Η ΕΡΤ που μας αξίζει (και μας κοστίζει ακριβά)

Η ΕΡΤ που μας αξίζει (και μας κοστίζει ακριβά) Facebook Twitter
12

Η ΕΡΤ που μας αξίζει (και μας κοστίζει ακριβά) Facebook Twitter
 

 

Έχουμε γράψει πολλές φορές για γκάφες και αθλιότητες των ιδιωτικών καναλιών και δεν θα περιμέναμε ότι αν ψάχναμε για τις αντίστοιχες της ΕΡΤ θα βρίσκαμε μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο επαναλειτουργίας της τις ίδιες και περισσότερες. [Μιλάμε για τον ειδησεογραφικό τομέα - το υπόλοιπο πρόγραμμά της, παρότι -ειδικά της ΕΡΤ2 βασίζεται κυρίως σε επαναλήψεις- είναι το ίδιο καλό με της ΝΕΡΙΤ και της παλιάς ΕΡΤ.] 

Ως πανάκριβο για τους πολίτες, σε σχέση με τα πενιχρά αποτελέσματά της στην τηλεθέαση, χαρακτηρίζει το τελικό προσφερόμενο από την ΕΡΤ προϊόν ο βουλευτής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος αναφέροντας πως είναι χαρακτηριστικό ότι το 96,4% των συνολικών προσδοκώμενων εσόδων της (τα 177 εκατ. ευρώ από τα 183,65 εκατ. ευρώ συνολικά) προέρχονται από τους φόρους των πολιτών, ενώ μόνο για υπερωρίες το 2015 διατέθηκαν 2,7 εκατ. ευρώ.

 

Πρεμιέρα με λιβάνισμα της κυβέρνησης

Η ΕΡΤ που μας αξίζει (και μας κοστίζει ακριβά) Facebook Twitter
«Νεκροί από το άνοιγμα της ΕΡΤ στη Β. Κορέα»

Είχαν σύνδεση με έναν απλό πολίτη που είχε ένα μικρό ξενοδοχείο στα Νέα Ρόδα Χαλκιδικής. «Πώς πάνε τα πράγματα;» τον ρώτησαν.

«Καλά κρατιόμαστε!» έκανε την έκπληξη αυτός, για να μη στεναχωρήσει τους παρουσιαστές. «Ε... εντάξει, υπάρχουν προβλήματα, υπάρχει και η μείωση κατά 35% των Ρώσων, αλλά δόξα το θεό, καλά κρατιόμαστε!»

Όσο κυβερνούσαν οι «Σαμαροβενιζέλοι», οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ Open έβγαζαν στον αέρα μόνο ταλαίπωρους ανθρώπους που ψωμολυσσούσαν και είχαν παιδάκια που λιποθυμούσαν στα σχολεία απ' την πείνα. Ξαφνικά τώρα η ανθρωπιστική κρίση εξαφανίστηκε (παρ' ό,τι τα οικονομικά του κράτους και των πολιτών είναι πολύ χειρότερα από ό,τι πριν τις εκλογές) και οι πολίτες που βγαίνουν στην νέα ΕΡΤ δεν είναι για να διαμαρτυρηθούν, αλλά όπως ο κύριος απ' τα Νέα Ρόδα για να πουν ότι παρά κάποια μικροπροβλήματα οι δουλειές τους πηγαίνουν καλά κι οι ίδιοι είναι σε mode «Θα περάσει κι αυτό».

[Μετά απ' την θριαμβευτική Ζωή Κωνσταντοπούλου στο studio] νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης, όταν οι δύο τηλεπαρουσιαστές υποχρεώθηκαν (εκ του ύφους τους το συμπεραίνουμε) να ακούσουν τις πρώτες κριτικές δηλώσεις της Ν.Δ. και του «Ποταμιού» για το κανάλι. Η ειρωνεία και η δυσφορία στα πρόσωπά τους επιβεβαίωνε με ακαταμάχητο τρόπο τις περί «αντικειμενικότητας» προθέσεις τους. Η δεύτερη, μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης. Σ' ένα από τα πολλά αυτοσχέδια ντοκουμέντα για τη διετή «αντίσταση» εκτός Ραδιομεγάρου –ως γνωστόν οι εντός εργαζόμενοι ήταν «προδότες»– που προβάλλονταν επί ώρες, ο φακός παρακολουθεί σε γκρο πλαν μεσήλικη κυρία, εκ των απολυμένων, σε μια μακριά αφήγηση των πεπραγμένων. Σε μια καταληκτική φράση της αναφέρεται σε «ανθρώπους και ανθρωπάκια», με κριτήριο τη στάση τους όταν έπεσε το «μαύρο» στις οθόνες. Ο διαχωρισμός, ευθυγραμμισμένος με τη διάχυτη, εμφυλιοπολεμική ατμόσφαιρα, αναπαράγει τον φθόνο και τη μνησικακία ως θέση, από την επίσημη ραδιοτηλεοπτική συχνότητα, υπενθυμίζοντας ότι οι ρόλοι αλλάζουν: τα θύματα μπορούν να είναι τώρα θύτες. [#]

  

Η πρώτη «γκάφα» της ΕΡΤ στο δελτίο ειδήσεων

13 Ιουνίου 2015 

Η ΕΡΤ που μας αξίζει (και μας κοστίζει ακριβά) Facebook Twitter

Μετά από δύο χρόνια μαύρου στην ΕΡΤ, η ημέρα της επαναλειτουργίας της συνδυάστηκε και με το πρώτο λάθος. Όταν η θεματολογία πήγε στα αθλητικά, μεταδόθηκαν δηλώσεις του προπονητή της Εθνικής ομάδας Σέρχιο Μαρκαριάν.

Ομως, τον 70χρονο Ουρουγουανό προπονητή τον είχαν στον τίτλο ως «Προπονητής Παναθηναϊκού»...

Το χαρτί υγείας

10 Ιουλίου 2015

Η ΕΡΤ που μας αξίζει (και μας κοστίζει ακριβά) Facebook Twitter

Μια απίστευτη γκάφα έκανε η ΕΡΤ όταν στην πρωινή της εκπομπή, μετέδωσε ως σοβαρή μια σατιρική είδηση από το γνωστό σατιρικό site Το Κουλούρι.

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα από το «Κουλούρι» ανέφερε ότι συνελήφθη σπείρα που έκοβε στη μέση χαρτί κουζίνας και το πωλούσε ως χαρτί υγείας.

Η ρεπόρτερ της εκπομπής Δήμητρα Στεφανίδου την πάτησε και μετέφερε την είδηση ως πραγματική, με κάθε σοβαρότητα και με πλάνα αστυνομίας στο background.

Μάλιστα η δημοσιογράφος επιχείρησε να δικαιολογήσει το περιστατικό λέγοντας ότι υπήρχε έλλειψη γιαυτό και το μοσχοπουλούσαν στην αγορά!



Το τραπέζι Ροτόντα

 25 Ιουλίου 2015

 

Η γκάφα της δημοσιογράφου της ΕΡΤ με τη ροτόντα στο Προεδρικό

 

 

Κάθεται στην κορυφή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας...», είπε η δημοσιογράφος και όλοι αρχίσαμε να ψάχνουμε που βρίσκεται η κορυφή σε ένα τραπέζι ροτόντα...

 

 

Το κωμικοτραγικό ψήλωμα Τσίπρα 

15 Σεπτεμβρίου 2016

Στο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών, ο σκηνοθέτης ζούμαρε στον Τσίπρα ώστε να μη φαίνεται κοντύτερος του Μεϊμαράκη, και στο τέλος τον έκανε να μοιάζει και ψηλότερος. Ήταν ένα μάλλον αστείο τρικ για να προωθηθεί ο Αρχηγός, που έγινε σύντομα viral 

«Ξεφτιλισμένη ΕΡΤ - Το κρατικό κανάλι κατεβαίνει στο τελευταίο σκαλί της δημοσιογραφικής αξιοπιστίας».

16 Σεπτεμβρίου 2015

 

Η ΕΡΤ που μας αξίζει (και μας κοστίζει ακριβά) Facebook Twitter

 

Ο Στάθης Τσαγκαρουσιάνος είδε τον Μαυρίκο λίγο πριν τις εκλογές να κάνει τη βρώμικη δουλειά (να μιλά για τα χυδαίο πρωτοσέλιδα που έκανε εναντίον του Μεϊμαράκη εκείνες τις ημέρες στην Ακρόπολη, πετώντας λάσπη), και έγραψε:

«Δεν φανταζόμουν ότι μπορεί η κρατική τηλεόραση να πέσει τόσο χαμηλά, όμως τα χθεσινά υπονοούμενα του Μεϊμαράκη με έκαναν να το ψάξω. Και να ανακαλύψω ΑΥΤΟ!

Με ύφος συγκατάβασης (δήθεν) οι παρουσιαστές της ΕΡΤ ακούνε ένα λαθραίο υποκείμενο που ονομαζεται εκδότης... και που εκδίδει με πολύγραφο πατσαβούρες, με ιστορικά ονόματα. Και τον βάζουν να μιλά για την πολιτική κατάσταση! Και τον κοιτούν με αυτήν τη χοιρινή εμμένεια, που τους βολεύει βέβαια...

Πληρώνω αυτό το έκτρωμα τηλεόρασης, που θίγεται κιόλας όταν λες ότι ταιριάζει μόνο σε καθεστώτα Τσαουσέσκου.»

H παρουσία του εκείνη την ημέρα δεν ήταν τυχαία, λίγη ώρα πριν το τηλεοπτικό debate Τσίπρα – Μεϊμαράκη. Η ΕΡΤ είχε βγάλει τον Μαυρίκο για να κάνει τότε live «αποκαλύψεις» για τις βίλες του Β. Μεϊμαράκη και τα «μυστικά γκάλοπ πρεσβειών».  

Λίγους μήνες αργότερα ο τακτικός θαμώνας της κρατικής τηλεόρασης (όπως προκύπτει από τη Διαύγεια η σημερινή διοίκηση της ΕΡΤ υπέγραψε τόσο τον Σεπτέμβριο όσο και τον Φεβρουάριο συμφωνία με την ΜΑΥΡΙΚΟΣ ΑΕΒΕ) συνελήφθη για εκβιασμούς. Μέχρι τη σύλληψή του, συνέχιζε να τον φιλοξενεί η ΕΡΤ...

 

 

Μικροτσακωμός on air πάνω στον Σιόβα!

17 Σεπτεμβρίου 2015

 

 

 

 

Έξυπνη, έμμεση πολιτική διαφήμιση

20 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΕΡΤ που μας αξίζει (και μας κοστίζει ακριβά) Facebook Twitter

Απ' τα αστεία της ΕΡΤ, κι αυτό: Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, η ΕΡΤ1 επέλεξε να προβάλλει την πολιτική ταινία «ΝΟ» από την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ, κατά παραδοχή των ιδίων των στελεχών του, εμπνεύσθηκε το σύνθημα «Η ελπίδα έρχεται» (στην ταινία το σύνθημα είναι Η Ευτυχία Έρχεται). 

Και αυτό όχι μόνο προβλήθηκε σε προεκλογική περίοδο από κρατικό κανάλι, αλλά η διοίκηση της ΕΡΤ την επέλεξε για την ημέρα όπου υπάρχει θεσμικά η προεκλογική ουδετερότητα των ΜΜΕ. Άλλωστε δεν έχει περάσει πολύς καιρός από το δημοψήφισμα του Ιουλίου, όπου στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησαν τον ΣΚΑΙ γιατί η πολιτική εκπομπή που μεταδιδόταν την Παρασκευή το βράδυ «έκλεψε» και μερικά λεπτά του ξημερώματος του Σαββάτου. [#

«Παιδιά δεν ακούω» 

22 Οκτώβριου 2015

Ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ έφτασε στο Σύνταγμα για να καταθέσει στεφάνι στον Άγνωστο Στρατιώτη και εν συνεχεία να κάνει δηλώσεις τις οποίες αποφασίζει να μεταδώσει η ΕΡΤ.

Φυσικά δεν μάθαμε ποτέ τι είπε. 

 

 

 

«Τον Ομπάμα τον ακούω αλλά δεν τον μεταφράζω» 

30 Νοεμβρίου 2015

 

Την ώρα του απογευματινού δελτίου ειδήσεων η παρουσιάστρια μας ενημέρωσε ότι «αυτή τη στιγμή μιλάει ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στη διάσκεψη. Να περάσουμε να τον ακούσουμε». Πράγματι η σύνδεση έγινε απλώς η ΕΡΤ ξέχασε κάτι μικρό και ασήμαντο. Την μετάφραση (αφού ο Ομπάμα δεν είχε την ευγενή καλοσύνη να τα πει στα ελληνικά για να μας βγάλει απ' τον κόπο).

Έτσι, για 5 λεπτά ακούγαμε τις δηλώσεις του Μπαράκ Ομπάμα με γαλλική μετάφραση, μέχρι να συνειδητοποιήσουν οι άνθρωποι της ΕΡΤ ότι δεν είμαστε στο Παρίσι και να διακόψουν (νωρίς, νωρίς) τη σύνδεση. #

 

 

Ο δημοσιογράφος που μιλούσε Ρώσικα

30 Νοεμβρίου 2015

 

Στη διάρκεια της σύνδεσης με τα γραφεία της ΝΔ για το ρεπορτάζ του κόμματος, ο συντάκτης Γιώργος Ευθυμίου εμφανίστηκε να μιλάει... ρώσικα.

 

 

 

Νέα γκάφα ΕΡΤ: Το Ιράν παίρνει μέτρα κατά της πρωτεύουσάς του! 

7 Ιανουαρίου 2016

 

Η ΕΡΤ που μας αξίζει (και μας κοστίζει ακριβά) Facebook Twitter

 

 

Λίγο ακόμα και θα την απέλυε κιόλας 

14 Ιανουαρίου 2016

 

Η Γεροβασίλη επιπλήττει δημοσιογράφο της ΕΡΤ επειδή δεν μεροληπτεί υπέρ της κυβέρνησης... 

 

 

Και της δείχνει ποιος είναι το αφεντικό...

 

 

H ΕΡΤ αλλοίωσε τα ποσοστά δημοσκόπησης, υπέρ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!

17 Ιανουαρίου 2016 

 

Η ΕΡΤ που μας αξίζει (και μας κοστίζει ακριβά) Facebook Twitter

 

Όλα τα άλλα ποσοστά ήταν σωστά, όμως τα πραγματικά ποσοστά των κυβερνητικών κομμάτων ήταν: 

ΣΥΡΙΖΑ: 19,9%

Ανεξάρτητοι Έλληνες: 2,1%

 

 

Όταν διάβασαν τις εφημερίδες της Παρασκευής... ως φρέσκα νέα της Δευτέρας!

20 Ιανουαρίου 2016

  

 

 

 

Facebook Fail

23 Ιανουαρίου 2016

 

Η ΕΡΤ που μας αξίζει (και μας κοστίζει ακριβά) Facebook Twitter

 

 

 

To βίντεο της φιέστας! 

25 Ιανουαρίου 2016

 

Μεταδίδοντας ζωντανά τη φιέστα του ΣΥΡΙΖΑ για τον ένα χρόνο της διακυβέρνησής του, μετέδωσε -σαν πληρωμένη διαφήμιση- και ολόκληρο διαφημιστικό σποτ που κορόιδευε άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς...

 

 

 

"Πέθανε" τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών! 

25 Μαρτίου 2016

 

Η ΕΡΤ1 συνδέθηκε με τον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου για τη δοξολογία για τον εορτασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. 

Εκτός των άλλων η δημοσιογράφος "βάφτισε" Πρωθυπουργό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ αποκάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Μακαριστό αντί για Μακαριώτατο. 

 

Όταν η ΕΡΤ ανακάλυψε ένα νέο νομό 

27 Μαρτίου 2016

 

Η ΕΡΤ που μας αξίζει (και μας κοστίζει ακριβά) Facebook Twitter

 

 

Ναύπλιο - Τρίπολη: 1 - 0 

29 Μαρτίου 2016

 

Η ΕΡΤ που μας αξίζει (και μας κοστίζει ακριβά) Facebook Twitter

 

 

Κι άλλος που κουνάει το δάχτυλο

13 Απριλίου 2016

 

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας τη λέει σε δημοσιογράφο της ΕΡΤ για το πώς έκανε τη δουλειά της.

 

 

Η δημοσιογράφος μετέφερε την κατάσταση που επικρατεί αναφέροντας και πως φήμες που διασπείρονται προκαλούν ξεσπάσματα βίας με τον υπουργό να σχολιάζει ότι «δεν ξέρω αν είναι δημοσιογραφική κάλυψη αυτό που άκουσα. Άκουσα ότι υπάρχουν φήμες ότι θα γίνουν ότι θα γίνει το ένα, υπάρχουν φήμες ότι σε ένα άλλο καταυλισμό θα γίνει κάτι άλλο, ότι υπάρχουν φήμες ότι σε ένα τρίτο καταυλισμό θα γίνει κάτι άλλο και υπάρχει και μία άλλη φήμη που λέει ότι θα ανοίξουν τα σύνορα. Εάν αυτή είναι η δημοσιογραφική περιγραφή της φημολογίας, τότε εγώ μάλλον δεν έχω να πω τίποτα». 

 

 

Υπεράριθμη η ΕΡΤ, λέει ο άνθρωπος που φαγώθηκε να την ξανανοίξει με όλους τους υπαλλήλους 

13 Απριλίου 2016

 

Η ΕΡΤ που μας αξίζει (και μας κοστίζει ακριβά) Facebook Twitter

 

Στη Βουλή, ο Νίκος Παππάς δήλωσε: «Υπάρχουν υπηρεσίες στην ΕΡΤ με υπεράριθμο προσωπικό και εργαζόμενοι με όχι και τόσο βαρύ αντικείμενο εργασίας»...

 

(Λίγο αργά το κατάλαβε ε;)

 

 

Βάφτισαν τη σημαία με τα 3 αστέρια «σημαία της Συρίας»

16 Απριλίου 2016

 

Ενώ είναι των αντικυβερνητικών (που πολλοί λένε πως στηρίζονται απ' τους Τζιχαντιστές)

Έκανε «retweet» από... τρολ λογαριασμό για τον Πάπα

16 Απριλίου 2016

 

Η ΕΡΤ που μας αξίζει (και μας κοστίζει ακριβά) Facebook Twitter

Δεν μετέδωσαν το μήνυμα του Πάπα

16 Απριλίου 2016

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεων με τον Αλέξη Τσίπρα, όταν ο Πάπας έστελνε το δικό του μήνυμα, ξαφνικά το πλάνο έφυγε και μας έδειχναν το αεροπλάνο, με το οποίο μεταφέρθηκε στη Μυτιλήνη ο Καθολικός ηγέτης.

Η ΕΡΤ που μας αξίζει (και μας κοστίζει ακριβά) Facebook Twitter

Θεαματικότητες...

Η ΕΡΤ που μας αξίζει (και μας κοστίζει ακριβά) Facebook Twitter
Τον Δεκέμβριο στο twitter κυκλοφόρησαν αυτά τα στοιχεία με το ερώτημα αν αξίζουν τα λεφτά που δίνουν όλοι οι Έλληνες για τους σχεδόν 2500 εργαζομένους της ΕΡΤ...

Οι πρώτες τηλεθεάσεις του Απριλίου (αλλά και οι πιο πρόσφατες που είναι ελαφρώς χειρότερες) δείχνουν την ΕΡΤ σε χαμηλότατα επίπεδα. 

Πέρσι παρόμοια εποχή, ακόμα και η ΝΕΡΙΤ που λειτουργούσε στον αυτόματο πιλότο, συνολικά έπιανε μεγαλύτερα ποσοστά! (8.5% έναντι του 6.7% της τωρινής ΕΡΤ)

Απ' ό,τι φαίνεται, δεν την πολυβλέπει ούτε καν ο κόσμος που είχε βγει στα (ψηφιακά και πραγματικά) κάγκελα επειδή είχε αντικατασταθεί η ΕΡΤ με άλλο φτηνότερο φορέα. 

Υπενθυμίζουμε αυτό που γράψαμε στην αρχή: το 96,4% των συνολικών προσδοκώμενων εσόδων της (ώστε να πληρωθούν και οι υπερωρίες και οι υπεράριθμοι υπάλληλοί της) προέρχονται από τους φόρους των πολιτών.

Πρέπει οπωσδήποτε να μπει μια τάξη στο άναρχο τηλεοπτικό τοπίο των ιδιωτικών καναλιών, αλλά πρώτα (ή και ταυτόχρονα) ας καθαρίσει η κυβέρνηση και τη δική της αυλή...

Η ΕΡΤ που μας αξίζει (και μας κοστίζει ακριβά) Facebook Twitter
Mικροπράγματα
12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ