Τι είδαμε και ζήσαμε στο International Athens Tattoo Convention

Τι είδαμε και ζήσαμε στο International Athens Tattoo Convention Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Τι είδαμε και ζήσαμε στο International Athens Tattoo Convention Facebook Twitter
Βλέπεις αγόρια και κορίτσια, άνδρες και γυναίκες να χτυπάνε το 1ο ή το 15ο τατουάζ τους σε κοινή θέα. Tiff Lee (Destiny Tattoo) Φωτο: Labrini Main

Σάββατο απόγευμα και είμαστε με τη φίλη Κορίνα ήδη στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου. Το φεστιβαλικό κλίμα είναι παντού, χορηγοί με τα promo τους, άνθρωποι να πηγαινοέρχονται και ο γνωστός ήχος από τα μηχανάκια -σε όσους έχουν κάνει τατουάζ- να έρχεται από παντού.

Μπαίνεις μέσα και σε λίγα μέτρα, είσαι στο πάνω διάζωμα του αθλητικού χώρου, που είναι ταμάμ –όπως λένε και στην γείτονα- για τέτοια events. Βλέπεις όλο το χώρο, με τους διαδρόμους και τα δεκάδες των δεκάδων ανοικτά δωμάτια που φιλοξενούν tattoo studios από όλη την χώρα αλλά και από το εξωτερικό.

Σε πρώτη φάση, θες απλά από ψηλά να χαζέψεις όλο αυτό το ανθρώπινο μελίσσι από κάτω. Παίρνεις κάτι από το οργανωμένο εστιατόριο στο διάζωμα, αράζεις στις κερκίδες. Και ξεκινάς την παρατήρηση.

Τι είδαμε και ζήσαμε στο International Athens Tattoo Convention Facebook Twitter
Σε πρώτη φάση, θες απλά από ψηλά να χαζέψεις όλο αυτό το ανθρώπινο μελίσσι από κάτω. Φωτο: Labrini Main

Βλέπεις στούντιο που αναγνωρίζεις και άλλα τόσα που δεν. Βλέπεις αγόρια και κορίτσια, άνδρες και γυναίκες να χτυπάνε το 1ο ή το 15ο τατουάζ τους σε κοινή θέα.

Βλέπεις επισκέπτες όλων των ηλικιών και γούστων, οικογένειες να περιφέρονται και να κοιτάζουν, άλλοι να ρωτάνε για κάποιο σχέδιο, μια τιμή.

Η ατμόσφαιρα είναι πολύ φιλική και όλοι έχουν ένα ενδιαφέρον και ένα χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπο. Από τα μεγάφωνα ακούγονται και οι διαγωνισμοί που λαμβάνουν χώρα κατά όλη την διάρκεια της ημέρας και χειροκροτήματα.

Τι είδαμε και ζήσαμε στο International Athens Tattoo Convention Facebook Twitter
Φωτο: Labrini Main

Χειροκροτήματα ακούγονται και από αλλού όπως και κάποιοι που φωνάζουν από το απέναντι διάζωμα. Εκεί ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος, έχει γίνει το playground των διαφόρων skaters που κάνουν τα δικά τους και ανεβάζουν την διάθεση. Παραδίπλα, γκραφιτάδες μαγεύουν με την τέχνη τους. Θα ομολογήσω ότι πάντα τους εκτιμούσα ιδιαιτέρως και είναι κάτι που μια ζωή θα κερδίζει το ενδιαφέρον και τον απαράμιλλο θαυμασμό μου.

Κατεβαίνουμε κάτω και αρχίζουμε την βόλτα. Μαζεύω όλα τα καρτελάκια με τις διευθύνσεις (aka business cards). Ευκαιρία να δεις, από ποια περιοχή, πόλη ή χώρα είναι. Στο τέλος είχα μαζέψει 2 τεράστιες χούφτες από καλοστημένα, μερικά εκπληκτικής γραφιστικής άποψης, που θα τα κρατήσω μέχρι νεωτέρας καθότι σκέφτομαι να κάνω και άλλο ένα (tattoo εννοείται).

Στην βόλτα είδαμε χιλιάδες σχέδια σε ντοσιέ και άλλα τόσα live σε ανθρώπους. Είδαμε απλά, σύνθετα, μονόχρωμα και πολύχρωμα και αν δεν είσαι σίγουρος για αυτό που θέλεις να κάνεις, θα αισθάνεσαι σαν παιδάκι μπροστά σε βιτρίνα ζαχαροπλαστείου...

Τι είδαμε και ζήσαμε στο International Athens Tattoo Convention Facebook Twitter
Νίκος (Eightball Tattoo Studio) Φωτο: Labrini Main

Σε μία στροφή, πετύχαμε και την φίλη Ασπασία. Ξέρει να σας πει τα πάντα αλλά η ίδια ακόμα να το αποφασίσει. Γιατί το τατουάζ φίλοι μου είναι μια δέσμευση. Και μην το κάνετε πάνω σε μία τρέλα της στιγμής. Είναι αυτό που έχουμε συζητήσει πολλάκις στα χρόνια με φίλους ότι πάλι καλά που δεν έχουμε και Las Vegas στη χώρα, γιατί οι μισοί θα ήμασταν παντρεμένοι και οι άλλοι μισοί δίγαμοι με τατουάζ τη θεία από το νησί.

0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί τόσα μη διαβητικά άτομα φορούν μετρητές γλυκόζης;

Radio Lifo / Γιατί τόσα άτομα χωρίς διαβήτη φορούν μετρητές γλυκόζης αίματος;

Γιατί γίνεται τόσος ντόρος τελευταία με τις αιχμές γλυκόζης στο αίμα και γιατί όλο και περισσότερα άτομα που δεν έχουν διαβήτη φορούν cgm; Πρόκειται για ακόμα ένα διατροφικό trend; H Μερόπη Κοκκίνη συζητά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Living / Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Οι λειτουργίες του κινητού που θα σας βοηθήσουν, ο κατάλληλος φωτισμός, τα σωστά αξεσουάρ: 8 συμβουλές προκειμένου να καταφέρετε να απαθανατίσετε τις πιο ωραίες στιγμές του κατοικιδίου σας.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες και απλώνουν κοπριά μέσα σε θαμμένα κέρατα αγελάδας

Radio Lifo / Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες

Ένας «ακραίος» βιολογικός τρόπος καλλιέργειας που ακολουθούν λίγοι στη χώρα μας. Αν και δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τις βιοδυναμικές πρακτικές, ωστόσο όσοι τις ακολουθούν ισχυρίζονται ότι καταφέρνουν να παραγάγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τους βιοδυναμικούς καλλιέργητές Κώστα Βαρώτσο και Θοδωρή Κοντογιάννη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Living / Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Τρία χρόνια πριν, την άνοιξη του 2021, αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα της: άρχισε να ψάχνει τα διαθέσιμα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα γύρω από τα λουλούδια και έφτιαξε το δικό της Eiko Flowers. Έτσι γεμίζει την πόλη με συνθέσεις και μπουκέτα που μοιάζουν να αναπνέουν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ