Η tattoo artist Βάσω μας μιλάει για τα Old School Tattoos

Η tattoo artist Βάσω μας μιλάει για τα Old School Tattoos Facebook Twitter
Καρδιές: Αγαπημένο σχέδιο κυρίως των ναυτικών...
0

ADVERTORIAL

Η tattoo artist Βάσω μας μιλάει για τα Old School Tattoos Facebook Twitter
Σχεδιάζοντας στο φετινό Convention. Φωτο: Labrini Main

 

Μπορεί τα τατουάζ να υπάρχουν τουλάχιστον 5 χιλιάδες χρόνια –παγωμένο σώμα με 57 tattoos βρέθηκε προ 25ετίας- όταν αναφερόμαστε όμως στα Old School Tattoos μιλάμε για σχέδια που κυκλοφόρησαν μόλις τον προηγούμενο αιώνα, κυρίως στο πρώτο μισό του.

Τα χτυπούσαν σε πλάτη, μπράτσα, ώμους και στήθος με τον Sailor Jerry να θεωρείται ως ο Πατέρας των old school tattoos και το στυλ του σήμα κατατεθέν. Ο εν λόγω καλλιτέχνης-μύθος, άλλαξε τον κόσμο των τατουάζ, καθότι συνδύασε έντονα χρώματα και τολμηρή εικονογραφία. Δεν είναι επίσης τυχαίο που είναι πρώτος δυτικός που έμαθε απευθείας από μεγάλους Ιάπωνες tattoo masters. Και όπως κάθε καλός μαθητής που σέβεται τον εαυτό του, έτσι και αυτός ήθελε να περάσει τους δασκάλους του και εν μέρει τα κατάφερε, δημιουργώντας μια δική του σχολή.

Επιστρέφοντας στα Old School Tattoos, τα ξέρουμε όλοι. Τα γνωρίσαμε κυρίως μέσω των ναυτικών αλλά και σε ανθρώπους του υποκόσμου. Όμορφα, άλλοτε προκλητικά, χωρίς πολλές σκιάσεις ή και καθόλου, με ζωντανά χρώματα και θεματικές που συμβολίζουν την τύχη, την ασφάλεια και άλλα «γούρια» για καλή επιστροφή και καλή ζωή.

Ο μύθος αυτός έφτιαξε έναν ολόκληρο μικρόκοσμο από ρούχα, αξεσουάρ και ένα ψαγμένο αυθεντικό spiced rum που φέρει το όνομα του, Sailor Jerry. Για τους απαιτητικούς που θέλουν γεμάτη γεύση με πλούσια αρώματα μπαχαρικών, είναι το must drink ποτό με την ξεχωριστή, χαρακτηριστική ετικέτα, τη χαβανέζα pin up. Ιδιαίτερη, με έναν ανεξάρτητο αέρα που έχει συνδεθεί με κάθε αυθεντική εμπειρία.

Επιστρέφοντας στα Old School Tattoos, τα ξέρουμε όλοι. Τα γνωρίσαμε κυρίως μέσω των ναυτικών αλλά και σε ανθρώπους του υποκόσμου. Όμορφα, άλλοτε προκλητικά, χωρίς πολλές σκιάσεις ή και καθόλου, με ζωντανά χρώματα και θεματικές που συμβολίζουν την τύχη, την ασφάλεια και άλλα «γούρια» για καλή επιστροφή και καλή ζωή.

Για να δούμε τι συμβολίζουν κάποια από τα old school tattoos.

Άγκυρα: Συμβολίζει την ασφάλεια και τη σταθερότητα. Θα το δείτε συχνά να συνοδεύεται και από τη λέξη μητέρα (mom).

Καρδιές: Αγαπημένο σχέδιο κυρίως των ναυτικών. Λόγω των μεγάλων χρονικών περιόδων που περνούσαν μακρυά από τους αγαπημένους τους, η καρδιά αυτή συμβολίζει ακριβώς την αγάπη τους για όσους μέναν πίσω.

Χελιδόνι: Αγαπημένο θέμα και από πιο παλιά, το χελιδόνι στην γλώσσα των ναυτικών σημαίνει την επιστροφή στη στεριά.

Pin- Up girls: Είναι η αποθέωση της θηλυκότητας και μαζί με αυτήν έρχεται η αγάπη και ο έρωτας. Για τον ναυτικό σήμαινε συνήθως την αγαπημένη του, για αυτό και χτυπούσε το πρόσωπό της.

Σε αυτό το σημείο ας γνωρίσουμε μια δική μας tattoo artist που είναι γνωστή για τα Old School Tattoos, τη Βάσω από το Eightball Tattoo Studio. Την βρήκαμε στο 10o International Athens Tattoo Convention.

Βάσω

(Eightball Tattoo Studio)

Η tattoo artist Βάσω μας μιλάει για τα Old School Tattoos Facebook Twitter
Φωτο: Βάσω (Eightball Tattoo Studio)

— Χρόνια που κάνεις/χτυπάς τατουάζ;

«Χτυπάω» τατουάζ 12 χρόνια, με ένα διάλειμμα 1,5 χρόνου λόγω της γέννησης των παιδιών μου.

— Από πότε ασχολείσαι με τα old school tattoos?

Έξι με επτά χρόνια.

Η tattoo artist Βάσω μας μιλάει για τα Old School Tattoos Facebook Twitter
Φωτο: Βάσω (Eightball Tattoo Studio)

— Αγαπημένα σου θέματα;

Αγαπημένα μου θέματα είναι κάποια πολύ κλασικά, όπως αετός, χελιδόνι, τριαντάφυλλα και μετά με γοητεύουν αυτά που έχουν και μία σουρεαλιστική διάθεση σαν θεματολογία αλλά με traditional φόρμα εκτέλεσης!

— Ποια είναι τα τρία old school σχέδια με την μεγαλύτερη απήχηση;

Νομίζω το χελιδόνι, το τριαντάφυλλο, η άγκυρα και θα βάλω και ως τέταρτο το καράβι!

— Λέγεται ότι υπάρχει μια αναβίωση αυτών των σχεδίων. Ποια είναι η εκτίμησή σου;

Ναι, υπάρχει αναβίωση... Είναι ένα είδος tattoo κλασικό που σημαίνει διαχρονικό. Επίσης να σημειώσω ότι αγαπήθηκε πολύ από όλους τους χώρους της τέχνης, όπως επίσης και της μόδας λόγω της απλότητας και της καθαρής του φόρμας.

— Τα προτιμάνε αγόρια ή κορίτσια;

Τα προτιμάνε εξίσου!

— Τα old school tattoos χτες και σήμερα, στην Ελλάδα. Ποιο βλέπεις να είναι το μέλλον τους;

Συνεχώς αυξάνεται η αγάπη των Ελλήνων για αυτό το στυλ tattoos. Ο κόσμος καταλαβαίνει ότι είναι από αυτά που θα μείνουν αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου, με γραμμές καθαρές και δυνατές, απλό σχέδιο... Νομίζω ότι τα social media, και όλα τα εργαλεία ενημέρωσης που υπάρχουν, έχουν συμβάλλει στο να τα γνωρίσει και να τα αγαπήσει ο κόσμος. Επίσης, είναι ένα στυλ που δεν απαιτεί πολύ χρόνο για την εκτέλεσή του και μπορούμε ίσως να τα χαρακτηρίσουμε και οικονομικά (φυσικά δεν μιλάμε για σχέδια που μπορεί να καλύψουν όλη την πλάτη). Τέλος, μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα με μεγάλες περιόδους ηλιοφάνειας που είναι ο μεγαλύτερος εχθρός τους. Σε αυτό το σημείο, μπορούμε να πούμε ότι τα old school είναι από αυτά που έχουν την μικρότερη φθορά.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί τόσα μη διαβητικά άτομα φορούν μετρητές γλυκόζης;

Radio Lifo / Γιατί τόσα άτομα χωρίς διαβήτη φορούν μετρητές γλυκόζης αίματος;

Γιατί γίνεται τόσος ντόρος τελευταία με τις αιχμές γλυκόζης στο αίμα και γιατί όλο και περισσότερα άτομα που δεν έχουν διαβήτη φορούν cgm; Πρόκειται για ακόμα ένα διατροφικό trend; H Μερόπη Κοκκίνη συζητά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Living / Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Οι λειτουργίες του κινητού που θα σας βοηθήσουν, ο κατάλληλος φωτισμός, τα σωστά αξεσουάρ: 8 συμβουλές προκειμένου να καταφέρετε να απαθανατίσετε τις πιο ωραίες στιγμές του κατοικιδίου σας.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες και απλώνουν κοπριά μέσα σε θαμμένα κέρατα αγελάδας

Radio Lifo / Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες

Ένας «ακραίος» βιολογικός τρόπος καλλιέργειας που ακολουθούν λίγοι στη χώρα μας. Αν και δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τις βιοδυναμικές πρακτικές, ωστόσο όσοι τις ακολουθούν ισχυρίζονται ότι καταφέρνουν να παραγάγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τους βιοδυναμικούς καλλιέργητές Κώστα Βαρώτσο και Θοδωρή Κοντογιάννη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Living / Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Τρία χρόνια πριν, την άνοιξη του 2021, αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα της: άρχισε να ψάχνει τα διαθέσιμα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα γύρω από τα λουλούδια και έφτιαξε το δικό της Eiko Flowers. Έτσι γεμίζει την πόλη με συνθέσεις και μπουκέτα που μοιάζουν να αναπνέουν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM