Η LIFO πετά με αγωνιστικά drone πάνω απ' την Αθήνα

Η LIFO πετά με αγωνιστικά drone πάνω απ' την Αθήνα Facebook Twitter
Τα κτίρια από ακίνητα καθηλωμένα αρχίζουν και περιστρέφονται, όσο μεγάλα και να είναι, ενώ οι δρόμοι δεν είναι πια υποχρεωτικοί, αλλά μοιάζουν να μπερδεύονται και να γυρίζουν μαζί με όλα τ άλλα.
0

To fpvracingclub.gr, οι κοινότητα πιλότων fpv racing drones δημιουργήθηκε στις αρχές του 2015 από τέσσερα ιδρυτικά μέλη που έφεραν στην Ελλάδα ένα νέο πρωτοποριακό άθλημα. Το First Person View είναι ένα νέο υψηλής ταχύτητας αγωνιστικό σπορ. Κάθε πιλότος κατασκευάζει μόνος του το drone του είναι πιο μικρό σε μέγεθος από τα φωτογραφικά ή άλλα drone UAV - UAS (ΣμηΕΑ), συνήθως με διάμετρο 22 εκατοστά και βάρος λιγότερο από μισό κιλό, ενώ τα μοτέρ μπορεί να παράγουν μέχρι και 6 κιλά δύναμη συνολικά, γεγονός που τα κάνει ιδιαίτερα γρήγορα και ευκίνητα. «Fpv - first person view σημαίνει ότι πετάμε ουσιαστικά εμείς, βλέποντας κάθε στιγμή ό,τι βλέπει το drone μας. Η καταγραφή των video γίνεται με δεύτερη action camera που δένουμε πάνω τους», εξηγεί ο Παναγιώτης, ένας εκ των ιδρυτών του fpvracingclub.gr. Μερικές από αυτές τις συναρπαστικές λήψεις που έχουν ζήσει οι πιλότοι – είτε εντός, είτε εκτός αγώνων - , νιώθοντας ότι πετούν οι ίδιοι πάνω από την πόλη, μοιράζονται με τη LIFO.

— Τι το συναρπαστικό βρίσκετε σε αυτή την ενασχόληση;

Στο FPV (first person view) είναι όλη η μαγεία. Δεν βλέπουμε πότε τα drone μας να πετάνε, γιατί πετάμε εμείς μέσα από αυτά. Η πτήση στα 120 km/h λίγα μέτρα πάνω από το έδαφος απαιτεί το 110% της προσοχής σου μ αποτέλεσμα για τα λίγα λεπτά (3-4) που διαρκεί κάθε μπαταρία, να έχουμε μια  εξωσωματική εμπειρία, γεμάτη αδρεναλίνη από τον ενθουσιασμό της πτήσεις. Η ταχύτητα της εικόνας  που προβάλλεται λίγα εκατοστά από τα μάτια μας και η αίσθηση του ελέγχου, κάνουν το fpv racing ιδιαίτερα εθιστικό . Η κατασκευή είναι επίσης ένα σημαντικό κομμάτι. Έχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αυξάνει τις δεξιότητες και τις γνώσεις του πιλότου με κάθε drone που φτιάχνει.

— Τι ανακαλύπτει κανείς βλέποντας την πόλη από ψηλά;

Με κάθε πτήση η πόλη μεταμορφώνεται σε μια τρισδιάστατη πίστα και όλα μοιάζουν σαν σκηνικό video game. Τα κτίρια από ακίνητα καθηλωμένα αρχίζουν και περιστρέφονται, όσο μεγάλα και να είναι, ενώ οι δρόμοι δεν είναι πια υποχρεωτικοί, αλλά μοιάζουν να μπερδεύονται και να γυρίζουν μαζί με όλα τ άλλα.

— Κάθε πότε βγαίνετε για πτήσεις εκτός των αγώνων;

Κάθε Τετάρτη μετά τις 22:00, μαζευόμαστε σε ένα υπόγειο πάρκινγκ που έχουμε βρει, όπου πετάμε πολύ πιο underground, φάση “Fight Club”,  ενώ σχεδόν κάθε Κυριακή πετάμε σε αλάνες και εγκαταλελειμμένα κτίρια.

— Ποια είναι μερικά από τα αγαπημένα σας μέρη στην πόλη για λήψεις;

Αποφεύγουμε να πετάμε όπου υπάρχει κόσμος, έτσι οι παραλίες και μέρη κοντά στη θάλασσα είναι από τα ποιο εντυπωσιακά και αγαπημένα. Προσωπικά η πιο αγαπημένη μου περιοχή είναι στο ΟΑΚΑ και στο Τοίχος των Εθνών, ενώ οι βουτιές σε ψηλά κτίρια είναι το νέο φετίχ μας.

Λιπάσματα Πειραιά 


Σανατόριο Πάρνηθας



Abandoned Athens


OAKA




Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας




Tae Kwon Do

Urban Culture
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί τόσα μη διαβητικά άτομα φορούν μετρητές γλυκόζης;

Radio Lifo / Γιατί τόσα άτομα χωρίς διαβήτη φορούν μετρητές γλυκόζης αίματος;

Γιατί γίνεται τόσος ντόρος τελευταία με τις αιχμές γλυκόζης στο αίμα και γιατί όλο και περισσότερα άτομα που δεν έχουν διαβήτη φορούν cgm; Πρόκειται για ακόμα ένα διατροφικό trend; H Μερόπη Κοκκίνη συζητά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Living / Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Οι λειτουργίες του κινητού που θα σας βοηθήσουν, ο κατάλληλος φωτισμός, τα σωστά αξεσουάρ: 8 συμβουλές προκειμένου να καταφέρετε να απαθανατίσετε τις πιο ωραίες στιγμές του κατοικιδίου σας.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες και απλώνουν κοπριά μέσα σε θαμμένα κέρατα αγελάδας

Radio Lifo / Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες

Ένας «ακραίος» βιολογικός τρόπος καλλιέργειας που ακολουθούν λίγοι στη χώρα μας. Αν και δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τις βιοδυναμικές πρακτικές, ωστόσο όσοι τις ακολουθούν ισχυρίζονται ότι καταφέρνουν να παραγάγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τους βιοδυναμικούς καλλιέργητές Κώστα Βαρώτσο και Θοδωρή Κοντογιάννη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Living / Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Τρία χρόνια πριν, την άνοιξη του 2021, αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα της: άρχισε να ψάχνει τα διαθέσιμα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα γύρω από τα λουλούδια και έφτιαξε το δικό της Eiko Flowers. Έτσι γεμίζει την πόλη με συνθέσεις και μπουκέτα που μοιάζουν να αναπνέουν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM
Πέντε διαφορετικές βόλτες στην Αθήνα

Αθήνα / Πέντε διαφορετικές βόλτες στην Αθήνα

Πέρα από τα πάρκα και τους λόφους της Αθήνας, που όλοι γνωρίζουμε και επισκεπτόμαστε συχνά, υπάρχουν πολλές ακόμα ενδιαφέρουσες εναλλακτικές διαδρομές που αξίζει να εξερευνήσουμε.
ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ: Α. ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ, Γ. ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ, Λ. ΛΙΑΚΑΚΟΥ, M. HULOT, Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ