κάποιος. Αντίστοιχα, θεωρώ ότι μια γυναίκα θα στείλει, αλλά μόνο σε κάποιον που εμπιστεύεται».

Και ενώ η Αλίκη πιστεύει ότι αν είσαι δεσμευμένη και αυτό γίνεται αντιληπτό δεν θα πάρει έτσι εύκολα θάρρος να στείλει μια φωτογραφία του πουλιού του, η Αναστασία (28) έρχεται να τη διαψεύσει. «Μια μέρα είχα βγει για ποτό με το αγόρι μου και μια παρέα στην οποία ήταν ένας τύπος, φίλος-φίλου, που γνωρίσαμε για πρώτη φορά. Μιλούσα με όλους, αλλά ποτέ δεν μιλήσαμε οι δυο μας και φυσικά δεν υπήρξε τίποτα περίεργο, από τη στιγμή μάλιστα που ήταν και το αγόρι μου μπροστά σε όλη τη διάρκεια της βραδιάς. Την επόμενη μέρα με έκανε add στο Facebook και μου έστειλε ένα περίεργο μήνυμα καυλάντας, αλλά όχι τίποτε ακραίο. Εννοείται πως δεν απάντησα τίποτα και μετά από μια μέρα μού έστειλε φωτογραφία με το πουλί του. Προφανώς, πάλι δεν απάντησα τίποτα και δεν με ενόχλησε ξανά από τότε».

Η Nτίνα (28) είναι μοντέλο και διαθέτει επίσημη σελίδα στο Facebook, μέσω της οποίας διαφημίζει τη δουλειά της. Οι φωτογραφίες της στην πλειονότητά τους είναι σέξι και αναδεικνύουν τις καμπύλες της, το γυμνασμένο της κορμί και τα πλούσια, μακριά καστανά μαλλιά της (ενίοτε και το προϊόν με το οποίο φωτογραφίζεται). Όπως είναι φυσικό, δέχεται πολλά σχόλια θαυμασμού, είτε στα comments κάτω από τη φωτογραφία της είτε στο inbox της, τα οποία τροφοδοτεί με αισθησιακές πόζες και, φυσικά, όταν δεν ξεφεύγουν, της ανεβάζουν το ηθικό. Υπήρξε όμως μια περίοδος πέρσι το καλοκαίρι, μετά τη συμμετοχή της σε ένα βιντεοκλίπ στο οποίο φορά μαγιό και o φακός ζουμάρει συχνά-πυκνά στα οπίσθιά της, που έτρεμε να ανοίξει τα inbox της. «Αυτό που με εξοργίζει περισσότερο με τις dick pics είναι πως από τις φωτογραφίες και το επάγγελμά σου κρίνουν αμέσως ότι είσαι εύκολη, επειδή είσαι μοντέλο ή επειδή στις φωτογραφίες είσαι με μαγιό ή ποζάρεις λίγο πιο αισθησιακά. Συμβαίνει και σε πολλές συναδέλφους μου να τους στέλνουν άγνωστοι το πουλί τους στο άκυρο. Μπράβο, ρε, βέβαια, πώς θα αντισταθούμε σε μια τόσο ρομαντική κίνηση; Είμαστε έτοιμες να πέσουμε στο κρεβάτι σου! Κανείς δεν γάμησε ποτέ έτσι. Επίσης, συνήθως σου γράφουν κάτι του στυλ "κοίτα πώς είναι ο πούτσος μου για σένα... Στείλε μου κι εσύ...". Ποιος άνδρας εκεί έξω πιστεύει ότι θα δω ένα πουλί στο inbox μου και θα του στείλω π.χ. τα βυζιά μου; Γυμνές φωτογραφίες στέλνω μόνο στον σύντροφό μου και αυτό μονάχα αφού θα έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη μου».

«Εξαρτάται από το πόσο εύκολη φαίνεται η άλλη» λέει ο Βαγγέλης (29) και παραδέχεται ότι ξεψαχνίζει τα προφίλ κοριτσιών στο Facebook για να καταλάβει από το περιεχόμενό τους πώς θα εκλάμβαναν μια τέτοια κίνηση. «Μπορεί να είμαι στη δουλειά και να ψωλάρω ή να αράζω σπίτι και να βαριέμαι. Είναι κάτι σαν ιεροτελεστία για εμένα. Χαζεύω τις φωτογραφίες κοριτσιών που έχω κάνει φίλες κατά καιρούς και αν κάποια μου αρέσει πάρα πολύ, της στέλνω ένα τυπικό "γεια" με ένα emoticon συνήθως δίπλα. Αν ανταποκριθεί, τότε της στέλνω μια dick pic, κυρίως με στόχο την καυλάντα ή το sexting. Δεν έχω σκοπό να τη γνωρίσω από κοντά απαραίτητα. Εννοείται πως δεν βγάζω κάθε φορά καινούργια φωτογραφία το πουλί μου. Έχω μία καλή στοκ και τη στέλνω σε όλες».

Γιατί ολοένα και περισσότεροι Αθηναίοι στέλνουν dick pics σε κορίτσια; Facebook Twitter
«Ομολογώ ότι είναι κάτι που έκανα πολύ σπάνια παλιότερα και μόνο σε σχέση, άλλα τα τελευταία 2 χρόνια έχει γίνει υπερβολικά εύκολο με το Snapchat και μπορώ να πω ότι με διασκεδάζει. Είναι κάτι σαν μια νέα μορφή επικοινωνίας χωρίς ταμπού και παρεξηγήσεις, άμα ξέρεις πού τη στέλνεις».

Χρήσιμη πληροφορία αυτή με το storage μιας καλής φωτογραφίας που κολακεύει το πέος, καθώς η Βάσια (29) πληροφορεί πως κυκλοφορούν πολύ πιο... σκοτεινά πράγματα εκεί έξω. «Ήταν γνωστός με τον οποίο φλερτάραμε κατά καιρούς και η συζήτηση στη συγκεκριμένη φάση είχε περάσει σε ένα επίπεδο πάνω από το φλερτ − να τονίσω πως ποτέ δεν είχε γίνει κάτι μεταξύ μας έως τότε, οπότε σε καμία περίπτωση δεν περίμενα να λάβω dick pick. Γενικά, αν δεν έχουμε δει το πουλί σας live, σίγουρα δεν θέλουμε να το δούμε πρώτη φορά σε κακοφωτισμένη selfie. Γέλασα πάρα πολύ και όχι με την καλή έννοια, όχι για τα προσόντα του ατόμου αλλά γιατί δεν μπορώ να φανταστώ πώς κάποιος εμπιστεύεται σε κάποιον άλλο που δεν ξέρει τόσο καλά μια ολόγυμνη φωτογραφία του, στην οποία φαίνεται και το πρόσωπό του. Η συναναστροφή συνεχίστηκε, αλλά σε πιο casual επίπεδο. Όπως είπα παραπάνω, δεν μπορώ να πάρω στα σοβαρά έναν τέτοιο τύπο. Αν και ξεφεύγω σιγά-σιγά από το ηλικιακό group που δέχεται dick pics συχνά, οι περισσότερες φίλες μου έχουν δεχτεί κατά καιρούς. Δεν ξέρω πώς έγινε μόδα όλο αυτό, αλλά σίγουρα πρέπει να σταματήσει. Αυτό που κάναμε εγώ και οι φίλες μου ήταν να δείξουμε τις φωτό η μία στην άλλη και να γελάσουμε, να σχολιάσουμε − φυσικά ποτέ δεν απαντήσαμε με αντίστοιχες φωτογραφίες».

Το πιο εύκολο είναι να δαιμονοποιήσει κανείς τις dick pics και γενικότερα την έκφραση της σεξουαλικής επιθυμίας μέσω της εικόνας. Στην εποχή των social media ωστόσο δεν αποτελεί παρά μια εξέλιξη του φλερτ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν φέρνει στην επιφάνεια πολλές πτυχές την ανθρώπινης ψυχολογίας. Η dick pic είναι το κερασμένο σφηνάκι των καιρών μας και, φυσικά, ένας πολύ πιο εύκολος τρόπος προσέγγισης του αντίθετου φύλου. Ανέξοδος, άμεσος και, όπως αποδείχτηκε παραπάνω, ενίοτε αποτελεσματικός, είτε ο σκοπός είναι η επιβεβαίωση μέσω σεξ είτε απλώς μέσω sexting. Ο εθισμός στην έκθεση των προσωπικών μας στιγμών στα social δεν θα μπορούσε να αφήσει απ' έξω το σεξ. Για την ακρίβεια, από εκεί ξεκινάει. Ό,τι επιλέγουμε να προβάλουμε είναι μια έκθεση της σεξουαλικότητά μας: η νέα μας selfie με duck face, που ταυτόχρονα αναδεικνύει και το μπούστο μας, η φωτογραφία της γρήγορης μοτοσικλέτας μας ή του νέου μας σπιτιού. Είμαστε όλοι δυνάμει «αντικείμενα πόθου» για κάποιον που μας βρίσκει του γούστου του. Του δίνουμε το δικαίωμα να κοιτάξει από τη σοσιαλμιντιακή κλειδαρότρυπα τη ζωή μας. Ε, κάπου θα βρει μια χαραμάδα να γλιστρήσει πού και πού και καμιά dick pic.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΙΣ 25.5.2018

TV & Media
19

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γυμνό Χόλιγουντ:

Μόδα & Στυλ / Γυμνό Χόλιγουντ: Πλήρης διαφάνεια, free the nipple, ζήτω τα γυμνά σώματα. Έτσι ντύνονται πια οι σταρ.

Ξεκίνησε από τις πασαρέλες της υψηλής ραπτικής και κορυφώθηκε (πού αλλού;) τη νύχτα της τελετής των Όσκαρ. Το νέο trend στη μόδα είναι το γυμνό και, απ' ό,τι φαίνεται, ήρθε για να μείνει.
THE LIFO TEAM